NRK > Nyheter

Saturday, 02 December, 12:22

NRK - 23 mar 22 kl. 09:07

Ny fellingsrekord i hjortejakta – færre elger ble skutt

Antall felte hjort når nye høyder, mens antall felte elg er det laveste som er registrert siden jaktåret 1990/1991. Det viser en oversikt fra Statistisk sentralbyrå. Flere felte hjort og færre elg har vært trenden de siste åra, men altså med 2020/2021 som det absolutte bunnsesongen til nå. Trysil er den kommunen i Innlandet med flest felte elg forrige sesong. Her ble det skutt rundt 600 elg.
Les mer på NRK


Les mer om:
Statistisk, Innlandet

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Ny fellingsrekordi , hjortejakta, færre, elger, ble, skutt
Klartale - 25 sep 23 kl. 08:34

Nå starter elgjakta

Hvert år blir rundt 30.000 elger skutt i Norge. Rundt 60.

NRK - 28 sep 21 kl. 04:28

Ber svensker slutte med elg-selfier

Svensk politi ber folk slutte å ta selfie med elger fordi elgene blir stresset av det. Politiet har måttet skyte flere elger den siste tiden, skriver avisa Mitt i Stockholm. Kenneth Krongberg i den nasjonale viltnemnda sier at elgene kan bli aggressive når folk løper fram og vil ta bilde.

NRK - 19 sep 22 kl. 08:05

En skadd etter elgpåkjørsel

En person er skadd etter å ha kjørt på tre elger på fylkesvei 120, nord for Krokstad i Gjerdrum. Det skriver politiet på Twitter. Bilen kolliderte i autovernet da tre elger krysset Nannestadvegen nord for Kokstad like etter klokken 6 mandag morgen.

NRK - 13 nov 23 kl. 21:16

206 færre gårdsbruk i Norge siste år

Det blir stadig færre bønder her til lands. Siste år har det blitt 206 færre gårdsbruk. Til sammen er det 37.

Klartale - 13 apr 23 kl. 06:00

Hvorfor får vi færre barn?

Før kom flere fra store søskenflokker. Nå velger de fleste å ikke få flere enn to barn. Vi får færre barn enn noensinne i Norge.

NRK - 06 apr 22 kl. 09:18

Færre skilte seg og færre giftet seg i 2021

Antall skilsmisser og separasjoner i Norge har ikke vært så lavt på 40 år. I fjor var det 18.000 par som gikk hver sin vei, viser nye tall fra SSB.

Klartale - 24 jul 23 kl. 11:54

Færre søker seg til å bli lærer

Tallene fra hvilke studier folk har kommet inn på, er her. De viser at færre ønsker å bli lærer. Lærerutdanningen er det studiet som har fått minst søkere sammenlignet med fjoråret.

NRK - 20 apr 22 kl. 09:16

Færre døydde ved norske sjukehus i koronaåra

Færre døydde ved norske sjukehus både i pandemiåra 2020 og 2021 enn i 2019. Mindre smitte av andre sjukdommar og mindre mobilitet i samfunnet er nokre av årsakene. I 2021 døydde 10.

VG - 19 sep 22 kl. 07:52

Kvinne til sykehus etter elgpåkjørsel i Gjerdrum

En sjåfør er fraktet til sykehus etter at bilen hun kjørte kolliderte med tre elger i morgentimene mandag..

NRK - 10 jan 23 kl. 13:54

Jakthunder kan bli smittet av parasitt

Jegere bør nå være oppmerksomme på at hundene deres kan bli smittet av parasitt fra elg. Det sier Rebecca Davidson, som er forsker ved Veterinærinstituttet. For første gang er det i Norge påvist en parasitt med navnet ekinokokker, og den ble funnet på en elg i Stor-Elvdal.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

Gult farevarsel for snø i Rogaland

Meteorologisk institutt varsler store snømengder i Rogaland det neste døgnet. I den forbindelse har de sendt ut gult farevarsel. – Fra lørdag ettermiddag til søndag formiddag ventes det rundt 10–20 centimeter snø, skriver instituttet på X.

NRK - 30 minutter siden

Bevaring av skog og hav i sentrum

Statsminister Jonas Gahr Støre deltar på klimatoppmøtet i Dubai sammen med stats- og regjeringssjefer fra Brasil, Frankrike, Tonga, Ghana og Indonesia. Der fremhevet Støre viktigheten av en global innsats for å ta vare på skog og hav, skriver regjeringen i en pressemelding. – Vi når ikke klimamålene uten å ta vare på naturen.

NRK - 45 minutter siden

Vatikanet oppfordrer verdens land til gjennombrudd på klimatoppmøtet

Pave Frans oppfordrer landene på FNs klimatoppmøte til å komme med et gjennombrudd som vil muliggjøre framskritt. Paven uttrykker uro knyttet til hvordan verdens land skal takle den stigende globale temperaturen. – Brødre og søstre, det er essensielt at det blir et gjennombrudd som ikke er en delvis endring av kursen, men heller en ny måte å gjøre fremskritt på sammen, sa kardinal Pietro Parolin ved Vatikanets sekretariat på klimatoppmøtet på vegne av paven lørdag.

NRK - 1 time siden

Skulle hindre at brannen spredte seg – fant hasjplantasje

Da politiet skulle evakuere nabohuset til et brennende hus i Malvik fant de en hasjplantasje. Rundt halv 11 lørdag formiddag ble det bekreftet at en person omkom i brannen. – Brannvesenet tok seg inn i et av nabohusene og gjorde funn av det som kan virke som en hasjplantasje, sier politioverbetjent Hans Christian Storset Jannisson.

NRK - 1 time siden

E24: Dyrevernere har lånt ut millioner i gråmarkedet

Dyrebeskyttelsen Bergen har gitt kortsiktige lån til folk som ikke får lån i en vanlig bank, på grunn av betalingsanmerkninger og misligholdt gjeld, skriver E24. Avisen har avdekket at dyrevernsorganisasjonen siden 2013 har drevet med utlån av penger i gråmarkedet, der private låner av hverandre utenfor det regulerte banksystemet. Renten på lånene har «for det meste» vært 13 prosent, ifølge et dokument fra Stiftelsestilsynet.

NRK - 1 time siden

Boris Johnson: Å stille spørsmål om en babys hudfarge er ikke rasistisk

Etter at rasismeanklager mot den britiske kongefamilien igjen har fått oppmerksomhet, hevder eksstatsminister Boris Johnson at det er helt normalt å lure på hvilken hudfarge et barn vil få. I et intervju med Daily Mail sier han at det er normalt for familier å lure på hvordan deres nye ufødte baby kommer til å se ut og kaller det en del av menneskets natur. Bakgrunnen for debatten er at prins Harry og hertuginne Meghan i 2021 hevdet at noen i kongefamilien var bekymret for hvilken hudfarge deres sønn ville få.

NRK - 1 time siden

Person funnet død etter boligbrann i Malvik

Det er funnet en død person der en eldre mann er savnet, etter en boligbrann i Malvik i Trøndelag. Brannen startet tidlig lørdag morgen. Huset var fullstendig overtent da nødetatene kom til stedet.

NRK - 2 timer siden

OL-vinner dømt for storming av Kongressen

Den amerikanske OL-gullvinneren i svømming Klete Keller er dømt til seks måneders husarrest, 360 timers samfunnstjeneste og tre års prøvetid for sin rolle i stormingen av Kongressen 6. januar 2021, melder ABC News. Keller var blant de første som ble pågrepet etter kongresstormingen.

NRK - 2 timer siden

Drapet i Porsgrunn: Moren til avdøde refser politiet

Moren til 22-åringen som ble drept i Porsgrunn natt til sist mandag, reagerer sterkt på at sønnen ikke fikk hjelp av politiet i forkant av drapet. Det sier morens bistandsavokat Hanne Wold Johansen i Elden Advokatfirma..

NRK - 3 timer siden

Brann i bolig i Halden – evakuerer naboer

Det brenner i en bolig i Halden. Brannvesenet kjørte i 9-tiden tilfeldigvis forbi med en stigebil da de oppdaget flammer ut av et av vinduene på et leilighetsbygg med fem boliger, opplyser politiet til NRK. – Vi er inne med røykdykkere for å prøve å slukke brannen.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com