NRK > Nyheter

Tuesday, 16 July, 10:56

NRK - 02 maj 24 kl. 03:50

Nye sanksjoner mot Russland

USA innfører nye sanksjoner mot våpenproduksjon i Russland. USA sanksjonerer rundt 200 selskaper og 80 personer i land som Kina, Belgia og Slovakia, som støtter Russland med landets våpenprogram, ifølge den tyske kringkasteren ZDF. Sanksjonene retter seg også mot Russlands produksjon av kjemiske våpen..
Les mer på NRK


Les mer om:
USA, Russland, Kina, Slovakia, ZDF, Russlands

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Nye, sanksjonermot , Russland
Klartale - 10 jan 22 kl. 06:00

Kan Russland gå til krig mot Ukraina?

Russiske soldater står klare ved grensa til Ukraina. Rundt 100.000 soldater og mye utstyr, sier Jakub M.

Klartale - 15 jan 24 kl. 06:04

Hva skjer om Russland vinner krigen i Ukraina?

– Det hadde vært en tragedie om Putin vinner. Ikke bare for Ukraina, men også for oss, sa Nato-sjef Jens Stoltenberg sent i fjor.Land i forsvars-samarbeidet Nato hjelper Ukraina med våpen og utstyr.

NRK - 23 feb 24 kl. 13:03

Russland svarer med sanksjoner

En rekke land innfører strengere sanksjoner mot Russland, som svarer med motsanksjoner. Russlands utenriksdepartement har utvidet listen over EU-representanter som blir sanksjonert, melder Reuters. EU ble denne uken enige om en ny pakke med sanksjoner mot Russland, i forkant av toårsdagen for invasjonen av Ukraina.

NRK - 12 jun 24 kl. 16:49

Omfattende nye sanksjoner mot Russland

Sanksjonene mot Russland skjerpes inn. Onsdag har USA varslet sanksjoner rettet mot 300 mål i Russland, inkludert børsen i Moskva. Pakken med sanksjoner i rettet mot Russland sikter på å hindre den russiske krigføringen mot Ukraina.

NRK - 26 jun 24 kl. 15:41

EU innfører nye sanksjoner mot Belarus

EU innfører flere, nye sanksjoner mot Russlands samarbeidsland Belarus, ifølge den tyske allmennkringkasteren ARD. De nye sanksjonsreglene skal gjøre det vanskeligere å omgå eksisterende sanksjoner mot Russland. Strengere sanksjoner er svar på Russlands intensiverte invasjon av Ukraina, kunngjør Belgia som har formannskapet i EU-rådet.

NRK - 06 feb 24 kl. 15:09

Bredt flertall i Stortinget sier nei til boikott og sanksjoner mot Israel

Et bredt stortingsflertall har som ventet sagt nei til flere forslag om sanksjoner og boikott av Israel som følge av krigen i Gaza. Gaza-krigen ble heftig debattert i Stortinget forrige torsdag, men voteringen for flere av forslagene om straffetiltak mot Israel ble utsatt til denne uken. Det gjaldt blant annet Rødt og SVs krav om at regjeringen må ta initiativ til internasjonale sanksjoner mot Israel og en internasjonal våpenembargo mot Israel.

NRK - 19 mar 24 kl. 12:03

Ny runde med sanksjoner innført mot Russland

Norge har innført en ny runde med sanksjoner mot president Putin og det russiske regimet. Sanksjonene trer i kraft i dag. – Russlands krig mot Ukraina er et alvorlig brudd på folkeretten.

NRK - 22 jan 24 kl. 16:05

Nye britiske sanksjoner mot Hamas

Storbritannia kunngjorde mandag nye sanksjoner som er ment å ramme enkeltpersoner knyttet til Hamas. Blant disse er lederen av en militant gruppe. Sanksjoner er også rettet mot en høytstående person i gruppen Islamsk hellig krig (PIJ), ifølge britiske regjeringsdokumenter som Reuters viser til.

NRK - 27 maj 24 kl. 11:03

EUs utenriksministre vedtar nye sanksjoner mot Russland

EUs utenriksministre vedtok mandag nye sanksjoner mot Russland som svar på alvorlige brudd på menneskerettighetene, melder flere lands diplomater. Den nye pakken med sanksjoner ble utferdiget etter dødsfallet til opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj. Straffetiltakene er rettet mot enkeltpersoner og organisasjoner som er ansvarlige for undertrykkelsen av opposisjonen.

NRK - 24 feb 24 kl. 10:31

Dmitrij Medvedev: – Russland vil søke hevn for vestlige sanksjoner

Russlands ekspresident og nestleder for Russlands nasjonale sikkerhetsråd, Dmitrij Medvedev, sier i sosiale medier at Russland vil søke hevn for vestlige sanksjoner. Både EU og USA har innført nye sanksjoner mot Russland i løpet av den siste uken. USA begrunnet straffetiltakene både med ønsket om å ramme krigføringen i Ukraina og regimekritikeren Aleksej Navalnyjs død i en russisk straffekoloni.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Fare for tordenvær og lyn på Helgeland

Det er fare for tordenvær og mye lyn for store deler av Helgeland i dag. Tordenværet er ventet å starte sent på formiddagen, og øker utover ettermiddagen. Det vil også komme noe kraftige regnbyger.

NRK - 30 minutter siden

Tre personer pågrepet i grov narkotikasak i Trondheim

Søndag kveld ble tre personer pågrepet og siktet i en grov narkotikasak, melder Adresseavisen. De tre er alle siktet for grov narkotikaovertredelse for oppbevaring av stoffer. Politiet har gjort beslag i saken.

NRK - 2 timer siden

WSJ. Elon Musk vil donere 45 millioner dollar månedlig til Trump-valgkampen

Lørdag meldte Bloomberg at Elon Musk har donert «en betydelig sum» penger til en America PAC, en aksjonsgruppe som driver valgkamp for tidligere president Donald Trump. Ifølge Wall Street Journal vil Musk forplikte seg seg til å gi rundt 45 millioner dollar til aksjonsgruppen hver måned. Det tilsvarer nesten en halv milliard norske kroner.

NRK - 30 minutter siden

Ny kartlegging av havet rundt Svalbard

Nå skal store områder av havet rundt Svalbard som ikke er kartlagt, bli dokumentert. De allerede dokumenterte områdene er fra 80-tallet, og nå skal Kartverket bruke sommersesongen til å ta nye målinger. Avdelingsdirektør i Kartverket, Gudmund Jønsson sier i en pressemelding at bedre data og sjøkart vil ivareta navigasjonssikkerheten i disse områdene.

NRK - 1 time siden

Flere drept av militante grupper i Pakistan og India

Det pakistanske militæret melder tirsdag om et angrep mot en militærbase nordvest i landet, skriver Reuters. Åtte av basens sikkerhetspersonell skal ha blitt drept under angrepet, i tillegg til ti militante opprørere. Samtidig er fire indiske soldater drept i et angrep i delstaten Jammu og Kashmir, ifølge den indiske hæren.

NRK - 1 time siden

Afghanistan: Minst 17 omkommet i bussulykke

17 personer er døde og 34 såret etter en bussulykke i Afghanistan. Det melder lokale myndigheter, ifølge AFP..

NRK - 1 time siden

USA til Israel: Uakseptabelt høye sivile tap i Gaza

USAs utenriksminister Antony Blinken har gjort det klart overfor Israel at de sivile tapene på Gazastripen er «uakseptabelt høye», melder AFP. Det israelske forsvaret har de siste dagene gjennomført flere massive angrep, blant annet mot en flyktningleir og flere FN-drevne skoler i jakten på medlemmer av toppledelsen i Hamas. Tapstallene har vært omfattende.

NRK - 1 time siden

HRW: Barn fengslet og mishandlet i El Salvador

Mer enn 1000 mindreårige er blitt fengslet under El Salvadors unntakstilstand. Mange blir pågrepet nærmest tilfeldig, ifølge Human Rights Watch (HRW). Barn er blitt dømt til flere års års fengsel, som oftest for svært uspesifikke lovbrudd og på bakgrunn av vitnemål fra politifolk som ikke kan bekreftes fra annet hold, ifølge organisasjonen.

NRK - 1 time siden

Åtte personer drept etter angrep på pakistansk militærbase

Det pakistanske militæret melder tirsdag om et angrep mot en militærbase nordvest i landet, skriver Reuters. Åtte av basens sikkerhetspersonell skal ha blitt drept under angrepet, i tillegg til ti militanter..

NRK - 2 timer siden

Elon Musk vil donere 45 millioner dollar månedlig til Trump-valgkampen

Lørdag meldte Bloomberg at Elon Musk har donert «en betydelig sum» penger til en America PAC, en aksjonsgruppe som driver valgkamp for tidligere president Donald Trump. Ifølge Wall Street Journal vil Musk forplikte seg seg til å gi rundt 45 millioner dollar til aksjonsgruppen hver måned. Det tilsvarer nesten en halv milliard norske kroner.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com