NRK > Nyheter

Monday, 17 January, 07:49

NRK - 13 jan 22 kl. 08:26

Nytt Ukraina-møte med lave forventninger

Krisen mellom Russland og Ukraina står øverst på dagsordenen når Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) møtes i Wien torsdag. OSSE beskrives ofte som ett av få forum for dialog mellom Moskva og vesten, og møtet i organisasjonens permanente råd er det tredje i forbindelse med krisen denne uka. Mandag var amerikanske og russiske topprepresentanter i Genève, mens onsdag møttes Nato-Russland-rådet for første gang på to og et halvt råd. Russlands krav om at Nato og USA skal holde Ukraina utenfor Nato og trekke seg ut av Russlands innflytelsessfære står som før, mens Nato står ved sine prinsipper om at alle land selv skal få velge sin sikkerhetspolitikk. Noen store resultater ventes derfor ikke av møtet i OSSE.
Les mer på NRK


Les mer om:
Russland, Ukraina, Organisasjonen, Europa, OSSE, Wien, Moskva, Genève, Nato-Russland, Nato, USA, Russlands, USAs OSSE, Michael Carpenter, TV, Dozjd, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Nytt, Ukraina-møtemed , lave, forventninger
NRK - 22 aug 21 kl. 17:41

Ukraina advarer mot gassrør

Ukraina advarer Tyskland om at det omstridte gassrøret som bygges mellom Russland og Europa er «et farlig geopolitisk våpen». Tysklands statsminister Angela Merkel var søndag på besøk i Ukrainas hovedstad Kiev for samtaler med president Volodymyr Zelenskyj. Gassrøret har en prislapp på over 100 milliarder kroner og vil doble den russiske gasseksporten til Tyskland.

E24 - 15 sep 21 kl. 07:19

NHO om den nye regjeringen: – Vi har store forventninger

Både NHO- og Virke-sjefen forteller om store forventninger til den påtroppende regjeringen, uansett hvordan den er satt sammen..

NRK - 07 nov 21 kl. 06:00

Solide eksporttall fra Kina

Solide eksporttall fra Kina Kinas eksport økte mer enn ventet i oktober, mens importen ble noe lavere enn ventet. Eksportveksten var på 27,1 prosent sammenlignet med oktober i fjor, viser tall som kinesiske tollmyndigheter la frem søndag. Det er høyere enn analytikernes forventninger.

VG - 08 nov 21 kl. 12:14

Østberg får gå verdenscuprenn igjen - ber om lave forventninger

Ingvild Flugstad Østberg (30) har ikke gått skirenn siden mars 2020. Men nå er hun klar..

NRK - 29 okt 21 kl. 10:19

Politiaksjon i Ukraina i Hydro-sak

Ukrainsk politi har gjennomført ransakinger på flere adresser tilknyttet 12 personer i en aksjon mot organiserte digitale kriminelle i Ukraina. Kripos har deltatt i etterforskningen og aksjonen som følge av dataangrepet mot Hydro i 2019. De 12 personene skal ha hatt forskjellige roller i et nettverk av kriminelle som står bak alvorlige dataangrep rettet mot over 1800 ofre i 71 land.

NRK - 31 jul 21 kl. 14:43

Fire separatister drept i Ukraina

Fire russiskstøttede separatister er drept i det østlige Ukraina til tross for den gjeldende våpenhvilen. Ukrainske regjeringsstyrker åpnet ild mot kjøretøyet til de fire i Donetsk-regionen, og opprørerne skjøt tilbake..

NRK - 02 aug 21 kl. 12:02

Ektemannen har entret Ukraina

Ektemannen til den hviterussiske løperen Krystsina Tsimanouskaya har kommet inn i Ukraina, melder Reuters. Det bekreftet en kilde fra innenriksdepartementet til nyhetsbyrået mandag. Tsimanouskaya hevdet å ha blitt kidnappet av OL-laget etter hun kritiserte det sportslige opplegget.

NRK - 02 aug 21 kl. 12:02

Ektemannen flyktet til Ukraina

Ektemannen til den hviterussiske løperen Krystsina Tsimanouskaya har kommet inn i Ukraina, melder Reuters. Det bekreftet en kilde fra innenriksdepartementet til nyhetsbyrået mandag. Tsimanouskaya hevdet å ha blitt forsøkt kidnappet av OL-laget etter hun kritiserte det sportslige opplegget.

NRK - 03 aug 21 kl. 14:19

Ukraina lover etterforskning

Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba sier de skal gjøre alt i sin makt for å gjennomføre en ordentlig etterforskningen av den hviterussiske demokrataktivisten Vital Sjisjovs død. – Det er veldig viktig for oss å finne sannheten, sier Kuleba tirsdag. Tidligere på tirsdag ble Sjisjov funnet hengt i en park i Kiev i Ukraina..

NRK - 04 aug 21 kl. 12:54

Sender 500.000 vaksiner til Ukraina

Danmark sender en halv million koronavaksiner til Ukraina, opplyser den ukrainske president Volodymr Zelenskij, ifølge Reuters. - Vi er takknemlig for at våre danske venner støtter oss i kampen for å overvinne denne globale utfordringen, skriver presidenten på Twitter. Det danske utenriksdepartementet opplyser at vaksinene er kommet fram..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 13 jan 22 kl. 08:41

Havila Kystruten kansellerer avgangar

Havila Kystruten sine avgangar frå Rørvik til Bergen i dag og Bergen til Rørvik i morgon er kansellerte. – På grunn av ekstremveret «Gyda» ser me det som uforsvarleg å kryssa havstykket Folda på ein sikker måte, skriv selskapet i ei pressemelding. Passasjerane blir sende med buss og fly i staden..

NRK - 13 jan 22 kl. 09:07

Vil gjøre plastavfall til verdifull ressurs

Norges Forskningsråd har gitt millionstøtte til et prosjekt som skal utvikle nye teknologiske løsninger for å resirkulere plast. Teknologien kan gi mindre utslipp av klimagasser, bedre ressursutnyttelse og fremtidsrettede muligheter for norsk industri. Det skriver NMBU, Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, i en pressemelding.

NRK - 13 jan 22 kl. 09:17

Finnmarking er valgte dyrere biler enn sørlendinger

Folk i Finnmark kjøpte i fjor høyest andel biler over 800.000 kroner, med 6,9 prosent. Fylket på andreplass var Troms, med 6,3 prosent.

NRK - 13 jan 22 kl. 09:22

Slukker lysløypa på grunn av dyr strøm

Høye strømpriser fører til at Sande sportsklubb slår av lyset i lysløypa i Skafjellåsen når klubben ikke har treninger. Styreleder Otto Galleberg i Sande Sportsklubb sier til Sande avis at de ligger an til å få en tredobling i strømregninga. Statssekretær Gry Haugsbakken i kulturdepartementet sier til avisa at de tar bekymringsmeldinger fra kultur, idrett og frivilligheten på alvor og at de nå ser på hva som bør gjøres..

NRK - 13 jan 22 kl. 09:28

Lite influensa i Norge nå

Det er fremdeles svært lavt nivå av influensa i Norge, det kommer frem i FHIs ukesrapport om influensa. Så langt denne sesongen er det påvist totalt 640 tilfeller med influensa. FHI mener de nye smitteverntiltakene mot covid-19 kan begrense smittespredningen med influensa.

NRK - 13 jan 22 kl. 09:31

Tankbil snurra på Dovre

Det blir meldt om glatt føre på E6 på Dovre. Ein tankbil har snurra. Berging pågår..

NRK - 13 jan 22 kl. 09:35

Ny smittetopp i Trondheim

I Trondheim ble 514 personer registrert smitta av koronavirus i går. Det er det høyeste smittetallet registrert så langt i pandemien. 24 koronapasienter er nå innlagt ved St.

NRK - 13 jan 22 kl. 09:36

Har ikke snakket med siktede

Forsvareren til den fjerde siktede i bortføringssaken i Tolga, Klaus Arne Munkeby Linaae, har foreløpig ikke hatt mulighet til å møte sin klient. Han skal møte den siktede nå i formiddag og politiet sa i går at de håper å kunne gjennomføre et avhør i løpet av dagen..

NRK - 13 jan 22 kl. 09:37

Flere skadesaker etter ekstremværet «Gyda»

Allerede torsdag morgen har Tryg Forsikring mottatt 20 skadesaker etter ekstremværet «Gyda». Geografisk er skadene jevnt fordelt på strekningen Møre og Romsdal til Troms. – Det er primært vannskader i kjellere, enten på grunn av vanninntrenging utenfra eller tilbakeslag fra avløp der vann har trengt inn gjennom avløpsnettet.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt