NRK > Nyheter

Monday, 29 November, 16:07

NRK - 24 okt 21 kl. 12:05

Nye flyangrep mot Tigray

Den etiopiske hæren innledet søndag nye flyangrep mot mål i Tigray, opplyser myndighetene..
Les mer på NRK


Les mer om:
Tigray

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Nye, flyangrepmot , Tigray
NRK - 22 okt 21 kl. 12:26

FN-fly fikk ikke lande i Tigray

Et FN-fly med humanitær hjelp fikk ikke lande på flyplassen i Mekele, provinshovedstaden i Tigray-provinsen fredag, melder Reuters. Grunnen skal være motstand fra myndighetene i Etiopia. De har også gjennomført flere flyangrep mot Tigray de fire siste dagene.

NRK - 20 okt 21 kl. 21:29

Nye flyangrep i Tigray

Den etiopiske regjeringen opplyser at den har gjennomført nok et flyangrep i opprørsprovinsen Tigray, denne gang i et område øst for hovedstaden Mekele. Regjeringens talsmann Legesse Tulu sier i en tekstmelding til AFP at angrepet mot frigjøringsfronten TPLF skjedde i Tembien-området, der opprørerne etter myndighetenes oppfatning driver med militær opplæring. Det skal også være store militære lagre i området.

NRK - 20 aug 21 kl. 19:01

Tigray vil snart gå tom for mat

USA varslar at Tigray-regionen i Etiopia snart vil gå tom for mathjelp. I eit utsegn seint torsdag sa sjefen for den amerikanske regjeringa sin bistandsorganisasjon, USAID, Samantha Power, at mindre enn 7 prosent av den nødvendige mathjelpa har nådd Tigray-regionen, der det bur rundt 6 millionar menneske. – Denne matmangelen skjer ikkje fordi maten er utilgjengeleg, men fordi etiopiske myndigheiter hindrar humanitær hjelp og personell, inkludert landskonvoiar og fly, i å komme fram, seier Powell.

Klartale - 15 okt 21 kl. 12:33

Får fortsatt for lite mat

18.600 barn under fem år ble behandlet for å ha fått for lite næring. Dette er kun mellom februar til august i år.

NRK - 23 jul 21 kl. 14:55

FN «ekstremt bekymret» over Tigray

Den humanitære situasjonen i Tigray-regionen i Etiopia er nå ekstremt bekymringsfull, og det er akutt mangel på mat og forsyninger, ifølge FN. – Verdens matvareprogram (WFP) er ekstremt bekymret, sier organisasjonens talsmann Tomson Phiri. FN nådde i forrige måned drøyt 730.

NRK - 03 aug 21 kl. 10:38

Reuters: Titalls lik i elv i Tigray

Minst 30 menneskelik har skylt i land på sudanesisk side av en elv som begynner i Etiopias Tigray-region, melder Reuters. Nyhetsbyrået har vært i kontakt med to etiopiske flyktninger og fire sudanesiske vitner til likene. Til The Guardian sier en representant for sudanesiske myndigheter at man har funnet så mange som 50 lik.

NRK - 11 okt 21 kl. 21:33

Tigray-opprørere: Hæren angriper

Den etiopiske hæren har startet koordinerte bakkeoffensiver på alle fronter mot styrker fra Tigray-regionen, ifølge Tigrayfolkets frigjøringshær (TPLF). Offensiven omfatter også naboregionen Amhara nord i Etiopia. Blokaden av kommunikasjonslinjene ut fra Tigray gjør det umulig å få bekreftet opplysningene fra uavhengig hold, melder NTB..

Klartale - 13 okt 21 kl. 12:00

Han blir første leder fra Afrika som besøker Biden

Møtet mellom Biden og Kenyatta fra Kenya skal være i Det hvite hus. Det er ventet at de vil bruke tid på å snakke om Etiopia. Det er et av nabolandene til Kenya.

