NRK > Nyheter

Saturday, 25 June, 18:19

NRK - I førrgår: 15:34

Norsk olje og gass til EU utover 2030

Norge skal levere betydelige mengder olje og gass til Europa langt utover 2030, melder TV 2. Det kommer fram av en felles erklæring fra olje- og energiminister Terje Aasland, EUs visekommissær Frans Timmermans og EU-kommissær for energi Kadri Simson. I erklæringen heter det at EU støtter at Norge forsetter å utvinne og investere i olje og gass, som kan selges til det europeiske markedet, skriver TV 2..
Les mer på NRK


Les mer om:
Europa, TV, Terje Aasland, EUs, Frans Timmermans, EU, Kadri Simson, Norge

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Norsk, oljeog , gass, tilEU , utover, 2030
Klartale - 27 apr 22 kl. 08:54

Russland kutter gassen til Bulgaria og Polen

Mange land i Europa er avhengig av russisk gass. Gassen brukes både av vanlige folk og i industrien. Men nå må de brått klare seg uten.

NRK - 01 mar 22 kl. 11:09

Suspenderer russiske oljeselskaper

Styret i Norsk olje og gass har vedtatt å suspendere de russiske selskapene RN Nordic og Lukoil på grunn av Ukraina-invasjonen. – I lys av Ukraina-situasjonen har styret i Norsk olje og gass vedtatt å suspendere de russiske selskapene RN Nordic og Lukoil. For øvrig har Lukoil i dag sagt opp medlemskapet sitt i Norsk olje og gass, sier styreleder Monica Th.

Klartale - 03 maj 22 kl. 13:18

Norge vil dekke halvparten av Polens gassbehov

Utenriksminister Anniken Huitfeldt holdt sin halvårige EU/EØS-utredning tirsdag. Da snakket hun om energikrisen i Europa. Krisen ble verre forrige uke.

NRK - 14 jun 22 kl. 13:52

Gass foreløpig utstemt fra EU-taksonomi

EU-kommisjonens forslag om å innlemme gass og atomkraft i det som kan kalles grønne investeringer, led et foreløpig nederlag i Europaparlamentet tirsdag. Med 142 mot 76 stemmer avviste både Miljøkomiteen og Økonomikomiteen kommisjonens forslag, skriver Energi og Klima. I lys av energikrisen i Europa og særlig Øst-Europas avhengighet av gass og kjernekraft, var det foreslått å kategorisere gass og kjernekraft som bærekraftig i en overgangsperiode frem til 2035.

Klartale - 04 maj 22 kl. 10:26

EU vil forby å medlemsland å kjøpe olje fra Russland

– I dag foreslår vi å forby all russisk olje i Europa. Det sa Ursula von der Leyen onsdag. Hun fikk applaus fra politikerne i Den europeiske union (EU).

NRK - 31 mar 22 kl. 16:10

Spiegel: Tyskland får betale for russisk gass i euro

Kreml varsler at Vest-Europa må betale for olje og gass i rubler, men at Tyskland skal få fortsette å gjøre opp for gassen i euro, skriver Spiegel, som siterer Vladimir Putins talsperson Dmitrij Peskov. Gass- og oljemottakerne i Tyskland skal ifølge storavisen få betale i euro til den russiske Gazprombanken, som foreløpig ikke er rammet av sanksjoner. Det er uvisst om også andre land får betale for russisk gass i euro.

NRK - 10 mar 22 kl. 15:35

Norsk olje og gass forsterkar beredskapen

Medlemsselskapa til organisasjonen Norsk olje og gass har auka merksemda på førebyggande sikringstiltak etter invasjonen av Ukraina, skriv Nationen. Selskapa har blant anna innført tiltak for å styrke fysisk sikring og tiltak knytt til personellsikkerheit. Norsk olje og gass representerer rundt 120 medlemsverksemder med totalt rundt 350.

NRK - 21 jun 22 kl. 10:45

Mekling er i gang på oljeservice

Tirsdag og onsdag er det mekling om Oljeserviceavtalen med Industri Energi og Brønnserviceavtalen med Safe, melder Norsk olje og gass i en pressemelding. – Det er viktig å bli enige om et ansvarlig og moderat lønnsoppgjør for å sikre at industrien beholder sin konkurransekraft og robusthet. Frontfaget ga en ramme på 3,7 prosent for tariffoppgjøret for 2022 og danner normen for dette oppgjøret, sier Elisabeth Brattebø Fenne, forhandlingsleder og direktør arbeidsliv i Norsk olje og gass.

NRK - 28 mar 22 kl. 14:59

Russland vil øke oljeeksporten til Asia

Samtidig som Europa vil gjøre seg mer uavhengig av russisk olje og gass, vil Russland eksportere mer olje til Asia. – Det er et marked i Sørøst-Asia, i Østen, sier president Vladimir Putins talsmann Dmitrij Peskov ifølge nyhetsbyrået Interfax. Han sier at det globale markedet er langt mer mangfoldig enn det europeiske.

NRK - 02 maj 22 kl. 17:49

Oljesanksjoner mot Russland splitter EU

Mens Polen ber EU umiddelbart innføre sanksjoner mot russisk olje og gass, stritter Ungarn imot. Mandag var EUs energiministre samlet til krisemøte. Polens klima- og miljøminister Anna Moskwa var klar i talen da hun mandag ettermiddag ankom det ekstraordinære krisemøtet mellom EUs energiministre i Brussel: – Vi kommer til å kreve umiddelbare sanksjoner mot russisk olje og gass.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

Sørgegudstjeneste i Oslo domkirke søndag

Oslo domkirke holder sørgegudstjeneste søndag klokken 11.00. Deres Kongelige Høyheter Kronprinsen og Kronprinsessen deltar.

NRK - 45 minutter siden

EU-sjefen sjokkert over angrepet i Oslo

Ingen skal trenge å frykte for liv eller helse bare fordi de er den de er, sier EU-kommisjonens leder Ursula von der Leyen etter masseskytingen i Oslo. – Jeg er sjokkert over det avskyelige angrepet på uskyldige mennesker i Oslo i går kveld, tvitrer von der Leyen lørdag. – Ingen skal måtte frykte for sitt liv eller sin helse simpelthen på grunn av hvem de er, sier hun og legger til at hun har medfølelse med ofrenes familier og venner.

NRK - 1 time siden

Politiadvokat: Siktede fremstilles trolig for varetektsfengsling mandag

Politimester Beate Gangås og politiadvokat Børge Enoksen holder lørdag ettermiddag en pressekonferanse på politihuset i Oslo. Situasjonen er fortsatt uavklart, men etterforskningsskritt er iverksatt, opplyser Gangås. – Vi mener fortsatt at det ikke er grunn til å tro at det er flere gjerningspersoner involverte.

NRK - 45 minutter siden

Personer skadet etter kollisjon med buss

En buss og to biler er involvert i en trafikkulykke på Sannesveien i Drangedal. Politiet opplyser at 20 personer er involvert, minst én person er skadet. Ulykken skyldes en påkjørsel bakfra..

NRK - 1 time siden

Gjerningspersonen hadde uregistrerte våpen

De to våpnene er uregistrerte, og politiet vet ikke hvem som har hatt hånd på dem før den siktede, det sier politiet på en pressekonferanse i ettermiddag. – Det er noe vi søker å avdekke, sier politiadvokat Bård Enoksen..

NRK - 1 time siden

Etterforsker om det foreligger politisk motivert vold eller hatkriminalitet

Politimester Beate Gangås og politiadvokat Børge Enoksen holder lørdag ettermiddag en pressekonferanse på politihuset i Oslo. Situasjonen er fortstat uavklart, men etterforskningsskritt er iverksatt, opplyser Gangås. – Vi mener fortsatt at det ikke er grunn til å tro at det er flere gjerningspersoner involverte.

NRK - 1 time siden

Politiet etterforsker med full styrke

Politimester Beate Gangås og politiadvokat Børge Enoksen holder lørdag ettermiddag en pressekonferanse på politihuset i Oslo. Situasjonen er fortstat uavklart, men etterforskningsskritt er iverksatt, opplyser Gangås..

NRK - 1 time siden

Alvorlig skader på bein etter steinsprangulykke

En mann blir flydd med helikopter til Ullevål sykehus etter at han ble truffet av steinsprang på Rondeslottet i Rondane. Han er alvorlig skadd i beinet, opplyser Stig Folstad Hansen i Innlandet politidistrikt. Meldingen om ulykken kom halv tre, og det ble raskt igangsatt redningsaksjon hvor politiet og Oppland Røde Kors var involvert.

NRK - 1 time siden

Alvorlig skadd etter steinsprangulykke

En person blir flydd med helikopter til Ullevål sykehus etter at vedkommende ble truffet av steinsprang på Rondeslottet i Rondane. Personen er alvorlig skadd i beinet, opplyser politiet. Det var en redningsaksjon hvor politi og Oppland Røde Kors var involvert.

NRK - 1 time siden

Elden: Ikke overbevist om at det finnes motiv

Den siktedes forsvarer etter Oslo-skytinge, John Christian Elden, sier til NRK at man bør være forsiktige med å spekulere i noe motiv. – Jeg er slett ikke overbevist om at det er noen motiv for handlingen, sier Elden. – Jeg vil advare mot å spekulere på at dette er knyttet opp til situasjoner i Oslo eller annet, det må etterforskningen vise, sier Elden.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com