NRK > Nyheter

Fredag, 07 Mai, 17:30

NRK - 24 mars 21 kl. 18:29

Nordmann skal lede FN på Kypros

Den norske generalen Ingrid Gjerde skal lede FNs fredsbevarende styrke på Kypros. FNs generalsekretær António Guterres kom med kunngjøringen onsdag, skriver NTB. Gjerde etterfølger Cheryl Pearce fra Australia, som har hatt vervet i to år..
Les mer på NRK


Les mer om:
Ingrid Gjerde, FNs, Kypros, António Guterres, NTB, Cheryl Pearce, Australia, FN

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Nordmann, skal, ledeFN på , Kypros
NRK - 25 feb. 21 kl. 07:23

FN vil løse Kypros-konflikten

FNs generalsekretær António Guterres er vert for et uformelt møte i slutten av april mellom Hellas, Tyrkia og Storbritannia for å løse konflikten rundt Kypros. Øya har vært delt siden 1974, da det var greskstøttet kupp i sør og tyrkisk okkupasjon i nord..

VG - 24 mars 21 kl. 18:48

Norsk general blir FN-styrkesjef på Kypros

Den norske generalmajoren Ingrid Gjerde er utnevnt til ny sjef for FNs fredsbevarende styrke på Kypros. Nå gjør FN-sjefen Antonio Guterres et nytt forsøk på å bringe grekere og tyrkere sammen i den frosne konflikten..

NRK - 28 april 21 kl. 16:23

Truer med å avbryte Kypros-samtaler

Avstanden mellom partene i de FN-ledede Kypros-samtalene er så stor at FN-sjef António Guterres truer med å trekke tilbake mandatet etter bare to dager. Guterres satte tirsdag i gang forsøket på å mekle mellom den greskkypriotiske og den tyrkisk-kypriotiske regjeringen..

E24 - 04 feb. 21 kl. 16:01

Skal lede ekspertgruppe om Oljefondet og det grønne skiftet: – Viktig å skjønne hvordan dette vil påvirke fondet

Martin Skancke skal lede en ekspertgruppe som skal vurdere hvordan det grønne skiftet og klimaendringer vil påvirke Oljefondet. Tidligere finansminister Kristin Halvorsen er også medlem av utvalget..

E24 - 20 jan. 21 kl. 21:27

De skal lede stormakten: Slik har de bygget formuene

Han brukte et skattehull Obama prøvde å tette. Hun måtte stoppe egen valgkamp etter pengemangel, selv om hun ble ansett som en av de rikeste kandidatene. Nå skal de sammen lede USA gjennom de fire neste årene..

NRK - 25 mars 21 kl. 08:35

Skal lede «Festen etter fasten»

Rima Iraki og Yousef Hadaoui skal lede årets id-feiring «Festen etter fasten». Fredag 14. mai blir blir feiring av muslimenes viktigste høytid på NRK1 og NRK TV, som markere at fastemåneden ramadan er over..

NRK - 24 mars 21 kl. 20:20

Harris skal lede migrantstrømmen

USAs president Joe Biden har utpekt visepresident Kamala Harris til å lede innsatsen for å takle den økende tilstrømmingen av migranter over Mexico-grensen..

VG - 23 april 21 kl. 17:30

Ryan Giggs må møte i retten – får ikke lede Wales i EM

Manchester United-legenden Ryan Giggs må møte i retten i slutten av april, ifølge blant annet BBC og Reuters. Wales bekrefter at Giggs ikke skal lede nasjonen i EM til sommeren..

VG - 17 mars 21 kl. 20:58

Nordmann siktet for terror: Skal ha slettet bevis etter politiker-angrep

Få dager etter opptøyer mot den høyreradikale politikeren Rasmus Paludan i Danmark, så skal en terrorsiktet nordmann ha hjulpet bråkmakere med å slette digitale bevis mot dem..

NRK - 02 april 21 kl. 08:54

–Nordmann drept på Filippinene

En nordmann skal ha blitt drept på Filippinene onsdag. Lokale medier melder at mannen ble skutt og drept i sitt eget hjem under et ran. Utenriksdepartementet sier de er kjent med opplysningene, men har ikke fått bekreftet hendelsen..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Lover oppgradering av Old Trafford

Joel Glazer, en av de to Glazer-brødrene som eier Manchester United, prøver å dempe opprøret blant supporterne med nye lovnader. For andre gang på kort tid har klubbeieren skrevet et åpent brev. I brevet erkjenner han at forholdet mellom eierne og supporterne må forbedres.

NRK - 15 minutter siden

Viderefører tiltak i deler av Viken

Regjeringen viderefører regionale tiltak på nivå B i ni Viken-kommuner til og med 21. mai. Det gjelder Bærum, Drammen, Lier, Lillestrøm, Lørenskog, Nordre Follo, Ås, Rælingen og Ullensaker.

NRK - 45 minutter siden

Kritiserer vaksineeksport-forbud

Frankrikes president Emmanuel Macron ba fredag USA og Storbritannia om å oppheve eksportrestriksjoner på vaksiner og nødvendige råmaterialer. Macron sa også at han var klar til å diskutere opphevelse av vaksinepatenter, men at det var viktigere at de to landene avviklet sine restriksjoner. Han viste til at Europa har eksportert store mengder vaksinedoser.

NRK - 45 minutter siden

FHI sier kommunene vet best

Avdelingsdirektør, for smittevern og beredskap i FHI, Line Vold, sier det er grenlandskommunene som vet hvilke tiltak som vil virke best mot den økende smitten i Grenland, men at kommunene nå må bli enige om hvilket tiltaksnivå man skal legge seg på..

NRK - 45 minutter siden

Drapssiktet varetektsfengslet

Mannen som er siktet for drap i Lyngdal, er varetektsfengslet i fire uker og blir værende på psykiatriavdelingen på Sørlandet sykehus. Han blir avhørt fredag. – Han varetektsfengsles i fire uker.

NRK - 1 time siden

Fullvaksinert testa positivt

Ein fullvaksinert pasient ved Ravnanger sykehjem på Askøy har testa positivt for covid-19, melder Askøy kommune på sine nettsider. Kommunen går no 10 dagar tilbake i tid for å finna smittevegen. Sjukeheimen er inntil vidare stengd for besøk..

NRK - 1 time siden

EU-toppmøte om fattigdom

EUs toppmøte, som omtales som det sosiale toppmøtet, startet fredag. Medlemslandene er splittet i spørsmålet om EUs rolle i å bekjempe ulikhet og fattigdom. De fleste av statslederne i EUs 27 medlemsland tar turen til Porto i Portugal for å diskutere sosiale spørsmål på toppmøtet.

NRK - 1 time siden

Politifolk siktet i Floyd-saken

En storjury har tiltalt fire tidligere politibetjenter for å ha brutt George Floyds grunnlovsfestede rettigheter da han ble drept i en pågripelse i fjor. Fra før er politibetjenten Derek Chauvin kjent skyldig i forsettlig drap. Domsavsigelsen med straffeutmålingen er ikke klar ennå.

NRK - 1 time siden

Gullrutens fagpriser delt ut

«Rådebank 2», «P3 Gull» og «Kunstneren og tyven» tok flest priser under utdelingen av Gullrutens fagpriser i dag, skriver Rushprint. Fagprisene deles ut i tillegg til selve Gullruten-prisene, som offentliggjøres lørdag kveld..

NRK - 1 time siden

Overvåker Pegida

Tysk etterretning utvider overvåkingen av islamfiendtlige Pegida i delstaten Sachsen, begrunnet med at gruppen er blitt ekstremistisk og grunnlovsstridig. Tidligere har Pegida tiltrukket seg det etterretningstjenesten LfV kaller en «heterogen» støtte og inntatt moderate holdninger. Men i økende grad har Pegida tilnærmet seg en høyreekstrem retning, heter det i en uttalelse fra etterretningstjenesten i Sachsen.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt