NRK > Nyheter

Tuesday, 16 July, 16:55

NRK - 29 maj 24 kl. 23:31

Nord-Korea skal ha skutt opp ballistisk rakett

Nord-Korea skal har skutt opp en ballistisk rakett, Det melder det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap som viser til landets militære. Også den japanske regjeringen sier dette. Ifølge den japanske kystvakten skal raketten allerede ha falt ned. Nord-Korea har i henhold til FN forbud mot å skyte opp eller teste ballistiske raketter. Den nordkoreanske missilen skal ha landet utenfor Japans økonomiske sone, melder den japanske allmennkringkaster NHK.
Les mer på NRK


Les mer om:
korea, Yonhap, FN, Japans, NHK

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Nord-Korea, skalha , skutt, opp, ballistisk, rakett
NRK - 16 jan 24 kl. 03:45

Sør-Korea varsler kraftfullt militært svar hvis Nord-Korea provoserer

Sør-Korea varsler kraftfullt svar på en eventuell nordkoreansk provokasjon. Advarselen kommer etter at Nord-Korea har sagt at krig ikke er utelukket. Nord-Koreas leder Kim Jong-un sa tirsdag at «hvis Sør-Korea krenker bare 0,001 millimeter av vårt landområde, luftrom og sjøområde, så vil det bli sett på som en provokasjon til krig».

NRK - 14 jan 24 kl. 07:31

Sør-Korea seier Nord-Korea har fyrt av missil

Nord-Korea har fyrt av eit ballistisk missil, ifølge forsvaret i Sør-Korea, melder AFP. – Nord-Korea har fyrt av eit uidentifisert ballistisk missil mot Japanhavet, seier forsvarsleiinga i ei fråsegn. Også den japanske kystvakta skal ha registrert aktivitet, og seier prosjektilet allereie skal ha falle ned, melder Reuters.

Klartale - 10 jun 24 kl. 10:33

Nord-Korea har sendt ballonger med søppel

Nord-Korea har sendt rundt 310 ballonger lastet med søppel. De har sendt ballongene over grensen og inn i Sør-Korea. Den siste lasten med ballonger ble sendt sent søndag.

Klartale - 29 maj 24 kl. 13:41

Nord-Korea anklages for å sende ballonger med bæsj

Flere ballonger har blitt sendt til Sør-Korea. De skal ha inneholdt både dyrebæsj og søppel. Det skriver nyhetsbyrået Yonhap.

NRK - 25 mar 24 kl. 06:03

Japans statsminister: – Viktig å snakke med Nord-Korea

Japans statsminister Fumio Kishida sier det er det er viktig å holde samtaler på svært høyt nivå med Nord-Korea. Kishidas uttalelse kom mandag, etter at den mektige søsteren til Nord-Koreas leder Kim Jong-un sa at den japanske statsministeren hadde bedt om et toppmøte. – For forholdet mellom Japan og Nord-Korea er det viktig med samtaler på toppnivå for å avklare saker som bortføringer, sier statsministeren til den japanske nasjonalforsamlingen med henvisning til japanere som ble bortført til Nord-Korea på 1970- og 1980-tallet.

NRK - 02 feb 24 kl. 05:41

Ny rakettoppskyting fra Nord-Korea

Nord-Korea har igjen avfyrt flere krysserraketter ved vestkysten, opplyser det sørkoreanske forsvaret. Ifølge Sør-Korea ble rakettene avfyrt ved 11-tiden lokal tid fredag. Dette er fjerde gang på litt over en uke at Nord-Korea har skutt opp slike raketter.

NRK - 27 maj 24 kl. 04:38

Nord-Korea: Vil skyte opp satellitt innen 3. juni

Japan har blitt informert om at Nord-Korea planlegger å skyte opp en satellitt en gang før 3. juni i år. Det antas å være landets andre spionsatellitt.

NRK - 29 maj 24 kl. 07:53

Nord-Korea sender ballonger med avføring over grensen til Sør-Korea

Nord-Korea har nylig utført en provoserende handling ved å sende ballonger fylt med søppel og avføring over grensen til Sør-Korea, skriver The Guardian. Ballongene inneholdt alt fra plastflasker, batterier og skodeler til gjødsel og avføring. Sør-Korea har advart innbyggerne langs grensen om å holde seg unna ballongene, da de utgjør en trussel mot folks sikkerhet.

NRK - 04 jun 24 kl. 08:52

Sør-Korea gjenopptar militær aktivitet langs grensa

Sør-Korea gjenopptar militær aktivitet langs grensa til Nord-Korea, opplyser forsvarsledelsen i landet tirsdag. Mandag opplyste Sør-Korea at de skroter en militæravtale med Nord-Korea fra 2018, som skulle redusere spenningen mellom de to landene. Dette åpner for å avholde militærøvelser nær grensa, opplyser Sør-Koreas nasjonale sikkerhetsråd.

NRK - 18 jun 24 kl. 09:47

Putin på vei til Nord-Koreea

Russlands president Vladimir Putin er på vei til Nord-Koreas hovedstad Pyongyang, der han skal ha møter med landets ledere. På vei til Nord-Korea mellomlandet Putin i Jakutsk, øst i Russland. Samme dag som besøket finner sted, hyller Putin Nord-Korea for den solide støtten til Russlands krigføring i Ukraina samme dag som han skal besøke landet.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

20 døde i bussulykke i Peru

20 personer skal være døde etter en bussulykke i Andesfjellene i Peru. Det melder Reuters. Det er forløpig ikke kjent hva som forårsaket ulykka..

NRK - 3 timer siden

Skulptur stjålet fra Stavanger domkirke – verdt 300.000 kroner

Klokken 12.10 rykket politiet ut på en melding om et innbrudd i Stavanger domkirke. En skulptur av stein er borte, opplyser politiet.

NRK - 1 time siden

Slagsmål mellom flere personer

Politiet har fått melding om slagsmål mellom flere personer på Brakerøya i Drammen. Det er uavklart om noen er skadet. Politiet er på vei til stedet.

NRK - 2 timer siden

Reuters: Seks funnet døde på hotell i Bangkok

Ifølge lokalt politi skal flere personer være drept i en skyting på et hotell i Bangkok, melder Reuters. Flere thailandske medier melder det samme. Ifølge lokalt politi skal de døde ha blitt funnet på et hotellrom..

NRK - 1 time siden

Tate får fortsatt ikke forlate Romania

Den kontroversielle influenceren Andrew Tate får fortsatt ikke forlate Romania i påvente av en rettsak hvor han er siktet for menneskesmugling. Det kom en domstol i landet frem til tirsdag. Avgjørelsen om å ha fratatt Tate reisefriheten man har i EU har vært kontroversiell.

NRK - 2 timer siden

Til sykehus etter mc-ulykke i Vinje

En mann i 50-årene fra Litauen blir fraktet til sykehus etter å ha kjørt i en fjellvegg med motorsykkel på Dalsvegen i Vinje. Nødetatene er på stedet. Føreren skal være ved bevissthet, opplyser politiet..

NRK - 2 timer siden

Reuters: Mulig skyting på hotell i Bangkok

Ifølge lokalt politi skal flere personer være drept i en skyting på et hotell i Bangkok, melder Reuters. Flere thailandske medier melder det samme..

NRK - 1 time siden

Minst 50 drept i nye angrep i Gaza, ifølge palestinske helsemyndigheter

Nye israelske bombeangrep i Gaza har tatt livet av minst 50 palestinere i ulike deler av enklaven, ifølge helsemyndighetene der. Klokka 14.41 skriver nyhetsbyrået Reuters at 21 er blitt drept bare i Khan Younis, der også 26 er såret i et luftangrep mot en teltleir.

NRK - 2 timer siden

Trolig seks døde etter mulig skyting på hotell i Bangkok

Ifølge lokalt politi skal seks personer være drept i en skyting på et hotell i Bangkok, melder Reuters. Reuters skriver videre at de jobber med å verifisere meldingene..

NRK - 2 timer siden

Person sitt fast i Trollstigen

Ein turist har gått på utsida av utsiktspunktet på Trollstigen i Rauma. Turisten er skårfast, og kjem seg verken opp eller ned. Politiet skriv at vedkommande vil bli henta av klatrarar som er på veg til staden..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com