NRK > Nyheter

Wednesday, 29 June, 08:36

NRK - 12 maj 22 kl. 15:46

Norge, Danmark og Island vil samkjøre Nato-ja

Norge, Danmark og Island kan ratifisere svensk og finsk Nato-medlemskap samme dag, opplyser statsminister Jonas Gahr Støre (Ap). – I Norden er vi enige mellom Danmark, Norge og Island om at vi skal være tidlig ute, og gjerne på samme dag, sier Støre til NTB. Ifølge Støre virker det klart at ingen allierte kommer til å si at Finland og Sverige ikke kvalifiserer til medlemskap i Nato..
Les mer på NRK


Les mer om:
Island, Nato, Jonas Gahr Støre, Norden, Danmark, Støre, NTB, Finland, Sverige

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Norge, Danmarkog , Island, vil, samkjøre, Nato-ja
NRK - 16 maj 22 kl. 15:30

Støre: Norge, Danmark og Island gir sikkerhetsgaranti til Sverige og Finland

– Norge, Danmark og Island er klare til å bistå med alle nødvendige midler hvis Sverige og Finland blir utsatt for et angrep før de formelt blir Nato-medlemmer. Det sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) i en pressemelding mandag, kort tid etter at Sverige kunngjorde at de vil søke Nato-medlemskap. Støre sier dette er en historisk dag.

NRK - 06 mar 22 kl. 19:11

Danmark øker forsvarsbudsjettet

Danmark skal øke forsvarsbudsjettet i årene fremover slik at det i år 2033 utgjør 2 prosent av BNP: Det opplyste statsminister Mette Fredriksen da hun søndag la frem et nasjonalt kompromiss om Danmarks sikkerhets- og forsvarspolitikk. Det ble også klart at Danmark 1. juni skal holde folkeavstemning om Danmark skal bli med i EUs forsvarssamarbeid.

Klartale - 16 maj 22 kl. 15:43

Lover å forsvare Sverige og Finland ved angrep

Sverige og Finland har bestemt seg. De vil bli medlem i forsvar-samarbeidet Nato. Det skjer etter at Russland startet krig med Ukraina.

Klartale - 08 jun 22 kl. 11:10

Analytiker tror folk kan reise trygt med SAS i sommer

Hans Jørgen Elnæs er flyanalytiker i Winair AS. Han tror økonomien i flyselskapet SAS er god nok til at de klarer seg på både kort og mellomlang sikt. Dermed vil neppe problemene få følger for folk som skal reise i sommer, forklarer han til nyhetsbyrået NTB.

NRK - 16 maj 22 kl. 15:30

Støre: Lover å bistå Sverige og Finland

Norge, Danmark og Island er klare til å bistå med alle nødvendige midler hvis Sverige og Finland blir utsatt for et angrep før de formelt blir Nato-medlemmer. Det sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) i en pressemelding mandag, kort tid etter at Sverige kunngjorde at de vil søke Nato-medlemskap. – Dette er et tidsskille for det nordiske samarbeidet.

NRK - 04 maj 22 kl. 15:18

Vil kjempe for rask Nato-godkjenning for Sverige og Finland

Statsministrene i Norge, Danmark og Island sier at dersom Sverige og Finland søker om Nato-medlemskap, vil de kjempe for en svært kort godkjennelsesprosess. På en pressekonferanse med regjeringslederne for de fem nordiske landene sa Marin at det er snakk om «uker, ikke måneder» før Finland tar sin avgjørelse om de vil søke medlemskap i Nato. Dersom Finland og Sverige bestemmer seg for å søke om medlemskap i forsvarsalliansen, vil Norge, Danmark og Island ta til orde for at godkjennelsen skal skje «samme dag», sa statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) på pressekonferansen.

NRK - 01 mar 22 kl. 12:52

Russland bekymret for forholdet mellom Norge og Danmark

Russlands ambassade i Danmark uttrykker bekymring for forholdet mellom Norge og Danmark, melder DR. Bakgrunnen for den russiske bekymringen, er et forslag i Danmark om å døpe om gaten i København, hvor den russiske ambassaden ligger. Danske politikere vil døpe om gaten fra Kristianiagade til Ukrainegade.

NRK - 01 mar 22 kl. 12:52

Russlands bekymret for forholdet mellom Norge og Danmark

Russlands ambassade i Danmark uttrykker bekymring for forholdet mellom Norge og Danmark, melder DR. Bakgrunnen for den russiske bekymringen er et forslag i Danmark om å døpe om gaten i København, der den russiske ambassaden ligger, fra Kristianiagade til Ukrainegade. – Den russiske ambassade vil gjene minne om at Kristianiagade bærer det tidligere navnet til Norges hovedstad g symboliserer historiske bånd og godt forhold mellom Danmark og Norge, skriver ambassaden på Twitter..

NRK - 06 mar 22 kl. 17:49

Danske medier: Skal holde folkeavstemning om medlemskap i EUs forsvarssamarbeid

Den danske regjeringen skal klokken 19.00 søndag holde pressekonferanse om et nasjonalt kompromiss om landets sikkerhetspolitikk, i lys av Russlands angrep på Ukraina. Ifølge Ekstra Bladet, BT og Berlingske er en del av kompromisset at det innen sommeren skal holdes folkeavstemning om Danmark skal bli med i EUs forsvarssamarbeid.

Aftenposten - 16 maj 22 kl. 15:28

Støre: Norge, Island og Danmark vil gi sikkerhetsgaranti til Finland og Sverige

Støre: Norge, Danmark og Island lover å bistå Sverige og Finland hvis de skulle bli angrepet, sier statsminister Jonas….

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Gjelsten trekker seg ut av Molde – Kjell Inge Røkke blir eneeier

Kjell Inge Røkke kjøper opp Bjørn Rune Gjelstens eierandel på en tredel i Molde Fotball AS. – Kjell Inge har gjennom 30 år vært en drivende kraft i utviklingen av Molde Fotball AS og Molde FK, og siden 2013 har Bjørn Rune vært deleier. Bjørn Rune velger nå å tre ut som eier, men vi er sikre på at han fortsatt er en ivrig supporter og bidragsyter til Molde FK, sier styreleder Leif-Arne Langøy i Molde Fotball AS til klubbens hjemmeside.

NRK - 30 minutter siden

Tidenes høyeste krafteksport i 2021, melder Statistisk sentralbyrå

Eksporten av kraft økte med 30 prosent i 2021 sammenlignet med snittet for de siste fem årene, og var det høyeste noensinne. Kraftproduksjonen i Norge økte med 1,9 prosent fra 2020 til 2021. Det melder Statistisk sentralbyrå i en pressemelding onsdag..

NRK - 30 minutter siden

Kamp om parkeringsplass endte med gigantbot

Kvinnen ble rasende da en bilist kuppet parkeringsplassen hun holdt av på Storosenteret i Oslo. Nå er hun dømt til å betale 45.000 kroner i bot og erstatning.

NRK - 45 minutter siden

VG: 75 fly innstilt i dag

Ifølge Avinor er 75 flyavganger kansellert onsdag 29. juni. 17 av de berørte flyavgangene er utenlands og 58 innenlands.

NRK - 1 time siden

Kherson: Forbereder folkeavstemning for tilslutning til Russland

Nestlederen for den russisk-støttende administrasjonen i okkuperte Kherson hevder at de forbereder en folkeavstemning for at fylket skal bli en del av Russland. Det melder Reuters, som siterer det russiske nyhetsbyrået TASS. Kherson ligger sør i Ukraina og har vært under russisk kontroll siden mars.

NRK - 2 timer siden

Mange klimaskeptikere i Norge

Mens åtte av ti italienere mener at klimaendringene er menneskeskapt, er det bare seks av ti nordmenn som mener det samme, viser en EU-studie. Studien har tatt for seg innbyggernes holdninger til klimaforskning og klimaendringer i seks europeiske land. Nordmenn skiller seg ut som de mest klimaskeptiske.

NRK - 2 timer siden

Australia vurderer ambassade-gjenåpning i Kyiv

Australia vurderer gjenåpning av ambassaden i Ukrainas hovedstad, opplyser statsminister Anthony Albanese. Albanese, som nå er i Madrid i forbindelse med Nato-toppmøtet, sier at han har et ønske om tilstedeværelse på bakken i Ukraina. – Australia vurderer dette.

NRK - 3 timer siden

700 vil ta lederutdanning i Forsvaret

700 kandidater konkurrerer om å få skoleplass i Forsvaret. Østlandet og Vestlandet er høyt representert blant søkerne. – For oss er det viktig at alle landsdeler representeres, både her på FOS og i Forsvaret generelt.

NRK - 3 timer siden

EU-enighet om klimanøytrale biler fra 2035

Nye biler som selges i EU, må være klimanøytrale fra 2035. Det er unionens klimaministre enige om. Klimaministrene ble på et møte i Luxembourg natt til onsdag enige om å stanse salg av nye biler med forbrenningsmotor i 2035 og om å styrke det eksisterende kvotehandelssystemet som gjelder for industri og energi.

NRK - 3 timer siden

Høy bot for fyllekjøring med sparkesykkel

En mann i 20-årene er dømt til betinget fengsel og ilagt en bot på 59.000 kroner etter å ha fyllekjørt i Trondheim på en elsparkesykkel. Den unge mannen var ikke klar over at det han gjorde var ulovlig, men har lagt alle kortene på bordet, skriver Adresseavisen.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com