NRK > Nyheter

Wednesday, 10 August, 01:03

NRK - 29 jun 22 kl. 09:10

Norge bidrar i våpenleveranser til Ukraina

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier onsdag at Norge sammen med Storbritannia bidrar til å sende langtrekkende presisjonsartilleri til Ukraina, skriver NTB. Statsministeren gjorde donasjonen av langtrekkende rakettartilleri av typen MLRS på Natos toppmøte i Madrid. Norge donerer også mer artilleriammunisjon til Ukraina. Støre møtte norsk presse i forbindelse med Nato-toppmøtet i Madrid onsdag. Han sier at det er en lettelse og glede for Norge at motforestillingene mot svensk og finsk Nato-medlemskap er ryddet av veien.
Les mer på NRK


Les mer om:
Jonas Gahr Støre, Norge, Storbritannia, Ukraina, NTB, MLRS, Natos, Madrid, Nato, Støre, Sverige, Finland, Tyrkia

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Norge, bidrari , våpenleveranser, til, Ukraina
NRK - 03 maj 22 kl. 20:05

Synkende støtte til tyske våpenleveranser til Ukraina

Færre tyskere enn tidligere synes det er riktig at Tyskland sender våpen og militært utstyr til Ukraina, ifølge en ny meningsmåling. I en ny måling støtter 46 prosent av de spurte tyske våpenleveranser til Ukraina, en nedgang fra 55 prosent i begynnelsen av april. Målingen er gjort av Trendbarometer for TV-stasjonen RTL/ntv.

Aftenposten - 04 mar 22 kl. 11:51

Norges våpenleveranser til Ukraina er på ingen måte ulovlige. Vi blir heller ikke part i krigen.

Norges våpenleveranser til Ukraina er på ingen måte ulovlige. Vi blir heller ikke part i krigen..

NRK - 19 apr 22 kl. 15:51

Russland: Vestlig våpenhjelp forlenger krigen

Vestlige våpenleveranser bidrar til å hale ut kampene i Øst-Ukraina, hevder regjeringen i Russland. Forsvarsminister Sergej Sjojgu sa tirsdag at Russland gradvis iverksetter sin plan om å «frigjøre» Donetsk og Luhansk. Han siktet til de selverklærte folkerepublikkene i Øst-Ukraina som kontrolleres av prorussiske separatister.

NRK - 26 apr 22 kl. 01:38

Lavrov: Nato bidrar i krigen

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov sier at Nato «i bunn og grunn» har engasjert seg i krig mot Russland gjennom sine bidrag og våpenleveranser til Ukraina. Dette skriver Reuters..

NRK - 07 jun 22 kl. 14:40

Russland hevder å ha ødelagt norsk artillerikanon

Russland hevder at de har ødelagt en ukrainsk artillerikanon som ble donert av Norge. Forsvarsdepartementet har ikke bekreftet at Norge har donert slike våpen. Det russiske forsvarsdepartementets talsmann Igor Konasjenkov sier kanonen av typen M109 ble ødelagt sammen med to amerikanske M777-kanoner, skriver det statlige russiske nyhetsbyrået RIA Novosti.

Nyhetspressen - 17 jun 22 kl. 11:02

Høye strømpriser bidrar til anstrengt privatøkonomi for mange

Første halvdel av 2022 har vært preget av store bevegelser i mange av de økonomiske faktorene som påvirker norske husholdninger. Rentenivået er på vei opp, inflasjonen er høyere enn målet til Norges Bank – økende priser på strøm og drivstoff er en sterkt bidragende komponent i høy inflasjon. Selv om myndighetene har bidratt med støtte, vil de høye strømprisene uten tvil påvirke mange husholdningers økonomi.

Klartale - 12 jul 22 kl. 16:30

Vi drakk så mye sprit at staten måtte ta kontroll

– Det var en skikkelig hjemme alene-fest.Slik beskriver Jens Nordahl Norge tidlig på 1800-tallet. Han jobber i Vinmonopolet.

Klartale - 30 mar 22 kl. 17:21

Zelenskyj i talen: Vi deler ikke grense, men har en felles nabo

Volodymyr Zelenskyj fikk full applaus da han ble vist på en stor skjerm i Stortinget onsdag. Den ukrainske presidenten tok seg til hjertet, og nikket kort.Han minnet om at Norge og Ukraina har noe til felles, selv om landene ikke deler grense.

VG - 08 maj 22 kl. 18:30

Huitfeldt møtte Zelenskyj: – En veldig sterk person

Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) har sett Russlands krigsherjinger i Ukraina på kloss hold, men ønsker ikke uttale seg om hvorvidt Norge vil bidra med ytterligere våpenleveranser..

Klartale - 25 feb 22 kl. 13:36

Dette har skjedd til nå i krigen i Ukraina

Russland har angrepet Ukraina. Flere ukrainske byer har blitt bombet og russiske soldater går mot hovedstaden Kyiv.Hvordan startet dette?

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Mann omkom i trafikkulykke i Larvik

En mann i 20-årene er bekreftet omkommet etter en utforkjøring ved Kvelde i Larvik tirsdag kveld. Det opplyser Sør-Vest politidistrikt natt til onsdag. Mannens pårørende er varslet.

NRK - 1 time siden

Brann i grisehus i Rogaland

Det brenner i en driftsbygning med 600 griser på Klepp i Rogaland. Brannvesenet har startet slukking, melder operasjonssentralen i Sør-Vest politidistrikt. Politiet fikk melding om brannen klokka 23.

NRK - 1 time siden

Svensk Amnesty-stifter trekker seg i protest

Per Wästberg trekker seg fra Amnesty på grunn av rapporten om Ukrainas bruk av sivil infrastruktur i krigen. Han stiftet Amnestys avdeling i Sverige i 1964. Amnesty har fått sterk kritikk fra Ukraina og flere i Vesten etter rapporten som anklaget ukrainske styrker for å sette sivile liv i fare.

NRK - 2 timer siden

Alvorlig trafikkulykke i Larvik

En person som satt fastklemt etter en utforkjøring på fylkesvei 40 ved Kvelde i Larvik er nå frigjort. – Jeg kan bekrefte at det er en alvorlig ulykke. Nødetatene er på stedet nå og jobber med livreddende førstehjelp, sier operasjonsleder Erik Ullhaug Olsen i Sør-Øst politidsistrikt til NRK.

NRK - 2 timer siden

Person frigjort etter trafikkulykke

Personen som satt fastklemt etter en utforkjøring på fylkesvei 40 ved Kvelde i Larvik er nå frigjort. Skadeomfanget er ukjent, men trolig alvorlig. Luftambulanse er på vei, opplyser politiet..

NRK - 2 timer siden

Installerer antiluftskyts ved atomkraftverk

Russland installerer antiluftskyts rundt atomkraftverket i Zaporizjzja etter rakettangrepet mot anlegget lørdag. Installeringen ble kunngjort av lederen for den militære administrasjonen i Zaporizjzja, Jevhen Balytskyj, på statlig russisk fjernsyn. Lørdag traff raketter en del av anlegget der 174 beholdere med brukt atombrensel er lagret.

NRK - 2 timer siden

Person fastklemt etter ulykke

En person er fastklemt etter en utforkjøring på fylkesvei 40 ved Kvelde i Larvik kommune. Det er trolig snakk om alvorlig personskade, opplyser operasjonssentralen i Sør-Øst politidistrikt..

NRK - 3 timer siden

Mistenkt seriedrapsmann pågrepet i Albuquerque

Politiet i Albuquerque i USA har pågrepet en person de beskriver som hovedmistenkt for drapene på fire muslimer i byen det siste året. Politiet i byen, som ligger i delstaten New Mexico, fant fredag en muslimsk mann i 20-årene fra Sør-Asia som var drept, og de tror drapet kan være forbundet med drapene på tre muslimske menn i fjor. To av de tidligere ofrene var muslimske menn fra Pakistan, en 27-åring som ble funnet i august, og en 41 år gammel mann som ble funnet i juli.

NRK - 3 timer siden

USA godkjente Sverige og Finlands Nato-søknader

USAs president Joe Biden har skrevet under på Sverige og Finlands Nato-søknader. Han kaller landenes innpass i Nato for et vendepunkt for alliansen. – Jeg tror det var og er et vendepunkt for alliansen og for mer sikkerhet og stabilitet, ikke bare for Europa og USA, men for hele verden, sa Biden før han skrev under på protokollen tirsdag.

NRK - 4 timer siden

Brann i valseverket til Speira på Karmøy

Politiet i Sør-Vest har fått melding om brann i ein omn i eit valseverk innanfor fabrikkområdet til Hydro på Karmøy. Det er selskapet Speira som er ansvarlege for valseverket. – Brannvesenet har starta innsats med røykdykkarar, men det skal ikkje vere fare for at brannen spreier seg, fortel operasjonsleiar Toralv Skårland til NRK.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com