NRK > Nyheter

Monday, 25 October, 13:25

NRK - 21 sep 21 kl. 10:10

Nyfødde fekk same fødselsnummer

To nyfødde ved Ahus fekk i juni tildelt same fødselsnummer. Datasystema ved Ahus og Folkeregisteret reagerte ikkje på at to ulike personar hadde same personnummer, skriv Digi.no. Feilen blei først oppdaga då det eine barnet blei kalla inn til time for ei behandling. Ifølge avviksmeldinga som blei sendt til Datatilsynet var årsaka ein menneskeleg feil og mangel på oppfølging.
Les mer på NRK


Les mer om:
Ahus, Folkeregisteret, Digi, Datatilsynet

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Nyfødde, fekk, same, fødselsnummer
NRK - 17 jun 21 kl. 06:50

SUS får krass kritikk

Stavanger universitetssjukehus (SUS) får kraftig kritikk etter at to nyfødte ikke fikk den hjelpen de skulle hatt for to år siden, skriver Aftenbladet. Begge de nyfødte hadde pusteproblemer, men ble ikke overført til nyfødt intensivavdeling. Helsetilsynet slår fast at SUS brøt loven, og kritiserer sjukehuset for dårlig arbeidsmiljø ved nyfødt intensivavdeling..

NRK - 05 okt 21 kl. 10:56

Lokkar med pengar for nyfødde born

Bø i Vesterålen tar nye grep for å gjera det meir attraktivt å bu der. Kommunestyret føreslår å gi 50.000 kroner per nyfødde barn og gratis barnehageplass..

VG - 31 jul 21 kl. 13:13

Seks nyfødte behandles for MRSA-smitte - vet ikke hvor smitten kommer fra

Totalt seks nyfødte blir behandlet for MRSA-smitte på nyfødtavdelingen på Kalnes, Østfold Sykehus. Foreløpig er det ukjent hvor smitten kommer fra..

NRK - 20 jun 21 kl. 19:03

Selskap kunne klart seg utan støtte

5016 selskap som fekk koronastøtte i fjor, hadde eit årsresultat som var større enn støtta dei fekk. 495 millionar kroner kunne ha blitt betalt tilbake. Det skriv NTB.

NRK - 25 sep 21 kl. 17:36

Migrantar fekk gå i land på Sicilia

122 flyktningar og migrantar fekk gå i land då redningsskipet Ocean Viking la til kai i byen Augusta på Sicilia laurdag. Det opplyser hjelpeorganisasjonen SOS Méditerranée, som eig skipet. Alle om bord blei testa for korona før dei fekk gå i land.

NRK - 29 sep 21 kl. 10:29

Fekk tittelen verdas lågaste ku

Få veker etter at ho gjekk bort, fekk kua Rani frå Bangladesh godkjent tittelen som verdas lågaste ku, melder AFP. Kua var 50,8 centimeter høg, og blei ein kjendis på nettet. Fleire tusen reiste til garden utanfor Dhaka for å eit glimt av minityrkua.

NRK - 15 okt 21 kl. 09:30

To av ti bedrifter fekk avslag

To av ti bedrifter frå næringslivet fekk avslag på kompensasjonssøknaden sin i pandemien, skriv P4. Tal som nyheitsstaden har henta inn viser at Skatteetaten og Brønnøysundregistera fekk inn 131.294 søknader sidan kompensasjonsordninga vart innført.

NRK - 16 jun 21 kl. 10:04

Vil godta vaksiner tatt i utlandet

Regjeringen åpner nå for å etterregistrere koronavaksiner som er tatt i utlandet i SYSVAK, det nasjonale vaksinasjonsregisteret. Det er en forutsetning at vaksinene er godkjente av det europeiske legemiddelbyrået, og at personen som har blitt vaksinert har norsk fødselsnummer eller d-nummer. Det opplyser Helsedepartementet i en pressemelding.

NRK - 07 okt 21 kl. 15:10

Kan nå erklære farskap digitalt

Ugifte menn som blir fedre, trenger ikke lenger møte fysisk opp for å erklære sitt farskap. Helt fram til nå har rundt 25.000 ugifte fedre hvert år måttet møte opp for å erklære farskapet.

NRK - 03 aug 21 kl. 13:19

MRSA-smitte på nyfødtavdeling

Nyfødtintensiven ved Sykehuset Østfold Kalnes har et pågående utbrudd med MRSA. Totalt 17 er smittet av antibiotikaresistente bakterien MRSA (gule stafylokokker). Det inkluderer 8 barn, 3 foreldre og 6 medarbeidere, per mandag formiddag, skriver sykehuset i en pressemelding.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

125 koronasmittede på sykehus

Mandag var 125 koronasmittede pasienter innlagt på sykehus i Norge. Det er en økning på fire pasienter fra fredag. 14 av pasientene får respiratorbehandling, og 28 ligger på intensivavdeling.

NRK - 1 time siden

Erklærer unntakstilstand i Sudan

Sudans øverste general, Abdel Fattah al-Burhan, har oppløst overgangsregjeringen og erklært unntakstilstand i Sudan. Uttalelsen kom i en TV-sendt tale mandag ettermiddag, timer etter at militæret pågrep landets statsminister og satte ham i husarrest. Generalen sier han snart vil etablere en «kompetent» regjering..

NRK - 1 time siden

Drop-in for influensavaksine

Mange apotek har nå satt i gang drop-in-tilbud for årets influensavaksine. – Sjekk med ditt faste apotek først for bestilling av time, og mange apotek har tilbud om å kjøpe og få satt influensavaksinen på stedet. Dosen koster mellom to og fire hundre kroner, opplyser kommunikasjonssjef Jostein Soldal i Apotekforeningen til NRK.

NRK - 1 time siden

Skyter mot demonstranter

Soldater har skutt mot demonstranter i Sudans hovedstad Khartoum som protesterer mot et angivelig militærkupp. Det melder Sudans informasjonsdepartement..

NRK - 1 time siden

Huitfeldt om Sudan: Urovekkende

Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) reagerer på meldingene om et forsøk på statskupp i Sudan. – Urovekkende meldinger i dag om et kupp mot Hamdoks regjering, et uakseptabelt forsøk på å hindre overgangen til demokrati. Norge står sammen med folket i Sudan og deres streben etter frihet, fred og rettferdighet, sier Huitfeldt i en melding lagt ut på Twitter.

NRK - 1 time siden

22 millioner afghanere kan sulte

Over 22 millioner afghanere vil lide under akutt matmangel denne vinteren, advarer Verdens matvareprogram (WFP). – Denne vinteren vil millioner av afghanere bli tvunget til å velge mellom migrasjon og sult, med mindre vi klarer å trappe opp den livreddende hjelpen, sier WFP-sjef David Beasley. Krisen i Afghanistan er allerede mer alvorlig enn situasjonen i Jemen og Syria, og bare i Kongo er matsituasjonen verre, får AFP opplyst av FN-kilder..

NRK - 2 timer siden

Klimagassrekord i atmosfæren

Konsentrasjonen av drivhusgasser i atmosfæren nådde et rekordnivå i 2020, og økte mer i fjor enn gjennomsnittet det forrige tiåret, ifølge en rapport fra Verdens meteorologiske organisasjon. Utslippene gikk ned med 5,6 i fjor som følge av mindre økonomisk aktivitet på grunn av koronapandemien, men det hadde ingen merkbar effekt på konsentrasjonen av klimagasser i atmosfæren. Det hadde heller ingen merkbar effekt på hvor raskt konsentrasjonen av drivhusgasser øker..

NRK - 2 timer siden

Tre personer fra Askøy savnet

Alle de tre som er savnet i Tokagjelet på Kvamskogen er fra Askøy. Askøy kommune satte krisestab søndag kveld og har opprettet et pårørendesenter i Møllesalen i Strusshamn. – Våre varmeste tanker går nå først og fremst til de pårørende.

NRK - 2 timer siden

Har funnet båt i Tokagjelet

Politiet i Kvam sier de har funnet en båt etter søk i Tokagjelet. Båten knyttes til hendelsen der. Tre personer er fremdeles savnet..

NRK - 2 timer siden

Savnet kvinne funnet

Kvinnen som var savnet fra boligen sin i Larvik, er funnet i god behold. Kvinnen ble funnet ved Lågen, opplyser politiet..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt