Dagbladet > Nyheter

Saturday, 18 September, 04:27

Dagbladet - 25 jul 21 kl. 22:30

Ny hetebølge: - Finnes bare én løsning

Høye temperaturer og kraftig tørke preger store deler av Nord-Amerika..
Les mer på Dagbladet Bilden deled av Dagbladet via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
Nord-Amerika

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Ny hetebølge, Finnes, bareén , løsning
Dagbladet - 21 jun 21 kl. 20:33

Hetebølge i USA: - Det er brutalt

Forskere spår at ukas hetebølge i den sørvestlige delen av USA vil være den første av flere. - Langvarige hetebølger er dødelige, skriver The National Weather Service i Las Vegas..

NRK - 09 jul 21 kl. 15:49

Slår alarm etter dødelig hetebølge

En studie fra Røde Kors viser at den dødelige hetebølgen i USA og Canada ville vært nær umulig uten menneskeskapte klimaendringer. «Det mest urovekkende som studien påpeker er at i en verden som er to grader varmere vil sjansen for så ekstreme hetebølger øke fra en hvert tusende år, til en hvert femte til tiende år», skriver Røde Kors-analytiker Cathrine Tranberg Hårsaker i en pressemelding. Røde Kors slår alarm om konsekvensene av fortsatt høye klimagassutslipp etter studien.

NRK - 03 jul 21 kl. 09:38

FN-rapport advarer mot farlig hete

I utkastet til en rapport som skal slippes av FNs klimapanel i februar neste år, advares det mot at hetebølger kan bli den største trusselen mot menneskeheten. Den ekstreme varmen over Canada og nordvestlige deler av USA, og ikke minst i Irak og Pakistan nå beskrives som en forsmak. Hetebøger som overgår grensen for menneskelig tåleevne vil oppstå hyppigere om ikke utslippene kuttes dette århundret, advarer forskerne.

NRK - 05 aug 21 kl. 06:36

Forskere overrasket over ekstremvær

I kjølvannet av dødelig flom, ekstreme hetebølger og massive skogbranner skal FNs klimapanel (IPCC) mandag offentliggjøre første del av sin nye hovedrapport. – Jeg tror jeg snakker på vegne av mange klimaforskere hvis jeg sier at vi er litt sjokkert over det vi ser, sa Chris Rapley nylig til Financial Times. Værhendelsene har også gjort inntrykk på klimaforskeren Geert Jan van Oldenborgh, som har studert hetebølgen som tidligere i sommer rammet USA og Canada.

NRK - 12 aug 21 kl. 20:02

Branner sprer seg i hetebølgen

Brannmannskaper i Spania kjempet torsdag mot tre skogbranner etter at hetebølgen øst i Middelhavet spredte seg vestover. Mange brannmannskaper med støtte av fire brannfly var i aksjon mot en brann i Tarragona, som hittil har svidd av rundt 40 hektar av en vernet skog. To mindre branner har oppstått i La Rioja og Zaragoza i nord, og to brannfly er satt inn.

NRK - 11 jul 21 kl. 17:33

Rammet av skogbranner og hetebølge

En ny hetebølge har rammet California samtidig som flere skogbranner herjer delstaten. Dette er umulig uten klimaendringene, mener ledende klimaforskere. I helgen ble det målt 54 grader i Death Valley utenfor Las Vegas.

NRK - 26 jun 21 kl. 09:23

Hetebølge i Nordvest-USA

Det nordvestlige USA er for tiden rammet av en hetebølge med temperaturer 15–20 grader over normalen. I Portland i Oregon ventes det at temperaturen kan komme opp i 42 grader i løpet av helgen. Det vil i så fall være ny rekord.

NRK - 26 jun 21 kl. 19:51

Hetebølge på vei mot Sør-Norge

En hetebølge er på vei til Sør-Norge neste uke. – Dette vil absolutt kunne bli den varmeste perioden hittil i år, sier vakthavende meteorolog Per Egil Haga ved Meteorologisk institutt. Det ligger også an til å kunne bli tropenetter enkelte steder..

NRK - 28 jun 21 kl. 00:36

Hetebølge i USA og Canada

En hetebølge har rammet store deler av det amerikanske stillehavsområdet Nordvest og Canada. National Weather Service har sendt ut advarsel for nesten hele Washington og Oreon. California og Idaho er også berørt, skriver BBC.

NRK - 29 jun 21 kl. 22:00

34 døde i hetebølge

Politiet i Canada sier at 34 er bekreftet døde i Vancouver på grunn av en hetebølge. Tirsdag ble det rappotert om ny varmerekord i landet med hele 47, 8 grader. Varmen førte til at flere skoler og vaksinesentre måtte stenge..

Fler nyheter fra Dagbladet

Dagbladet - 1 time siden

Mye verre utslipps-bombe enn fryktet

De dødelige skogbrannene som herjet i Australia i slutten av november 2019 og starten av 2020 var dobbelt så ille for miljøet enn det som tidligere er beregnet..

Dagbladet - 7 timer siden

Ny løslatelse: - Mistanken er svekket

For andre gang har politiet pågrepet og siktet noen for å ha skutt to unge menn på Trosterud. Begge gangene har de siktede blitt løslatt etter svekket mistanke..

Dagbladet - 7 timer siden

Slår alarm om rumpe-snus

Danske ungdommer skjuler nikotinposer i endetarm, vagina og under forhuden. Nå vil regjeringen øke prisene for å sette en demper på salget..

Dagbladet - 7 timer siden

Glenn skal dø: - Totalt knust

Glenn Råna ble diagnostisert med ALS like før sommeren begynte. Den siste tiden har han mistet mye krefter og merker at kroppen blir svakere, men ikke viljestyrken..

Dagbladet - 7 timer siden

«Kode rød» for menneskeheten

- Tiden er i ferd med å renne ut, sier generalsekretær Karoline Andaur i Verdens naturfond (WWF) om FNs generalsekretær António Guterres uttalelse om at verden er på vei mot 2,7 graders oppvarming..

Dagbladet - 8 timer siden

Tre barn drept - moren siktet

Et tvillingpar på to år og deres seks år gamle søster ble funnet døde i et hus på New Zealand..

Dagbladet - 8 timer siden

- Håper på løslatelse

Saad Jirde (55) får lørdag prøvet dødsdommen sin i Høyesterett i Somaliland. To juridiske dommere og en sharia-dommer avgjør om nordmannen blir løslatt eller henrettes..

Dagbladet - 9 timer siden

Kan være snakk om dager

Det ligger an til full gjenåpning i løpet av september. Helseminister Bent Høie (H) ønsker ikke å peke på en eksakt gjenåpningsdato, men framholder at de nærmeste dagene og ukene blir avgjørende..

Dagbladet - 10 timer siden

Ozonhullet større enn Antarktis

Uvanlig vekst..

Dagbladet - 13 timer siden

Fant fire lik i maisåker

Fire personer ble nylig funnet skutt og drept i en maisåker, men ingen vet hvordan likene havnet der..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt