NRK > Nyheter

Monday, 15 July, 16:07

NRK - 04 mar 23 kl. 20:56

Ny massedemonstrasjon i Israel mot Netanyahus rettsreform

Titusenvis av israelere protesterte for niende lørdag på rad i Tel Aviv mot regjeringens omstridte rettsreform. Et av de mest kontroversielle punktene i reformen er at nasjonalforsamlingen Knesset skal kunne overprøve kjennelser i høyesterett. Ifølge beregninger fra politiet deltar over 150.000 mennesker i lørdagens demonstrasjon, skriver avisen Haaretz. Massemønstringen i Tel Aviv kommer etter en lignende protest i byen onsdag der opprørspoliti til slutt brukte sjokkgranater og vannkanoner for å spre demonstranter.
Les mer på NRK


Les mer om:
Tel Aviv, Knesset, Haaretz, Benjamin Netanyahus, NTB, Israel, Netanyahus

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Ny massedemonstrasjoni , Israelmot , Netanyahus, rettsreform
Klartale - 05 nov 23 kl. 06:00

Derfor er det krig mellom Israel og Hamas

Lørdag 7. oktober gikk bevegelsen Hamas til angrep på Israel. De drepte 1.

Klartale - 20 apr 24 kl. 06:15

Hvem er venner og fiender i Midtøsten?

Verden frykter storkrig i Midtøsten. Sist helg sendte Iran droner og missiler mot fienden Israel. Og Israel svarte dem natt til fredag.

Klartale - 01 nov 23 kl. 06:00

Hvorfor frykter Iran og Israel hverandre?

Israel vil knuse gruppa Hamas. De slipper bomber over Gaza. Samtidig sender USA soldater og krigsskip til Midtøsten.

Klartale - 19 jan 24 kl. 13:38

Netanyahu sier nei til palestinsk stat

To stater ved siden av hverandre. Slik kunne palestinere og israelere levd i fred. Mange har fortsatt tro på denne løsningen.

NRK - 09 mar 23 kl. 15:28

Demonstranter prøvde å hindre Netanyahus utenlandsreise

Israels statsminister Benjamin Netanyahu måtte fraktes til flyplassen med helikopter for å komme forbi demonstranter som ville hindre ham i å reise utenlands. Biler og store folkemengder blokkerte den internasjonale flyplassen ved Tel Aviv som ledd i de store protestene mot en omstridt rettsreform som Netanyahus regjering ønsker å innføre. Demonstrantene møtte mannsterkt fram på Ben Gurion-flyplassen tidlig torsdag for å legge hindringer i veien for Netanyahus to dager lange statsbesøk i Roma og ankomsten til USAs forsvarsminister Lloyd Austin, som er på rundreise i Midtøsten.

Klartale - 09 okt 23 kl. 11:00

Historien til verdens vanskeligste konflikt

Forholdet mellom staten Israel og palestinere er dårlig. Det har blitt kalt verdens vanskeligste konflikt. Konflikten handler blant annet om landområder.

Klartale - 11 okt 23 kl. 11:15

Eksperter tror ikke det blir en storkrig

Hamas gikk til angrep på Israel lørdag. Mange fra Israel ble drept. Hamas er de som styrer på Gaza.

Klartale - 01 dec 23 kl. 09:01

Israel angriper Gaza igjen

Lørdag 7. oktober gikk Hamas til angrep på Israel. De drepte rundt 1.

NRK - 01 jan 24 kl. 17:54

Høyesterett i Israel stanser deler av rettsreform

Israels øverste domstol konkluderer med at en viktig del av statsminister Benjamin Netanyahus omstridte rettsreform ikke er juridisk holdbar. De 15 høyesterettsdommerne har siden september vurdert en klage fra menneskeretts- og borgerrettsgrupper. Kritikerne mener rettsreformen på dramatisk vis vil svekke rettsvesenets uavhengighet og dermed også demokratiet i Israel.

NRK - 31 mar 23 kl. 03:46

Tusener demonstrerte til støtte for israelsk rettsreform

Rundt 30.000 mennesker demonstrerte torsdag kveld i Tel Aviv for å støtte regjeringens kontroversielle rettsreform, melder israelske medier. Flere av demonstrantene brøt seg gjennom politiets sperringer og gikk til angrep på sikkerhetspersonell, skriver avisen Haaretz.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

NBC: Taket Trump-skytteren sto på identifisert sikkerhetstrussel

Ifølge det amerikanske nettstedet NBC var taket attentatmannen skjøt presidentkandidat Donald Trump, og flere andre fra, sett ut som en sikkerhetstrussel før arrangementet..

NRK - 45 minutter siden

Stor utrykning til fengsel i Trondheim

Nødetatene rykket mandag ut til Leira fengsel i Trondheim etter røykutvikling. En mann i 60-årene er tatt med til St. Olavs hospital etter røykutvikling på Leira fengsel, opplyser Trøndelag politidistrikt.

NRK - 45 minutter siden

Gutt på sparkesykkel hardt skadet etter påkjørsel i Trondheim

En 12 år gammel gutt på en elsparkesykkel er påkjørt av en bil på Singsaker i Trondheim. Gutten er hardt skadet. Gutten kjørte sammen med familien sin på elsparkesykkel da han ble påkjørt.

NRK - 1 time siden

Hund begjært avlivet etter å ha bitt 6-åring

Politiet har begjært avlivning av Rottweileren som angrep og beit en 6-åring i Ringsaker i Innladet. Eier har samtykket til avlivning. Hunden har blitt ivaretatt på kennel etter at den angrep 6-åringen, og avlivning vil skje i løpet av uka.

NRK - 1 time siden

TV2: Soldat dømt for voldtekt på kaserne

En ung mann er dømt til fengsel i to år og ti måneder for voldtekt og ulovlig fotografering av medsoldater. Det skriver TV2 mandag..

NRK - 2 timer siden

Skjerper sikkerheten ved Republikanernes landsmøte

Etter hendelsen hvor presidentkandidat Donald Trump ble skutt i øret og en mann mistet livet melder Secret Service mandag at de øker sikkerheten ved Republikanernes landsmøte. Landsmøtet starter mandag og Trump forventes å tale i løpet av møtet..

NRK - 2 timer siden

Levninger funnet i søk etter britisk tenåring

En britisk tenåring har vært savnet siden 17. juni på ferieøya Tenerife. Mandag melder lokalt politi at de har funnet levninger av en person i området tenåringen ble savnet.

NRK - 2 timer siden

Kvinne funnet død etter leteaksjon i Færder

En kvinne er funnet død etter at hun tidligere mandag ble meldt savnet fra en båt i Færder kommune. Politiet opplyser at kvinnen er funnet død og at de pårørende er varslet. Det var en mann som meldte kvinnen savnet tidligere mandag.

NRK - 2 timer siden

Medier: Wiz Khalifa arrestert i Romania

Rapperen Wiz Khalifa har blitt pågrepet i Romania, siktet for besittelse av cannabis. Det melder flere medier, deriblant Deadline og USA Today. Pågripelsen skjedde etter at han røyket cannabis mens han opptrådte på festivalen Beach Please!

NRK - 3 timer siden

Zelenskyj: Ukraina vil bli invitert inn i Nato etter krigen er over

President Volodomyr Zelenskyj sier mandag at Ukraina vil bli invitert inn i Nato så snart krigen tar slutt, ifølge Reuters..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com