NRK > Nyheter

Mandag, 26 Juli, 15:15

NRK - 28 mai 21 kl. 05:50

Norge avsto i Palestina-avstemning

Norge avsto fra å stemme da WHOs øverste organ vedtok å granske helsesituasjonen i de israelskokkuperte områdene. 82 land stemte for en resolusjon om slik gransking, blant dem Frankrike, Spania, Belgia, Sveits og Portugal. 14 land stemte imot, blant dem Israel, USA og Storbritannia, mens Norge var blant 40 land som avsto fra å stemme..
Les mer på NRK


Les mer om:
WHOs, Frankrike, Portugal, Israel, USA, Storbritannia, Norge, Palestina

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Norge, avstoi , Palestina-avstemning
NRK - 18 juni 21 kl. 19:58

Palestina skroter vaksineavtalen

Palestinske myndigheter sier nei takk til én million koronavaksiner fra Israel, fordi de er i ferd med å gå ut på dato. – De møtte ikke vår standard, så vi besluttet å returnere dem, sier Palestinas helseminister Mai Alkaila. Fredag kunngjorde Israels regjering at de ville overføre vaksinedoser som snart går ut på dato til Palestina.

NRK - 18 juni 21 kl. 22:11

FN fordømmer militærkupp i Myanmar

FNs hovedforsamling fordømmer militærkuppet i Myanmar og ber medlemslandene innføre en våpenembargo mot landet. Resolusjonen ble fredag godkjent med 119 stemmer for, mens 36 land avsto fra å stemme. Hviterussland var alene om å stemme nei.

VG - 22 mai 21 kl. 11:08

AUF: – Listhaug og Frp er på feil side i Palestina-spørsmålet

Israels ulovlige okkupasjon av Palestina er ikke en konflikt mellom to likeverdige parter. Det har aldri vært det. Så lenge Israel okkuperer Palestina kan aldri de anses som to parter med like mye skyld.

NRK - 18 mars 21 kl. 07:11

Norge avslår palestinsk vaksinebønn

Palestina har skrevet til Norge for å be om en donasjon på noen hundre tusen vaksinedoser. Det er Norge ikke villig til å gi dem. Palestinernes håp er at en slik donasjon skal gjøre det mulig å vaksinere risikogrupper, inkludert helsearbeidere og eldre, «så raskt som mulig».

NRK - 03 mars 21 kl. 15:16

Vil etterforske Palestina-situasjon

Den internasjonale krigsforbryterdomstolen starter etterforskning av angivelige krigsforbrytelser i Palestina, melder nyhetsbyrået AP. Aktor Fato Bensouda sa i 2019 at det fantes grunn til å starte etterforskning av israels militære handlinger i Gaza..

NRK - 15 mai 21 kl. 19:25

Palestina-markering i Oslo

I Oslo, på Eidsvoll plass utanfor Stortinget, går det no føre seg ein markering til støtte for Palestina. Politiet skriv at dei er på staden for å sørgja for ro, orden og tryggleik, og bidra til at alle som ynskjer det får ytra seg..

Aftenposten - 19 mai 21 kl. 20:46

Flere tusen demonstrerte foran Stortinget mot israelske angrep på Palestina

Demonstranter viste onsdag sin støtte til Palestina og misnøye med Israel utenfor Stortinget i Oslo..

VG - 22 mai 21 kl. 09:58

Frp-topp anmelder Palestina-demonstrasjon – politiet sier den var lovlig

OSLO POLITIHUS (VG) Stortingsrepresentant Jon Helgheim (Frp) har anmeldt arrangørene av onsdagens Palestina-demonstrasjon for smittevernbrudd. – Ikke gjort noe ulovlig, sier politiet..

Aftenposten - 22 mai 21 kl. 20:36

Sikkerhetsrådet med første uttalelse om Israel og Palestina

For første gang har FNs sikkerhetsrådet kommet med en uttalelse om Israel og Palestina..

Aftenposten - 12 juli 21 kl. 16:48

Det er opprør i Palestina. Men ikke mot Israel denne gang.

Det er opprør i Palestina. Ikke mot Israel denne gang, men mot et råttent palestinsk regime som brutalt slår ned all….

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Tror bryllup-utbruddet er over

51 personer har fått påvist koronasmitte etter et bryllup på Strømmen i starten av juli. Lillestrøm kommune regner ikke med at det kommer flere..

NRK - 30 minutter siden

Bergensbanen er i trafikk att

Toget går att på Bergensbanen etter å ha vore stengd eit par timar grunna brann i eit overbygg ved ein tunnel på Ustaoset. Truleg har gneistregn frå togskinnene sett fyr på gras og spreidd seg til overbygget, opplyser Sørøst politidistrikt til NRK..

NRK - 15 minutter siden

Person slått med jernstang

En person som var involvert i en slåsskamp ved Borkedalen i Lillesand ble blant annet slått med jernstang og kjøres til legevakt av politiet. Flere personer var involvert i slåsskampen, men gikk hver til sitt da politiet ankom stedet..

NRK - 30 minutter siden

Nye søk i Vennesla

Det søkes nå sørover Otra etter mannen som mandag formiddag ble observert kavende i vannet i Venneslafjorden. Politiet arbeider ut ifra nye observasjoner..

NRK - 15 minutter siden

Sherman hardt ut mot Kina

USAs viseutenriksminister Wendy Sherman gikk hardt ut mot Kina og tok opp deres påståtte hacking på et møte i Tianjin. Kina ber USA slutte å demonisere landet. En rekke saker som cybersikkerhet og menneskerettigheter har bidratt til å forverre forholdet mellom USA og Kina..

NRK - 30 minutter siden

SAS-passasjerer rammes av flystreik

SAS-flygninger fra Oslo, København og Stockholm er kansellert som følge av streik blant flygeledere i Italia. Forbrukerrådet minner folk om rettighetene de har. – Vi jobber med å booke om passasjerene til andre flyselskaper, men det jobber alle flyselskapene med, så det er kamp om plassene, sier pressesjef John Eckhoff i SAS til NTB.

NRK - 30 minutter siden

Taxiløyver i Oslo har økt

Siden taxireformen i november har det blitt registrert 2890 nye løyver i Norge. I hovedstaden har antallet løyver økt med 51 prosent. Reformen har gjort det mulig for flere internasjonale aktører å slå seg opp i det norske markedet..

NRK - 45 minutter siden

Brann i Femundsmarka

Det brenner på to steder i Femundsmarka ved Revsjøen på grensen mellom Trøndelag og Innlandet. Brannen er på Trøndelag-siden av grensen, men det er mye røyk som kan synes fra Innlandssiden.

NRK - 45 minutter siden

Palestinsk 17-åring død

En 17 år gammel palestisnk gutt har dødd på sykehuset etter at han for to måneder siden ble skutt i halsen av israelske soldater nær Ramallah på den okkuperte Vestbredden. Skytingen skjedde etter flere voldelige sammenstøt mellom palestinske demonstranter og israelske soldater under den elleve dager lange krigen mellom Israel og Hamas i mai. Det var den fjerde krigen siden den militante gruppen tok kontroll over Gazastripen i 2007.

NRK - 45 minutter siden

12-åring påkjørt av båt

Søndag ettermiddag ble en gutt (12) fløyet til Haukeland sykehus etter at han fikk foten i en båtpropell. Ulykken skjedde i Skotøysundet i Bjørnafjorden. Politiet oppretter sak.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt