NRK > Nyheter

Friday, 01 December, 17:49

NRK - 30 jun 23 kl. 19:38

Nye demonstrasjoner utenfor Sveriges ambassade i Bagdad

Hundrevis av demonstranter samlet seg fredag utenfor den svenske ambassaden i Bagdad, dagen etter at den ble stormet i kjølvannet av koranbrenning i Sverige. Det viser nyhetsbyrået AFPs direktesending fra området, ifølge TT. Flere demonstranter tok seg inn i ambassaden torsdag i forbindelse med en demonstrasjon mot koranbrenninger i Sverige. Fredag er det røyk i området, og flere synes å ha tent på svenske flagg og regnbueflagg.
Les mer på NRK


Les mer om:
Bagdad, Sverige, AFPs, TT, Iraks, sadr, AP, sadrs, Irak, Koranen, Twitter, NTB, Sveriges

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Nye, demonstrasjoner, utenforSveriges , ambassadei , Bagdad
NRK - 18 okt 23 kl. 05:39

Raseriet sprer seg verden rundt etter sykehusangrepet i Gaza

Det oppsto store demonstrasjoner i en rekke land etter angrepet som drepte hundrevis på et sykehus i Gaza tirsdag. Onsdag ventes flere protester. Tirsdag kveld samlet flere tusen demonstranter seg utenfor Israels konsulat i Istanbul i Tyrkia.

NRK - 28 jul 23 kl. 03:46

Islamkritikere holder flere demonstrasjoner i København fredag

Danske Patrioter holder to nye markeringer i København fredag. Tidligere har den islamkritiske gruppa tent på koraner. Politiet i den danske hovedstaden har mottatt melding om demonstrasjonene, opplyser vaktsjef Dyre Sønnicksen.

Klartale - 01 nov 23 kl. 10:58

Politiet frykter uro i Oslo. Nå henter de inn hjelp fra hele landet

Politiet er ekstra på vakt i Oslo. En årsak er krigen mellom Israel og Hamas. Politiet passer ekstra på ved ambassader.

NRK - 20 jul 23 kl. 15:39

USA fordømmer Iraks manglende beskyttelse av Sveriges ambassade

USA fordømmer Irak manglende innsats for å beskytte Sveriges ambassade som ble stormet natt til torsdag. Uakseptabelt, sier de om hendelsen. – Det er uakseptabelt at irakiske sikkerhetsstyrker ikke handlet for å forhindre demonstranter å storme den svenske ambassaden for andre gang, sier utenriksdepartementets talsperson Matthew Miller.

NRK - 20 jul 23 kl. 20:41

Tyrkia fordømmer sterkt "foraktelig angrep" koranen

Tyrkia fordømmer sterkt det de omtaler som et «foraktelig angrep» på koranen foran Iraks ambassade i Stockholm. Det melder nyhetsbyrået Reuters. Bakgrunnen er en koranbrenning som skulle finne sted i Sveriges hovedstad torsdag.

NRK - 20 jul 23 kl. 20:41

Tyrkia fordømmer sterkt "foraktelig angrep" på Koranen

Tyrkia fordømmer sterkt det de omtaler som et «foraktelig angrep» på Koranen foran Iraks ambassade i Stockholm. Det melder nyhetsbyrået Reuters. Bakgrunnen er en koranbrenning som skulle finne sted i Sveriges hovedstad torsdag.

NRK - 05 jul 23 kl. 14:39

Demonstrasjon utenfor Israels ambassade

Palestinakomiteen i Norge demonstrerte onsdag utenfor Israels ambassade i Parkveien i Oslo. – Israels statsminister, Benjamin Netanyahu, må holdes ansvarlig for krigsforbrytelsene i Jenin. De israelske angrepene rammer bevisst sivile.

NRK - 14 apr 23 kl. 20:59

Nye protester og demonstrasjoner i Frankrike

Protester og demonstrasjoner har brutt ut flere steder i Frankrike etter at landets grunnlovsdomstol tidligere på dagen godkjente pensjonsreformen. I sosiale medier fredag kveld kan man se bilder av opprørspoliti utstyrt med køller og som tar i bruk tåregass mot demonstranter nær grunnlovsdomstolens bygning i Paris. Området rundt bygningen ble imidlertid stengt av politiet torsdag kveld.

NRK - 13 apr 23 kl. 13:43

Russlands ambassade: – Et nytt ekstremt uvennlig skritt

Russlands ambassade skriver i en uttalelse til NRK at de bekrefter at 15 ansatte er erklært uønsket i Norge. – Reaksjonen er sterkt negativ. Dette er et nytt ekstremt uvennlig skritt, som følges opp med svartiltak, sier Russlands ambassade til NRK.

NRK - 19 apr 23 kl. 21:46

Russlands ambassade hevder uønskede diplomater har forlatt Norge

Russlands ambassade hevder at de 15 personene som er ansatt ved ambassaden, men uønsket i landet, har forlatt Norge. – Jeg kan bekrefte at alle er ute av Norge. Til sammen var det 46 personer, inkludert familiemedlemmer, sier Timur Tsjekanov, pressetalsperson for Russlands ambassade i Norge, i en uttalelse til Dagbladet.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Domstol i USA: Trump ikkje immun mot sivile søksmål etter kongresstorminga

Ein amerikansk ankedomstol avgjorde fredag at den tidlegare amerikanske presidenten Donald Trump må møta opp i sivile søksmål om hans rolle i storminga av Kongressen i Washington D.C. den 6.

NRK - 45 minutter siden

Politikar kasta ut av kongressen

Republikanaren George Santos vert utvist av kongressen i dag, melder Reuters. 311 stemte for at han skulle ut, kor 115 av desse var republikanarar, ifølgje TV-kanalen CNN. Santos skal ha loge seg til kongressen og er tiltalt for å ha brukt stolne valkampmiddel til personleg bruk..

NRK - 1 time siden

Noregs Bank leiar søksmål mot Silicon Valley Bank

Norges Bank og det svenske pensjonsfondet Sjunde Ap-fonden er utnemnde av ein amerikansk domstol til å vera hovudsaksøkar (Lead Plaintiff) i det pågåande gruppesøksmålet mot Silicon Valley Bank (SVB). Det skriv Noregs Bank i ei pressemelding Oljefondet og andre investorar leid store tap på sine investeringar i SVB på grunn av feilaktig informasjon og rapportering av finansielle forhold og risikostyring frå den amerikanske banken..

NRK - 1 time siden

FN-domstol: Venezuela ikke kan annektere deler av naboland

Den internasjonale domstolen i Haag har gitt Venezuela ordre om å unngå handlinger som endrer statusen for et område landet gjør krav på i nabolandet Guyana. Kjennelsen fra ICJ kommer to dager før en planlagt folkeavstemning i Venezuela om det omstridte territoriet. Domstolen nevner ikke folkeavstemningen konkret, men sier Venezuela «må avstå fra enhver handling som vil endre statusen som for tiden gjelder for det omstridte området».

NRK - 1 time siden

Minst 182 pasienter berørt av ny feil i Helseplattformen

Det skriv Adresseavisen. St. Olavs Hospital skal ha oppdaga feil i legemiddellistene, stadfestar sjukehusdirektør Gretje Aasved overfor avisa fredag.

NRK - 1 time siden

Hizbollah: To drept i israelsk angrep mot grenseby i Libanon

To personer ble drept da Israel skjøt mot byen Houla sør i Libanon, ifølge den Hizbollah-kontrollerte TV-stasjonen Al-Manar. Den iranskstøttet militsgruppen og israelske styrker skjøt mot hverandre over grensen tidligere på dagen, slik de har gjort en rekke ganger de siste ukene. Hizbollah sier de angrep en gruppe israelske soldater fredag.

NRK - 1 time siden

Ankedomstol i USA: Trump må møta i sivile søksmål om 6. januar-angrepa

Ein amerikansk ankedomstol avgjorde fredag at den tidlegare amerikanske presidenten Donald Trump må møta opp i sivile søksmål om hans rolle i storminga av Kongressen i Washington D.C. den 6.

NRK - 1 time siden

Det kvite hus: USA fortsett arbeid for humanitær pause mellom Israel og Hamas

USA held fram med å samarbeida med Israel, Egypt og Qatar for å utvida ein humanitær pause i Gaza, seier ein talsperson for Det kvite hus fredag. Den amerikanske presidenten Joe Biden vil også fortsetta å engasjera seg i arbeidet med den humanitære pausen og lausletinga av gisler, la talspersonen til. Våpenkvila mellom Israel og Hamas varte i omtrent ei veke, og blei broten i dag.

NRK - 1 time siden

E6 stengt fra Mjøsbrua på ubestemt tid – må kontrollere bru

E6 ved Biri er fremdeles stengt etter at en kranbil tok oppi ei bru, melder politiet i Innlandet. Årsaken er at det trengs en ekstra kontroll av bruelementet. Det er ukjent hvor lenge den blir stengt.

NRK - 1 time siden

Første kvinne som satt i USAs høgsterett er død

Den tidlegare høgsterettdommaren Sandra Day O'Connor er død, opplyste USAs høgsterett fredag. O'Connor blei 93 år, var den første kvinna som sat i USA sin høgsterett, skriv CNN. I 2018 blei det kjend at ho hadde blitt diagnostiert med eit tidleg stadium av demens, som truleg var av typen Alzheimer.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com