NRK > Nyheter

Tuesday, 19 March, 08:07

NRK - 13 jul 21 kl. 12:21

Nye anklager mot Suu Kyi

Militærjuntaen i Myanmar retter nye korrupsjonsanklager mot Aung San Suu Kyi, opplyser hennes advokat. De nye tiltalepunktene kommer på toppen en allerede lang liste over påståtte lovbrudd som kan gi fredsprisvinneren over ti års fengsel. 76 år gamle Suu Kyi er underlagt husarrest og står tiltalt for oppvigleri, ulovlig import av walkietalkie-utstyr og brudd på koronareglene under valget i fjor, der hennes parti vant en soleklar seier. Hun skal også ha tatt imot 600.000 dollar i kontanter og rundt 11 kilo gull..
Les mer på NRK


Les mer om:
Myanmar, Aung San Suu Kyi, Suu Kyi

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Nye, anklagermot , Suu, Kyi
Klartale - 03 aug 23 kl. 06:00

Hva betyr det at Aung San Suu er delvis benådet?

Aung San Suu Kyi er den valgte lederen i landet Myanmar. Hun og partiet hennes Nasjonal-ligaen for demokrati (NLD) vant valget for tre år siden.Det var det ikke alle som likte.

Klartale - 02 sep 22 kl. 08:44

Ny straff i fengsel for Aung San Suu Kyi

Aung San Suu Kyi var leder i Myanmar. I 2020 tok landets militæret over makten med tvang. Aung San Suu Kyi ble avsatt.

NRK - 29 sep 22 kl. 07:10

Aung San Suu Kyi dømt til ytterligere tre års fengsel

En domstol i Myanmar har dømt landets avsatte leder Aung San Suu Kyi til ytterligere tre års fengsel for å ha brutt landets lov om statshemmeligheter. Suu Kyi dømmes sammen med den australske økonomen Sean Turnell, som tidligere fungerte som hennes rådgiver. Turnell har vært i politiets varetekt i nesten 20 måneder.

NRK - 26 dec 22 kl. 10:04

Den siste dommen mot Suu Kyi ventes på fredag

Myanmars avsatte leder Aung San Suu Kyi kommer til å få avsagt den foreløpig siste dommen mot seg fredag denne uken, oppgir en kilde i landets rettsvesen. Den 18 måneder lange rettssaken mot Suu Kyi ble avsluttet mandag. Både forsvaret og aktoratet kom med sine sluttinnlegg, opplyser en ikke navngitt kilde til nyhetsbyrået AFP.

NRK - 14 sep 21 kl. 11:46

Suu Kyi tilbake i retten

Myanmars avsatte leder Aung San Suu Kyi var tirsdag tilbake i rettssalen, etter at hun følte seg syk og ikke møtte mandag, skriver NTB. Ifølge hennes advokat var Suu Kyi mandag bilsyk etter å ha blitt brakt fra stedet der hun sitter i husarrest og til rettssalen. Tirsdag følte hun seg fortsatt svimmel, ifølge forsvareren Khin Maung Zaw, men møtte likevel i retten.

NRK - 17 sep 21 kl. 10:38

Suu Kyi tiltaltales for korrupsjon

Militærjuntaen i Myanmar tlltaler Aung San Suy Kyi for korrupsjon. Suu Kyis advokat Khin Maung Zaw opplyser fredag at rettssaken starter i hovedstaden Naypyidaw 1. oktober.

NRK - 04 okt 21 kl. 11:24

Sliten Suu Kyi ber om rettsfri

Myanmars tidligere leder Aung San Suu Kyi har bedt om å få møte i retten sjeldnere enn i dag på grunn av helsa. Demokratiforkjemperen har måttet møte i rettshøringer ukentlig etter at hun ble pågrepet og satt i husarrest i februar i år. Suu Kyi advokater har anmodet om at rettsmøtene avholdes annenhver uke, og understreker at det kun handler om at klienten deres er gammel og sliten.

NRK - 01 aug 23 kl. 20:40

Bondevik om benådning: Ikke tro at det blir større frihet

– Det er bra hvis Aung San Suu Kyi nå er benådet for noen av de falske anklagene mot henne og at hun blir løslatt fra fengsel. Men det må ikke forlede noen til å tro at det nå nødvendigvis blir større frihet i Myanmar. Ifølge meldinger skal Suu Kyi være i husarrest fremover, noe hun tidligere har vært i 15 år, sier Kjell Magne Bondevik til NRK.

NRK - 29 mar 23 kl. 22:00

USA fordømmer Myanmars tvangsoppløsning av Suu Kyis parti

USA fordømmer juntaen i Myanmar for å ha tvangsoppløst partiet til landets avsatte sivile leder, Aung San Suu Kyi, og sier det kan føre til mer ustabilitet. Også 39 andre partier er tvangsoppløst for ikke å ha registrert seg i tide til et mulig kommende valg, som er ventet å befeste juntaens grep om makten. – Vi fordømmer på det sterkeste beslutningen til Burmas militærregime om å fjerne 40 partier, inkludert Den nasjonale demokratiligaen, sier talsmann Vedant Patel i USAs utenriksdepartement.

NRK - 01 apr 21 kl. 11:34

Suu Kyi slapp nye siktelser

Det ble ikke reist nye anklager mot Aung San Suu Kyi da hun møtte i retten torsdag, ifølge en advokat. Det melder AFP. Fra før er hun siktet for å ha tatt imot store verdier i bestikkelser.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

YouTube krever merking av KI-innhold

De som publiserer på YouTube fremover, må huke av om innholdet er manipulert eller endret for å tydeliggjøre hva som er skapt ved hjelp av kunstig intelligens. – Seerne får stadig mer behov for åpenhet om hvorvidt det de ser på, er manipulert eller syntetisk, skriver selskapet på sin blogg. Den nye merkingen vil gjelde videoer hvor det kan være tvil om det man ser virkelig er ekte, for eksempel såkalt deepfake, hvor en kjent person sier noe vedkommende aldri har sagt.

NRK - 30 minutter siden

Blinken: Akutt matusikkerhet i Gaza

USAs utenriksminister Antony Blinken sier at Gazas befolkning lider under alvorlige nivåer av det han kaller akutt matusikkerhet. Blinken skal denne uken reise til Saudi-Arabia og Egypt for å diskutere våpenhvile og nødhjelp for Gazastripen. Ifølge FN opplever halvparten av befolkningen i Gaza nå matusikkerhet, og om ikke nødhjelp slipper inn vil det om kort tid resultere i hungersnød..

NRK - 1 time siden

Funnet miljøgifter – stenger populær øy i Oslofjorden

Deler av den populære badeøya Gressholmen blir stengt for publikum fordi det kan være helseskadelig å oppholde seg der. Årsaken er forurensning fra en gammel skytebane på øya i Indre Oslofjord, skriver Aftenposten. Oslo kommune ber folk unngå å spise bær, sopp, fisk, skjell og skalldyr fra Gressholmen og Rambergøya.

NRK - 2 timer siden

Kontroll på brannar

Både i Aureosen i Hustadvika og i Breivika i Ålesund har brannvesenet kontroll på to brannar i bustadhus. I Aureosen ryk det litt frå taket framleis, men ettersløkking har starta. Også i Breivika er brannen slått ned.

NRK - 1 time siden

Folk lever lengst i Akershus

FHIs folkehelseprofil viser at folk er sunnest i Akershus. De lever lenger og er friske lenger. De som sliter mest med helsa bor i Østfold og Finnmark.

NRK - 1 time siden

Vil ha fleire lovar på nynorsk

Både Noregs Mållag og Juristmållaget meiner altfor få av norske lover er på nynorsk, skriv Bladet Tysnes. Berre 14 prosent av norske lover er på nynorsk, resten er på bokmål. Dei viser mellom anna til at både arvelova og trussamfunnslova tidlegare var på nynorsk, men når desse lovane vart reviderte i 2019 og 2020, vart begge på bokmål..

NRK - 2 timer siden

VG: 5000 leger usikre på framtida i yrket

Nesten 5000 leger svarer i en spørreundersøkelse at de ikke er sikre på om de er i yrket om to år, skriver VG. Det er nesten halvparten av de som svarte i medlemsundersøkelsen til Legeforeningen Legene beskriver blant annet en arbeidshverdag preget av stress og med liten mulighet til å styre tiden selv..

NRK - 2 timer siden

Eksplosjon i lavblokk i Stockholm fylke

Det har vært en eksplosjon i en lavblokk i Åkerberga i Stockholm fylke. Det er omfattende skader i inngangspartiet. Det er ikke kjent om noen personer er skadet, skriver det svenske poltiet på sine nettsider.

NRK - 2 timer siden

Eksplosjon i rekkehus i Stockholm fylke

Det har vært en eksplosjon i et rekkehus i Åkerberga i Stockholm fylke. Det er omfattende skader i inngangspartiet. Det er ikke kjent om noen personer er skadet, skriver det svenske poltiet på sine nettsider.

NRK - 2 timer siden

Japans sentralbank hever renten for første på 17 år

Sentralbanken i Japan har for første gang på 17 år hevet styringsrenten i landet. Styringsrenten var på -0,1 prosent. Den settes nå opp til intervallet 0-0,1 prosent, kunngjorde sentralbanken i Tokyo tirsdag.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.





Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com