NRK > Nyheter

Thursday, 18 July, 07:12

NRK - 30 maj 24 kl. 07:41

Ny norsk metode kan redusere klimagassutslipp fra landbruket

Planter trenger mye nitrogen for å vokse. Et produktivt landbruk må derfor ha rikelig tilførsel av nitrogenholdig gjødsel. Men nitrogengjødsling fører til utslipp av klimagassen lystgass (N2O) – som står for en betydelig andel av landbrukets samlede klimagassutslipp. Nå har forskere ved NMBU funnet en måte å redusere utslippene på. De har identifisert bakterier som kan «spise» lystgassen når den dannes i jorda, slik at gassen ikke finner veien ut i atmosfæren.
Les mer på NRK


Les mer om:
NMBU, Sigrid Gåseidnes

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Ny norsk, metodekan , redusere, klimagassutslippfra , landbruket
Klartale - 24 jan 24 kl. 06:05

Vincent lærer norsk på språkkafé

– Hei! Kan jeg få snakke med deg, Vincent?– Ja, det kan du.

NRK - 22 jan 24 kl. 06:34

Helseministeren avlyser deltakelse på OECD-møte i Paris

Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol skulle deltatt på helseministermøte i Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling (OECD) i Paris denne uken, ifølge regjeringens kalender. – Kjerkols deltakelse på OECD-møtet i Paris mandag og tirsdag utgår, skriver pressevakt i Helse- og omsorgsdepartementet til NRK. Departementet oppgir ikke årsaken til at turen utgår.

Klartale - 05 maj 24 kl. 06:00

Pratesyke kunder er topp i denne butikken

– Hva gjør jeg?Malin Hallem Hjønnevåg pusser på en sort sko. Hun er ute etter et svar i form av et ord.

Klartale - 23 jan 24 kl. 18:00

Kenneth Smith får dødsstraff med ny metode

Den dødsdømte får en maske på seg. Så puster personen inn en dødelig dose ren nitrogen. Slik skal Kenneth Eugene Smith dø.

Dagbladet - 26 jan 24 kl. 03:37

Ny metode: - Moralsk apokalypse

Amerikansk høyesterett nektet å gripe inn like før drapsdømte Kenneth Eugene Smith ble i natt skulle henrettes med en metode som aldri har vært prøvd før..

NRK - 19 mar 24 kl. 14:13

Lanes-drapet: Ny politimetode kan gi ferske beviser mot drapstiltalt

Kripos mener at de har en helt ny metode for å få tak i innhold på låste mobiltelefoner, ifølge statsadvokaten. Det gir politiet nytt håp om helt nye opplysninger i drapet på Bård Lanes (33) som skjedde i på Kilen industriområde i Tønsberg for snart tre år siden. En del av politiets etterforskning har dreid seg om digitale beviser, og det har blitt beslaglagt en rekke mobiltelefoner.

E24 - 13 apr 24 kl. 14:46

Boligflipperens ukjente metode: – Kan tjene mye mer penger

Jørgen Tennøe (33) sverger til en metode som han estimerer vil gi en gevinst på minst 3 millioner – skattefritt..

Aftenposten - 26 jun 24 kl. 14:34

Putins metode er å forvrenge sannheten. La oss ikke synke til det nivået.

Putins metode er å forvrenge sannheten. La oss ikke synke til det nivået..

NRK - 11 feb 24 kl. 10:53

Helse Sør-Øst RHF vil redusere bruk av gastroskopi

Bruken av gastroskopi skal framover reduseres ved blant annet Sykehuset i Vestfold og Sykehuset Telemark. Ny kunnskap viser at det ikke lenger er behov for å bruke gastroskopi ved mistanke om sår i magesekk og tolvfingertarm. Færre får dessuten kreft i magesekken.

Klartale - 31 mar 24 kl. 06:00

Bør flere innvandrere få gratis opplæring i norsk?

Mange av innvandrere i Norge er her for å jobbe. Nesten 300.000 kom til Norge i perioden 2004 til 2020.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

7 drept i boligbrann i Nice

Ifølge brannvesenet er syv mennesker drept i en brann i en boligblokk i Nice i Frankrike, melder AFP. Ifølge Nice-Matin begynte brannen i 04-tiden natt til torsdag i Moulins-området i byen. Brannen skal ha vært veldig voldsom og stått ut av de øverste etasjene i blokken.

