NRK > Nyheter

Saturday, 22 January, 02:52

NRK - 10 okt 21 kl. 11:36

Ny lava-elv truar busetnad

Ei ny elv av lava begynte laurdag å renne frå vulkanen på La Palma. Den har allereie slukt fire bustadar, og fleire er i faresona, skriv Sky News. Elva oppstod som følge av ein delvis kollaps av opninga til vulkanen, og den vegar seg mot den vestlege kysten. Rundt 1200 bygningar har blitt heilt eller delvis øydelagde som følge av utbrotet, som starta 19. september.
Les mer på NRK


Les mer om:
La Palma, Sky News

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Ny lava-elv, truar, busetnad
NRK - 20 sep 21 kl. 11:30

20 hus øydelagt av vulkanutbrot

Lava frå vulkanutbrota på kanariøya La Palma har øydelagt 20 hus i byen El Paso. Den har også gått over vegar og gjort det umogleg å kome fram fleire stadar. Lavaen spreiar seg no gjennom ein busetnad i Los Llanos de Aridane, der hundrevis av hus er i faresona, ifølge ordføraren.

NRK - 30 jun 21 kl. 12:44

Truar med elsparkesykkel-forbod

Myndigheitene i Paris truar med å forby elsparkesyklar dersom ikkje leverandørane strammar inn på fartsgrenser og andre reglar etter ei ny dødsulykke. – Anten betrar situasjonen seg betydeleg og elsparkesyklane finn sin plass i det offentlege rom utan å forårsake problem, eller så vurderer vi å bli heilt kvitt dei, seier varaordføraren i Paris..

NRK - 07 aug 21 kl. 14:24

Vulkan på Island livner til igjen

Etter noen dagers stille bobler lava igjen ut av vulkanen på Reykjanes-halvøya på Island. Radiokanalen RUV melder om fontener og strømmer av glødende lava gjennom natt til lørdag. Utbruddet ser ut til å fortsette fem måneder etter at det startet, og forskerne sier det er umulig å vite når det er over.

VG - 29 sep 21 kl. 03:25

Lava strømmer ut i havet ved La Palma

Lava som har strømmet ut etter utbruddet fra vulkanen på kanariøyen La Palma, har nådd havet. Det har skapt en stor sky av gass, ifølge vitner..

VG - 29 sep 21 kl. 23:39

Thor (38) og familien bor midt i lava-drama på La Palma: – Litt dommedagsfølelse

Bare fem kilometer unna huset til den norske familien flommer det lava nedover fjellsiden. Tirsdag ble det erklært krisetilstand på øya: – Alle kjenner noen som har mistet alt de har, sier Thor Braarvig..

NRK - 03 okt 21 kl. 06:49

Vulkanen spyr ut lava og aske

Vulkanen Cumbre Vieja på kanariøya La Palma fortsetter å spy ut glødende lava og store mengder aske. Lavastrømmen nedover fjellsiden har økt i natt. Det er nå 14 dager siden utbruddet begynte..

Dagbladet - 22 okt 21 kl. 09:08

Hunder omringet av lava

Tre hunder har i lang tid vært fanget på den spanske øya La Palma, omringet av lava. Nå kan redningen være nær..

NRK - 27 aug 21 kl. 13:20

Troms: Ikkje kontroll på brann

Brannvesenet jobbar med å sløkke ein brann ved eit søppeldeponi utanfor Storslett i Nordreisa. Det er enno ikkje kontroll på brannen, melder Troms politidistrikt. – Det nyttast blant anna gravemaskin i sløkkearbeidet.

NRK - 07 okt 21 kl. 14:13

Tre IS-kvinner sikta for terror

Dei tre kvinnene som i går blei evakuert frå al-Roj-leiren i Syria til Danmark, er sikta for medverknad til terror og ulovleg reise og busetnad i konfliktsoner. Det skriv Reuters. Kvinnene reiste til Syria i 2014, der dei slutta seg til ekstremistgruppa IS.

NRK - 21 okt 21 kl. 16:46

Oppjusterer skredvarselet

NVE oppjusterer farevarselet for jord- og flaumskredfare i fleire kommunar i indre strøk av Møre og Romsdal, og sør i Trøndelag. Der er det no oransje nivå på farevarselet, som inneber at mange skredhendingar er venta. Nokre av dei kan få store konsekvensar.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 13 jan 22 kl. 08:26

Nytt Ukraina-møte med lave forventninger

Krisen mellom Russland og Ukraina står øverst på dagsordenen når Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) møtes i Wien torsdag. OSSE beskrives ofte som ett av få forum for dialog mellom Moskva og vesten, og møtet i organisasjonens permanente råd er det tredje i forbindelse med krisen denne uka. Mandag var amerikanske og russiske topprepresentanter i Genève, mens onsdag møttes Nato-Russland-rådet for første gang på to og et halvt råd.

NRK - 13 jan 22 kl. 08:41

Havila Kystruten kansellerer avgangar

Havila Kystruten sine avgangar frå Rørvik til Bergen i dag og Bergen til Rørvik i morgon er kansellerte. – På grunn av ekstremveret «Gyda» ser me det som uforsvarleg å kryssa havstykket Folda på ein sikker måte, skriv selskapet i ei pressemelding. Passasjerane blir sende med buss og fly i staden..

NRK - 13 jan 22 kl. 09:07

Vil gjøre plastavfall til verdifull ressurs

Norges Forskningsråd har gitt millionstøtte til et prosjekt som skal utvikle nye teknologiske løsninger for å resirkulere plast. Teknologien kan gi mindre utslipp av klimagasser, bedre ressursutnyttelse og fremtidsrettede muligheter for norsk industri. Det skriver NMBU, Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, i en pressemelding.

NRK - 13 jan 22 kl. 09:17

Finnmarking er valgte dyrere biler enn sørlendinger

Folk i Finnmark kjøpte i fjor høyest andel biler over 800.000 kroner, med 6,9 prosent. Fylket på andreplass var Troms, med 6,3 prosent.

NRK - 13 jan 22 kl. 09:22

Slukker lysløypa på grunn av dyr strøm

Høye strømpriser fører til at Sande sportsklubb slår av lyset i lysløypa i Skafjellåsen når klubben ikke har treninger. Styreleder Otto Galleberg i Sande Sportsklubb sier til Sande avis at de ligger an til å få en tredobling i strømregninga. Statssekretær Gry Haugsbakken i kulturdepartementet sier til avisa at de tar bekymringsmeldinger fra kultur, idrett og frivilligheten på alvor og at de nå ser på hva som bør gjøres..

NRK - 13 jan 22 kl. 09:28

Lite influensa i Norge nå

Det er fremdeles svært lavt nivå av influensa i Norge, det kommer frem i FHIs ukesrapport om influensa. Så langt denne sesongen er det påvist totalt 640 tilfeller med influensa. FHI mener de nye smitteverntiltakene mot covid-19 kan begrense smittespredningen med influensa.

NRK - 13 jan 22 kl. 09:31

Tankbil snurra på Dovre

Det blir meldt om glatt føre på E6 på Dovre. Ein tankbil har snurra. Berging pågår..

NRK - 13 jan 22 kl. 09:35

Ny smittetopp i Trondheim

I Trondheim ble 514 personer registrert smitta av koronavirus i går. Det er det høyeste smittetallet registrert så langt i pandemien. 24 koronapasienter er nå innlagt ved St.

NRK - 13 jan 22 kl. 09:36

Har ikke snakket med siktede

Forsvareren til den fjerde siktede i bortføringssaken i Tolga, Klaus Arne Munkeby Linaae, har foreløpig ikke hatt mulighet til å møte sin klient. Han skal møte den siktede nå i formiddag og politiet sa i går at de håper å kunne gjennomføre et avhør i løpet av dagen..

NRK - 13 jan 22 kl. 09:37

Flere skadesaker etter ekstremværet «Gyda»

Allerede torsdag morgen har Tryg Forsikring mottatt 20 skadesaker etter ekstremværet «Gyda». Geografisk er skadene jevnt fordelt på strekningen Møre og Romsdal til Troms. – Det er primært vannskader i kjellere, enten på grunn av vanninntrenging utenfra eller tilbakeslag fra avløp der vann har trengt inn gjennom avløpsnettet.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt