NRK > Nyheter

Saturday, 02 December, 13:21

NRK - 14 jun 23 kl. 05:17

Normilk fortsetter samarbeidet med Freia

Tørrmelk-selskapet Normilk fortsetter sitt samarbeid med Mondelez-eide Freia. – Selvfølgelig har vi gjort vurderinger. Vi har hatt en tett dialog med Mondelez siden dette eksploderte torsdag. Vi har god dialog rundt temaet, sier daglig leder og fabrikkdirektør i Normilk, Øystein Vold, til Nationen. Selskapet produserer tørrmelk til næringsmiddelindustrien, og holder til i Levanger i Trøndelag..
Les mer på NRK


Les mer om:
Normilk, Mondelez, Freia, Vold, Nationen, Levanger, Trøndelag

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Normilk, fortsetter, samarbeidetmed , Freia
Klartale - 12 jun 23 kl. 11:00

Derfor slutter flere bedrifter å selge Freia

Kvikk lunsj og melkesjokolade er to sjokolader fra merket Freia. Det kan nå bli vanskelig å kjøpe disse sjokoladene på enkelte steder.Årsaken er at mange selskaper ønsker å boikotte Freia.

Klartale - 15 jun 23 kl. 10:24

– Folk må få bestemme selv

Plutselig sluttet flere å selge snop fra Freia. Årsaken var selskapet som eier Freia. De har fabrikker i Russland.

NRK - 15 jun 23 kl. 12:47

SAS står fast på Freia-boikott

Flyselskapet SAS gjør ikke som konkurrentene Norwegian og Widerøe. De velger å stå fast på sin Freia-boikott. Det skriver E24.

Klartale - 13 jun 23 kl. 11:05

Vil fortsette å selge Freia

Mange bedrifter har bestemt seg for å ikke selge sjokolade av merket Freia. Norgesgruppen boikotter ikke Freia nå. Men de følger saken tett videre.

NRK - 15 jun 23 kl. 09:52

Forsvaret fortsetter å selge Freia-produkter i kiosker på militærleirer

Forsvaret fortsetter å selge Freia-produkter i kiosker på militærleirer Det blir foreløpig ingen Freia-boikott i Forsvaret. De opplyser at de gjør sine vurderinger i tråd med gjeldende retningslinjer fra Forsvarsdepartementet. På spørsmål fra Forsvarets forum om Forsvaret fortsetter å selge Freia-produkter i sine kiosker på militærleirer, svarer Per Gunnar Grosberghaugen, pressevakt i Forsvaret, at de ikke har informert kioskene om ikke å selge Freia-produkter.

NRK - 11 jun 23 kl. 09:33

Hennig-Olsen skal ha møte om Freia i morgen

– Vi følger saken nøye og skal ha et internt møte på mandag for å diskutere saken, skriver administrerende direktør i Hennig-Olsen Is, Paal Otto Hennig-Olsen, til NRK. På hjemmesiden står det at «Hennig-Olsen Is lanserer nå bøttevis av fyldig fløteis iblandet det aller beste fra Mondelez i form av sjokolade, karamell, sauser og kjeks.» Stadig flere selskaper stopper salget av Freia-produkter i protest mot at Freias morselskap Mondelez ikke har stanset virksomheten i Russland.

NRK - 13 jun 23 kl. 15:03

Fortsetter samarbeidet med Freia

Iskremprodusenten Hennig-Olsen i Kristiansand fortsetter samarbeidet med Freia inntil videre. Det opplyser administrerende direktør i Hennig-Olsen Is, Paal Hennig-Olsen til NRK. Stadig flere selskaper stopper salget av Freia-produkter i protest mot at Freias morselskap Mondelez ikke har stanset virksomheten i Russland.

NRK - 09 jun 23 kl. 13:56

Setter Freia-samarbeid på pause

Toppfotball Kvinner har satt samarbeidet med Freia på pause, opplyser de i en pressemelding. – Inntil Mondelez International har stengt ned sine fabrikker i Russland, ser vi ikke at vi kan fortsette samarbeidet, sier daglig leder Hege Jørgensen ifølge pressemeldinga. Det er Ukrainas antikorrupsjonsmyndighet som i mai satte opp en svarteliste over selskaper som bidrar til inntekter i den russiske statskassa.

NRK - 12 jun 23 kl. 12:45

Mondelez-direktør: Dette er en stor problemstilling for oss

– Jeg vil gjøre det veldig tydelig at på vegne av alle som jobber her i Freia, så hater vi virkelig de handlingene som den russiske regjeringen utfører i Ukraina. Vi ser på de hendelsene herfra med forferdelse, sier Chris Callanan, adm. direktør i Mondelez Norge og Danmark, til NRK.

NRK - 16 jun 23 kl. 12:55

Mondelez-grep ikke nok for SAS og Strawberry – fortsetter boikott

SAS og Strawberry endrer ikke standpunkt i boikotten av Freia-eier Mondelez etter at det ble kjent at Mondelez vil skille ut virksomheten i Russland. – Vi har lest pressemeldingen fra Mondelez med interesse, men slik vi tolker det er det ingenting som er endret fra i går til i dag. Hvis Mondelez fjernes fra listen, så vil vi naturligvis revurdere, skriver Tonje Sund, kommunikasjonssjef i SAS i en tekstmelding til NTB fredag.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Raid mot skeive klubber i Russland

Fredag kveld stormet politiet minst fire skeive klubber i Moskva, og en badstue for homofile menn. Politiet skal ha fotograferte pass og andre identitetspapirer til de som var til stede. Noen forklarte også at de skal ha måttet kle av seg.

NRK - 45 minutter siden

Reuters: Nye hjelpesendinger på vei til Gazastripen

De første lastebilene med nødhjelp er på vei til Gazastripen siden våpenhvilen i området kollapset, opplyser kilder i Røde Halvmåne. Det er nyhetsbyrået Reuters som har snakket med kildene i hjelpeorganisasjonen. Lastebilene skal lørdag ha passert den egyptiske siden av grenseovergangen Rafah, før de skal undersøkes.

NRK - 1 time siden

Ingen flyvninger på flyplassen i München før søndag

På grunn av det fortsatt store snøfallet vil det trolig ikke være flytrafikk før klokken 06.00 søndag, skriver flyplassen i München på sine nettsider. – Passasjerer anbefales på det sterkeste å ikke reise til flyplassen i dag og sjekke statusen til flyet med flyselskapet før de reiser til flyplassen i morgen, informerer flyplassen..

NRK - 1 time siden

Person bekreftet død etter brann i Halden

Personen som ble hentet ut fra boligen som brant i Halden ved 9-tiden lørdag er bekreftet omkommet. – Dette skal være en mann i 60-årene. Pårørende er varslet, skriver Øst politidistrikt på X..

NRK - 1 time siden

Gult farevarsel for snø i Rogaland

Meteorologisk institutt varsler store snømengder i Rogaland det neste døgnet. I den forbindelse har de sendt ut gult farevarsel. – Fra lørdag ettermiddag til søndag formiddag ventes det rundt 10–20 centimeter snø, skriver instituttet på X.

NRK - 1 time siden

Bevaring av skog og hav i sentrum

Statsminister Jonas Gahr Støre deltar på klimatoppmøtet i Dubai sammen med stats- og regjeringssjefer fra Brasil, Frankrike, Tonga, Ghana og Indonesia. Der fremhevet Støre viktigheten av en global innsats for å ta vare på skog og hav, skriver regjeringen i en pressemelding. – Vi når ikke klimamålene uten å ta vare på naturen.

NRK - 1 time siden

Vatikanet oppfordrer verdens land til gjennombrudd på klimatoppmøtet

Pave Frans oppfordrer landene på FNs klimatoppmøte til å komme med et gjennombrudd som vil muliggjøre framskritt. Paven uttrykker uro knyttet til hvordan verdens land skal takle den stigende globale temperaturen. – Brødre og søstre, det er essensielt at det blir et gjennombrudd som ikke er en delvis endring av kursen, men heller en ny måte å gjøre fremskritt på sammen, sa kardinal Pietro Parolin ved Vatikanets sekretariat på klimatoppmøtet på vegne av paven lørdag.

NRK - 1 time siden

Skulle hindre at brannen spredte seg – fant hasjplantasje

Da politiet skulle evakuere nabohuset til et brennende hus i Malvik fant de en hasjplantasje. Rundt halv 11 lørdag formiddag ble det bekreftet at en person omkom i brannen. – Brannvesenet tok seg inn i et av nabohusene og gjorde funn av det som kan virke som en hasjplantasje, sier politioverbetjent Hans Christian Storset Jannisson.

NRK - 2 timer siden

E24: Dyrevernere har lånt ut millioner i gråmarkedet

Dyrebeskyttelsen Bergen har gitt kortsiktige lån til folk som ikke får lån i en vanlig bank, på grunn av betalingsanmerkninger og misligholdt gjeld, skriver E24. Avisen har avdekket at dyrevernsorganisasjonen siden 2013 har drevet med utlån av penger i gråmarkedet, der private låner av hverandre utenfor det regulerte banksystemet. Renten på lånene har «for det meste» vært 13 prosent, ifølge et dokument fra Stiftelsestilsynet.

NRK - 2 timer siden

Boris Johnson: Å stille spørsmål om en babys hudfarge er ikke rasistisk

Etter at rasismeanklager mot den britiske kongefamilien igjen har fått oppmerksomhet, hevder eksstatsminister Boris Johnson at det er helt normalt å lure på hvilken hudfarge et barn vil få. I et intervju med Daily Mail sier han at det er normalt for familier å lure på hvordan deres nye ufødte baby kommer til å se ut og kaller det en del av menneskets natur. Bakgrunnen for debatten er at prins Harry og hertuginne Meghan i 2021 hevdet at noen i kongefamilien var bekymret for hvilken hudfarge deres sønn ville få.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com