NRK - 30 minutter siden

To til sykehus etter knivhendelse i Fauske

Politiet fikk melding om at en person lå skadet utenfor en adresse klokken 22.50 onsdag. Ambulansen kom like etter og igangsatte førstehjelp, opplyser operasjonsleder Yngvar Fredriksen i Nordland politidistrikt i en pressemelding torsdag morgen.

NRK - 1 time siden

CNN: Pelosi har sagt til Biden at han ikke kan slå Trump

Demokratenes tidligere leder i Representantenes hus, Nancy Pelosi, skal i et privat møte, ha sagt til president Joe Biden at målingene viser at han ikke kan slå Donald Trump, sier kilder til CNN. Pelosi skal også ha sagt at Biden kan ødelegge Demokratenes sjanse for flertall i Huset ved valget i november. – Biden svarte med å gå imot Pelosi og si at han hadde sett målinger som viste at han kan vinne, sier en kilde om samtalen de to toppolitikerne hadde nylig.

NRK - 2 timer siden

Landsmøtedeltakere går med ørebandasje til støtte for Trump

Ørebandasje er blitt symbolsk mote på Republikanernes landsmøte, der noen deltakere med antatt friske ører har bandasjert dem i sympati med Donald Trump. Mens Trump har bandasjert det høyre øret fordi han ble skadet i lørdagens attentat, velger noen landsmøtedelegater å bandasjere seg som en støtteerklæring til presidentkandidaten. Det var riktignok ikke veldig mange som kom med bandasje på høyre øre på møtets tredje dag, men de var mange nok til å bli lagt merke til.

NRK - 3 timer siden

Korrupsjonsdømt senator avviser at han vil trekke seg

Den demokratiske senatoren Bob Menendez avviser medieoppslag om at han vil trekke seg etter at han ble kjent skyldig i korrupsjon. Onsdag meldte NBC News at to personer med kjennskap til saken sier Menendez har informert noen av støttespillerne sine om at han akter å trekke seg. Menendez hevder det ikke er noe hold i påstandene og sier det fremstår som et forsøk på å tvinge ham til å uttale seg.

NRK - 3 timer siden

Klimaaktivist dømt til fengselsstraff i Tyskland

En tysk domstol har dømt en klimaaktivist til 16 måneders fengsel etter flere aksjoner der det er brukt maling og veier er sperret. Den 32 år gamle kvinnen, som tilhører klimagruppen Siste generasjon (Letzte Generation) ble dømt for skadeverk og for å ha hindret politiet, sier en talsperson for domstolen i Tiergarten i Berlin. Kvinnen er tidligere bøtelagt i Hamburg og Berling for lignende forhold.

NRK - 3 timer siden

Mange unge mener det er greit å bruke anabole steroider

I en fersk studie fra Antidoping Norge svarer 18 prosent av unge mellom 13 og 19 år at det er greit å bruke anabole steroider i sammeheng med trening. Blant gutter svarte 26 prosent at det var greit. Det melder TV 2.

NRK - 3 timer siden

Innbruddstrend i Stockholm – bruker syre til å smelte låser

Svensk politi undersøker om en bølge av innbrudd der tyvene bruker syre for å smelte låser, henger sammen med lignende saker andre steder i Europa. Siden 20. mai har politiet registrert 49 saker i den svenske hovedstaden, primært i sentrum, der salpetersyre er brukt til å ødelegge låser, sier talsperson Ola Österling.

NRK - 4 timer siden

Secret Service sjef sier ja til å forklare seg

Direktøren for Secret Service går med på å forklare seg for en komité i Representantenes hus om attentatet mot ekspresident Donald Trump i helgen. Kimberly Cheatle har takket ja til å komme til høringen, som skal holdes 22. juli, opplyser komiteen.

NRK - 5 timer siden

Nasa dropper månerobot

Etter forsinkelser og budsjettsprekk kutter Nasa en robot som skulle lete etter vann ved månens sørpol. Den har allerede kostet 450 milliarder dollar å utvikle. – Slike beslutninger er aldri lette å ta.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com