NRK > Nyheter

Tuesday, 21 September, 18:45

NRK - 01 jul 21 kl. 16:05

Norge sjef i Østersjørådet

Norge skal lede Østersjørådet i tolv måneder fremover. Økt fokus på organisert kriminalitet og cyberkriminalitet varsles. Østersjørådet er et mellomstatlig samarbeidsorgan hvor de nordiske og baltiske landene, Tyskland, Polen og Russland deltar. EU er også part i samarbeidet..
Les mer på NRK


Les mer om:
Russland

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Norge, sjefi , Østersjørådet
NRK - 17 aug 21 kl. 21:26

Torskebestanden i Østersjøen i fare

Torskebestanden vest i Østersjøen har kollapset. En forskergruppe ledet av professor Christian Möllmann ved Universitetet i Hamburg, konkluderer med at det kritiske punktet for bestanden er passert. Gruppen har analysert fiskeridata fra regionen med statistiske modeller, opplyser universitetet tirsdag.

NRK - 30 mar 21 kl. 21:37

Nato avskjærte russiske fly

Nato måtte avskjære russiske fly ti ganger i løpet av mandagen. Det skjedde etter det Nato kaller "uvanlig mange russiske fly" i lufta. Russiske fly var både i lufta over Nord-Atlanteren, Nordsjøen, Østersjøen og Svartehavet, sier Nato.

NRK - 22 jul 21 kl. 06:29

USA og Tyskland er enige

USA og Tyskland har landet en avtale som skal løse den langvarige konflikten om den tysk-russiske rørledningen Nord Stream 2. Det bekrefter Tysklands utenriksminister i en Twitter- melding onsdag kveld. Gassrørledningen vil gjøre det mulig for Russland å eksportere gass direkte til Tyskland under Østersjøen.

NRK - 10 sep 21 kl. 10:42

Nord Stream 2-rørledningen ferdig

Byggingen av gassrørledningen Nord Stream 2 er fullført, opplyser russiske Gazprom. Gassrørledningen går fra Russland, via Østersjøen, til Tyskland. Arbeidet ble fullført fredag morgen, opplyser Gazproms styreformann Aleksej Miller.

NRK - 01 jun 21 kl. 08:06

Amerikansk marinefartøy til Oslo

Det amerikanske marinefartøyet USS Mount Whitney legger tirsdag ettermiddag til kai i Oslo, skriver Forsvarets forum. Skipet skal videre med norske fartøyer på øvelse i Østersjøen. I Oslo skal marinefartøyet bytte mannskap og sørge for nødvendige etterforsyninger, opplyser Forsvaret i en pressemelding..

NRK - 07 sep 21 kl. 11:45

Åpnet enorm havvindpark

Danske kronprins Frederik åpnet mandag Skandinavias største havvindpark. Krieger Flak ligger i Østersjøen, sørøst for København. Når alle de 72 vindturbinene på Krieger Flak er i drift, vil parken på en dag med god vind, kunne levere nok strøm til 600,000 husstander, skriver DR.

NRK - 12 jul 21 kl. 13:34

Fant sprekker på vraket av Estonia

To tidligere ukjente sprekker er oppdaget på skroget av den havarerte ferja Estonia, melder havarikommisjonen i Estland. Estonia forliste mens den var på vei fra Tallinn til Stockholm 28. september 1994 og har siden ligget på bunnen av Østersjøen.

NRK - 04 jun 21 kl. 12:44

Ny sjef i luftforsvaret

Brigader Rolf Folland blir generalmajor og sjef for det norske luftforsvaret. Folland kommer fra stillingen som sjef for luftoperativ inspektorat på Rygge, og tar over jobben etter generalmajor Tonje Skinnarland. Det skriver Forsvarets Forum..

NRK - 26 maj 21 kl. 15:19

Første kvinnelige sjef på Louvre

For første gang i historien får det verdenskjente museet i Paris en kvinnelig sjef. Laurence des Cars, som per dags dato er sjef for Musée d’Orsay, starter i jobben 1. september, skriver nyhetsnettstedet France24.

NRK - 23 aug 21 kl. 18:04

Berit Svendsen blir VM-sjef i 2025

Vipps-sjef og tidligere Telenor-topp Berit Svendsen blir sjef for ski-VM som skal gå av stabelen i Trondheim i 2025. VM-styret la fram ansettelsen under en pressekonferanse kl. 18 mandag kveld.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Kan ikke granske pendlerbolig-saken

Siden 2017 har ikke Riksvisjonen gjennomført en enste kontroll av om Stortingets administrasjon etterlever lover og regler. – Normalt burde vi gått inn og gransket denne saken. At vi ikke opptrer som normalt, kan vi takke Stortingets presidentskap for, sier riksrevisor Per-Kristian Foss til Aftenposten..

NRK - 15 minutter siden

Iverksetter full skatterevisjon

Tirsdag har Stortingets administrasjon satt i gang en bred skatterevisjon av representantenes ordninger, der de også skal gå gjennom enkeltsaker. Det skriver NTB. Hensikten er å gjennomgå enkeltsaker og vurdere om fordeler skulle vært pålagt inntektsskatt, med tilhørende arbeidsgiveravgift.

NRK - 30 minutter siden

Navalnyj kommenterer valget

Den fengslede Putin-kritikeren Aleksej Navalnyj kommenterer valget i Russland fra cella og sier kampen for demokratiet vil fortsette. President Vladimir Putins støtteparti Forente Russland fikk ifølge valgresultatet en klar seier i Duma-valget. Fra flere hold, blant annet Kommunistpartiet, hagler beskyldningene om valgfusk.

NRK - 45 minutter siden

USA-EU-møte i fare

Samtaler om handel og teknologi mellom EU og USA kan bli utsatt som følge av konflikten mellom Frankrike og USA om en kontrakt for bygging av ubåter. Forberedelsesmøter som skulle funnet sted onsdag i Brussel i forkant av samtalene, er strøket fra EUs kalender av det slovenske presidentskapet. Det første møtet mellom EU og USA er planlagt i Pittsburgh i USA 29.

NRK - 45 minutter siden

FHI-startet vaksine-avbestillinger

FHI mener vi har nok vaksiner, og har iverksatt avbestillinger av Pfizer- og Moderna-vaksiner fra EU, melder TV 2. Enn så lenge har vi nok vaksiner til å fullvaksinere alle som ønsker det – dessuten er beredskapslageret stort nok, sier FHIs smitteverndirektør Geir Bukholm til TV 2..

NRK - 30 minutter siden

Macron vil samarbeide med India

Frankrikes president Emmanuel Macron er enig med Indias statsminister Narendra Modi om å koordinere sin opptreden i India-stillehavsområdet. Macrons telefonsamtale med Modi fant sted på et tidspunkt da Frankrike fortsatt er i harnisk over at Australia brøt en kontrakt om bygging av ubåter og i stedet signerte en kontrakt med USA. Amerikanske tjenestemenn sier at president Joe Biden gjerne vil snakke med Macron på telefon for å redusere spenningen etter at Frankrike tilbakekalte ambassadørene fra USA og Australia.

NRK - 30 minutter siden

Vil begrense presidentens makt

President Joe Biden kan få mindre makt dersom hans partikollegaer i Kongressen får gjennomslag for et lovforslag som tøyler presidenten. Toppdemokraten Nancy Pelosi vil sammen med Adam Schiff legge fram lovforslaget, som bærer navnet «beskyttelsen av demokratiet». Det gjør de som en reaksjon på det de mener var maktmisbruk fra Donald Trump i hans presidentperiode, skriver Reuters..

NRK - 45 minutter siden

32-åring dømt for bedrageri

Ein telemarking er i Telemark tingrett dømd til to år og fire månadars fengsel for bedrageri. Mannen må også betala nesten 3,8 millionar kroner i erstatning. Dei to est alvorlege forholda 32-åringen er fømt for, er grovt underslag på minst 500.

NRK - 45 minutter siden

Støtte til kollektivtrafikk

Togselskapene og fylkeskommunenes kollektivtilbud får videreført statsstøtte ut året – uavhengig av kommende smitteverntiltak. Samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) håper folk kan reise mer kollektivt framover. – Det bør vi gjøre, fordi kollektivtransport er en del av klimaløsningen.

NRK - 45 minutter siden

Solberg: – USA skal vera vaktbikkje

– Det var eit USA som vi kjenner frå tidlegare, seier Erna Solberg til NRK om talen til Joe Biden og viser til at han i talen ville at USA skulle ta på seg ei leiarrolle. Ho meiner talen var truverdig etter intensjonen hans, og at det viktigaste var at vil tre inn att i verda. Ho viser til at han var tydeleg på klima, pandemien og menneskerettar.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt