NRK > Nyheter

Tuesday, 16 July, 12:26

NRK - 27 maj 24 kl. 12:16

Nord-Korea ut mot atomnedrustning

Nord-Korea kaller enigheten mellom Kina, Japan og Sør-Korea om atomnedrustning på Korea-halvøya for en grov politisk provokasjon og en krenkelse av Nord-Koreas konstitusjonelle status som en atomvåpenstat, melder statlige nordkoreanske medier, ifølge AFP..
Les mer på NRK


Les mer om:
korea, Kina, Sør-Korea, Korea, Nord-Koreas, AFP

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Nord-Koreaut mot , atomnedrustning
NRK - 16 jan 24 kl. 03:45

Sør-Korea varsler kraftfullt militært svar hvis Nord-Korea provoserer

Sør-Korea varsler kraftfullt svar på en eventuell nordkoreansk provokasjon. Advarselen kommer etter at Nord-Korea har sagt at krig ikke er utelukket. Nord-Koreas leder Kim Jong-un sa tirsdag at «hvis Sør-Korea krenker bare 0,001 millimeter av vårt landområde, luftrom og sjøområde, så vil det bli sett på som en provokasjon til krig».

NRK - 14 jan 24 kl. 07:31

Sør-Korea seier Nord-Korea har fyrt av missil

Nord-Korea har fyrt av eit ballistisk missil, ifølge forsvaret i Sør-Korea, melder AFP. – Nord-Korea har fyrt av eit uidentifisert ballistisk missil mot Japanhavet, seier forsvarsleiinga i ei fråsegn. Også den japanske kystvakta skal ha registrert aktivitet, og seier prosjektilet allereie skal ha falle ned, melder Reuters.

Klartale - 10 jun 24 kl. 10:33

Nord-Korea har sendt ballonger med søppel

Nord-Korea har sendt rundt 310 ballonger lastet med søppel. De har sendt ballongene over grensen og inn i Sør-Korea. Den siste lasten med ballonger ble sendt sent søndag.

Klartale - 29 maj 24 kl. 13:41

Nord-Korea anklages for å sende ballonger med bæsj

Flere ballonger har blitt sendt til Sør-Korea. De skal ha inneholdt både dyrebæsj og søppel. Det skriver nyhetsbyrået Yonhap.

NRK - 25 mar 24 kl. 06:03

Japans statsminister: – Viktig å snakke med Nord-Korea

Japans statsminister Fumio Kishida sier det er det er viktig å holde samtaler på svært høyt nivå med Nord-Korea. Kishidas uttalelse kom mandag, etter at den mektige søsteren til Nord-Koreas leder Kim Jong-un sa at den japanske statsministeren hadde bedt om et toppmøte. – For forholdet mellom Japan og Nord-Korea er det viktig med samtaler på toppnivå for å avklare saker som bortføringer, sier statsministeren til den japanske nasjonalforsamlingen med henvisning til japanere som ble bortført til Nord-Korea på 1970- og 1980-tallet.

NRK - 29 maj 24 kl. 07:53

Nord-Korea sender ballonger med avføring over grensen til Sør-Korea

Nord-Korea har nylig utført en provoserende handling ved å sende ballonger fylt med søppel og avføring over grensen til Sør-Korea, skriver The Guardian. Ballongene inneholdt alt fra plastflasker, batterier og skodeler til gjødsel og avføring. Sør-Korea har advart innbyggerne langs grensen om å holde seg unna ballongene, da de utgjør en trussel mot folks sikkerhet.

NRK - 04 jun 24 kl. 08:52

Sør-Korea gjenopptar militær aktivitet langs grensa

Sør-Korea gjenopptar militær aktivitet langs grensa til Nord-Korea, opplyser forsvarsledelsen i landet tirsdag. Mandag opplyste Sør-Korea at de skroter en militæravtale med Nord-Korea fra 2018, som skulle redusere spenningen mellom de to landene. Dette åpner for å avholde militærøvelser nær grensa, opplyser Sør-Koreas nasjonale sikkerhetsråd.

NRK - 27 maj 24 kl. 07:28

Enige om atomnedrustning

Sør-Korea, Kina og Japan er enige om atomnedrustning av den koreanske halvøya. Det går fram av en felles uttalelse fra landene, melder AFP..

NRK - 18 jun 24 kl. 09:47

Putin på vei til Nord-Koreea

Russlands president Vladimir Putin er på vei til Nord-Koreas hovedstad Pyongyang, der han skal ha møter med landets ledere. På vei til Nord-Korea mellomlandet Putin i Jakutsk, øst i Russland. Samme dag som besøket finner sted, hyller Putin Nord-Korea for den solide støtten til Russlands krigføring i Ukraina samme dag som han skal besøke landet.

NRK - 24 jan 24 kl. 03:22

Nord-Korea skyter krysserraketter mot Gulehavet

Nord-Korea avfyrte onsdag flere krysserraketter mot Gulehavet, melder Sør-Koreas militære. Den sørkoreanske generalstaben opplyste at de hadde oppdaget at flere krysserraketter var avfyrt mot Gulehavet klokka 7 onsdag morgen lokal tid. Nord-Korea har siden nyttår trappet opp testingen av våpen, inkludert av det de kaller et undervanns kjernefysisk våpensystem og en hypersonisk rakett.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

Bombegruppen var i Stavanger for å undersøke gjenstand

Politiet fant en liten bombelignende gjenstand på en kjenning av politiet forrige uke. Den har blitt oppbevart av politiet fram til nå, sier operasjonsleder i politiet Olaug Bjørnsen. I dag landa to representanter for bombegruppa i Stavanger for å undersøke gjenstanden.

NRK - 15 minutter siden

Over 10 millioner mennesker fordrevet i Sudan

Siden krigens start i april 2023, har mer enn 10 millioner mennesker blitt drevet fra hjemmetne sine, ifølge den internasjonale organisasjonen for migrason (IOM). Over 20 prosent av befolkningen har blitt fordrevet enten internt eller på tvers av landegrensene..

NRK - 45 minutter siden

Stavanger Aftenblad: Politiet hentet ut bombeliknende gjenstand på SUS

Tirsdag formiddag landet politihelikopteret med to representanter fra bombegruppen på Stavanger Universitetssykehus. Der har de hentet ut en mulig bombelignende gjenstand (IOD), Stavanger Aftenblad. – Det er ingen dramatikk, sier operasjonsleder til avisen.

NRK - 1 time siden

Minst 13 drept i angrep på Gaza

Tirsdag er minst 13 personer drept i israelske angrep på Gazastripen, ifølge palestinske helsemyndigheter. IDF skriver selv på Telegram at de fortsetter kampene i Rafah og sentrum av Gaza. Luftforsvaret har angrepet over 40 mål det siste døgnet, sier de..

NRK - 1 time siden

Russland krev svar om Zelenskyjs fredstoppmøte

Russland må forstå kva president Zelenskyj meiner med omgrepet «fredstoppmøte» før det blir aktuelt å seie ja til ein invitasjon, seier Kremls pressetalsmann Dmitrij Peskov tysdag. President Volodymyr Zelenskyj sa måndag at Russland burde vere til stades under eit neste toppmøte om krigen i Ukraina. Det første vart halde i Sveits i juni, og der deltok ikkje representantar frå Russland eller Kina.

NRK - 1 time siden

Fire ministre går av i Wales

Fire ministre har trukket seg fra den walisiske regjeringen, melder Sky News. Det gjelder Mick Antoniw, Julie James, Lesley Griffiths og Jeremy Miles. På X begrunner de dette med mistillit til sin leder.

NRK - 1 time siden

Tybring-Gjedde har krav på nær en halv million

Den eksluderte Frp-politikeren Christian Tybring-Gjedde har krav på et årlig tilskudd på 472.000 kroner som uavhengig representant, i tillegg til stortingslønna på 1.171.

NRK - 2 timer siden

Fare for tordenvær og lyn på Helgeland

Det er fare for tordenvær og mye lyn for store deler av Helgeland i dag. Tordenværet er ventet å starte sent på formiddagen, og øker utover ettermiddagen. Det vil også komme noe kraftige regnbyger.

NRK - 1 time siden

Tre personer pågrepet i grov narkotikasak i Trondheim

Søndag kveld ble tre personer pågrepet og siktet i en grov narkotikasak, melder Adresseavisen. De tre er alle siktet for grov narkotikaovertredelse for oppbevaring av stoffer. Politiet har gjort beslag i saken.

NRK - 3 timer siden

WSJ. Elon Musk vil donere 45 millioner dollar månedlig til Trump-valgkampen

Lørdag meldte Bloomberg at Elon Musk har donert «en betydelig sum» penger til en America PAC, en aksjonsgruppe som driver valgkamp for tidligere president Donald Trump. Ifølge Wall Street Journal vil Musk forplikte seg seg til å gi rundt 45 millioner dollar til aksjonsgruppen hver måned. Det tilsvarer nesten en halv milliard norske kroner.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com