NRK > Nyheter

Onsdag, 12 Mai, 19:34

NRK - 15 april 21 kl. 20:40

Norge er bekymret over Tigray

Norge er dypt bekymret over den grove seksuelle volden mot sivile i Tigray-provinsen, understreket ambassadør Mona Juul i Sikkerhetsrådet torsdag. Flyktninger fra Tigray har fortalt om massakrer, plyndring og massevoldtekter, begått av soldater i etiopiske og eritreiske uniformer..
Les mer på NRK


Les mer om:
Tigray, Mona Juul, Sikkerhetsrådet

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Norgeer , bekymret, over, Tigray
NRK - 22 jan. 21 kl. 21:35

Bekymret for overgrep i Tigray

Norge er bekymret over rapportene om seksuelle overgrep under konflikten i Tigray i Etiopia. I dag har FN fortalt at voldtekt skal være brukt som våpen i konflikten mellom regjeringen i Etiopia og de regionale myndighetene i Tigray..

NRK - 28 feb. 21 kl. 08:20

Bekymret for situasjonen i Tigray

USAs utenriksminister Antony Blinken fordømmer krigsforbrytelsene som skal ha blitt begått i Tigray-regionen i Etiopia, melder AFP. Blinken oppfordrer Den afrikanske union og andre regionale aktører til å samarbeide med USA for å løse krisen i Tigray..

NRK - 10 mars 21 kl. 22:37

USA Fordømmer volden i Tigray

Utenriksminister Antony Blinken i USA kaller volden i Tigray-regionen i Etiopia for etnisk rensing, og tar til orde for en uavhengig gransking. Han sier regionen trenger et militære som ikke bryter menneskerettighetene til folket i Tigray..

NRK - 22 jan. 21 kl. 15:01

FN: Voldtekt som våpen i Tigray

FN har mottatt urovekkende meldinger om bruk av voldtekt som våpen under konflikten mellom Etiopias regjering og regionlederne i Tigray. Det er blant annet meldt om menn som har blitt truet til å voldta egne familiemedlemmer. Flere tusen ble drept..

VG - 28 jan. 21 kl. 13:27

Tigray-konflikten: Frykter hundretusener skal dø av sult

Situasjonen i Tigray-provinsen i Etiopia har gått fra vondt til verre, mener norsk ekspert..

NRK - 05 feb. 21 kl. 13:01

FN slår alarm om sult i Tigray

Livet for sivile i Etiopias krigsherjede Tigray-provins er ekstremt urovekkende, fastslår FN i en rapport. Pågående krigføring gjør det vanskelig å få inn nødhjelp til millioner av mennesker, skriver FN..

NRK - 02 mars 21 kl. 07:16

Journalister pågrepet i Tigray

Etiopiske myndigheter har pågrepet fire journalister som var på oppdrag i Tigray-regionen, blant dem en BBC-korrespondent. Ifølge BBC ble deres journalist Girmay Gebru tatt til fange av etiopiske regjeringssoldater i Mekele mandag kveld..

NRK - 03 mars 21 kl. 01:27

Sikkerhetsrådet tar opp Tigray

FNs sikkerhetsråd møtes torsdag for å diskutere den humanitære situasjonen i Tigray-regionen i Etiopia. Irland har bedt om møtet som går for lukkede dører. Det er ingen garanti for at det vil komme en felles uttalelse, påpeker diplomater overfor AFP..

NRK - 04 mars 21 kl. 10:26

– Truleg krigsbrotsverk i Tigray

Grupper på både etiopisk og eritreisk side står truleg bak krigsbrotsverk i Tigray-regionen. Det seier FNs menneskerettssjef Michelle Bachelet. Ho ber no etiopiske styresmakter om å sleppa FN-granskarar inn i området..

NRK - 05 mars 21 kl. 02:48

Ber soldater forlate Tigray

FN og USA ber Eritrea fjerne sine militærstyrker fra Tigray-regionen i Etiopia etter meldinger om krigsforbrytelser og overgrep. Kina og Russland mener dette er innblanding i landenes indre forhold og dermed ble Sikkerhetsrådet ikke enige..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Hurtigbåt får ikkje legge til kai

Hurtigbåten mellom Harstad og Tromsø får ikkje legge til kai fordi ein av matrosane har fått påvist koronasmitte. Båten ligg til hamn i Finnsnes på veg til Tromsø. Passasjerane som skal til Tromsø får foreløpig ikkje forlate båten..

NRK - 15 minutter siden

AFP: 6-åring drept i rakettangrep

NRK - 30 minutter siden

319 kommuner får færre vaksinedoser

Regjeringens prioritering av 24 østlandskommuner med vedvarende høyt smittetrykk innebærer at 319 kommuner vil få om lag 35 prosent færre vaksinedoser enn befolkningsnøkkelen tilsier, i opptil 7 uker. Innbyggerne i disse kommunene utgjør om lag halvparten av Norges befolkning. 13 kommuner får ingen endring.

NRK - 45 minutter siden

Hamas: Har avfyrt 130 raketter 

Hamas varsler onsdag ettermiddag at 130 raketter nettopp er blitt skutt mot Israel. Luftalarmen går i Tel Aviv og flere andre byer. Luftsirenene gjaller både i Tel Aviv, byer i det sentrale Israel og sør i landet nær Gazastripen..

NRK - 45 minutter siden

Søreide: Eksplosiv situasjon

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) sier situasjonen i Midtøsten-regionen er eksplosiv. Søreide snakket onsdag med den palestinske utenriksministeren Riyad Al-Maliki og skal etter planen snakke med den israelske utenriksministeren Gabi Ashkenazi torsdag. – Vi er veldig klare på vår henstilling til både politiske og religiøse ledere om at de har et ansvar for å bidra til å roe ned, sier Søreide til NTB.

NRK - 1 time siden

Nytt høyhus i Gaza bombet

Israel fortsetter luftangrepene mot Gazastripen onsdag ettermiddag. Ifølge nyhetsbyrået AP kollapset et høyhus i Gaza by etter et angrep like før klokken 18 norsk tid. Avisa Times of Israel hevder det er al-Shourouk-bygningen som er ødelagt..

NRK - 1 time siden

Gode nyheter for Oslos gjenåpning

Byrådsleder Raymond Johansen peker på stort behov for den skjevfordelingen regjeringen nå går inn for, og sier det er gode nyheter for gjenåpningen av Oslo. – Dette har vi ventet på lenge, og jeg er selvfølgelig veldig glad for at Oslo og andre områder i Norge med høyt smittetrykk får flere vaksiner, sier Johansen til NTB..

NRK - 1 time siden

Åpner for å donere AstraZeneca

Regjeringen åpner for å donere AstrqaZeneca til andre land. EU-avtalen med AstraZeneca og Janssen åpner for å donere vaksiner til andre land. En mulig løsning er at EU-landene får tilbake dosene de har avgitt til Norge.

NRK - 1 time siden

Regjeringen dropper AstraZeneca

AztraZeneca-vaksinen tas helt ut av vaksineprogrammet. Det sier Erna Solberg på en pressekonferanse onsdag kveld. Janssen-vaksinen blir foreløpig ikke tatt ut men er satt på pause, men skal vurderes for frivillig bruk.

NRK - 1 time siden

Regjeringen dropper AztraZeneca

AztraZeneca-vaksinen tas helt ut av vaksineprogrammet. Det sier Erna Solberg på en pressekonferanse onsdag kveld. Janssen-vaksinen blir foreløpig ikke tatt ut men er satt på pause..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt