NRK > Nyheter

Sunday, 14 July, 13:54

NRK - 15 jun 23 kl. 08:00

Norge gir 9000 nye artillerigranater til Ukraina

Norge donerer selve granaten, mens Danmark donerer tilhørende brannrør, kruttposer og tennpatroner. Norge donerer i tillegg 7000 komplette granater fra Norge. Disse er sendt til Ukraina. Nyheten slippes i forbindelse med at Natos forsvarsministre møtes i Brussel torsdag. Mens motoffensiven så smått har startet i Ukraina, skal landet få styrket sitt artilleri i sin kamp mot de russiske invasjonsstyrkene.
Les mer på NRK


Les mer om:
Danmark, Norge, Ukraina, Natos, Brussel, Bjørn Arild Gram, M109

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Norge, gir, 9000, nye, artillerigranater, til, Ukraina
NRK - 08 jun 23 kl. 07:27

9000 har søkt om å annullere eksamen

Flere hadde trøbbel under eksamen 22. mai. Etter dette ble det bestemt at elever ved videregående skoler, som ble berørt av innloggingsproblemene, skulle få mulighet til å annullere eksamen.

NRK - 20 okt 23 kl. 17:16

9000 strømkunder på Sørlandet uten strøm

Over 9000 strømkunder har mistet strømmen på Sørlandet, ifølge Agder Energi. Strømbruddene strekker seg fra Tvedestrand i øst til Flekkefjord og Moi i Vest, viser et oversiktskart hos Agder Energi. Flesteparten av strømkundene som er rammet, befinner seg i Kristiansand-regionen.

NRK - 22 jan 24 kl. 01:27

9000 i Palestina-marsj i Brussel

Rundt 9000 mennesker marsjerte søndag gjennom Brussel gater med krav om en slutt på Israels bombing av Gazastripen. Demonstrantene ropte slagord som «Stopp folkemordet», «Israel terrorist» og «Fritt Gaza». Det ble også krevd boikott av Israel, mens noen ropte at EU burde skamme seg for ikke å gjøre nok for å beskytte palestinerne.

NRK - 01 feb 24 kl. 01:33

Nesten 9000 kunder uten strøm i Trøndelag

Nesten 9000 kunder er uten strøm i Trøndelag, viser kartet til nettselskapet Tensio over strømbrudd. I skrivende stund er 8581 kunder uten strøm i fylket..

NRK - 18 feb 24 kl. 22:54

Fugleinfluensa påvist i Rogaland - 9000 kyllinger må avlives

9000 kyllinger må avlives, ifølge VG. Veterinærinstituttet har påvist fugleinfluensa hos en kyllingprodusent i Rogaland, melder de i en pressemelding. Mattilsynet ble varslet etter at flere kyllinger døde brått.

VG - 20 feb 24 kl. 16:57

Må avlive ytterligere 9000 kyllinger på gård i Rogaland

Først ble det påvist fugleinfluensa og besluttet avlivning av nærmere 9000 kyllinger. Nå må også kyllingene som ikke har påvist smitte avlives..

NRK - 26 feb 24 kl. 04:14

Koreanske leger streiker – kan miste autorisasjonen

Over 9000 leger i Sør-Korea har lagt ned arbeidet i protest. Om de ikke er tilbake på jobb innen mars, står autorisasjonen i fare, advarer visehelseministeren. Det er leger i spesialisering som nå protesterer mot regjeringens planer om å ta inn 2000 flere medisinstudenter hvert år.

NRK - 19 mar 24 kl. 10:33

Russisk guvernør: Rundt 9000 barn evakueres fra Belgorod-regionen 

I Belgorod-regionen skal om lag 9000 barn evakueres som følge av ukrainske artilleriangrep, ifølge guvernør Vjatsjeslav Gladkov. Både i byen Belgorod og andre distrikter skal barn angivelig evakueres. Den første gruppen skal forlate sine hjem 22.

NRK - 30 mar 24 kl. 15:12

WHO: 9000 pasientar treng evakuering frå Gaza

Verdas helseorganisasjon (WHO) meiner rundt 9000 pasientar treng umiddelbar evakuering frå Gazastripa for å få naudsynt hjelp, melder AFP. – Med berre ti sjukehus som fungerer på eit minimumsnivå over heile Gaza, blir tusenvis av pasientar fråtekne helsetenester, seier WHO-direktør Tedros Adhanom Ghebreyesus. Pasientane som treng evakuering, er blant andre kreftpasientar og pasientar som treng dialyse eller har andre kroniske plager.

NRK - 15 timer siden

9000 mennesker evakuert i Canada

Rundt 9000 innbyggere i nordøstlige Canada er evakuert som følge av voldsomme skogbranner i området, ifølge canadiske nødetater. Innbyggerne i byene Labrador City og Wabush i Newfoundland og Labrador-provinsen har blitt beordret til å forlate hjemme sine, opplyser brannkonstabel i provinsen Jeff Motty. – Vi ser ekstreme branner der ute.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Republikanerne øker sikkerheten

Donald Trumps valgkampteam varsler at de øker sikkerheten rundt kontorene til valgkampanjen. Det melder Reuters, som viser til Politico. Ansatte blir bedt om å holde seg unna kontorene mens de undersøkes.

NRK - 15 minutter siden

Trump: – Viktigere enn noen gang at vi står samlet

Ekspresident Donald Trump skriver på hans sosiale plattform at han ber for ofrene etter skytingen på valgkampmøtet i Pennsylvania. Han ønsker de to mennene som ble kritisk skadet god bedring. – Det er viktigere enn noen gang at vi står samlet, skriver han..

NRK - 30 minutter siden

Paragliderulykke i Bodø

Politiet melder om paragliderulykke i Bodø. Nødetatene på vei til stedet. Det pågår livreddende førstehjelp på stedet.

NRK - 4 timer siden

Usikkert om Hamas trekker seg fra våpenhvilesamtaler

Nyhetsbyrået AFP meldte søndag at har Hamas trukket seg fra samtaler om våpenhvile som følge av den siste tids israelske angrep i Gaza. Senere meldte derimot nyhetsbyrået Reuters at de ikke hadde trukket seg fra samtalene. Begge byråene viser til kilder i Hamas.

NRK - 1 time siden

38.584 personer skal være drept siden krigsutbruddet

Helsemyndighetene på Gazastripen melder at minst 38.584 palestinere har blitt drept siden krigsutbruddet mellom Israel og Hamas 7. oktober i fjor.

NRK - 2 timer siden

Over 24 000 besøkande på Norsk Countrytreff

Etter fem dagar med countrystemning og strålande vestlandsvêr kan Norsk Countrytreff på Breim skilte med ny publikumsrekord med over 24 000 besøkande. Det er ein forbetring frå fjorårets rekord som var på 21.300.

NRK - 2 timer siden

Åtte parterte kvinner funnet på søppelfylling i Kenya

Kenyansk politi har startet etterforskning etter å ha funnet flere parterte lik i en søppelfylling i hovedstaden Nairobi, skriver AFP. Hittil har åtte lik blitt hentet ut, alle av dem kvinner..

NRK - 2 timer siden

Svær ballong observert flere steder i Nord-Norge

NRK har fått flere tips fra folk som har sett en gigantisk ballong flyvende over flere steder i Nord-Norge. Den er blant annet observert fra Træna, Gildeskål, Bodø, Evenes, Evenskjær, Bardufoss og Vannøya. Det viser seg at ballongen er skutt opp fra Esrange Space Center i Kiruna.

NRK - 10 timer siden

Mistenkte knivstikking i Trondheim

Trøndelag politidistrikt meldte natt til søndag om det som skulle ha vært en knivstikking. En person var lettere skadet i Trondheim sentrum. Både det politiet antok var gjerningspersonen og den skadde forlot stedet etter hendelsen.

NRK - 4 timer siden

Brann i leilighet i Elverum

Politiet fikk melding om brann i en leilighet i flermannsbolig i Eleverum klokken 09.27. Det var ingen personer i leiligheten og øvrige beboere i bygget er evakuert.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com