NRK > Nyheter

Monday, 04 March, 10:24

NRK - 05 dec 22 kl. 11:13

Noreg gir 325 millionar til matsikkerheit i Somalia

Den norske regjeringa har bestemt å gje 25 millionar til akutt mathjelp til tørkeramma område av Somalia. Afrikas Horn er råka av den mest omfattande tørka på 40 år. Mange stader har både dyr og avlingar døydd, og mange har flykta frå heimane sine for å finne mat. – Somalias kriser er ein stad der «alt møtest». Flyktningane har måtte forlate heimen sin anten på grunn av tørke eller den valdelege konflikten i landet.
Les mer på NRK


Les mer om:
Somalia, Horn, Afrikas, Anne-Beathe Tvinnereim, Afrikas Horn, Noreg, FN, OCHA, Verdsbanken

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Noreg, gir, 325, millionar, til, matsikkerheiti , Somalia
NRK - 02 jan 24 kl. 19:05

Jehovas vitne aukar gåveinntektene

Jehovas vitne fekk i fjor 118 millionar kroner i gåveinntekter i Noreg. Trussamfunnet gjekk med 5,9 millionar kroner i overskot. Jehovas vitne auka gåveinntektene i Noreg med 20 millionar kroner i 2023, til totalt 118 millionar.

NRK - 07 nov 23 kl. 07:00

690 millionar til norsk ammunisjonsproduksjon

Regjeringa tek Noreg inn i det europeiske ammunisjonsprogrammet Act in Support of Ammunition Production (ASAP), melder NTB. Det vart sett av 690 millionar kroner til programmet. – Medlemskapen har potensial til å utløysa milliardinvesteringar til auka produksjonskapasitet i norsk forsvarsindustri, seier forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp).

NRK - 09 jun 23 kl. 10:55

Noreg og Storbritannia einige om makrellavtale

Noreg og Storbritannia har inngått avtale om forvalting av makrell for 2023, melder Nærings- og fiskeridepartementet. Avtala mellom Noreg og Storbritannia omhandlar blant anna storleiken på dei nasjonale makrellkvotane, overføringar av makrellkvotar og styrka vitskapeleg samarbeid. Noreg får også høve til å fiske 135 141 tonn makrell i Storbritannias si sone.

Nyhetspressen - 08 jan 23 kl. 21:42

Kva er eigentleg VPN?

VPN-tenester blir stadig meir populære her heime i Noreg og generelt i verda. Det er det fleire grunnar til, men kort frotalt gjer VPN deg mange fordelar på nettet når det gjeld personvern, tryggleik og ikkje minst brukaropplevingar. Med ein VPN-teneste kan du sjå innhald som eigentleg er blokkert i Noreg, som til dømes Netflix i USA, der utvalet av underhaldning er langt større enn her heime.

NRK - 19 jun 23 kl. 19:00

Noreg gir 250 millionar kroner til arbeidet for betre atomtryggleik i Ukraina

I ettermiddag kom sjefen for det internasjonale atomenergibyrået IAEA Rafael Grossi til Noreg. Her møtte han utanriksminister Anniken Huitfeldt. Grossi kom rett frå eit besøk på det russisk-okkuperte atomkraftverket i Zaporizjzja.

NRK - 01 dec 23 kl. 14:09

Noreg og EU einige om nye EØS-midler og sjømatavtale

Forhandlarane frå Noreg og EU har blitt einige om ein ny periode med EØS-midler, skriv Utanriksdepartementet i ei pressemelding. Totalt skal dei tre EØS/EFTA-landa Noreg, Island og Liechtenstein bidra med over 38,2 milliardar norske kroner (3,268 milliardar euro), over ein periode på sju år til dei 15 minst velståande medlemslanda i EU. Noregs andel er på 97 prosent, som tilsvarer over 37,1 milliard kroner, medan Island og Liechtenstein bidrar med resten.

NRK - 02 dec 23 kl. 08:58

Noreg spyttar inn 270 millionar kroner i klimafond til fattige land

170 verdsleiarar er samla i Dubai og skal i to veker gjennom beinharde klimaforhandlingar. Til no har det ikkje vore kjend kor mykje Noreg vil bidra med, men i dag gjekk Jonas Gahr Støre på talarstolen i Dubai og sa at Noreg vil gi 25 millionar dollar til fondet. Det tilsvarar 270 millionar kroner..

NRK - 14 sep 22 kl. 14:17

NVE: Noreg held fram å importere meir straum enn det blir eksportert

Noreg var nettoimportør av kraft førre veke, skriv Noregs vassdrags- og energidirektorat (NVE) i ei oppdatering. Sørlege Noreg hadde nettoimport for andre veke på rad. – Kraftproduksjonen i sørlege Noreg fall ytterlegare i veka som var, frå eit allereie lågt nivå samanlikna med dei siste ti åra, står det vidare.

NRK - 25 maj 23 kl. 06:29

Kirkens Bymisjon: Noreg bryt plikter ovanfor bustadlause EU-migrantar

Norske styresmakter må ta ei langt meir aktiv rolle i å hindre og motverke at EU-migrantar står utan bustad, meiner Kirkens Bymisjon. I ei ny kartlegging skriv dei at Noreg bryt menneskerettslege plikter og at gruppa er definert ut av det norske velferdssystemet fordi dei manglar fast bustad. Det kallar Mari Seilskjær i Kirkens Bymisjon for kynisk.

NRK - 06 dec 23 kl. 15:13

Noreg nesten til topps på klimaversting-liste

EIt globalt nettverk av klimaorganisasjonar, kalla «Climate Action Network», deler ut prisen «Dagens fossil» under COP 28. Den går til «dei landene som er best på å vera dårlegast og som gjer mest for å gjera minst» Prisen for onsdag gjekk ikkje til Noreg, men det var ikkje langt unna. Noreg var nummer to, bak Alberta i Canada.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Fire personar drukna i februar

Så langt har 12 personar mista livet i drukningsulukker i Noreg i år, viser Redningsselskapet sin drukningsstatistikk. Det er fire fleire enn på same tid i fjor..

NRK - 1 time siden

124 drept i Gaza siste døgn

Tallet på drepte palestinere siden den israelske militæroffensiven mot Gaza begynte 7. oktober har nådd 30.534, mens 71.

NRK - 45 minutter siden

Prinsesse Ingrid Alexandra er på Rikshospitalet

Prinsesse Ingrid Alexandra er sett på veg til Rikshospitalet. Kong Harald blei innlagd sundag kveld etter at han blei sjuk i Malaysia. Det var VG som først omtalte saka.

NRK - 1 time siden

Bakkeansatte i Lufthansa varsler streik

Bakkepersonell i det tyske flyselskapet Lufthansa vil streike torsdag og fredag denne uken, opplyser fagforeningen Verdi, ifølge AFP. De ansatte krever høyere lønn og bedre arbeidsforhold. Streiken kommer etter to tidligere streiker i den samme konfliktrunden.

NRK - 45 minutter siden

VG: Prinsesse Ingrid Alexandra er på Rikshospitalet

Prinsesse Ingrid Alexandra er sett på veg til Rikshospitalet, skriv VG. Kong Harald blei innlagt sundag kveld etter at han blei sjuk i Malaysia. Kongen blei innlagt på sjukehus i Malaysia med ein infeksjon førre tysdag.

NRK - 45 minutter siden

Ope i Kvam

Fylkesveg 79 mellom Steinstø og Ytre Ålvik i Kvam er opna for trafikk etter steinspranget i dag tidleg. Det vart først opplyst at ein geolog ville gjere ny vurdering klokka 12, men allereie i 09-tida var vegen opna..

NRK - 1 time siden

Savnet snøskuterfører funnet i god behold

Snøskuterføreren ble funnet i god behold mandag morgen, melder NTB. Mannen ble meldt savnet fra Hattfjelldal i Nordland søndag..

NRK - 1 time siden

Tysk fagforening varsler streik i Lufthansa

Bakkepersonell i det tyske flyselskapet Lufthansa vil streike i to dager fra torsdag, opplyser fagforeningen, ifølge AFP..

NRK - 1 time siden

Minst 30.534 palestinere drept i Gaza

Tallet på drepte palestinere siden den israelske militæroffensiven mot Gaza begynte 7. oktober har nådd 30.534, mens 71.

NRK - 2 timer siden

Stordalen er på plass i retten

I dag startar rettssaka mellom Petter Stordalen og skattemyndigheitene. Staten krev fleire hundre millionar i ubetalt skatt frå hotelleigaren. Stordalen skal ha utnytta ein skattefordel han ikkje hadde rett på, via holdingselskapet Strawberry, ifølge staten.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com