NRK > Nyheter

Thursday, 28 September, 00:13

NRK - 04 apr 23 kl. 11:21

Norge har innført ny runde med sanksjoner mot Putin og Russland

– Norge har innført en ny runde med sanksjoner mot president Putin og det russiske regimet. Dette tilsvarer tiltak i EUs tiende sanksjonspakke, som EU vedtok EU 25. februar 2023, skriver regjeringen i en pressemelding. Regjeringen skriver at Norge har sluttet opp om EUs sanksjoner mot Russland, med noen tilpasninger. Sanksjonene inkluderer importforbudet og pristak på råolje og petroleumsprodukter.
Les mer på NRK


Les mer om:
Putin, EUs, EU, Norge, Russland, Europa, Anniken Huitfeldt

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Norgehar , innførtny , rundemed , sanksjonermot , Putin, og Russland
NRK - 13 sep 23 kl. 21:01

USA truer Russland og Nord-Korea med flere sanksjoner

Det amerikanske utenriksdepartementet ser med bekymring på samarbeid mellom Russland og Nord-Korea og sier de ikke vil nøle med å innføre flere sanksjoner. – Når man ser det som later til å være økt samarbeid og trolig militær utveksling, er det ganske bekymringsfullt og potensielt i strid med flere FN-resolusjoner, sier UD-talsperson Matthew Miller. Biden-administrasjonen advarer de to landene mot å inngå noen nye våpenavtaler.

NRK - 06 sep 23 kl. 16:50

USA innfører sanksjoner mot militsleder i Sudan

USA innfører sanksjoner mot broren til lederen for RSF-militsen som ligger i krig med regjeringshæren i Sudan. Abdelrahim Hamdan Dagalo er broren til RSF-militsens leder Mohammed Hamdan Dagalo. Abdelrahim er selv en høytstående leder i militsen og anklages for «massakrer på sivile, etnisk motiverte drap og seksuelle overgrep» begått av soldater under hans kommando.

NRK - 15 sep 23 kl. 15:34

Vurderer forbud mot å la russiskregistrerte biler kjøre inn i landet

Finland nekter russiskregistrerte biler å kjøre inn i landet fra midnatt. Avgjørelsen er basert på nye sanksjoner mot Russland innført av EU-kommisjonen nylig som svar på invasjonen av Ukraina. Det er foreløpig ikke klart om Norge innfører det samme regelverket.

E24 - 30 jan 23 kl. 15:29

Norge innfører nye sanksjoner mot Russland

Noreg har innført en ny runde med sanksjoner mot president Putin og det russiske regimet, opplyser regjeringen i en pressemelding..

NRK - 21 jun 23 kl. 14:55

EU-landene enige om ny sanksjonspakke mot Russland

EU-landene er enige om en ny sanksjonspakke mot Russland for krigføringen i Ukraina, opplyser det svenske EU-presidentskapet. Pakken er den ellevte så langt. Enigheten kommer etter langvarige forhandlinger.

NRK - 15 dec 22 kl. 17:28

15 DES 2022 TOR 17.18 USA innfører sanksjoner mot en av Russlands rikeste

USA setter en av Russlands rikeste mennesker, Vladimir Potanin, på sin svarteliste. Han er en nær alliert av president Vladimir Putin. Sanksjonene mot Potanin ble innført etter at både Storbritannia og Canada satte ham og hans nettverk på sanksjonslista, ifølge USAs utenriksdepartement.

NRK - 22 maj 23 kl. 14:53

EU innfører nye sanksjoner mot Iran

EUs utenriksministere har gitt grønt lys til nye sanksjoner mot personer og foretak som anklages for alvorlige menneskerettsbrudd i Iran. Fem personer og to foretak rammes av sanksjonene, opplyser EUs ministerråd i en uttalelse mandag. Straffetiltakene innføres som følge av deres påståtte rolle i den voldelige håndteringen av folkelige demonstrasjoner mot prestestyret.

NRK - 24 feb 23 kl. 22:18

EU-landene enige om en tiende runde med sanksjoner mot Russland

EU-landene enige om en tiende runde med sanksjoner mot Russland..

NRK - 09 jan 23 kl. 11:42

Tyskland vil ha nye sanksjoner mot Iran

Tyskland tar til orde for å innføre nye sanksjoner mot Iran, etter de siste dødsdommene mot demonstranter. En talsperson for Tysklands utenriksminister sier, ifølge Reuters, at den tyske regjeringen vil øke presset mot det iranske regimet. – Målet er å bli enige om en ny pakke med sanksjoner.

NRK - 19 feb 23 kl. 18:32

Bloomberg: USA planlegger nye sanksjoner mot Russland

Biden-administrasjonen planlegger å innføre ytterligere sanksjoner mot Russland, ifølge Bloomberg. Det innebærer også ytterligere eksportkontroll. De nye sanksjonene vil være rettet mot Russlands forsvars- og energisektorer, finansinstitusjoner og flere enkeltpersoner, skriver Bloomberg søndag.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

Hevder å ha slått ned kupp i Burkina Faso

Militærjuntaen som styrer det vestafrikanske landet Burkina Faso hevder å ha slått ned et kuppforsøk, melder nyhetsbyrået AFP. I en uttalelse sier militærjuntaen at flere tjenestepersoner er pågrepet, og at de fortsatt leter etter andre som skal ha vært med på det påståtte mytteriet..

NRK - 1 time siden

Politiet søker i turområde

Politiet er i gang med undersøkingar i Vågsbygdskogen i Kristiansand. Undersøkingane er knytt til dobbeltdrapet, der ei jente og mor hennar vart funne døde onsdag. – Vi er her fordi vi har sett i verk etterforsking og undersøking.

NRK - 3 timer siden

To menn pågrepet etter skuddløsning på Nordstrand

I forbindelsen med skytingen mot en bolig og en bil på Nordstrand tirsdag kveld, har politiet i kveld pågrepet to menn. De er siktet for grov ulovlig befatning med skytevåpen. Begge de siktede er kjent for politiet fra tidligere.

NRK - 3 timer siden

Arabisk familie skutt og drept i Israel

En arabisk familie på fem ble skutt og drept i hjemmet sitt nord i Israel onsdag. Drapene er de siste i en bølge av vold og drap mot arabere i landet. Drapene på de fem, deriblant to barn, skjedde i den nordlige byen Basmat Tab'un og kun timer etter 50 år gammel arabisk mann ble drept i samme område, opplyser israelsk politi.

NRK - 5 timer siden

Skyting i Stockholm: En person død

SISTE: En person er skutt og drept, melder Aftonbladet. - På stedet fant vi en mann med skuddskader. Livet hans sto ikke til å redde.

NRK - 3 timer siden

Trudeau beklager ubehagelig hendelse i Underhuset

Den kanadiske statsministeren Justin Trudeau ba onsdag om unnskyldning etter at en tidligere foredragsholder skal ha berømmet en nazi-veteran i Underhuset. Blant de som var til stede var Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. Personen som ble hedret er en ukrainsk veteran som kjempet sammen med nazistene under andre verdenskrig.

NRK - 4 timer siden

The Scotsman åpner i nye lokaler

Utestedet The Scotsman bekrefter at de vil åpne et nytt sted. Det skriver Avisa Oslo. På tirsdag kom beskjeden om at den tradisjonsrike baren på Karl Johans gate i Oslo må ut av sine gamle lokaler ved nyttår.

NRK - 4 timer siden

Bruce Springsteen avlyser alle konserter ut 2023

Bruce Springsteen og The E Street Band utsetter alle konserter i 2023 til 2024 på grunn av artistens problemer med magesår. – Bruce Springsteen er fortsatt på bedringens vei fra magesår de siste ukene og fortsetter å motta behandling ut året, i henhold til råd fra legen. Med dette i tankene vil vi for sikkerhets skyld utsette alle resterende konserter i 2023 til 2024, skriver artisten på X/Twitter.

NRK - 5 timer siden

Skyting i Stockholm: En person skadet

Politiet i Stockholm ble like før klokka syv varslet om skyting i Fruängen sør i Stockholm En person skal ha skuddskader, opplyser politiet på sine hjemmesider. Både politi og ambulansepersonell er på stedet..

NRK - 5 timer siden

Melding om skyting i Stockholm: En person skadet

Politiet er varslet om skyting i Fruängen sør i Stockholm. En person skal ha skuddskader, ifølge Aftonbladet, som siterer politiet..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com