NRK > Nyheter

Sunday, 14 April, 10:05

NRK - 02 apr 24 kl. 23:25

Nord-Korea melder om oppskyting av hypersonisk rakett

Nord-Korea melder onsdag at landet har gjennomført en vellykket prøveoppskytning av en ny hypersonisk rakett. Det dreier seg ifølge nyhetsbyrået Yonhap om en mellom- til langdistanserakett. Tirsdag meldte sørkoreanske og japanske myndigheter at Nord-Korea hadde skutt opp en ballistisk rakett. Ifølge det sørkoreanske forsvaret skjedde oppskytningen på østkysten..
Les mer på NRK


Les mer om:
korea, Yonhap, Nord-Korea

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Nord-Korea, melderom , oppskytingav , hypersonisk, rakett
NRK - 14 jan 24 kl. 23:31

Nord-Korea hevder de testet hypersonisk rakett

Nord-Korea opplyser at det var en hypersonisk rakett som ble testet i søndagens oppskyting. Målet med oppskytningen var å teste en ny type hypersonisk mellomdistanserakett, melder det statlige nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA mandag. Rakettoppskytningen utgjorde ikke noen sikkerhetstrussel mot andre land i nærheten, ifølge KCNA.

NRK - 22 nov 23 kl. 00:51

Sør-Korea opphever militæravtale delvis med Nord-Korea

En avtale om militær avspenning med Nord-Korea er delvis opphevet av Sør-Korea. Det skjer etter at Nord-Korea meldte om en vellykket oppskyting av en satellitt. Avtalen ble innført i 2018.

VG - 15 jan 24 kl. 00:34

Nord-Korea sier det var en hypersonisk rakett som ble testet i helgen

Nord-Korea opplyser at det var en hypersonisk rakett som ble testet i søndagens oppskyting..

NRK - 24 jan 24 kl. 03:22

Nord-Korea skyter krysserraketter mot Gulehavet

Nord-Korea avfyrte onsdag flere krysserraketter mot Gulehavet, melder Sør-Koreas militære. Den sørkoreanske generalstaben opplyste at de hadde oppdaget at flere krysserraketter var avfyrt mot Gulehavet klokka 7 onsdag morgen lokal tid. Nord-Korea har siden nyttår trappet opp testingen av våpen, inkludert av det de kaller et undervanns kjernefysisk våpensystem og en hypersonisk rakett.

NRK - 31 dec 23 kl. 00:45

Kim varsler økt atomvåpensatsing og varsler forberedelser til å utslette Sør-Korea

Nord-Koreas leder Kim Jong-un sier gjenforening med Sør-Korea aldri vil skje. Han beordrer forberedelse til å utslette Sør-Korea og truer USA med atomvåpen. Nord-Korea skal bygge et solid fundament for å øke atomvåpenproduksjonen, varsler landets leder Kim Jong-un, ifølge det statlige nyhetsbyrået KCNA søndag.

NRK - 14 jan 24 kl. 07:31

Sør-Korea seier Nord-Korea har fyrt av missil

Nord-Korea har fyrt av eit ballistisk missil, ifølge forsvaret i Sør-Korea, melder AFP. – Nord-Korea har fyrt av eit uidentifisert ballistisk missil mot Japanhavet, seier forsvarsleiinga i ei fråsegn. Også den japanske kystvakta skal ha registrert aktivitet, og seier prosjektilet allereie skal ha falle ned, melder Reuters.

NRK - 04 jan 24 kl. 06:37

Sør-Korea og USA holder skyteøvelse ved grensen til Nord-Korea

Sør-Korea og USA har gjennomført en felles øvelse på stridsskyting med tunge våpen ved grensen mot Nord-Korea. Målet med øvelsen var å teste og styrke stridsberedskapen og simulere fiendtlig aggresjon, sier Sør-Korea i en uttalelse. Øvelsen startet 27.

NRK - 16 jan 24 kl. 03:45

Sør-Korea varsler kraftfullt militært svar hvis Nord-Korea provoserer

Sør-Korea varsler kraftfullt svar på en eventuell nordkoreansk provokasjon. Advarselen kommer etter at Nord-Korea har sagt at krig ikke er utelukket. Nord-Koreas leder Kim Jong-un sa tirsdag at «hvis Sør-Korea krenker bare 0,001 millimeter av vårt landområde, luftrom og sjøområde, så vil det bli sett på som en provokasjon til krig».

NRK - 07 jan 24 kl. 09:17

Nord-Korea sender artilleri mot sørkoreansk øy igjen

Det melder det sørkoreanske militæret. Nord-Korea sender artilleri nord for den sørkoreanske øya YeonPyeong søndag, skriv nyheitsbyrået Yonhap. Fredag og laurdag var det også meldingar om titals artillerigranatar frå Nord-Korea.

NRK - 05 jan 24 kl. 05:13

Sør-Korea beordrer evakuering nær grensen til Nord-Korea

Hæren i Sør-Korea ber om at innbyggerne på øya Yeonpyeong evakueres, melder Reuters. Nord-Korea avfyrte i morgentimene fredag over 200 kystartillerigranater i retning av øya. Yeonpyeonga ligger tre kilometer fra en omstridt grenselinje mellom Nord-Korea og Sør-Korea i Gulehavet, og 12 kilometer unna den nordkoreanske kysten.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

Iran sier operasjonen var vellykket

Den iranske hæren sier drone- og missilangrepet på Israel var gjengjeldelse for et dødelig angrep på Irans konsulat i Damaskus, og at de oppnådde alle målene. – «Operasjon ærlig løfte» ble vellykket fra i går kveld til i morges og nådde alle sine mål, sier Mohammad Bagheri, stabssjefen for de iranske væpnede styrkene, til statlig TV..

NRK - 30 minutter siden

Støre: – Svært bekymret

Jonas Gahr Støre har kommentert Irans angrep på Israel. – Svært bekymret over utviklingen i Midtøsten i natt. Norge fordømmer Irans ulovlige og farlige angrep på Israel.

NRK - 1 time siden

Jordan sier de avskar objekter

Jordan sier de stoppet objekter som kom inn i deres luftrom sist natt, melder Reuters..

NRK - 1 time siden

Iran truer med større angrep

– Vår respons vil være mye større enn nattens militæraksjon hvis Israel gjengjelder, sier sjefen for de væpnede styrkene, generalmajor Mohammad Bagheri til stalig TV..

NRK - 1 time siden

G7-ledere vil ha videokonferanse om angrepet

G7-landenes ledere skal holde en videokonferanse om Irans angrep på Israel. Det opplyser kilder til Reuters. G7-landene er Canada, Frankrike, Italia, Japan, Storbritannia, Tyskland og USA..

NRK - 1 time siden

Iran advarer mot gjengjeldelse

Iran advarer USA, og sier at basene deres vil bli angrepet om de støtter Israels gjengjeldelse. Det kommer fram i en melding som er sendt fra Iran til USA via Sveits, melder Reuters. Irans revolusjonsgarde sier de vil hevne enhver form for angrep fra Israel..

NRK - 1 time siden

Israel: Hamas har avvist forslag til våpenhvile

Hamas har avvist det seneste forslaget fra internasjonale meklere om en våpenhvile i Gaza, melder Israels etterretningstjeneste Mossad. – Avvisningen av forslaget beviser at Sinwar ikke ønsker en humanitær avtale, sier Mossad i en uttalelse gjengitt av den israelske statsministerens kontor. Yahya Sinwar er Hamas' øverste leder på Gazastripen.

NRK - 1 time siden

Barth Eide: – Vi har advart sterkt mot dette

– Det er et veldig alvorlig tegn på at dette kan eskalere kraftig. Vi har advart sterkt mot dette, og vi fordømmer dette angrepet. Det er ikke rom for denne typen hevn i folkeretten, sier utenriksminister Espen Barth Eide til NRK..

NRK - 2 timer siden

Israel og Jordan har gjenåpnet luftrommene sine

Både Israel og Jordan har gjenåpnet luftrommene sine etter den iranske angrepsbølgen. I Israel har farevarselet for angrep blitt opphevet. Israels luftrom har vært åpent igjen siden klokken 6.

NRK - 2 timer siden

EU-topp fordømmer angrepet

Ursula Von der Leyen, president for EU-kommisjonen, sier hun fordømmer Irans angrep på Israel, skriver Reuters. Den israelske hæren sier Iran sendte ut over 300 droner og raketter mot mål i Israel. 99 prosent av dem skal ha blitt avskåret, ifølge Israel..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com