NRK > Nyheter

Saturday, 25 June, 19:36

NRK - I førrgår: 15:34

Nors olje og gass til EU utover 2030

Olje- og energiminister Terje Aasland er enige med to EU-kommissærer om at Norge skal levere betydelige mengder olje og gass til Europa langt utover 2030, melder TV 2..
Les mer på NRK


Les mer om:
Terje Aasland, EU, Norge, Europa, TV

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Nors, oljeog , gass, tilEU , utover, 2030
Klartale - 27 apr 22 kl. 08:54

Russland kutter gassen til Bulgaria og Polen

Mange land i Europa er avhengig av russisk gass. Gassen brukes både av vanlige folk og i industrien. Men nå må de brått klare seg uten.

Klartale - 04 maj 22 kl. 10:26

EU vil forby å medlemsland å kjøpe olje fra Russland

– I dag foreslår vi å forby all russisk olje i Europa. Det sa Ursula von der Leyen onsdag. Hun fikk applaus fra politikerne i Den europeiske union (EU).

NRK - 14 jun 22 kl. 13:52

Gass foreløpig utstemt fra EU-taksonomi

EU-kommisjonens forslag om å innlemme gass og atomkraft i det som kan kalles grønne investeringer, led et foreløpig nederlag i Europaparlamentet tirsdag. Med 142 mot 76 stemmer avviste både Miljøkomiteen og Økonomikomiteen kommisjonens forslag, skriver Energi og Klima. I lys av energikrisen i Europa og særlig Øst-Europas avhengighet av gass og kjernekraft, var det foreslått å kategorisere gass og kjernekraft som bærekraftig i en overgangsperiode frem til 2035.

NRK - 01 mar 22 kl. 11:09

Suspenderer russiske oljeselskaper

Styret i Norsk olje og gass har vedtatt å suspendere de russiske selskapene RN Nordic og Lukoil på grunn av Ukraina-invasjonen. – I lys av Ukraina-situasjonen har styret i Norsk olje og gass vedtatt å suspendere de russiske selskapene RN Nordic og Lukoil. For øvrig har Lukoil i dag sagt opp medlemskapet sitt i Norsk olje og gass, sier styreleder Monica Th.

NRK - 31 mar 22 kl. 16:10

Spiegel: Tyskland får betale for russisk gass i euro

Kreml varsler at Vest-Europa må betale for olje og gass i rubler, men at Tyskland skal få fortsette å gjøre opp for gassen i euro, skriver Spiegel, som siterer Vladimir Putins talsperson Dmitrij Peskov. Gass- og oljemottakerne i Tyskland skal ifølge storavisen få betale i euro til den russiske Gazprombanken, som foreløpig ikke er rammet av sanksjoner. Det er uvisst om også andre land får betale for russisk gass i euro.

Klartale - 03 maj 22 kl. 13:18

Norge vil dekke halvparten av Polens gassbehov

Utenriksminister Anniken Huitfeldt holdt sin halvårige EU/EØS-utredning tirsdag. Da snakket hun om energikrisen i Europa. Krisen ble verre forrige uke.

NRK - 28 mar 22 kl. 14:59

Russland vil øke oljeeksporten til Asia

Samtidig som Europa vil gjøre seg mer uavhengig av russisk olje og gass, vil Russland eksportere mer olje til Asia. – Det er et marked i Sørøst-Asia, i Østen, sier president Vladimir Putins talsmann Dmitrij Peskov ifølge nyhetsbyrået Interfax. Han sier at det globale markedet er langt mer mangfoldig enn det europeiske.

NRK - 02 maj 22 kl. 17:49

Oljesanksjoner mot Russland splitter EU

Mens Polen ber EU umiddelbart innføre sanksjoner mot russisk olje og gass, stritter Ungarn imot. Mandag var EUs energiministre samlet til krisemøte. Polens klima- og miljøminister Anna Moskwa var klar i talen da hun mandag ettermiddag ankom det ekstraordinære krisemøtet mellom EUs energiministre i Brussel: – Vi kommer til å kreve umiddelbare sanksjoner mot russisk olje og gass.

NRK - I førrgår: 15:34

Norsk olje og gass til EU utover 2030

Norge skal levere betydelige mengder olje og gass til Europa langt utover 2030, melder TV 2. Det kommer fram av en felles erklæring fra olje- og energiminister Terje Aasland, EUs visekommissær Frans Timmermans og EU-kommissær for energi Kadri Simson. I erklæringen heter det at EU støtter at Norge forsetter å utvinne og investere i olje og gass, som kan selges til det europeiske markedet, skriver TV 2..

NRK - 31 maj 22 kl. 13:15

Fellesforbundets leder advarer LO om letestans: – En gavepakke til Putin

Fellesforbundets leder Jørn Eggum mener det vil være et stort feiltrinn av LO-kongressen å gå inn for stans i oljeletingen. Eggum tok ordet da LOs nye handlingsprogram kom opp til debatt på kongressen tirsdag. Han viste til Russlands krig i Ukraina for å begrunne hvorfor Norge må fortsette å lete etter olje og gass.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Macron: – Står sterkere mot hatet sammen

Frankrikes president Emmanuel Macron uttrykker medfølelse med ofrene og det norske folk i en Twitter-melding på norsk etter skytingen i Oslo. – Oslo ble i natt rammet av en grusom handling utført av en islamistisk terrorist. Min medfølelse går til ofrene og til deres pårørende, til de skadde og til det norske folk, skriver den franske presidenten på Twitter.

NRK - 1 time siden

Luftambulanse til Halden: MC-fører kritisk skadd

Luftambulanse ble sendt til Halden etter melding om en singelulykke med en motorsykkel. Motorsyklisten beskrives som kritisk – men ikke livstruende – skadd, skriver politiet på Twitter. Nødetatene har avsluttet arbeidet på stedet og veien er åpnet.

NRK - 30 minutter siden

Stoltenberg: Nato fortsetter å stå imot ekstremisme og terrorisme

Nato-sjef og tidligere statsminister Jens Stoltenberg er trist over skytingen i Oslo. – Dypt trist over skytingen i Oslo, hovedstaden til vår allierte Norge og min hjemby, skriver han på sin Twitter-side. Han sier at det frie og åpne samfunnet må beskyttes.

NRK - 1 time siden

Putin vil ruste opp belarusisk luftforsvar til å kunne bære atomvåpen

Russlands president Vladimir Putin tilbyr seg lørdag å oppgradere Belarus luftforsvar til å kunne bære atomvåpen. Det skjer mens Russland krigen i Belarus naboland Ukraina, skriver nyhetsbyrået AFP. Putin sier moderniseringen burde finne sted i russiske fabrikker, og at treningen av personell burde starte opp på samme tid..

NRK - 1 time siden

Tysklands statsminister om Oslo: – Kampen mot terror forener oss

– Angrepet på det skeive samfunnet i Oslo sjokkerer meg dypt, sier Tysklands statsminister Olaf Scholz. – Mine tanker går til ofrenes familier. Jeg håper de skadde blir raskt bedre.

NRK - 2 timer siden

To personer skadd etter trafikkulykke med buss

En buss og to biler er involvert i en trafikkulykke i Drangedal. Politiet opplyser at 20 personer er involvert. Én person er kritisk skadd og én er alvorlig skadd.

NRK - 1 time siden

Luftambulanse til Halden etter MC-ulykke

Luftambulanse er på vei til Halden etter melding om en singelulykke med en motorsykkel. Motorsyklisten ses til av ambulanse. Skadeomfanget er per nå ukjent, men føreren skal være ved bevissthet, skriver politiet på Twitter.

NRK - 1 time siden

Melding om paragliderulykke

Nødetatene rykker ut etter melding om en paragliderulykke på Hvittingfoss, skriver Sør-Øst politidistrikt på Twitter..

NRK - 1 time siden

Sørgegudstjeneste i Oslo domkirke søndag

Oslo domkirke holder sørgegudstjeneste søndag klokken 11.00. Deres Kongelige Høyheter Kronprinsen og Kronprinsessen deltar.

NRK - 1 time siden

EU-sjefen sjokkert over angrepet i Oslo

Ingen skal trenge å frykte for liv eller helse bare fordi de er den de er, sier EU-kommisjonens leder Ursula von der Leyen etter masseskytingen i Oslo. – Jeg er sjokkert over det avskyelige angrepet på uskyldige mennesker i Oslo i går kveld, tvitrer von der Leyen lørdag. – Ingen skal måtte frykte for sitt liv eller sin helse simpelthen på grunn av hvem de er, sier hun og legger til at hun har medfølelse med ofrenes familier og venner.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com