NRK > Nyheter

Wednesday, 06 December, 08:05

NRK - 06 jun 23 kl. 18:42

Ny Oslo-gate males i regnbuens farger

I anledning pride har byrådet i Oslo besluttet at nok en gate skal males i regnbuens farger. – Vi skal slå ring om det store mangfoldet vi har, sier miljøbyråden. Etter terrorangrepet i Oslo natt til 25. juni i fjor gikk byrådet inn for at Rosenkrantz' gate skulle males i regnbuens farger. Nå har byrådet besluttet at også Grønland skal males i regnbuens farger i anledning årets pride-markering, skriver Aftenposten.
Les mer på NRK


Les mer om:
Oslo, Rosenkrantz, Grønland, Aftenposten, Sirin Stav, MDG, Stav, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Ny Oslo-gate, malesi , regnbuens, farger
Aftenposten - 06 jun 23 kl. 16:27

Ny Oslo-gate skal males i regnbuens farger før Pride

Etter terrorangrepet i fjor ble Rosenkrantz’ gate malt i regnbuens farger..

NRK - 06 jun 23 kl. 18:47

Grønland blir ny regnbuegate i Oslo

Den bilfrie gata gjennom Grønland i Oslo skal males i regnbuens farger før Pride starter 23. juni, skriver Aftenposten. Venstre foreslo å male gaten i en uttalelse til Avisa Oslo tirsdag formiddag.

NRK - 15 maj 23 kl. 06:46

«Regnbuegata» blir bilfri

I går ble Rosenkrantz gate i Oslo malt i regnbuens farger utenfor London Pub. Fargestripene som ble malt etter terrorangrepet i fjor sommer er blitt slitt av biltrafikken, og nå har de fått en oppfriskning. Regnbueflagget er et mye brukt symbol i det skeive miljøet.

Aftenposten - 14 maj 23 kl. 18:11

Slik vil de ta terrorgaten tilbake. Panlegger uteservering og gågate.

Etter terrorangrepet i fjor ble gaten malt i regnbuens farger, men fargene falmet raskt..

NRK - 20 jul 23 kl. 16:28

Stortingspresidenten rystet over pride-vandalisme i Drammen

Onsdag ble en pride-gate i Drammen utsatt for hærverk. Stortingspresidenten reagerer kraftig på det som har skjedd i hjembyen. – Til deg som spør hvorfor vi skal ha så mye oppmerksomhet om pride, vil jeg si: Det finnes hat.

Klartale - 22 mar 23 kl. 06:00

Fra flukt til en reise med mat

Lukten av mat ligger i lufta allerede før vi kommer inn i leiligheten til Golalah Abbasi.Hun har allerede startet med maten. Abbasi skal lage kyllinggryte.

Klartale - 16 maj 23 kl. 18:30

Disse kakene kan du lage til 17. mai

Har du tenkt til å lage kake til 17. mai? Opplysnings-kontoret for frukt og grønt kommer med forslag.

Klartale - 11 okt 23 kl. 08:54

Demonstrerer på ny i Oslos gater

Vindturbinene på Fosen er i strid med menneske-rettighetene. Det slo Høyesterett fast for to år siden i dag. I vinter samlet aksjonister seg i Oslo.

Klartale - 22 feb 23 kl. 11:30

Hele Norge markerer årsdagen for krigen

24. februar er en vond dato. For ett år siden invaderte Russland Ukraina.

Klartale - 28 sep 23 kl. 06:00

Studentenes liv i byen

Det er høst i lufta. Og studentene har inntatt byer i hele Norge. Aller flest studenter finner du i Norges hovedstad Oslo.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Kjedekollisjon på E39

Det har vært en kjedekollisjon i nordgående felt på E39 ved Forusbeen i Stavanger. Politiet fikk melding om kollisjonen 07.37 i dag tidlig.

NRK - 15 minutter siden

Forsvarets luftvern blir ytterligere forsinket

Det nye kampluftvernet med til Forsvaret blir trolig ikke fullt operativt før i 2028. Det nærmer seg sju år siden comebacket for kampluftvern i Norge ble annonsert, men det vil fortsatt trolig gå fem år før Hæren kan forvente å være fullt operative med våpensystemet, skriver Teknisk Ukeblad. Nyheten kommer fram i nysalderinga av forsvarsbudsjettet for 2023.

NRK - 15 minutter siden

200 norske Sveits-flyttere betalte 340 millioner i skatt

200 norske såkalte «skatteflyktninger» som har flyttet til Sveits betalte 340 millioner kroner i skatt til Norge i fjor. Det viser tall Finansavisen har innhentet. Aker-eier Kjell Inge Røkke og Sector Alarm-gründer Jørgen Dahl bidro blant annet med henholdsvis 77,8 millioner kroner og 51,8 millioner kroner til den norske statskassa i fjor.

NRK - 30 minutter siden

Jon Fosse hadde en inntekt på 1,6 millioner

Årets nobelprisvinner i litteratur, Jon Fosse, hadde i 2022 en inntekt på litt over 1,6 millioner kroner, skriver Dagen. Forfatteren betalte 708.535 kroner i skatt og hadde en formue på 16.

NRK - 45 minutter siden

17 omkom i bussulykke på Filippinene

Minst 17 mennesker omkom da en passasjerbuss fikk bremsesvikt og kjørte utfor veien på Filippinene tirsdag. Tilstanden til sju andre passasjerer betegnes som kritisk, mens fire andre er på bedringens vei, opplyser en talsmann for lokale myndigheter. Bussen var på vei mellom Culasi i Antique-provinsen til naboprovinsen Iloilo da den raste utfor veien og ned i en 30 meter dyp kløft nær landsbyen Hamtic.

NRK - 1 time siden

Russisk droneangrep mot Ukraina i natt

Ukraina ble angrepet med totalt 48 russiske droneangrep fra Russland i løpet av natten, ifølge Ukrainas luftvåpen. Ukraina hevder at landets luftvernssystemet ødela 41 av dronene før de nådde målet sitt. De opplyser ikke om eventuelle skader som følge av det russiske angrepet, melder Reuters..

NRK - 1 time siden

Ministre dømt for komplott mot presidenten i Bolivia

To tidligere ministre i Bolivia er dømt til to års fengsel for å ha vært med på å presse Evo Morales til å gå av som president i 2019. Begge to har innrømmet at de kjente til et komplott mot Morales. Dommen mot Alvaro Coimbra og Rodrigo Guzman falt tirsdag etter at de hadde inngått en avtale med aktoratet, og det er ventet at de slippes fri om kort tid.

NRK - 1 time siden

Storbritannia forbyr uærlige flyreklamer

Annonser for flyselskapene Lufthansa, Air France og Etihad er blitt forbudt i Storbritannia fordi de villeder forbrukerne om selskapenes klimainnsats. Både Lufthansa og Air France oppfordret kundene sine til å fly mer bærekraftig, mens Etihad sa at deres tjeneste inkluderte miljøkamp, skriver nyhetsbyrået PA. De tre Google-annonsene ble vist i juli, og alle tre ble gransket av den britiske reklamenemnda, som var bekymret for at de ga et villedende inntrykk av selskapenes miljøpåvirkning.

NRK - 2 timer siden

To personar funnen døde i Øygarden

To personar er funnen døde på ei adressa i Øygarden kommune, utanfor Bergen. Det melder Vest politidistrikt i ei pressemelding. Politiet drog ut til ei adresse i natt klokka 02:00 på bakgrunn av ei bekymringsmelding frå ein nabo.

NRK - 2 timer siden

Israelske styrker omringer Khan Younis

Det israelske militæret (IDF) sier de har omringet Khan Younis, den nest største byen i Gaza og den viktigste byen sør i den krigsherjede enklaven. – Våre styrker omringer nå Khan Younis-området. Vi har sikret mange av Hamas' befestninger nord på Gazastripen og retter nå operasjoner mot deres posisjoner i sør, sier forsvarssjef Herzi Halevi sent tirsdag kveld.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com