NRK > Nyheter

Mandag, 14 Juni, 21:00

NRK - 12 april 21 kl. 16:09

Norge med oppfordring til Russland

Norge ber Russland trekke tilbake nylig utplasserte militære styrker i og rundt Ukraina. Det skriver Utenriksdepartementet i en pressemelding. – Norge oppfordrer Russland til å redusere spenningen ved å umiddelbart trekke tilbake sine nylig utplasserte militære styrker og bruke sin innflytelse på de russisk-støttede væpnede gruppene for å stanse våpenhvilebruddene i Øst-Ukraina, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide..
Les mer på NRK


Les mer om:
Russland, Ukraina, Utenriksdepartementet, ukraina, Ine Eriksen Søreide

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Norgemed , oppfordring, til, Russland
NRK - 18 mars 21 kl. 06:15

Oppfordring til selvmord forbudt

Å oppfordre noen til å begå selvmord kan fra 1. mai straffes med fengselsstraff på opptil to år i Sverige. Oppfordring med overlegg kan straffes med fengsel i opptil to år, mens uaktsom oppfordring vil gi bøter eller fengsel i opptil seks måneder..

Nyhetspressen - 25 feb. 21 kl. 17:51

Den norske gamingbransjen - Et sjansespill?

Norge er kjent for å opprettholde et strengt spillemonopol. Dette betyr at det kun er statligeide selskaper, som Norsk Tipping, som kan tilby pengespill i landet. Dette har ikke hindret andre aktører i å lansere nettcasinoer, som også norske borgere kan være spillere på.

NRK - 21 april 21 kl. 20:35

Gir Russland diplomat-ultimatum

Den tsjekkiske regjeringa åtvarar Russland om at fleire russiske diplomatar kan verte utvist, om ikkje tsjekkiske diplomatar i Russland får kome tilbake på jobb. Russland får fram til midt på dagen torsdag før Tsjekkia tar grep, ifylgje regjeringa. Russland kallar ultimatumet for uakseptabelt..

NRK - 19 jan. 21 kl. 11:53

Russland setter ikke fri Navalnyj

Russland komme ikke til å ta hensyn kravet fra Vesten om å sette fri opposisjonspolitikeren Aleksej Navalny. Det sier president Vladimir Putins pressetalsmann Dmitrij Peskov. Han er også bekymret over Navalnyjs oppfordring til demonstrasjoner..

NRK - 23 feb. 21 kl. 11:21

Klagar Russland til EMD

Ukraina har klaga Russland inn for Den europeiske menneskerettsdomstolen, EMD, opplyser domstolen. Den ukrainske regjeringa skuldar Russland for å ta livet av kritikarar. _Det er fjerde gong Ukraina klagar Russland inn for domstolen..

NRK - 10 feb. 21 kl. 04:34

Ikkje Syria-semje i sikkerhetsrådet

FNs sikkerhetsråd ble ikke enige om en felles erklæring om Syria, trass oppfordring fra FNs spesialutsending om å få igang den fastlåste fredsprosessen. Russland som er Syrias viktigste allierte, blokkerte gjentatte ganger forhandlingene, melder AFP..

NRK - 10 feb. 21 kl. 04:34

Ikkje Syria-semje i sikkerheitsrådet

FNs sikkerheitsråd blei ikkje samde om ei felles erklæring om Syria, trass oppfordring frå FNs spesialutsending om å få fart i fredsprosessen. Russland som er Syrias viktigaste allierte, blokkerte gjentatte gonger forhandlingane, melder AFP..

NRK - 23 jan. 21 kl. 18:03

Ber Russland løslate demonstranter

Norge ber Russland løslate demonstranter som er arrestert under dagens protester mot arrestasjonen av opposisjonspolitiker Aleksej Navalnyj. Russland må respektere ytringsfrihet og retten til å samle seg, skriver utenriksminister Ine Eriksen Søreide..

VG - 19 mai 21 kl. 21:14

NATO øver på missil-angrep fra Russland under Arktisk Råd-møtet

REYKJAVIK (VG) Samtidig som utenriksministrene fra Russland, Norge, USA og fem andre land rundt Arktis diskuterer fremtidig samarbeid, seiler en stor NATO-flåte nordover i Norskehavet for å øve på forsvar mot missiler fra nettopp Russland..

VG - 26 mars 21 kl. 13:22

Dette er Nakstads sterke oppfordring for påsken

Norge går inn i påskeferien med rekordhøy, men utflatende smittekurve. Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad har en klar påskebeskjed til alle..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

KrF støtter trolig mistillit

Også KrF vil trolig gå for mistillit mot Lan Marie Berg. «Vi finner dessverre saklig grunn til mistillit,» skriver partiets representant Espen Andreas Hasle i en sms til NRK. Han peker på både manglende informasjon til bystyret og det de mener er manglende oppfølging og ledelse av vannprosjektet.

NRK - 45 minutter siden

Syklist alvorlig skadd

En syklist er kjørt til sykehus med alvorlige skader etter å ha kjørt på en bil bakfra i Åsgårdsstrandveien i Tønsberg. Politiet melder nå at de slipper trafikken forbi på stedet, etter at veien var stengt en kort periode..

NRK - 1 time siden

Supermåling:Klart rødgrønt flertall

NRKs supermåling for juni gir totalt 65 representanter til partiene som støtter Erna Solberg som statsminister, og 104 representanter til partiene som ønsker en ny regjering. Det er kamp rundt sperregrensen. I denne ferske målingen kommer Rødt over sperregrensen, mens både MDG, KrF og Venstre havner under.

NRK - 1 time siden

Kvinne drept i BLM-demonstrasjon

En kvinne døde og tre andre ble såret da en mann kjørte en bil inn i en gruppe Black Lives Matters-demonstranter i Minneapolis i Minnesota i USA, skriver Vice. Politiet i Minneapolis skriver på Twitter at mannen ble pågrepet og er nå på sykehus. Øyenvitner forteller til Vice at mannen økte farten da han nærmet seg demonstrasjonen, kjørte inn i en bil som sto parkert for å skjerme demonstrantene, og at den bilen traff flere av personene..

NRK - 1 time siden

Dnb sikrer kontroll i Sbanken

Dnb skriver i en melding til Oslo Børs at banken kontrollerer 9,9 prosent av aksjene i Sbanken. I tillegg har banken sikret seg forhåndsaksepter, slik at banken nå kontrollerer 90,9 prosent av aksjene. Det er Konkurransetilsynet som avgjør om Dnb får kjøpe Sbanken og skal ta stilling til dette innen 24.

NRK - 1 time siden

Johnson utsetter britisk gjenåpning

Storbritannias statsminister Boris Johnson sier at neste steg i gjenåpningen blir utsatt i fire uker, til 19. juli. Johnson begrunner det med at deltavarianten sprer seg raskere enn ventet, smittetallene øker kraftig i de verst rammede områdene, og antall innlagte på intensivbehandling øker også.

NRK - 1 time siden

VG: Ligger an til utvidet skjenking

Ifølge VG ligger det an til at byrådet i Oslo vil utvide alkoholserveringen fra klokken 22 til midnatt. Det formelle vedtaket blir først tatt i et byrådsmøte i morgen, skriver avisen. Byrådsleder i Oslo Raymond Johansen har kalt inn til pressekonferanse om koronatiltakene i hovedstaden i morgen klokken 17..

NRK - 2 timer siden

– Godt i rute for gjenåpning

Statsminister Erna Solberg mener Norge ligger godt an for et nytt trinn i gjenåpningen. – Vi ligger godt an på smittetallene, og vi ligger godt an på innleggelser, sier hun til NTB. Solberg tar likevel forbehold om at det kan drøye mer med en gjenåpning av grensene, både på grunn av faren for spredning av deltavarianten og på grunn av forsinkelser i vaksineringen..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt