NRK > Nyheter

Saturday, 23 September, 20:40

NRK - 11 aug 21 kl. 15:14

Nye siktelser mot Navalnyj

Den russiske opposisjonslederen Aleksej Navalnyj står overfor flere nye siktelser, knyttet til å ha skapt en organisasjon som «truer rettighetene til russiske borgere». Det melder Reuters. Etterforskerne sier Navalnyjs antikorrupsjonsstiftelse, som Russland betegner som en ekstremistgruppe, har oppfordret russiske borgere til å begå straffbare handlinger. Blir Navanlyj dømt for de nye siktelsene vil fengselsstraffen hans på to og et halvt år bli forlenget..
Les mer på NRK


Les mer om:
Aleksej Navalnyj, Reuters, Navalnyjs, Russland, Navanlyj, Navalnyj

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Nye, siktelsermot , Navalnyj
NRK - 10 nov 22 kl. 21:14

Aleksej Navalnyj tapte sak om fengselsforhold

Den russiske opposisjonslederen Aleksej Navalnyj sitter fengslet i Russland og har tapt nok en juridisk kamp om sine fengselsforhold. Det er minst andre gang en dommer avviser en protest om Navalnyjs fengselsforhold. Navalnyj deltok i retten over video.

NRK - 19 jun 23 kl. 09:26

Navalnyj kan få flere tiår lang fengselsstraff i ny rettssak

Nok en gang stilles den russiske regimekritikeren Aleksej Navalnyj for retten. Han er tiltalt for ekstremisme og kan få flere tiår i fengselsstraff. Navalnyj er en av de fremste opposisjonslederne i Russland.

NRK - 17 maj 22 kl. 12:30

Navalnyj anker fengselsdom

Den russiske opposisjonslederen Aleksej Navalnyj begynte tirsdag på en ankesak mot den ni år lange fengselsdommen han ble idømt i mars. Navalnyj mener dommen for underslag og forakt for retten er politisk motivert. Fra før soner Navalnyj en dom på to og et halvt år i en fangeleir nordøst for Moskva, for brudd på meldeplikten etter en betinget dom fra 2014.

NRK - 14 apr 22 kl. 18:35

Navalnyj oppfordrar til kampanje i sosiale medium

Den russiske opposisjonsleiaren Alexej Navalnyj oppfordrar Vesten til å starte ein stor kampanje for å få fram fakta til det russiske folk. – Vi treng annonsar. Mange annonsar.

Klartale - 07 okt 22 kl. 06:00

Disse er favoritter til fredsprisen

Fredag 7. oktober får vi vite hvem som vinner Nobels fredspris. Noen av favorittene er Svetlana Tikhanovskaja fra Belarus.

NRK - 20 okt 22 kl. 17:23

Navalnyj frykter 30 år i fengsel

Aleksej Navalnyj, en av Russlands fremste Putin-kritikere, sier det blir reist en ny tiltale mot ham som kan føre til at han blir sittende 30 år i fengsel. Navalnyj er allerede dømt til ni års fengsel for en rekke lovbrudd. Både han og menneskerettsorganisasjoner mener at dommen er politisk motivert.

NRK - 26 apr 23 kl. 10:50

Navalnyj sier russiske etterforskere vil reise en ny terrortiltale mot ham

Den russiske Putin-kritikeren Aleksej Navalnyj sier at påtalemyndigheten vil stille ham for retten for terrorlovbrudd som kan føre til en dom på 30 års fengsel. Navalnyj soner nå ulike dommer på til sammen 11,5 års fengsel, etter blant annet å ha blitt dømt for korrupsjon. Han har sittet fengslet siden januar 2021.

NRK - 24 maj 22 kl. 11:21

Putin-kritiker Aleksej Navalnyj tapte ankesak

Den russiske Kreml-kritikeren og opposisjonslederen Aleksej Navalnyj lyktes ikke med ankesaken sin mot en fengselsdom på ni år. Det skriver blant andre nyhetsbyrået Interfax. Navalnyj mener dommen for underslag og forakt for retten er politisk motivert.

NRK - 31 maj 22 kl. 16:22

Navalnyj sier han er tiltalt i nye sak

Den russiske Kreml-kritikeren og opposisjonslederen Aleksej Navalnyj skriver på Twitter at han er tiltalt i en ny sak. Han tiltales for å ha opprettet en ekstremistgruppe som oppfordrer til hat mot myndigheter og oligarker. Navalnyj risikerer opptil 16 års fengsel om han blir funnet skyldig.

NRK - 26 maj 23 kl. 13:05

Navalnyj må på nytt møte i retten

Putin-kritikeren Aleksej Navalnyj må 31. mai møte i retten og svare på anklager om terrorlovbrudd, ifølge det russiske nyhetsbyrået Ria Novosti. Navalnyj soner fra før ulike dommer på til sammen 11,5 års fengsel etter blant annet å ha blitt dømt for korrupsjon.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Sammenstøt mellom politi og demonstranter i Paris

Grupper av demonstranter og politi barket sammen under en protest mot politivold i Paris lørdag. Den franske innenriksministeren Gérald Darmanin kaller voldsbruken uakseptabel. En film som er lagt ut på X/Twitter av Paris' politisjef Laurent Nunez, viser en politibil som blir angrepet av demonstranter med jernstenger.

NRK - 1 time siden

Lavrov langet ut mot Vesten fra FNs talerstol

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov langet ut mot USA og Vesten da han inntok talerstolen under høynivåuka i FNs hovedforsamling lørdag. Landets krig i Ukraina brukte han imidlertid ikke særlig mye av taletiden på. – USA og dets underordnede vestlige kollektiv fortsetter å nøre oppunder konflikter som kunstig deler menneskeheten i fiendtlige blokker, og hindrer oppnåelsen av overordnede mål.

NRK - 1 time siden

Riksvei 9 stengt etter ulykke

To biler har kollidert front mot front på riksvei 9 ved Grendi i Bygland. Skadeomfanget er foreløpig ikke kjent. Luftambulanse er på vei, opplyser politiet.

NRK - 1 time siden

Trafikkulykke med flere biler involvert i Lillestrøm

Det har vært en trafikkulykke i en tunnel i Lillestrøm med flere biler involvert. Det skriver politiet på X/Twitter. Tunnelen er sperret og nødetatene er på vei..

NRK - 2 timer siden

Eva Joly mener Erna Solberg må gå av

Jurist, korrupsjonsjeger og tidligere politiker Eva Joly mener Solberg må gå av som partileder for å bevare tilliten til demokratiet. Hun mener Økokrim må åpne en sak og se på Sindre Finnes mange børsoperasjoner. – Det er klart her er det røde flagg for innsidehandel som må etterforskes, sier jurist Eva Joly.

NRK - 3 timer siden

MC-fører alvorlig skadet etter ulykke i Ringsaker

Ved 17-tiden lørdag ettermiddag var en MC og en personbil involvert i en trafikkulykke på Stavsjøvegen i Ringsaker. MC-føreren, en gutt i tenårene, er ifølge politiet i Innlandet alvorlig skadet etter ulykken. Vedkommende er flydd til Ullevål sykehus.

NRK - 2 timer siden

Aserbajdsjan lover FN å behandle etniske armenere som «likeverdige borgere»

Myndighetene i Aserbajdsjan lover FN å behandle de etniske armenerne i Nagorno-Karabakh som likeverdige borgere. Den væpnede armenske militsen i regionen Nagorno-Karabakh ble denne uken tvunget til å legge ned våpnene etter kraftige aserbajdsjanske angrep. Etter kapitulasjonen er det bekymring for framtiden til den armenske folkegruppen i området.

NRK - 4 timer siden

Minst 15 drept og 40 såret av selvmordsbombe i Somalia

Minst 15 mennesker er drept og 40 er såret etter et kjøretøy lastet med eksplosiver eksploderte ved en veisperring i Beledweyne i Somalia lørdag, ifølge AFP. Leder for departementet for humanitær hjelp og krisehåndtering i delstaten Hirshabelle, Abdifatah Mohamed Yusuf, bekrefter dødstallet og skadde..

NRK - 3 timer siden

Fleire hundre i prideparaden i Sogndal

Fleire hundre deltok då det for første gong vart arrangert ein prideparade i Sogndal. – Det har gått over all forventing, til og med i ordentleg vestlandsvêr, seier Sandra Tenud, leiar i Sogn og Fjordane pride. Ho seier ho er begeistra over det gode oppmøte og den gode stemninga.

NRK - 3 timer siden

SVT: E6 vil være stengt i flere måneder etter skredet

Natt til lørdag ble en buss og flere biler ble tatt av et leirskred på E6 nær Göteborg. Ifølge SVT vil E6 være stengt i flere måneder på grunn av skredet. Ingen ble alvorlig skadd.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com