NRK > Nyheter

Friday, 24 March, 10:30

NRK - 26 jan 23 kl. 18:20

Nygård sier Bane Nor-ledelsen har tillit så lenge de sitter – er i dialog med styret

Samferdselsminister Jon Ivar Nygård (Ap) sier han er bekymret for Bane Nor-ledelsens håndtering av Follobanen-skandalen, og at han er utålmodig. Samferdselsministeren sier han er bekymret både for Bane Nor-ledelsens kommunikasjon utad og deres håndtering av risikovurdering. Dette har han delt med styret, og ballen ligger nå hos dem. Nygård vil ikke nå svare ja eller nei på om han har tillit til Bane Nor-ledelsen. – Tillit har man, hvis ikke er man ikke i rollen.
Les mer på NRK


Les mer om:
Jon Ivar Nygård, Bane Nor, Follobanen, Nygård, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Nygård, sier, Bane, Nor-ledelsenhar , tillit, lengede , sitter er i dialog med styret
Klartale - 02 jan 23 kl. 13:49

Follobanen er stengt

Follobanen ble åpnet i desember. Den skulle gjøre at det tok 11 minutter å komme seg fra Ski til Oslo. Før tok det 22 minutter.

NRK - 11 jan 23 kl. 12:39

Nygård skuffet over Follobanen

På vegne av alle dem som hadde ønsket seg flere avganger og raskere reise, er samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap) skuffet over at Follobanen måtte stenge kort tid etter åpning. Nygård fikk spørsmål om Follobanen fra Høyres Ingjerd Schou i Stortingets spørretime i dag. – Jeg har overfor Bane Nor gitt uttrykk for at jeg forventer at de nå gjør alt de kan for å sikre en rask og forsvarlig gjenåpning.

Klartale - 03 jan 23 kl. 08:33

Vy mener de kunne teste Follobanen

Follobanen åpnet rett før jul. Toget som skulle få folk fra Ski til Oslo på 11 minutter er nå stengt. Kun åtte dager etter at den åpnet, ble den stengt.

Klartale - 08 feb 23 kl. 08:51

Testing av Follobanen har fungert

Bane Nor har testet Follobanen. Bane Nor er selskapet som har ansvaret for Follobanen. Banen går fra Ski til Oslo, og skal gjøre turen 11 minutter kortere.

NRK - 26 jan 23 kl. 16:50

Follobanen-entreprenør mener Bane Nor har brutt taushetsplikt i kontrakten

Follobanens totalentreprenør AGJV er ikke fornøyd med Bane Nors mediehåndtering og mener selskapet deler konfidensiell informasjon om prosjektet. Entreprenøren mener Bane Nor uten samtykke har avslørt konfidensiell informasjon i mediene, viser et brev fra entreprenøren til Bane Nor, som bransjenettstedet Byggeindustrien har fått innsyn i. «Det vises til uttalelser fra Selskapet (Bane Nor, journ.

Klartale - 22 feb 23 kl. 10:23

Bane Nor håper å åpne Follobanen igjen 5. mars

Enn så lenge er det ingen sikker dato for når Follobanen skal åpne igjen, sier Anne Kirkhus sier til magasinet Teknisk Ukeblad. Men hun sier også at datoen kan bli bestemt fredag. Kirkhusmo er pressesjef i Bane Nor.

NRK - 21 dec 22 kl. 10:10

Bane Nor svarer på kritikken etter togkaoset

Ni dager etter åpningen ble Follobanen stengt i én uke. Bane Nor beklager togproblemene, men mener de er de rette til å drifte jernbanen. – Jeg blir oppriktig lei meg på de reisende sine vegne.

NRK - 03 jan 23 kl. 14:34

MDG ber Nygård redegjøre for Follobanen

– Vi mener Nygård må komme til Stortinget og redegjøre for hva regjeringen nå gjør i saken som eier av Bane Nor og VY. Vi trenger svar på hvor feilen ligger og når folk kan forvente at banen er i drift, sier MDG-leder Arild Hermstad i en pressemelding. Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap) har innkalt ledelsen i Bane Nor, Jernbanedirektoratet og Statens jernbanetilsyn til et møte tirsdag 3.

NRK - 03 feb 23 kl. 15:32

Rødt vil legge ned Bane Nor – ønsker full gjennomgang av jernbanen i Norge

Rødt-leder Bjørnar Moxnes har fått nok av problemene med Follobanen, og ønsker å legge ned Bane Nor. Partileder i Rødt, Bjørnar Moxnes, mener Bane Nor må legges ned i sin nåværende form, og at hele jernbanen må samles i én integrert organisasjon. – Kaoset i Bane Nor er et ektefødt barn av jernbanereformen, sier Moxnes til Frifagbevegelsen.

NRK - 08 jan 23 kl. 20:28

Aftenposten: Follobanen ble testet minimalt

Eposter mellom Bane Nor og Vy viser at Follobanen ble lite testet før åpning og at Bane Nor drev feilretting helt fram til rett før åpningen av banen. Det skriver Aftenposten. Bane Nor skrev selv i en epost til Vy i september at tiden avsatt til testing var på et «minimum».

Fler nyheter fra NRK

NRK - 3 minutter siden

Styrker internasjonalt samarbeid mot ulovlig hogst av regnskog

Norge styrker samarbeid med FN og Interpol for å stoppe ulovlig hogst i regnskogen, skriver regjeringen i en pressemelding. – Jeg er stolt av å kunne lansere norsk støtte til en fornyet fase i samarbeid med Interpol og FN. Denne støtten gjør at de kan fortsette å bistå regnskogsland i etterforskning og forfølgelse av skogkriminalitet, sier klima- og miljøminister Espen Barth Eide.

NRK - 10 minutter siden

Sjødin støtter gjenåpning av drapssak

Viggo Kristiansens mangeårige forsvarer Arvid Sjødin er fornøyd med at riksadvokaten ber om gjenopptakelse av saken mot Jan Helge Andersen. – Det er veldig viktig at riksadvokaten har sørget for at dette vil komme for domstolen. Da kan vi få en endelig avgjørelse i skyldspørsmålet.

NRK - 15 minutter siden

Søker flere samiske fosterforeldre

Samiske barn i fosterhjem har krav på å få ivaretatt sitt språk, kultur og identitet. Stendi tar derfor nye metoder i bruk for å finne samiske familier som kan tenke seg å bli fosterhjem, skriver Stendi i en pressemelding. Stendi, tidligere Aleris Omsorg, er et norsk selskap som driver virksomhet innen barnevern, fosterhjem, brukerstyrt personlig assistanse, heldøgnsboliger, hjemmetjenester og eldreomsorg.

NRK - 15 minutter siden

Tre lokale banker slår seg sammen

Sammenslåing av Larvikbanken, Andebu Sparebank og Skagerrak Sparebank ble i går vedtatt. Den sammenslåtte bankens navn vil være Skagerrak Sparebank. Det er et sentralt premiss at alle ansatte skal beholde jobbene og at alle lokalkontorer skal opprettholdes, skriver bankene i en samlet pressemelding.

NRK - 15 minutter siden

Redaktør Fædrelandsvennen: – Riktig avgjørelse

Redaktør i Fædrelandsvennen Eivind Ljøstad mener det var riktig av riksadvokaten å be om gjenopptakelse av saken mot Jan Helge Andersen. – Fordi det vil bidra til at vi kan få noen svar, det hadde vært helt uholdbart om det ene drapet i Baneheia-saken skulle forbli uoppklart, sier Ljøstad til NRK..

NRK - 30 minutter siden

Fengsel for overgrepsmateriale

En mann fra Stjørdalsregionen er for fjerde gang dømt for nedlasting og oppbevaring av store mengder overgrepsbilder og videoer. Det tar 15 døgn å spille av videofilmene, går det fram av dommen fra Trøndelag tingrett. Tiltalte i 30-årene delte også flere av videoene via en app.

NRK - 45 minutter siden

Salgsforbud blir ikke opphevet

Avdelingssjef Per Samuelsson i Elsäkerhetsverket opplyser til NRK at Easee ikke får opphevet salgsforbudet. Beskjeden kom i går kveld, opplyser Samuelsson. Easee har mulighet til å anke saken..

NRK - 45 minutter siden

HA: Beboerne i Moelv har fått flytte hjem

Beboerne på adressen i Moelv, hvor politiet gikk til aksjon på grunn av opplysninger om mulig giftig stoff, har fått flytte hjem igjen. Det skriver HA. De tre beboerne ble evakuert på onsdag.

NRK - 30 minutter siden

Tror ikke det har skjedd noe kriminelt

Politiet tror ikke det har skjedd noe kriminelt med personen som ble funnet død i Byfjorden i Bergen i går. Det skriver VG. Politiet vil ikke gå ut med kjønn eller alder, fordi de foreløpig ikke har identifisert personen..

NRK - 30 minutter siden

Riksadvokaten vil gjenoppta saken mot Jan Helge Andersen

Riksadvokat Jørn Sigurd Maurud ber gjenopptakelseskommisjonen gjenoppta Baneheia-saken mot Jan Helge Andersen, ifølge en pressemelding. Andersen ble dømt til 19 års fengsel for voldtekt og drap på 8 år gamle Stine Sofie Sørstrønen og medvirkning til voldtekt av 10 år gamle Lena Sløgedal Paulsen. Da Viggo Kristiansen i desember ble frikjent for drapene i Baneheia, ble også drapet på Lena Sløgedal Paulsen stående uløst.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com