NRK > Nyheter

Wednesday, 22 March, 13:27

NRK - 28 jan 23 kl. 19:36

Netanyahu: Responsen blir «sterk, rask og nøyaktig»

Israels statsminister Benjamin Netanyahu sier at responsen på angrepet i Jerusalem lørdag kommer til å bli «sterk, rask og nøyaktig». Det melder nyhetsbyrået Reuters. Minst syv skal ha blitt drept og flere skadd i skytingen som skjedde i nærheten av en synagoge i den israelske bosettingen Neve Yaakhov i okkuperte Øst-Jerusalem. Gjerningsmannen, en 21-åring fra Øst-Jerusalem, stakk av fra stedet i en bil etter angrepet. I politijakten som fulgte, oppsto det skuddveksling mellom ham og politiet.
Les mer på NRK


Les mer om:
Benjamin Netanyahu, Jerusalem, Reuters, Neve Yaakhov, jerusalem

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Netanyahu, Responsenblir , sterk, raskog , nøyaktig
Klartale - 04 nov 22 kl. 12:28

Netanyahu tilbake på topp i Israel

Benjamin Netanyahu har vært statsminister i Israel. Nå blir han det igjen. Partiet Likud vant valget i Israel.

NRK - 11 nov 22 kl. 12:28

Netanyahu får i oppdrag å danne regjering

Tidligere statsminister Benjamin Netanyahu blir bedt om å danne ny regjering i Israel, opplyser president Isaac Herzog. Herzog har nå gått en runde med samtlige partier i den israelske nasjonalforsamlingen og konkluderer med at Netanyahu har støtte fra 64 av de 120 representantene. Søndag vil den 73 år gamle tidligere statsministeren, som er tiltalt for tillitsbrudd, bedrageri og for å ha tatt imot bestikkelser, få den formelle forespørselen om å danne regjering.

NRK - 28 nov 22 kl. 12:47

Netanyahu inngår koalisjonsavtaler med ytre høyre

I arbeidet med å danne regjering i Israel har Benjamin Netanyahu inngått avtaler med ultranasjonalistiske Noam og ytre høyre-partiet Otzma Yehudit. Søndag signerte den tidligere – og etter alt å dømme påtroppende – statsministeren en avtale med Noams leder Avi Maoz, som blant annet har snakket nedsettende om homofile og om ikke-ortodokse jøder. Maoz blir visestatsminister og skal lede en etat for «nasjonal jødisk identitet».

NRK - 19 jan 23 kl. 21:21

Bidens sikkerhetsrådgiver på besøk hos Netanyahu

President Joe Bidens nasjonale sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan er i Israel der han torsdag møtte statsminister Benjamin Netanyahu. Ifølge Netanyahus kontor diskuterte de to blant annet utsiktene til normalisering i forholdet mellom Israel og Saudi-Arabia, som begge er nære allierte av USA i Midtøsten. Israel inngikk i 2020 avtaler om normalisering med De forente arabiske emirater, Bahrain og Marokko, og Netanyahu har ikke lagt skjul på at han håper på en tilsvarende avtale med Saudi-Arabia.

NRK - 21 jan 23 kl. 19:47

Titusenvis demonstrerte mot Netanyahu

Titusenvis av israelere deltok lørdag i store demonstrasjoner mot statsminister Benjamin Netanyahu og regjeringen hans. Det skriver Reuters Netanyahu vil ha en reform av landets rettslige system, men motstanderne mener reformen truer demokratiske normer og maktfordelingen. Reformen går blant annet ut på å styrke regjeringens evne til å utnevne dommere og motsi seg beslutninger fra høyesterett.

NRK - I førrgår: 00:05

Bekymret Biden ringte Netanyahu

USAs president Joe Biden ringte søndag Israels president Benjamin Netanyahu for å gi uttrykk for bekymring for den fastlåste striden om rettsreformen i landet. Biden oppfordret Netanyahu til å jobbe for et kompromiss i saken, sier Det hvite hus. I uken som gikk avviste Netanyahu et forslag til kompromiss fra president Isaac Herzog i den betente striden.

NRK - 16 nov 22 kl. 11:24

Russland berømmer USAs respons etter eksplosjonen i Polen

Russland kaller USAs respons etter eksplosjonen som krevde to menneskeliv i Polen tirsdag ettermiddag for «avmålt» og berømmer responsen. – I dette tilfellet bør oppmerksomheten rettes mot den avmålte og mer profesjonelle responsen fra amerikansk side, sa pressetalsperson for president Vladimir Putin, Dmitrij Peskov, onsdag. Peskovs uttalelse kom etter at USAs president Joe Biden, i tillegg til amerikanske forsvarskilder, antydet at eksplosjonen kan ha blitt forårsaket av en rakett fra Ukraina som ble avfyrt for å beskytte seg mot russiske raketter.

