NRK > Nyheter

Tuesday, 20 February, 23:32

NRK - 24 jan 23 kl. 12:39

Nullutslippssone i Oslo tidligst fra 2025

Bymiljøetaten i Oslo anbefaler å gjøre hele området innenfor ring 2 til nullutslippssone for veitrafikk. De mener dette kan skje tidligst fra 2025. Forbudet mot å kjøre bensin- og dieselbiler i området foreslås innført først for varebiler og tungtransport, deretter for personbiler to år senere. Folk som bor i sonen anbefales å få fritak fra forbudet de fem første årene. Etaten mener også at HC-kjøretøy og folk med HC-kort, utrykningsbiler og beredskapskjøretøy bør unntas fra forbudet.
Les mer på NRK


Les mer om:
Oslo, HC, Oslos, Sirin Stav, MDG, Stav

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Nullutslippssonei , Oslo, tidligstfra , 2025
NRK - 24 jan 23 kl. 12:39

Foreslår nullutslippssone innenfor ring 2

Bymiljøetaten i Oslo anbefaler å gjøre hele området innenfor ring 2 til nullutslippssone for veitrafikk fra 2025. Forbudet mot å kjøre bensin- og dieselbiler i området foreslås innført for varebiler og tungtransport fra 2025, og for personbiler fra 2027. Folk som bor i sonen anbefales å få fritak fra forbudet fram til 2030.

NRK - 28 okt 22 kl. 06:22

Oslo somler med elbillading

Oslo kommune vil gradvis forby bensin- og dieselbiler, men sliter med å få på plass nok elbilladere. Ifølge byrådets statusrapport kom det bare ti nye ladepunkter for vanlige elbiler i løpet av årets åtte første måneder. Prognosen for hele året er 80, mens målet var 200.

NRK - 27 sep 22 kl. 19:01

Leder for Ski-VM i Trondheim i 2025 trekker seg

Berit Svendsen ønsker ikke å fortsette som sjef for Ski–VM i Trondheim i 2025. Svendsen informerte i helgen styreleder Bård Benum i Ski-VM 2025 om at hun ønsker å fratre sin stilling. Styret er allerede i gang med å finne en ny leder for Ski-VM, som styret håper vil kunne være på plass om kort tid.

NRK - 24 maj 23 kl. 06:42

Handelsbanken venter rentekutt først i 2025

Handelsbanken venter at boliglånsrenten vil ligge rundt 5 prosent i halvannet år. Banken regner ikke med rentekutt før i 2025. Handelsbanken venter at Norges Bank kommer til å øke styringsrenten to ganger til, slik at vi får en topp på 3,75 prosent til høsten.

NRK - 20 sep 23 kl. 08:13

Frp-topp om støtte til Solberg i 2025: – Får ta stilling til det når det kommer

Nestleder Hans Andreas Limi vil ikke svare på om Fremskrittspartiet vil støtte Høyre-leder Erna Solberg som statsministerkandidat i 2025. – Vi får ta stilling til det når den tid kommer, sier Limi på NRKs Politisk kvarter. Han legger til at det er Høyre og Erna Solberg selv som må ta stilling til om hun kan fortsette som leder etter aksjesakene rundt hennes ektemann Sindre Finnes.

NRK - 20 dec 23 kl. 11:07

Spår boligkrise fra 2025

Eiendom Norge mener også at vi står overfor en boligkrise fra 2025. Det er ved utgangen av november kun igangsatt bygging av 11 000 boliger i Norge i 2023, ifølge Boligprodusentene. Dette er den laveste igangsettingen av nye boliger siden bankkrisen på slutten av 80-tallet.

NRK - 25 jan 23 kl. 13:29

Regjeringen: – Ikke aktuelt med nullutslippssoner

Regjeringen sier kontant nei til å endre loven slik at byer som Oslo og Bergen kan innføre forbud mot bensin- og dieseltrafikk. Onsdag skriver statssekretær i Samferdselsdepartementet Tom Kalsås (Ap) følgende i en epost til Aftenposten : «Det er ikke aktuelt for regjeringen å innføre nullutslippssoner nå.» Tirsdag ble det kjent at Bymiljøetaten anbefaler å innføre en nullutslippssone innenfor ring 2 i Oslo, i første rekke for vare- og tungtransport.

NRK - 05 okt 22 kl. 15:20

Åge Skinstad ny sjef for ski-VM 2025

Det bekrefter arrangøren for VM i Trondheim onsdag. Skinstad fikk jobben i et styremøte tirsdag. – Åge har lang og bred ledererfaring, både fra idrett og næringsliv, som dekker svært mange av de viktige områdene i tiden fram mot VM.

NRK - 15 sep 23 kl. 18:37

USA satser på å produsere 100.000 artillerigranater i måneden i 2025

USA planlegger å øke den månedlige produksjonen av 155 millimeter artillerigranater i løpet av de neste årene til 100.0000 i 2025, ifølge Pentagon. – Vi kommer til å produsere 100.

NRK - 10 okt 23 kl. 16:17

Prins Harrys søksmål mot The Sun skal opp i retten i 2025

Prins Harrys søksmål mot The Sun, der han anklager tabloidavisen for å ha brukt ulovlige metoder for å innhente informasjon om ham, skal opp i retten i 2025. Hertugen av Sussex hevder i sitt søksmål at The Sun og nå nedlagte News of the World hacket telefonen hans og tok i bruk agenter og bedrag for å samle informasjon om ham gjennom flere tiår. I et forberedende rettsmøte tirsdag ble det klart at det ventes to sivile rettssaker mot The Sun, som står overfor titalls av anklager om telefonhacking og annen ulovlig informasjonsinnhenting.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Amnesty hardt ut mot USAs veto

USA viste med sitt veto i FNs sikkerhetsråd fullstendig mangel på globalt lederskap, sier Amnesty Internationals generalsekretær Agnès Callamard. Callamard er sterkt kritisk til at USA tirsdag la ned veto mot en FN-resolusjon som krevde umiddelbar våpenhvile i Gaza. – Nok en gang, når USA kunne ha gjort det riktige: beskyttet palestinerne mot overhengende fare for folkemord, respektert internasjonal lov og forhindre massedrap og lidelser – så valgte de å gjøre det motsatte, skriver Callamard på X.

NRK - 1 time siden

USA advarer på nytt om bakkeinvasjon i Rafah

En israelsk bakkeinvasjon i Rafah vil bli en katastrofe, sier en talsmann for president Joe Bidens nasjonale sikkerhetsråd. USA har tidligere advart Israel mot å sende bakkestyrker inn i Rafah, der over 1,1 millioner internt fordrevne palestinere på oppfordring fra Israel har søkt tilflukt. Dersom Israel ikke tar hensyn til de palestinske flyktningenes sikkerhet vil «en operasjon i Rafah bli en katastrofe», sier John Kirby.

NRK - 1 time siden

Ny avsporing på Ofotbanen

Det melder avisa Fremover. Avisa får bekreftet fra Bane Nors pressevakt at det har vært en avsporing. – Det kan vi bekrefte.

NRK - 1 time siden

Ferge på Hvaler sto fast - har fått hjelp av redningsskøyta

Hvaler-ferga «Ternen» satt fast ved Herføl, skriver Fredriksstad Blad. Fergen ble ifølge avisen liggende stille i én time. Det er tåke og dårlig sikt i området.

NRK - 1 time siden

USA: Kongo og Rwanda står på randen av krig

USA advarer Kongo og Rwanda, sier at de to nabolandene står på randen av krig og ber dem om å ta et steg tilbake. FN-eksperter og vestlige land anklager Rwanda for å støtte den tutsiledede M23-militsen i Øst-Kongo, og for å ha sendt soldater over grensa, noe ledelsen i Kigali benekter. USA ba i helgen Rwanda om umiddelbart å trekke sine styrker ut av Kongo, samt militært utstyr som truer sivilbefolkningen, FNs fredsbevarende styrke og hjelpearbeidere i området.

NRK - 1 time siden

Aftenposten: Stortingsvara fra Senterpartiet har meldt seg inn i Høyre og Europabevegelsen

Vararepresentant på Stortinget, Haakon Skramstad, har meldt seg ut av Senterpartiet og inn i Høyre, melder Aftenposten. Han har også meldt seg inn i Europabevegelsen. – Senterpartiet fører ikke lenger tydelig, god gammeldags senterparti-politikk, sier han til avisen.

NRK - 1 time siden

Advokat tiltala for mishandling av familien

Ein bergensk mann i 50-åra er tiltala for mishandling, psykisk og fysisk vald og truslar av kona og deira barn. Det skal ha føregått i ein periode på 19 år. Vest politidistrikt skriv i tiltalen at «familiens omsorgsbase var prega av utryggleik og frykt for nye krenkingar».

NRK - 1 time siden

Chile gjenåpner etterforskningen av Pablo Nerudas død

Chile skal nok en gang forsøke å løse mysteriet rundt nasjonaldikteren Pablo Nerudas død, har en domstol i landet besluttet. Det skriver NTB. Neruda, som fikk nobelprisen i litteratur i 1971, døde tolv dager etter militærkuppet der landets folkevalgte president Salvador Allende ble styrtet og en militærjunta under ledelse av general Augusto Pinochet overtok makten.

NRK - 1 time siden

Ferge på Hvaler har gått på grunn

Hvaler-ferga «Ternen» har satt seg fast ved Herføl, skriver Fredriksstad Blad. Ifølge avisen har ferga ligget stille i én time. Det skal være tåket og dårlig sikt i området.

NRK - 3 timer siden

Mistenkelig gjenstand funnet på SAS-fly var tennisballer

Det ble funnet en mistenkelig gjenstand om bord på et SAS-fly på Arlanda flyplass i Sverige tirsdag kveld, melder Expressen. Det ble satt i gang en stor politiaksjon. Flyet ble evakuert, og politiet sperret av området, skriver avisa.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com