NRK > Nyheter

Wednesday, 22 March, 14:11

NRK - 28 okt 22 kl. 11:41

Norge innfører EUs nye sanksjonspakke mot Russland

Norge innfører i dag EUs nye sanksjonspakke mot Russland, melder Utenriksdepartementet. Pakken er nå en del av norsk lov. Dette er blant sanksjonene: Ytterligere 30 personer og sju enheter blir listeført, inkludert flere aktører involvert i de såkalte folkeavstemningene i okkuperte ukrainske regioner. Deler av sanksjonene utvides til å gjelde for de ikke-regjeringskontrollerte områdene i fylkene Kherson og Zaporizjzja. Det innføres forbud mot å ha styrende stillinger i enkelte selskaper som er eid eller kontrollert av den russiske staten.
Les mer på NRK


Les mer om:
EUs, Russland, Utenriksdepartementet, Kherson, Zaporizjzja, Tromsø, Båtsfjord

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Norge, innfører, EUs, nye, sanksjonspakkemot , Russland
Klartale - 01 okt 22 kl. 06:00

Klar for ferie på skinner?

Mange skal nok ut på reise i høstferien. Noen skal bruke bil, og noen fly. Men det er også mulig å bruke tog.

NRK - 01 mar 23 kl. 17:17

EU vil innføre digitale førerkort

EU-kommisjonen vil innføre digitale førerkort for å gjøre det lettere for EU-landene å gjenkjenne og erstatte hverandres ID-kort. Forslaget om digitale førerkort kommer som del av EUs planer om å oppdatere eksisterende trafikkregler i blokken. EUs klimakommissær Frans Timmermans sier nye trafikkregler også bør lære fremtidige sjåfører hvordan de bedre kan dele veien med syklister og andre.

NRK - 14 okt 22 kl. 20:39

EUs vaksinekjøp etterforskes

EUs felles påtalemyndighet har åpnet etterforskning av EU-kommisjonens anskaffelse av koronavaksiner verdt milliarder av euro. – Denne eksepsjonelle bekreftelsen kommer etter at det har vært ekstremt stor offentlig interesse, heter det i en knapp uttalelse fra EUs påtalemyndighetskontor EPPO fredag. – Ingen ytterligere detaljer vil bli offentliggjort på dette stadiet, tilføyer EPPO.

NRK - 28 feb 23 kl. 15:26

Norge innfører nye sanksjoner mot Russland

Norge slutter seg til EUs tiende sanksjonspakke mot Russland, opplyser utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap). – Vi har i dag besluttet at Norge skal slutte opp om EUs tiende sanksjonspakke, som EU vedtok 25. februar, sier Huitfeldt til NTB.

NRK - 17 okt 22 kl. 14:00

EUs utenriksministre stiller seg bak opptrening til Ukraina

EUs utenriksministre vil gi sin støtte til et stort treningsopplegg for rundt 15.000 ukrainske soldater, ifølge EUs utenrikssjef Josep Borrell. Å koordinere EUs militære for å gi opptrening til Ukraina vil være mer verdifullt enn at hvert enkelt land skal stå for opptrening alene, uttalte Borrell under utenriksministermøtet i EU mandag.

NRK - 08 sep 22 kl. 03:28

Høyre vil innføre EUs energipakke så raskt som mulig

Høyres Nikolai Astrup advarer mot svært negative konsekvenser om regjeringen ikke gjør EUs nye energipakke til norsk lov. Den fjerde energimarkedspakken fra EU er nå til vurdering hos regjeringen. Energipolitisk talsperson i Høyre Nikolai Astrup sier til Klassekampen at pakken må bli norsk lov så snart som mulig.

NRK - 16 feb 23 kl. 21:49

Et flertall i EU tror Ukraina vinner krigen

Et klart flertall av EUs innbyggere er overbevist om at Ukraina vil gå seirende ut av krigen mot Russland, viser en fersk meningsmåling. 61 prosent av de spurte tror Ukraina vinner krigen, viser målingen som er utført av Bertelsmann-stiftelsen i Tyskland. Tyskerne er noe mer skeptiske, men også der tror 55 prosent at Ukraina vil gå seirende ut.

NRK - 28 jun 22 kl. 00:52

Norge får innpass i EUs batteriallianse

Norge og EU er enige om å styrke samarbeidet om råmaterialer og batterisatsingen. Det betyr blant annet at Norge får innpass i unionens batteriallianse. Norge får delta på ministermøtene i EUs batteriallianse og skal også delta og bidra til EUs batteriakademi, opplyser EU-kommisjonen i en pressemelding.

NRK - 11 okt 22 kl. 07:46

Østerrike vil stanse EUs «grønnmerking»

Regjeringene i Østerrike og Luxembourg starter en rettslig prosess for å stanse EUs planer om å gi naturgass og kjernekraft et grønt stempel. Striden dreier seg om EUs såkalte taksonomi, en omfattende ordning som skal styre investeringer i bærekraftig retning. Tidligere i år har både EU-kommisjonen og EU-parlamentet gått inn for at gass og kjernekraft – under visse forutsetninger – kan regnes som miljøvennlig energi.

NRK - 08 nov 22 kl. 13:43

EU vil ha Norge med i militæroperasjon

EU skal trene ukrainske soldater i Europa, og nå vil de ha med Norge. EUs utenrikstjeneste ga nylig grønt lyst til at EUs militære styrker kan trene ukrainske soldater i Europa. I en epost til TV 2 bekrefter EUs utenrikstjeneste at de ønsker Norge velkommen til å bidra i militæroppdraget.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Mann tiltalt for nye truslar mot BT-tilsette

Ein mann i 40-åra er sett under tiltale ved Hordaland tingrett etter å ha sendt truande e-postar til to tilsette i Bergens Tidende. I november blei det klart at mannen skulle i retten tiltalt for drapstruslar mot BT-redaktør Frøy Gudbrandsen. I ein tilleggstiltale kjem det no fram at mannen har truga endå ein tilsett i avisa.

NRK - 30 minutter siden

To nye siktet etter skytingen på Grim i Kristiansand

En mann og en kvinne i 20-årene er siktet for drapsforsøk, etter at en mann i 20-årene i februar ble alvorlig skadet etter å ha blitt skutt mot utenfor Meny på Grim i Kristiansand. Det skriver Fædrelandsvennen. Tidligere er en mann i 20-årene pågrepet i saken.

NRK - 45 minutter siden

NVE: Fyllingsgraden fortsetter å synke

Ved inngangen av året, i uke 1, hadde vannmagasinene i Norge en fyllingsgrad på 61,8 prosent. Ti uker senere er det redusert med mer enn en tredel. I vannmagasinene i Norge lå fyllingsgraden på 38,3 prosent ved utgangen av forrige uke, altså uke 11.

NRK - 1 time siden

Macron: Pensjonsreform bør tre i kraft før årsskiftet

Frankrikes president Emmanuel Macron seier til fransk TV at den omstridde pensjonsreforma bør bli vedteke og tre i kraft før årsskiftet, melder Reuters. Han sa han forstod at reforma er upopulær, men at ho er naudsynt. – Jo lenger vi ventar, desto verre blir underskotet.

NRK - 1 time siden

Bekrefter aksjon mot Karlsøybruket

Christin Pedersen i selskapet Fjordlaks bekrefter at det tirsdag var en aksjon mot Karlsøybruket i Troms. – Regnskapet til denne bedriften blir administrert og ført i Ålesund. Derfor ble det i den forbindelse også gjort beslag i dokumenter som befant seg i Ålesund, skriver Pedersen i en uttalelse.

NRK - 1 time siden

Kina vil ha FN-gransking av Nord Stream-sabotasjen

Kina støttar Russlands ønske om ei FN-leia, uavhengig gransking av sabotasjeaksjonen mot gassrøyrleidningane Nord Stream 1 og 2 i Austersjøen. Det opplyser kinesisk UD på Twitter onsdag. Ukraina har skulda Russland for å stå bak sabotasjen, medan europeiske land har vore forsiktige med å seie noko om kven som kan stå bak..

NRK - 1 time siden

Lager Easee - 81 mister jobben

Norautron har produsert elbil-laderen Easee. Nå får det konsekvenser for 81 ansatte i Horten at elbil-laderen har fått forbud mot salg i Sverige. Det kom fram på et allmøte i går tirsdag, skriver Gjengangeren.

NRK - 1 time siden

Togpassasjerene mindre fornøyde enn før

Jernbanedirektoratets undersøkelse av kundetilfredshet viser en nedgang fra fjerde kvartal i fjor til første kvartal i år. Det er særlig punktligheten og kundeinformasjon når togene ikke er i rute som drar tilfredsheten ned, mens kundene er jevnt over godt fornøyd med servicen om bord og renhold på togene. Særlig på Østlandet har det de siste månedene vært mange avvik og lav punktlighet, i tillegg til problemene med Follobanen.

NRK - 1 time siden

Macron: Pensjonsreform blir vedteke før årsskiftet

Frankrikes president Emmanuel Macron seier til fransk TV at den omstridde pensjonsreforma kan bli vedteke før årsskiftet, melder Reuters. Den siste tida har det vore fleire demonstrasjonar mot reforma, som blant anna hevar pensjonsalderen. Regjeringa overlevde også så vidt eit mistillitsforslag tidlegare denne veka..

NRK - 1 time siden

Fleire skadde etter skipsvelt i Skottland

Fleire personar er skadde etter at eit skip velta medan det låg i tørrdokk i ei hamn i Skottland, melder Reuters. Fem ambulansar, eit redningshelikopter og redningsmannskap har rykka ut til staden som ligg i Leith utanfor Edinburgh. Ifølge kjelder på staden var kraftig vind grunnen til velten..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com