NRK - 19 okt 21 kl. 01:42

FN uroa over luftangrep i Tigray

FNs generalsekretær er dypt bekymret for situasjonen i Etiopia etter meldinger om luftangrep mot regionhovedstaden i Tigray. Angrepene kan tyde på at krigen mellom Etiopia og Tigray-regionen er i ferd med å blusse opp igjen..

NRK - 22 okt 21 kl. 12:26

FN-fly fikk ikke lande i Etiopia

Et FN-fly med humanitær hjelp om bord fikk ikke lande på flyplassen i Mekele, provinshovedstaden i Tigray-provinsen fredag, melder Reuters. Grunnen skal være motstand fra myndighetene i Etiopia. De har også gjennomført flere flyangrep mot Tigray de fire siste dagene..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 09 nov 21 kl. 16:18

Stans i togtrafikken på Oslo S

Det er store togforsinkelser på Oslo S etter et problem ved Brynsbakken stasjon. Det gjør at flere tog står stille på Oslo S. – Alle tog som går forbi Brynsbakken står stille.

NRK - 09 nov 21 kl. 16:08

Fengslet etter dødelig slagsmål

To av de tre som er siktet for grov kroppsskade med døden til følge etter et slagsmål i Grimstad i helgen, er varetektsfengslet i to uker. Sistemann er løslatt. Det opplyser politiadvokat Geir Magne Søfteland til NTB tirsdag ettermiddag.

NRK - 09 nov 21 kl. 16:01

Alvorlig trafikkulykke

Politiet er på vei til en alvorlig trafikkulykke mellom bil og lastebil ved Skogmoen i Nordland..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:52

Anbefaler munnbind i Bergen

Smittevernoverlegen i Bergen anbefaler munnbind i Bergen. Det skriver Bergens Tidende..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:39

FHI ber Bergen vurdere tiltak

I et møte mellom Bergen og FHI i slutten av forrige uke ba FHI Bergen om å vurdere en rekke nye tiltak, skriver Bergens Tidende. Bakgrunnen er at kommunen opplever økt smittepress. Etter et møte mellom Bergen og FHI i slutten av forrige uke, kommer det frem at FHI ber kommunen å vurdere en rekke tiltak de har utarbeidet for kommuner som opplever økt smittepress.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:15

Ørliten fredsmulighet for Etiopia

Utenlandske utsendinger jobber intenst for å stanse krigføringen i Etiopia og hindre en fryktet opptrapping. Håpet er at et nytt framstøt som Den afrikanske union står i spissen for, kan føre til stans i fiendtlighetene. FN har denne uka advart om stor fare for at Etiopia kastes ut i en mer omfattende borgerkrig..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:16

Legger frem budsjett på mandag

SV legger fram sitt alternative statsbudsjett mandag 15. november klokken 11, i forkant av forhandlinger med regjeringen om neste års budsjett. SVs alternative budsjett viser endringene partiet vil gjøre sammenlignet med budsjettet til Solberg-regjeringen og danner grunnlag for de videre forhandlingene med Ap og Sp.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:17

Dømt til tvungent psykisk helsevern

59-åringen som i mai drepte sin egen mor med hagle i Lyngdal, er dømt til tvungent psykisk helsevern. Retten mener at det er stor gjentakelsesfare. – Det er snakk om en svært alvorlig handling, drap begått med hagle, står det i dommen fra Agder tingrett, ifølge Fædrelandsvennen.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:17

Russerne diskuterer migrant-krise

Russlands president Vladimir Putin og hans hviterussiske kollega Aleksandr Lukasjenko diskuterte tirsdag migrant-situasjonen på den polske grensen. De to presidentene er spesielt bekymret for utplassering av polske militære styrker langs grensen, ifølge en hviterussisk uttalelse, melder NTB..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:11

Tine får ny skje

Tine har fått på plass en ny og lengre bambusskje etter å ha fått massiv kritikk for den korte de opprinnelig hadde. Tilbakemeldingene har vært positive, men ikke alle er helt fornøyde, sier Tine til Nationen. – Vi har allerede fått positive tilbakemeldinger på at skaftet er lengre og at den oppleves som bedre å spise av.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt