NRK > Nyheter

Saturday, 03 December, 20:04

NRK - 28 maj 22 kl. 15:45

Ny studie: Ketamin hjelper mot selvmordstanker

En ny fransk studie som både forskning.no og Tidsskriftet for Den norske legeforening har omtalt finner at ketamin hjalp innlagte med selvmordstanker. Flere av deltakerne ble kvitt tankene om å ta sitt eget liv etter bare tre dagers behandling. – Denne randomiserte studien viser en solid og hurtig innsettende effekt av intravenøs ketaminbehandling på alvorlige selvmordstanker, spesielt ved bipolar lidelse, sier Ole A. Andreassen, som er professor ved UiO og overlege ved Oslo universitetssykehus til tidsskriftet.
Les mer på NRK


Les mer om:
Tidsskriftet, Den, Ole, UiO, Oslo

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Ny studie, Ketamin, hjelpermot , selvmordstanker
Klartale - 29 aug 22 kl. 06:30

Folk gråter og er bekymret for at alt er dyrt

Det er onsdag morgen. Folk haster fram og tilbake i gangene på Oslo slumstasjon. De gir hverandre korte beskjeder.

Klartale - 21 jun 22 kl. 06:00

Endelig står det at hun er gift i passet

Aldri før har så mange innvandrere blitt norske. I fjor fikk Norge 41.100 nye statsborgere.

Klartale - 16 aug 22 kl. 13:08

Barneombudet mener skolen kan hindre at unge faller utenfor

– Det koster mye mer å reparere og fikse for disse barna enn å forebygge, sier Inga Ejer Engh til Klar Tale. Hun er barneombud.Engh mener mye kan gjøres for at disse barna kan få det bedre.

Klartale - Igår: 08:29

Pille mot korona kommer til Norge torsdag

En pille skal hjelpe mot korona-virus. Den hjelper dem som kan bli veldig syke.– Jeg er glad for at vi nå kan tilby denne behandlingen.

NRK - 15 maj 22 kl. 18:11

Ulovleg forsking på 82 psykiatriske pasientar

Pasientar skal ha blitt trua med å misse behandlingstilbodet dersom dei ikkje sa ja til eit omstridd medikament. Statens helsetilsyn slår no fast at ein psykiater og leiinga ved sjukehuset i Ålesund har brote lova på fleire punkt. Totalt 82 pasientar skal ha fått det omstridde legemiddelet ketamin utan at det var godkjent for bruk i psykiatrien..

Klartale - Igår: 06:00

Her kommer Frelsesarmeen med mathjelp

Folk fra Frelsesarmeen hjelper hjemmetjenesten i Oslo. De leverer ut mat til 70 personer i byen som trenger det. Disse menneskene sliter med å få i seg god nok og sunn nok mat.

Klartale - 09 maj 22 kl. 08:58

Ny studie viser at vi må spise mye mindre kjøtt

Klimaet endrer seg. Slik har det alltid vært. Lenge har verdens land jobbet med å stoppe endringene.

Klartale - 18 jul 22 kl. 08:48

Korona har fått nye symptomer

Vi merker det godt når vi mangler evnen til å kjenne smak og lukt. Det å mangle disse har vært det sikreste symptomet på smitte med korona-viruset i over to år. Men nå viser en ny studie at det har endret seg.

VG - 24 feb 22 kl. 14:26

Tennisstjernen Nick Kyrgios åpner seg om mentale problemer

Tennissportens mest profilerte «bad boy» Nick Kyrgios (26) sier han har slitt med stoffmisbruk, depresjon og selvmordstanker i sine mørkeste stunder..

Klartale - 03 jun 22 kl. 11:37

Klimaendringene påvirker folks psykiske helse

Organisasjonen WHO har laget en nytt politisk program. Der oppfordrer de land til å inkludere støtte til psykisk helsehjelp.Funnene deres viser at klimaendringene går utover folks psykiske helse.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Person funnet omkommet etter brann i Lofoten

En person har vært savnet etter brann i en bolig på Bøstad i Lofoten lørdag morgen. Krimteknikere fra politiet har vært inne på branntomten og det er gjort funn av en omkommet person, opplyser politiet i Nordland i en pressemelding. Politiet har all grunn til å tro at det er den savnede som er funnet.

NRK - 45 minutter siden

Fjøsbrann utanfor Florø

Naudetatane er på veg i båt til ein fjøsbrann på ei øy utanfor Florø. Alle dyr skal i fylgje politiet vere redda ut, og personar er gjort greie for. Det er framleis full fyr i fjøset..

NRK - 30 minutter siden

Minst tre skadd i trafikkulykke i Troms

Nødetatene rykker ut etter melding om en trafikkulykke på E6 i Balsfjord. To vogntog skal ha kollidert, opplyser politiet i Troms. Minst tre personer skal være skadet.

NRK - 45 minutter siden

Ny kniv-pågripelse i Oslo

Politiet opplyser på Twitter at de har kontroll på en mann som skal ha gått med kniv i parkeringshuset på Oslo S. En vekter hadde observert mannen. Ingen skal ha blitt truet eller skadet..

NRK - 30 minutter siden

Trafikkulykke mellom to vogntog på E6

Nødetatene rykker ut etter melding om en trafikkulykke på E6 i Balsfjord..

NRK - 45 minutter siden

Ny person pågrepet med kniv i Oslo

Politiet opplyser på Twitter at de har tatt kontroll på en mann som gikk med kniv i parkeringshuset på Oslo S. Ingen skal ha blitt truet eller skadet. En vekter hadde observert mannen..

NRK - 1 time siden

Mann pågrepet på Grønland

Politiet har pågrepet en mann på Grønland i Oslo, etter å ha fått melding om en mann som gikk med kniv. Mannen skal ikke ha truet eller skadet noen, men skal ha vist frem to kniver til en ansatt i en butikk. Politiet har så langt ikke funnet knivene..

NRK - 1 time siden

Kritisk skadet etter knivstikking i Oslo

Politiet er på Jernbanetorget i Oslo etter melding om at en person er knivstukket flere ganger i overkroppen. Personen er bevisst, men kritisk skadet, og er fraktet til sykehus. Ifølge politiet er det mulig at hendelsen har funnet sted i en T-banevogn.

NRK - 1 time siden

Russiskeide oppdrettsselskaper risikerer tvangsoppløsning

Tre russiskeide oppdrettsselskaper i Norge risikerer tvangsoppløsning. Årsaken er at selskapene står uten revisor, etter at revisorselskapet Deloitte trakk seg fra oppgaven. Oldenselskapene, Øyralaks og Villa Smolt er eid av Russlands største oppdrettsselskap Inarctica (tidligere Russian Aquaculture).

NRK - 1 time siden

Fraktet til sykehus etter knivstikking i Oslo

Politiet er på Jernbanetorget i Oslo etter melding om at en person er knivstukket i overkroppen. Personen var bevisst, og er fraktet til sykehus. Ifølge politiet er det mulig at hendelsen har funnet sted i en T-banevogn.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com