NRK > Nyheter

Sunday, 03 March, 21:05

NRK - 25 jan 23 kl. 08:46

Nye protester og sammenstøt i Peru

I Perus hovedstad Lima har det vært nye sammenstøt mellom demonstranter og sikkerhetsstyrker, bare noen timer etter at presidenten ba om «våpenhvile». Demonstrantene ble møtt med tåregass og noe som trolig var en variant av gummikuler. Flere tusen mennesker skal ha deltatt i protesten tirsdag kveld lokal tid. De krevde at president Dina Boluarte må gå av. Noen timer tidligere hadde hun tatt til orde for det hun kalte en nasjonal våpenhvile.
Les mer på NRK


Les mer om:
Perus, Lima, Dina Boluarte, Pedro Castillo, NTB, Peru

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Nye, protesterog , sammenstøti , Peru
Klartale - 08 dec 22 kl. 08:37

Tvunget til å slutte som president i Peru etter kaos

Pedro Castillo var president i Peru fram til tirsdag. Da bestemte parlamentet at han måtte slutte. Deretter tok det kort tid før politiet pågrep Castillo.

NRK - 26 maj 23 kl. 08:01

Kokain i pakker merket med hakekors funnet i Peru

Politiet i Peru har beslaglagt et parti med kokain, merket med hakekors og Hitlers navn. Narkotikaen var skjult i en last med asparges som skulle til Europa. De 58 kilospakkene ble funnet i en konteiner om bord på et Liberia-registrert lasteskip som lå ved kai i Paita nord in Peru.

NRK - 17 aug 23 kl. 06:20

Peru tillater abort for 11-årig voldtektsoffer etter press fra FN

En 11 år gammel jente får lov til å ta abort i Peru etter å ha blitt voldtatt av stefaren sin. Opprinnelig ble hun nektet abort, noe som skapte stor harme. Etter at FN ba myndighetene i landet til å ta grep, fikk jenta lov til å ta abort.

NRK - 19 jan 23 kl. 04:56

Minst én død i sammenstøt i Peru

Demonstranter fra hele Peru har samlet seg i Lima før en planlagt massedemonstrasjon. Minst én person døde i sammenstøt mellom demonstranter og politi sør i landet. Den døde er en 35 år gammel kvinne, opplyser Martin de Porres-sykehuset i Macusani.

Klartale - 20 jan 23 kl. 09:26

Nye og store protester mot presidenten i Peru

Folk hadde reist langt for å være med i protestene. Flere hadde kommet fra regioner i Andesfjellene. Flere protester startet ulike steder utenfor hovedstaden Lima.

NRK - 16 maj 23 kl. 15:44

UD: Fjerner reiseråd for Peru

Utenriksdepartementet fjerner reiserådet for Peru som følge av at sikkerhetssituasjonen er normalisert. Reiseråd for flere regioner i Peru ble opprinnelig innført i januar 2023 som følge av politisk og sosial uro i landet. Dette reiserådet er gradvis nedjustert etter hvert som situasjonen har bedret seg i flere områder.

NRK - 12 dec 22 kl. 05:19

Protester mot ny president i Peru

To personer mistet livet i sammenstøt mellom demonstranter og politi i Peru. Demonstrantene krevde nyvalg og løslatelse av den avsatte presidenten. Minst fem personer ble skadd i sammenstøtene, deriblant en politibetjent.

Klartale - 02 feb 23 kl. 09:02

Nytt forslag om tidlig valg i Peru ble avvist

Planen er at det neste valget i Peru skal skje i mai 2024. President Dina Boluarte har foreslått at valget skal skje i desember 2023. Målet er å roe ned de store protestene i landet.

NRK - 14 dec 22 kl. 03:36

Væpnede styrker vil ta kontroll over infrastrukturen i Peru

Væpnede styrker i Peru vil ta kontroll over viktig infrastruktur som flyplasser og vannkraftverk mens demonstranter protesterer over hele landet, meldte landets forsvarsminister, Alberto Otarola tirsdag. – Regjeringen vil også erklære unntakstilstand for å garantere fri ferdsel på landets motorveier, sier Otarola, melder nyhetsbyrået Reuters. I Peru er til sammen 7 mennesker drept i opptøyer mot at den tidligere presidenten ble avsatt.

NRK - 10 jan 23 kl. 22:37

Portforbud i Peru

Peruanske myndigheter innfører portforbud i den sørlige Puno-regionen etter flere voldelige sammenstøt mellom demonstranter og sikkerhetsstyrker. Perus statsminister Alberto Otarola sa at det tre dager lange portforbudet vil vare fra klokken 20 på kvelden til klokken 04 på morgenen. Minst 18 mennesker har mistet livet i sammenstøt mellom demonstranter og sikkerhetsstyrker i Peru.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Mossad-agent skal ha blitt henrettet i Iran

Iran har henrettet en agent fra den israelske etterretningstjenesten Mossad, skriver NTB som siterer det iranske nyhetsbyrået Tasnim. Iranske myndigheter mener agenten sto bak et angrep på en ammunisjonsfabrikk drevet av det iranske forsvarsdepartementet i fjor, skriver Tasnim videre. I slutten av januar i fjor ble en ammunisjonsfabrikk i nærheten av storbyen Ishafan angrepet med flere småfly.

NRK - 30 minutter siden

Ukraina: Det russiske luftvåpenet trapper ned aktiviteten i øst

Russiske luftvåpenoperasjoner over Øst-Ukraina er betydelig redusert etter at det ukrainske luftforsvaret ble styrket, ifølge Ukraina. – Forsvaret fra vestlige partnere har en effekt, sa luftforsvarets talsmann Jurij Ihnat til avisen Ukrainska Pravda søndag. Ifølge ukrainerne har flere russiske Su-34 og Su-35 jagerfly blitt skutt ned øst i Ukraina den siste tiden.

NRK - 1 time siden

Til sjukehus etter ulykke i Giske

Ein person er sendt til sjukehus etter ei trafikklulykke på Valderøya i Giske, utanfor Ålesund. Det skal berre vere ein involvert i ulykka. Vitne på staden seier at ein bil har køyrt inn i ein lyktestolpe og vidare inn i eit tre..

NRK - 1 time siden

Ulykke på Valderøya i Giske

Politiet har rykt ut til ei trafikklulykke på Valderøya i Giske. Det er førebels uklart om nokon er skadd, men ein person skal vere involvert i ulykka. Vitne på staden seier at ein bil har køyrt inn i ein lyktestolpe og vidare inn i eit tre..

NRK - 1 time siden

Politiet oppfordrer til hensynsfull kjøring når kongen ankommer Norge

Politiet ber trafikanter som befinner seg på veiene søndag kveld om å vise hensyn og fortsatt kjøre som normalt når kong Harald skal fraktes til Rikshospitalet. Flyet som frakter kongeparet hjem befinner seg klokken 19.40 over Svartehavet.

NRK - 2 timer siden

«Lurelegen» anker dommen

Den 41 år gamle kvinnen fra Arendal som er dømt for å ha svindlet flere personer for over 300.000 kroner, anker dommen på sju måneders fengsel. Det skriver Agderposten.

NRK - 3 timer siden

Masseflukt fra fengsel i Haiti

Bevæpnede gjengmedlemmer stormet søndag hovedfengselet i Haitis hovedstad Port-au-Prince. Et stort flertall av fengselets rundt 4000 innsatte har rømt, sier en lokal journalist til BBC. Fengselet skal blant annet ha huset gjengmedlemmer som var involvert i drapet på president Jovenel Moïse i 2021.

NRK - 3 timer siden

Russland og Saudi-Arabia varsler fortsatt kutt i oljeproduksjonen fram til sommeren

Russland kommer til å kutte oljeproduksjonen med opptil en halv million fat daglig i årets andre kvartal, opplyser regjeringen. Formålet er å få opp prisene, skriver NTB. De russiske kuttene kommer på toppen av tidligere kutt i både produksjon og eksport av olje fra noen av verdens største produsenter, ifølge nyhetsbyrået AFP..

NRK - 3 timer siden

Trafikkulykke på riksvei 7

Nødetatene er på vei til riksvei 7 ved Sanden i Nesbyen etter melding om en trafikkulykke. Ifølge politiet er det snakk om en frontkollisjon, men de melder at det ikke skal være store personskader. Veien er stengt som følge av ulykken og det er lange køer..

NRK - 3 timer siden

Israel skal ha boikottet Gaza-forhandlinger søndag

Israel skal ha boikottet forhandlingene med Hamas søndag, skriver Reuters, som siterer israelske Ynet. Årsaken er at Hamas har avvist kravet om å gi en fullstendig liste over hvilke gisler som fortsatt er i live, skriver de. Hamas opplyste for kort tid siden at en våpenhvile kan være på plass de neste dagene dersom Israel innfrir kravene de har satt.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com