NRK > Nyheter

Thursday, 21 October, 17:15

NRK - 14 okt 21 kl. 06:21

Ni døde i brann på Taiwan

Ni personer er døde og 44 skadd i en brann i en 13 etasjer høy boligblokk på Taiwan. Brannen startet ved 3-tiden natt til torsdag lokal tid, opplyser brannvesenet i byen Kaohsiung. I morgentimene holdt de fortsatt på med å gjennomsøke blokken..
Les mer på NRK


Les mer om:
Taiwan, Kaohsiung

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Ni dødei , brann, Taiwan
Klartale - 11 okt 21 kl. 10:44

Spent konflikt mellom Kina og Taiwan

Kina og Taiwan er i konflikt. Den har blitt verre i det siste. Kina øker sitt militære press mot øya.

NRK - 09 okt 21 kl. 11:12

Kina lover «gjenforening» med Taiwan

En fredelig gjenforening med Taiwan «vil og kan bli realisert», hevder Kinas president Xi Jinping. – En nasjonal gjenforening med fredelige midler vil best tjene interessene til nasjonen som helhet, inkludert våre brødre på Taiwan, sa presidenten i en tale lørdag. Taiwan har i realiteten fullt selvstyre, men øya har aldri formelt erklært uavhengighet fra Kina.

NRK - 01 okt 21 kl. 13:30

Kina sendte 25 jagerfly mot Taiwan

I anledning 72-årsjubileet for Folkerepublikken Kina sendte styresmaktene i Beijing 25 jagerfly i retning Taiwan. Som svar satte Taiwan inn luftpatruljer og sporet de kinesiske flyene, opplyser Taiwans forsvarsdepartement i en uttalelse. Kina har sendt jagerfly mot Taiwan nesten daglig det siste året..

NRK - 01 okt 21 kl. 21:07

Sendte 38 krigsfly mot Taiwan

I anledning 72-årsjubileet for Folkerepublikken Kina sendte styresmaktene i Beijing til sammen 38 jagerfly i retning Taiwan. Som svar satte Taiwan inn luftpatruljer og sporet de kinesiske flyene, opplyser Taiwans forsvarsdepartement i en uttalelse. Kina har sendt jagerfly mot Taiwan nesten daglig det siste året og har trappet opp den militære trakasseringen av landet..

NRK - 03 okt 21 kl. 08:07

Kinesiske krigsfly mot Taiwan igjen

For andre døgn på rad har Kina sendt nesten 40 krigsfly mot Taiwan, opplyste forsvarsdepartementet på øya søndag. Fredag, på Kinas nasjonaldag, sendte Beijing 38 fly inn i et område sør for den selvstyrte øya. Det førte til at Taiwan lørdag anklaget Kina for trakassering og forstyrrelse av freden.

NRK - 04 okt 21 kl. 14:26

Kina sendte 52 krigsfly mot Taiwan

For tredje dag på rad har kineserne sendt krigsfly mot Taiwan. Søndag tok 39 kinesiske fly seg inn i taiwansk luftrom. Mandag var tallet 52, det største antallet så langt.

NRK - 10 okt 21 kl. 06:22

Taiwan lar seg ikke presse av Kina

Taiwan vil forsvare sitt demokrati og ikke la seg presse av Beijing, sier president Tsai Ing-wen. Kina har trappet opp trykket mot øya den siste tiden. – Dess mer vi oppnår, dess større blir presset vi får fra Kina.

Klartale - 14 okt 21 kl. 12:17

Minst 46 døde i brann på Taiwan

Minst 46 mennesker er døde etter en brann på Taiwan. I tillegg er minst 55 personer skadd, ifølge brannvesenet der. i en brann i en 13 etasjer høy boligblokk på Taiwan, ifølge brannvesenet.

NRK - 19 jun 21 kl. 14:06

USA sender vaksiner til Taiwan

USA har vedtatt å sende 2,5 millioner vaksinedoser til Taiwan, melder nyhetsbyrået Reuters. Taiwan har slitt med å få tak i vaksiner, og mener det er Kina som hindrer dem fra å få tak i dosene de trenger..

NRK - 12 jul 21 kl. 08:29

Sikrer Taiwan ti millioner vaksiner

To teknologiselskaper i Taiwan har inngått avtaler med vaksineprodusenten Pfizer/Biontech som sikrer landets myndigheter ti millioner vaksinedoser. Taiwan har tidligere anklaget Kina for å ha blokkert forsøk de har gjort på å kjøpe vaksinedoser..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 4 minutter siden

Triceratops gikk for mer enn ventet

Verdens største Triceratops-skjelett gikk under hammeren i Paris i ettermiddag. Skjelettet med kallenavnet «Big John» er anslått å være 66 millioner år gammelt og er åtte meter langt. En amerikansk samler sikret seg beinrestene til den nette sum av 6,6 millioner euro.

NRK - 30 minutter siden

Oppjusterer skredvarselet

NVE oppjusterer farevarselet for jord- og flaumskredfare i fleire kommunar i indre strøk av Møre og Romsdal, og sør i Trøndelag. Der er det no oransje nivå på farevarselet, som inneber at mange skredhendingar er venta. Nokre av dei kan få store konsekvensar.

NRK - 15 minutter siden

Kolonnekjøring over Haukeli

Det er nå kolonnekjøring på E-134 over Haukelifjell. Bilister må regne med en ventetid på inntil en time begge veier. Vinterdekk er påbudt hvis du skal over fjellet..

NRK - 30 minutter siden

Finn Remen fra Unit Five er død

Finn Remen fra Hammerfest-bandet Unit Five døde natt til torsdag. Musikeren ble 64 år gammel. Det var iFinnmark som først omtalte saken.

NRK - 45 minutter siden

Pfizer: Tredjedosen svært effektiv

En tredje vaksinedose utviklet av Pfizer/Biontech er 95,6 prosent effektiv mot infeksjoner, viser testdata som utviklerne la fram torsdag, skriver NTB. I fase tre av testen deltok 10.000 personer over 16 år på et tidspunkt da delta var den dominerende varianten, heter det.

NRK - 1 time siden

24 døde av alkoholforgiftning

Antallet som har dødd av alkoholforgiftning i Russland har nå økt til 24. Myndighetene medlte lørdag at antallet var 18 personer. Masseforgiftningen skal være knyttet til illegal alkohol som inneholdt metanol.

NRK - 1 time siden

Kidnappingsrekord på Haiti

I fjor var det snaut 800 kidnappinger på Haiti. Innen 16. oktober var det registrert 782 kidnappinger på øya.

NRK - 1 time siden

Gikk på skjær i Færder

To personer har gått på skjær med båten og sitter og venter på redning, informerer vaktleder i sørøst 110, Marthin Haugen. Begge personene skal sitte på trygg grunn i nærheten av Haneflu i Færder mens brannvesenet er på vei. Det er meldt om mye vind og en del sjø i området, forteller Haugen..

NRK - 1 time siden

Satser på ny regjering i desember

I Tyskland håper de sosialdemokratiske SPD, og koalisjonspartiene De grønne og FDP å ha ny regjering klar i starten av desember, skriver NTB. Regjeringen skal ledes av Olaf Scholz. Dersom de tre partiene lykkes med å få på plass sin regjering alt i starten av desember, blir Angela Merkel ikke Tysklands lengstsittende statsminister siden 2.

NRK - 1 time siden

Støre: Ikke grunnlag for uro

Statsminister Jonas Gahr Støre sier de følger koronasituasjonen og vil informere Stortinget og befolkningen ved behov. – Det må ha skjedd noe siden torsdag til i dag som gir grunn til uro når man nå vil ha en orientering fra statsministeren i Stortinget, sier Støre som svar på Erna Solbergs innlegg. – En samlet regjering lot seg oppdatere av helsemyndighetene på lørdag.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt