NRK > Nyheter

Wednesday, 29 June, 08:44

NRK - 05 apr 22 kl. 13:01

Nobelprisvinner Muratov får Amedias trykkerier i Russland

Amedia overlater alle sine heleide trykkerier i Russland til fredsprisvinner Dmitrij Muratov. Amedias datterselskap har fire heleide trykkerier i landet. – Med det vi nå er vitne til fra myndighetene i Russlands side i Ukraina, er det umulig for Amedia å fortsette driften av trykkerivirksomheten i landet, sier konsernsjef Anders Møller Opdahl i Amedia. Den uavhengige avisen Novaja Gazeta, hvor Dmitrij Muratov er redaktør, trykkes hos Amedias trykkerier. Avisen har stanset all publisering etter advarsler fra det russiske medietilsynet.
Les mer på NRK


Les mer om:
Russland, Dmitrij Muratov, Russlands, Ukraina, Amedia, Anders Møller Opdahl, Novaja Gazeta, Amedias, Muratov, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Nobelprisvinner, Muratovfår , Amedias, trykkerieri , Russland
Klartale - 08 apr 22 kl. 11:55

Angrep mot fredsprisvinner på tog

En ukjent mann angrep Muratov torsdag. Det melder mediet Novaja Gazeta Europa på Twitter. Muratov er også ansvarlig redaktør for mediet.

NRK - 08 okt 21 kl. 12:21

Muratov: Prisen går til dei drepne

Dmitirij Muratov seier til si eiga avis, Novaja Gazeta, at prisen blir tileigna dei seks journalistane som har blitt drepne for sitt arbeid for avisa. Muratov og medvinnar Maria Ressa deler 10 millionar svenske kroner i premie. Ein del av pengane skal gå til å hjelpe barn med sjeldne sjukdommar, seier Muratov..

Klartale - 08 okt 21 kl. 11:23

De vant Nobels fredspris

Journalistene Maria Ressa og Dmitrij Muratoy får Nobels fredspris for i år. De vinner for deres modige kamp for ytringsfrihet i Filippinene og Russland.Berit Reiss-Andersen kunngjorde prisen fredag.

NRK - 09 okt 21 kl. 12:41

Muratov raser mot agent-liste

– Et skamløst forsøk på å kneble uavhengige stemmer, sier Dmitrij Muratov etter at flere russiske journalister ble stemplet som «agenter» av myndighetene. Kort etter at Muratov fredag fikk vite at han får Nobels fredspris, ble ni nye personer ført opp på russiske myndigheters liste over «utenlandske agenter». Minst seks av de nyoppførte jobber for TV- eller radiostasjoner eller andre medier, ifølge BBC.

NRK - 07 apr 22 kl. 19:47

Fredsprisvinner skal ha blitt angripe i Russland

Den russiske fredsprisvinnaren Dmitrij Muratov skal på eit tog i Russland ha blitt angripe av ein ukjent person, skriv avisa sjølv på Twitter. Ifølge Muratov skal dei ha tømt oljemaling med aceton inn i kupeen hans, medan personen ropte «Her er ein for gutta våre». – Augene mine brenn valdsamt, seier Muratov til Novaja Gazeta.

NRK - 29 apr 22 kl. 16:29

Dataangrepet på Amedia kostet selskapet rundt 30 millioner kroner

Dataangrepet mot Amedia i desember i fjor kostet selskapet om lag 30 millioner kroner. Cirka halvparten er knyttet til tapte abonnements- og annonseinntekter. Resten av kostnadene var knyttet til selve den tekniske håndteringen av dataangrepet, og til konsekvensene av driften i etterkant av angrepet.

NRK - 08 okt 21 kl. 11:53

Kreml gratulerer Muratov

Kreml gratulerer redaktør Dmitrij Muratov med Nobels fredspris, skriv AFP. – Vi gratulerer han. Han er talentfull.

NRK - 09 okt 21 kl. 01:59

Biden hyller fredsprisvinnerne

USAs president Joe Biden gratulerer journalistene Maria Ressa og Dmitrij Muratov med fredsprisen og roser dem for arbeidet med å holde maktpersoner ansvarlig. – Ressa og Muratov har lett etter sannheten – utrettelig og fryktløst. De har arbeidet for å holde dem som misbruker makt ansvarlig, avdekke korrupsjon og kreve åpenhet, heter det i en uttalelse.

NRK - 08 apr 22 kl. 18:52

Mann arrestert for angrep på Muratov

En mann på 37 år er pågrepet i Russland, mistenkt for å ha stått bak angrepet på fredsprisvinner Dmitrij Muratov torsdag kveld, skriver NTB. Fredsprisvinneren fikk maling kastet i ansiktet da han var på et tog som skulle fra Moskva til Samara. Muratov la fredag selv ut et bilde fra sykehuset.

Klartale - 21 jun 22 kl. 09:21

Fikk 1 milliard kroner for nobelmedalje

Den russiske redaktøren Dmitrij Muratovs vant Nobels fredspris i 2021. Den vant han sammen med den filippinske journalisten Marisa Ressa. De vant for sin kamp for ytringsfrihet.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Altinn melder om ustabilitet i tjenestene

– Enkelte brukere kan oppleve ustabilitet i Altinn, skriver tjenesten på sine nettsider. De jobber med å rette problemet. Altinn er en internettportal for digital dialog mellom næringslivet, privatpersoner og offentlige etater..

NRK - 30 minutter siden

Gjelsten trekker seg ut av Molde – Kjell Inge Røkke blir eneeier

Kjell Inge Røkke kjøper opp Bjørn Rune Gjelstens eierandel på en tredel i Molde Fotball AS. – Kjell Inge har gjennom 30 år vært en drivende kraft i utviklingen av Molde Fotball AS og Molde FK, og siden 2013 har Bjørn Rune vært deleier. Bjørn Rune velger nå å tre ut som eier, men vi er sikre på at han fortsatt er en ivrig supporter og bidragsyter til Molde FK, sier styreleder Leif-Arne Langøy i Molde Fotball AS til klubbens hjemmeside.

NRK - 30 minutter siden

Tidenes høyeste krafteksport i 2021, melder Statistisk sentralbyrå

Eksporten av kraft økte med 30 prosent i 2021 sammenlignet med snittet for de siste fem årene, og var det høyeste noensinne. Kraftproduksjonen i Norge økte med 1,9 prosent fra 2020 til 2021. Det melder Statistisk sentralbyrå i en pressemelding onsdag..

NRK - 45 minutter siden

Kamp om parkeringsplass endte med gigantbot

Kvinnen ble rasende da en bilist kuppet parkeringsplassen hun holdt av på Storosenteret i Oslo. Nå er hun dømt til å betale 45.000 kroner i bot og erstatning.

NRK - 45 minutter siden

VG: 75 fly innstilt i dag

Ifølge Avinor er 75 flyavganger kansellert onsdag 29. juni. 17 av de berørte flyavgangene er utenlands og 58 innenlands.

NRK - 1 time siden

Kherson: Forbereder folkeavstemning for tilslutning til Russland

Nestlederen for den russisk-støttende administrasjonen i okkuperte Kherson hevder at de forbereder en folkeavstemning for at fylket skal bli en del av Russland. Det melder Reuters, som siterer det russiske nyhetsbyrået TASS. Kherson ligger sør i Ukraina og har vært under russisk kontroll siden mars.

NRK - 2 timer siden

Mange klimaskeptikere i Norge

Mens åtte av ti italienere mener at klimaendringene er menneskeskapt, er det bare seks av ti nordmenn som mener det samme, viser en EU-studie. Studien har tatt for seg innbyggernes holdninger til klimaforskning og klimaendringer i seks europeiske land. Nordmenn skiller seg ut som de mest klimaskeptiske.

NRK - 2 timer siden

Australia vurderer ambassade-gjenåpning i Kyiv

Australia vurderer gjenåpning av ambassaden i Ukrainas hovedstad, opplyser statsminister Anthony Albanese. Albanese, som nå er i Madrid i forbindelse med Nato-toppmøtet, sier at han har et ønske om tilstedeværelse på bakken i Ukraina. – Australia vurderer dette.

NRK - 3 timer siden

700 vil ta lederutdanning i Forsvaret

700 kandidater konkurrerer om å få skoleplass i Forsvaret. Østlandet og Vestlandet er høyt representert blant søkerne. – For oss er det viktig at alle landsdeler representeres, både her på FOS og i Forsvaret generelt.

NRK - 3 timer siden

EU-enighet om klimanøytrale biler fra 2035

Nye biler som selges i EU, må være klimanøytrale fra 2035. Det er unionens klimaministre enige om. Klimaministrene ble på et møte i Luxembourg natt til onsdag enige om å stanse salg av nye biler med forbrenningsmotor i 2035 og om å styrke det eksisterende kvotehandelssystemet som gjelder for industri og energi.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com