NRK > Nyheter

Monday, 06 December, 21:11

NRK - 17 okt 21 kl. 21:50

Norge på topp i bruk av forsøksdyr

Omfattende forskning på laks og annen fisk tar Norge til Europa-toppen i bruk av forsøksdyr. 1,7 millioner laks ble brukt til forsøk i Norge i fjor. Statistikk fra Mattilsynet viser at laks er det desidert mest brukte dyret i dyreforsøk i Norge, skriver Magasinet Forskningsetikk. 1,7 millioner laks ble brukt til dyreforsøk i Norge i fjor, det tilsvarer 75 prosent av alle forsøksdyr. Hvis man regner med andre fiskearter, ble total bruk i fjor 2,2 millioner fisk.
Les mer på NRK


Les mer om:
Norge, Europa, Mattilsynet, Magasinet Forskningsetikk, Tore Kristiansen, Havforskningsinstituttet, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Norge, toppi , brukav , forsøksdyr
VG - 26 okt 21 kl. 16:06

EU vil fase ut forsøksdyr

Mens EU vil fase ut bruken av forsøksdyr i forskning, ligger Norge på Europa-toppen, skriver forskning.no..

Klartale - 02 maj 20 kl. 06:00

Gjør deg klar for fjord, foss og fjell

– Dette blir en spesiell sommer, sier Bente Bratland Holm til Klar Tale.Holm er direktør for reiseliv i selskapet Innovasjon Norge. Hun forteller om et reiseliv som har det svært tøft for tiden.

NRK - 03 nov 21 kl. 10:51

Reuters: USA forsøkte å ta oljetanker

Ifølge iransk TV har USA forsøkt å konfiskere en iransk oljetanker i Omanbukta onsdag morgen, melder Reuters. TV-kanalen sier det var et forsøk fra USA på å stjele olje. USA skal ha tatt i bruk militærhelikoptre og skip i forsøket på å blokkere oljetankeren, hevder TV-kanalen, skriver Al Jazeera.

NRK - 31 aug 21 kl. 09:44

Påbud om munnbind

På Nord-Jæren blir det innført krav om bruk av munnbind ved bruk av kollektivtransport allerede fra midnatt. Det har ordførerne i Stavanger, Sandnes, Sola og Randaberg bestemt i formiddag etter at smittesituasjon er blitt mer uoversiktlig. Påbud om bruk av munnbind gjelder også i drosjer..

NRK - 08 nov 21 kl. 19:39

Stoppet stor gruppe av migranter

Polske myndigheter sier de har stanset en stor gruppe migranter i å ta seg inn i landet fra Hviterussland, i det som omtales som et koordinert forsøk. Hundrevis eller tusenvis av migranter og flyktninger forsøkte å storme grensa mellom Hviterussland og Polen mandag ved å klippe seg gjennom gjerdet eller bruke lange stokker og greiner til å klatre over. Det polske innenriksdepartementet la ut en video der polske grensevakter bruker en kjemisk spray mot menn som forsøker å klippe seg gjennom piggtråd.

NRK - 29 jul 21 kl. 19:31

Viser ikke Warholm på åpen kanal

Discovery har besluttet å vise både friidretten og håndballgutta på deres strømmetjeneste Discovery+. Det skriver VG. Karsten Warholm skal løpe forsøksheat på 400 meter hekk klokken 04.

NRK - 14 jul 21 kl. 16:32

ESB lanserer digitalt euro-forsøk

Frankrike og Tyskland, som er EUs to største medlemsland, ønsker en ny forsøksordning med en digital euro velkommen. ESB vedtok onsdag formelt å starte opp et pilotprosjekt for å digitalisere unionens felles valuta, for å svare på økt bruk av elektroniske betalingsløsninger og kryptovaluta. ESB har tidligere uttalt at en digital valuta vil fungere ved siden av dagens system, ikke som en erstatning..

NRK - 05 jul 21 kl. 13:02

Øker antall tillatte tilskuere

Norske idrettsareaner kan slippe inn flere tiskuere. Med testing og bruk av koronasertifikat blir taket hevet til 7000. På en pressekonferanse mandag fortalte statsminister Erna Solberg og helseminister Bent Høie at Norge utsetter trinn fire av Norges gjenåpning, men likevel kom det flere lettelser.

VG - 26 aug 21 kl. 13:19

Smitteeksplosjon i norske byer - Trondheim innfører påbud om bruk av munnbind

Torsdag våkent nordmenn til ny smitterekord i Norge. Nå sliter en rekke kommuner med smitteeksplosjon etter skole- og studiestart og avvikling av sommerferie. Torsdag innførte Trondheim påbud om bruk av munnbind..

VG - 14 jul 21 kl. 16:49

Ruud øyner topp ti på verdensrankingen: – Ser at det er innenfor rekkevidde

Så nær som han kommer hjemmebane, skal Casper Ruud (22) denne uken kjempe om sin andre turneringsseier denne sesongen. Det kan gi ham en perfekt start på veien mot en topp-ti-plassering på verdensrankingen før sesongslutt..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 09 nov 21 kl. 16:18

Stans i togtrafikken på Oslo S

Det er store togforsinkelser på Oslo S etter et problem ved Brynsbakken stasjon. Det gjør at flere tog står stille på Oslo S. – Alle tog som går forbi Brynsbakken står stille.

NRK - 09 nov 21 kl. 16:08

Fengslet etter dødelig slagsmål

To av de tre som er siktet for grov kroppsskade med døden til følge etter et slagsmål i Grimstad i helgen, er varetektsfengslet i to uker. Sistemann er løslatt. Det opplyser politiadvokat Geir Magne Søfteland til NTB tirsdag ettermiddag.

NRK - 09 nov 21 kl. 16:01

Alvorlig trafikkulykke

Politiet er på vei til en alvorlig trafikkulykke mellom bil og lastebil ved Skogmoen i Nordland..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:52

Anbefaler munnbind i Bergen

Smittevernoverlegen i Bergen anbefaler munnbind i Bergen. Det skriver Bergens Tidende..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:39

FHI ber Bergen vurdere tiltak

I et møte mellom Bergen og FHI i slutten av forrige uke ba FHI Bergen om å vurdere en rekke nye tiltak, skriver Bergens Tidende. Bakgrunnen er at kommunen opplever økt smittepress. Etter et møte mellom Bergen og FHI i slutten av forrige uke, kommer det frem at FHI ber kommunen å vurdere en rekke tiltak de har utarbeidet for kommuner som opplever økt smittepress.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:15

Ørliten fredsmulighet for Etiopia

Utenlandske utsendinger jobber intenst for å stanse krigføringen i Etiopia og hindre en fryktet opptrapping. Håpet er at et nytt framstøt som Den afrikanske union står i spissen for, kan føre til stans i fiendtlighetene. FN har denne uka advart om stor fare for at Etiopia kastes ut i en mer omfattende borgerkrig..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:16

Legger frem budsjett på mandag

SV legger fram sitt alternative statsbudsjett mandag 15. november klokken 11, i forkant av forhandlinger med regjeringen om neste års budsjett. SVs alternative budsjett viser endringene partiet vil gjøre sammenlignet med budsjettet til Solberg-regjeringen og danner grunnlag for de videre forhandlingene med Ap og Sp.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:17

Dømt til tvungent psykisk helsevern

59-åringen som i mai drepte sin egen mor med hagle i Lyngdal, er dømt til tvungent psykisk helsevern. Retten mener at det er stor gjentakelsesfare. – Det er snakk om en svært alvorlig handling, drap begått med hagle, står det i dommen fra Agder tingrett, ifølge Fædrelandsvennen.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:17

Russerne diskuterer migrant-krise

Russlands president Vladimir Putin og hans hviterussiske kollega Aleksandr Lukasjenko diskuterte tirsdag migrant-situasjonen på den polske grensen. De to presidentene er spesielt bekymret for utplassering av polske militære styrker langs grensen, ifølge en hviterussisk uttalelse, melder NTB..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:11

Tine får ny skje

Tine har fått på plass en ny og lengre bambusskje etter å ha fått massiv kritikk for den korte de opprinnelig hadde. Tilbakemeldingene har vært positive, men ikke alle er helt fornøyde, sier Tine til Nationen. – Vi har allerede fått positive tilbakemeldinger på at skaftet er lengre og at den oppleves som bedre å spise av.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt