NRK > Nyheter

Tuesday, 19 March, 10:52

NRK - 12 apr 21 kl. 11:14

Ny siktelse mot Aung San Suu Kyi

Myanmars avsatte sivile leder Aung San Suu Kyi er siktet for et nytt lovbrudd, denne gang for et brudd på en lov om håndtering av naturkatastrofer. Hun er dermed siktet i til sammen seks saker, sier hennes advokat, Min Min Soe, til nyhetsbyrået AFP..
Les mer på NRK


Les mer om:
Aung San Suu Kyi, Min Soe, AFP

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Ny siktelsemot , Aung, San, Suu, Kyi
Klartale - 03 aug 23 kl. 06:00

Hva betyr det at Aung San Suu er delvis benådet?

Aung San Suu Kyi er den valgte lederen i landet Myanmar. Hun og partiet hennes Nasjonal-ligaen for demokrati (NLD) vant valget for tre år siden.Det var det ikke alle som likte.

Klartale - 02 sep 22 kl. 08:44

Ny straff i fengsel for Aung San Suu Kyi

Aung San Suu Kyi var leder i Myanmar. I 2020 tok landets militæret over makten med tvang. Aung San Suu Kyi ble avsatt.

NRK - 28 mar 23 kl. 16:38

Juntaen i Myanmar oppløser Aung San Suu Kyis parti NLD

Militærjuntaen i Myanmar oppløser Aung San Suu Kyis parti Nasjonalligaen for demokrati (NLD), ifølge nyhetsbyrået AFP. Årsaken er at partiet ikke har registrert seg på nytt i henhold til en ny lov, opplyser statlige medier. Partiet vil automatisk oppløses fra og med onsdag, ifølge kringkasteren MRTV.

NRK - 29 sep 22 kl. 07:10

Aung San Suu Kyi dømt til ytterligere tre års fengsel

En domstol i Myanmar har dømt landets avsatte leder Aung San Suu Kyi til ytterligere tre års fengsel for å ha brutt landets lov om statshemmeligheter. Suu Kyi dømmes sammen med den australske økonomen Sean Turnell, som tidligere fungerte som hennes rådgiver. Turnell har vært i politiets varetekt i nesten 20 måneder.

NRK - 02 sep 22 kl. 07:30

Reuters: Fredsprisvinner Aung San Suu Kyi dømmes til tre års tvangsarbeid

Reuters melder at tidligere leder av Myanmar Aung San Suu Kyi er funnet skyldig i valgfusk og dømmes til tre år i fengsel med tvangsarbeid. Aung San Suu Kyi var statsminister i Myanmar fra 6. april 2016 til 1.

NRK - 02 sep 22 kl. 07:30

Medier: Fredsprisvinner Aung San Suu Kyi dømmes til tre års tvangsarbeid

Tidligere leder av Myanmar Aung San Suu Kyi er funnet skyldig i valgfusk og dømmes til tre år i fengsel med tvangsarbeid. Det melder AFP og Reuters. Aung San Suu Kyi var statsminister i Myanmar fra 6.

NRK - 02 sep 22 kl. 07:30

Fredsprisvinner Aung San Suu Kyi dømmes til tre års tvangsarbeid

Tidligere leder av Myanmar Aung San Suu Kyi er funnet skyldig i valgfusk og dømmes til tre år i fengsel med tvangsarbeid. Det melder AFP og Reuters. Hun soner fra før 17 års fengsel.

NRK - 12 okt 22 kl. 06:26

Ny dom mot Aung San Suu Kyi

Nobelprisvinner og Myanmars tidligere leder Aung San Suu Kyi er dømt til tre års fengsel for korrupsjon, melder Reuters. Dette kommer i tillegg til tidligere dommer, slik at fengselsstraffen er utvidet til 26 år. 77-åringen er anklaget for totalt 18 lovbrudd, inkludert korrupsjon og valgfusk.

NRK - 22 dec 22 kl. 05:36

FN ber om at Aung San Suu Kyi løslates

FNs sikkerhetsråd forsømmer Myanmar for brudd på menneskerettighetene og ber militærjuntaen løslate fredsprisvinner Aung San Suu Kyi. Tre land lot være å stemme i sikkerhetsrådet, blant annet vetolandene Kina og Russland. Siden kuppet i februar 2021 har militæret styrt landet.

NRK - 22 maj 21 kl. 09:47

– Aung San Suu Kyi er ved god helse

Myanmars militærjunta Min Aung Hlaing seier i eit intervju med ein kinesisk TV-stasjon at den avsette statsminister Aung San Suu Kyi er ved god helse og vil møte i retten dei komande dagane. Dette er hans første intervju sidan han avsette Suu Kyi i eit kupp 1. februar, melder Reuters..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Noreg gir 70 millionar til flyktningar og migrantar

Noreg gir 70 millionar kroner til arbeidet til FNs migrasjonsorganisasjon, IOM, kunngjer utanriksminister Espen Barth Eide. Tysdag hadde han møte med IOMs nye leiar, Amy E. Pope.

NRK - 15 minutter siden

Russisk guvernør: Rundt 9000 barn evakueres fra Belgorod-regionen 

I Belgorod-regionen skal om lag 9000 barn evakueres som følge av ukrainske artilleriangrep, ifølge guvernør Vjatsjeslav Gladkov. Både i byen Belgorod og andre distrikter skal barn angivelig evakueres. Den første gruppen skal forlate sine hjem 22.

NRK - 15 minutter siden

Seks personer drept etter lastebil-påkjørsel

Seks personer er drept i Spania, deriblant to polititjenestemenn, etter at en lastebil kjørte inn i en politisperring tirsdag. Tre andre personer ble skadet i det som beskrives som en ulykke. Ulykken skjedde på en motorvei nær byen Los Palacios i provinsen Sevilla, ifølge AFP..

NRK - 45 minutter siden

Mindreårig siktet for voldtekt av barn under 14 år

Politiet etterforsker en alvorlig sak som skal ha skjedd i en kommune i Ryfylke. En mindreårig har status som siktet, og vedkommende er siktet for voldtekt av barn under 14 år, skriver avisa Strandbuen. Den siktede er under 18 år, bekrefter politiet til avisa.

NRK - 30 minutter siden

Overfalt Matapour: – Ser en fyr i gul T-skjorte løpe forbi meg

Neste vitne er Mats Riskild Åsberg. Han var en av dem som overfalt Matapour. Åsberg var i Oslo for å dra på festivalen Tons of Rock.

NRK - 30 minutter siden

Flere familier benyttet seg av matutdeling

Barnefamilier som ikke klarer å betale for livsopphold som mat, varme og klær er stadig økende. Det viser tall fra Frelsesarmeen og Opinion. Siden de startet sine målinger i august i fjor har andelen som ikke klarer å dekke daglige utgifter økt fra 9 til 13 prosent.

NRK - 1 time siden

Retten er satt på dag fem

I dag er femte dag av rettssaken mot Zaniar Matapour. I dag skal flere fornærmede vitne mot den terrortiltalte mannen, som heller ikke i dag reiste seg da dommeren kom inn i rettssalen. Først ut er Tone Sand, en av over 260 fornærmede etter skytingen natt til 25.

NRK - 1 time siden

IDF har trukket seg ut fra Shifa-sykehuset

Det israelske forsvaret (IDF) er ikke lenger inne på Shifa-sykehuset i Gaza, melder Al Jazeera. Avisen melder at bygninger rundt sykehuset fortsatt er under angrep..

NRK - 1 time siden

Narkotikafunnet i Museumsskogen: Mann dømt til fengsel

Loga sámegillii. En mann, som gjemte ca. 1,1 kg amfetamin i Museumsskogen i Karasjok, er dømt til 1 år og 7 måneder fengsel i Indre- og Østre Finnmark tingrett.

NRK - 1 time siden

Mange sykehus i Kina legger ned fødetilbudet

På grunn av lave fødselstall har mange sykehus i Kina besluttet å ikke lenger ha et tilbud for fødende. Sykehus i flere provinser, inkludert i det østlige Zhejiang og det sørlige Jiangxi, har de siste to månedene kunngjort at de vil stenge sine fødeavdelinger, ifølge meddelelser sett av Reuters. Ifølge det statsstøttede nyhetsbyrået Daily Economic News gjelder det også flere andre sykehus i Kina, som på grunn av det synkende antallet nyfødte ikke lenger har mulighet for å betjene sine fødeavdelinger.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.





Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com