NRK > Nyheter

Wednesday, 01 February, 11:04

NRK - 25 jan 23 kl. 08:46

Nye protester og sammenstøt i Peru

I Perus hovedstad Lima har det vært nye sammenstøt mellom demonstranter og sikkerhetsstyrker, bare noen timer etter at presidenten ba om «våpenhvile». Demonstrantene ble møtt med tåregass og noe som trolig var en variant av gummikuler. Flere tusen mennesker skal ha deltatt i protesten tirsdag kveld lokal tid. De krevde at president Dina Boluarte må gå av. Noen timer tidligere hadde hun tatt til orde for det hun kalte en nasjonal våpenhvile.
Les mer på NRK


Les mer om:
Perus, Lima, Dina Boluarte, Pedro Castillo, NTB, Peru

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Nye, protesterog , sammenstøti , Peru
Klartale - 08 dec 22 kl. 08:37

Tvunget til å slutte som president i Peru etter kaos

Pedro Castillo var president i Peru fram til tirsdag. Da bestemte parlamentet at han måtte slutte. Deretter tok det kort tid før politiet pågrep Castillo.

NRK - 19 jan 23 kl. 04:56

Minst én død i sammenstøt i Peru

Demonstranter fra hele Peru har samlet seg i Lima før en planlagt massedemonstrasjon. Minst én person døde i sammenstøt mellom demonstranter og politi sør i landet. Den døde er en 35 år gammel kvinne, opplyser Martin de Porres-sykehuset i Macusani.

Klartale - 20 jan 23 kl. 09:26

Nye og store protester mot presidenten i Peru

Folk hadde reist langt for å være med i protestene. Flere hadde kommet fra regioner i Andesfjellene. Flere protester startet ulike steder utenfor hovedstaden Lima.

NRK - 12 dec 22 kl. 05:19

Protester mot ny president i Peru

To personer mistet livet i sammenstøt mellom demonstranter og politi i Peru. Demonstrantene krevde nyvalg og løslatelse av den avsatte presidenten. Minst fem personer ble skadd i sammenstøtene, deriblant en politibetjent.

NRK - 14 dec 22 kl. 03:36

Væpnede styrker vil ta kontroll over infrastrukturen i Peru

Væpnede styrker i Peru vil ta kontroll over viktig infrastruktur som flyplasser og vannkraftverk mens demonstranter protesterer over hele landet, meldte landets forsvarsminister, Alberto Otarola tirsdag. – Regjeringen vil også erklære unntakstilstand for å garantere fri ferdsel på landets motorveier, sier Otarola, melder nyhetsbyrået Reuters. I Peru er til sammen 7 mennesker drept i opptøyer mot at den tidligere presidenten ble avsatt.

NRK - 10 jan 23 kl. 22:37

Portforbud i Peru

Peruanske myndigheter innfører portforbud i den sørlige Puno-regionen etter flere voldelige sammenstøt mellom demonstranter og sikkerhetsstyrker. Perus statsminister Alberto Otarola sa at det tre dager lange portforbudet vil vare fra klokken 20 på kvelden til klokken 04 på morgenen. Minst 18 mennesker har mistet livet i sammenstøt mellom demonstranter og sikkerhetsstyrker i Peru.

NRK - 11 jan 23 kl. 08:14

Politimann brent til døde i Peru

En politimann er død i Peru etter at demonstranter gikk til angrep på en politipatrulje og satte fyr på bilen deres i byen Juliaca mandag, ifølge myndighetene. Drapet skjedde etter at 17 sivile ble drept i sammenstøt i Juliaca tidligere mandag. Byen ligger i et fattig område ved Titicaca-sjøen sørøst i landet.

NRK - 21 jan 23 kl. 08:21

Fraråder å reise til Peru

Utenriksdepartementet fraråder alle reiser som ikke er strengt nødvendige til områdene Cuzco, Puno, Arequipa og Apurimac i Peru, skriver regjeringen i en pressemelding. Dette skjer etter store og delvis voldelige demonstrasjoner i landet. – Unntakstilstanden som ble innført i desember ble nylig forlenget med 30 nye dager.

NRK - 15 okt 22 kl. 03:06

Iranske aktivister oppfordrer til nye protester

Iranske aktivister oppfordrer til nye landsomfattende protester lørdag, fem uker etter at demonstrasjonene mot regimet startet. Protestene ble utløst som følge av at unge Mahsa Amini døde etter å ha blitt arrestert av det såkalte moralpolitiet. Minst 108 mennesker er drept under protestene som politiet har slått hardt ned på.

Klartale - 01 jan 23 kl. 06:00

Krig, krise og klima preget nyhetene fra verden

Januar5. januar: Det er mange protester i Kasakhstan. Presidenten erklærer unntaks-tilstand i landet.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Rapport: Saudi-Arabia henretter langt flere enn før

Saudi-Arabia har henrettet neste dobbelt så mange etter at kong Salman og kronprins Mohammed bin Salman kom til makten, sammenlignet med årene før. Over 1.000 mennesker er blitt henrettet under dagens regime, viser en oversikt fra Reprieve og European Saudi Organisation for Human Right.

NRK - 15 minutter siden

Endring i matprisene

Rema 1000 og Coop Extra har økt matprisene betraktelig, mens Kiwi har holdt igjen. Det viser NRKs egen kartlegging. Det billigste toalettpapiret hos Extra har blitt 40 prosent dyrere og koster 24,90, mens det billigste toalettpapiret hos Rema har økt med 15 prosent til 19,50.

NRK - 30 minutter siden

Pågrepet og siktet for drapsforsøk

En ung mann er pågrepet og siktet for drapsforsøk i Oslo sentrum natt til fredag 20. januar. Det skriver VG.

NRK - 30 minutter siden

Nøstvettunnelen stengt - Brann i bil

Nøstvettunnelen i Nordre Follo er stengt i begge retninger på grunn av brann i en bil. Personen i bilen som brenner har kommet seg ut og skal ikke være skadd. Tunnelen er nå tom..

NRK - 30 minutter siden

Energikommisjonen sår tvil om klimamåla

Regjeringa får i dag tilrådingar til ein ny energipolitikk, men komiteen er ikkje sikker på om vi har nok kraft til å nå klimamåla for 2030. Kommisjonen konkluderer med at klimamåla for 2030 per i dag «ser svært ambisiøse ut». Men at «politisk vilje» og upopulære val framleis kan tippe vektskåla: – Alt må gå mykje kjappare enn det gjer i dag, seier ei kjelde i Energikommisjonen til NRK.

NRK - 45 minutter siden

Selbu ungdomsskole får Benjaminprisen 2022

Kunnskapsminister Tonje Brenna overrekker Benjaminprisen til Selbu ungdomsskole. Skolen får prisen for sitt langvarige og systematiske arbeid mot rasisme og diskriminering, det skriver Senter for studier om Holocaust og livssynsminoriteter i en pressemelding. Benjaminprisen er en skolepris som deles ut hvert år til en skole som arbeider godt og aktivt mot rasisme, og alle diskriminerende holdninger og handlinger.

NRK - 30 minutter siden

Boris Johnson mener Ukraina må få vestlige kampfly

Tidligere statsminister Boris Johnson mener Storbritannia og andre vestlige land bør forsyne Ukraina med moderne kampfly. Britenes nåværende regjering og USA har sagt nei til Ukrainas forespørsel om å få moderne kampfly fra Vesten, men Boris Johnson er uenig. Ukraina bør få alt det militære materiellet de ber om, sier Johnson, som nå er på besøk i Washington.

NRK - 30 minutter siden

Tyskland stenger konsulat i Istanbul

Tyskland stenger sitt konsulat i Istanbul på grunn av økt fare for et angrep, melder det tyske utenriksdepartementet. Tyskland advarer tyskere i storbyen om at faren er særlig stor i det sentrale Beyoglu-distriktet og rundt den svært travle Taksim-plassen. Avgjørelsen er tatt i samråd med sikkerhetsmyndigheter, skriver departementet, som oppfordrer tyskere til å unngå store folkemengder.

NRK - 1 time siden

Mener trusselsituasjonen var godt håndtert

Politimester i Agder Kjerstin Askholt mener trusselsituasjonen i Kristiansand fredag ble riktig håndtert, skriver Fædrelandsvennen. Trusselsituasjonen endte med at en mann ble skutt i beinet av politiet. Mannen er siktet for ulovlig bevæpning på offentlig sted.

NRK - 1 time siden

Politibetjentar blir avhøyrt i dag

Dei to politibetjentane, som er mistenkt for tenestefeil etter eit dødsfall i Ålesund i helga, blir avhøyrt i dag. Det opplyser Thomas Arntsen, etterforskingsleiar i Spesialeininga til NRK. Dei skal no etterforske for å finne ut om det kan vere ein samanheng mellom politiet sin framgangsmåte og dødsfallet til ein mann.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com