NRK - 06 okt 22 kl. 00:03

Netanyahu innlagt på sykehus

Israels tidligere statsminister Benjamin Netanyahu ble innlagt på sykehus onsdag etter å ha blitt uvel på den jødiske helligdagen jom kippur. Den israelske kringkasteren Kan melder at 72 år gamle Netanyahu ble takk til Shaarei Tezedek-sykehuset i Jerusalem etter å ha fått smerter i brystet mens han deltok på en seremoni i synagogen. Lokale medier siterer sykehuset på at han har vært gjennom en rekke tester som ga normale resultater, men at han vil overnatte på sykehus for observasjon.

NRK - 02 nov 22 kl. 03:57

Går mot flertall for Benjamin Netanyahu

Israels tidligere statsminister Benjamin Netanyahu sier han nærmer seg en retur til makten. Valgdagsmålingene fra tre TV-kanaler tydet på at Netanyahu og hans blokk, som samler religiøse og ytterliggående høyrepolitikere, kan få flertall. Det stemmer også overens med meningsmålingene i forkant av valget..

NRK - 02 nov 22 kl. 06:26

Netanyahu regner med seier

Israels tidligere statsminister Benjamin Netanyahu sier han nærmer seg en retur til makten. Foreløpige valgresultater viser at et flertall er innen rekkevidde. Valgarbeiderne jobbet gjennom natta, og hadde like før klokka 7 onsdag morgen talt opp 44 prosent av stemmene.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Macron: Pensjonsreform bør tre i kraft før årsskiftet

Frankrikes president Emmanuel Macron seier til fransk TV at den omstridde pensjonsreforma bør bli vedteke og tre i kraft før årsskiftet, melder Reuters. Han sa han forstod at reforma er upopulær, men at ho er naudsynt. – Jo lenger vi ventar, desto verre blir underskotet.

NRK - 15 minutter siden

Bekrefter aksjon mot Karlsøybruket

Christin Pedersen i selskapet Fjordlaks bekrefter at det tirsdag var en aksjon mot Karlsøybruket i Troms. – Regnskapet til denne bedriften blir administrert og ført i Ålesund. Derfor ble det i den forbindelse også gjort beslag i dokumenter som befant seg i Ålesund, skriver Pedersen i en uttalelse.

NRK - 15 minutter siden

Kina vil ha FN-gransking av Nord Stream-sabotasjen

Kina støttar Russlands ønske om ei FN-leia, uavhengig gransking av sabotasjeaksjonen mot gassrøyrleidningane Nord Stream 1 og 2 i Austersjøen. Det opplyser kinesisk UD på Twitter onsdag. Ukraina har skulda Russland for å stå bak sabotasjen, medan europeiske land har vore forsiktige med å seie noko om kven som kan stå bak..

NRK - 15 minutter siden

Lager Easee - 81 mister jobben

Norautron har produsert elbil-laderen Easee. Nå får det konsekvenser for 81 ansatte i Horten at elbil-laderen har fått forbud mot salg i Sverige. Det kom fram på et allmøte i går tirsdag, skriver Gjengangeren.

NRK - 15 minutter siden

Togpassasjerene mindre fornøyde enn før

Jernbanedirektoratets undersøkelse av kundetilfredshet viser en nedgang fra fjerde kvartal i fjor til første kvartal i år. Det er særlig punktligheten og kundeinformasjon når togene ikke er i rute som drar tilfredsheten ned, mens kundene er jevnt over godt fornøyd med servicen om bord og renhold på togene. Særlig på Østlandet har det de siste månedene vært mange avvik og lav punktlighet, i tillegg til problemene med Follobanen.

NRK - 15 minutter siden

Macron: Pensjonsreform blir vedteke før årsskiftet

Frankrikes president Emmanuel Macron seier til fransk TV at den omstridde pensjonsreforma kan bli vedteke før årsskiftet, melder Reuters. Den siste tida har det vore fleire demonstrasjonar mot reforma, som blant anna hevar pensjonsalderen. Regjeringa overlevde også så vidt eit mistillitsforslag tidlegare denne veka..

NRK - 30 minutter siden

Fleire skadde etter skipsvelt i Skottland

Fleire personar er skadde etter at eit skip velta medan det låg i tørrdokk i ei hamn i Skottland, melder Reuters. Fem ambulansar, eit redningshelikopter og redningsmannskap har rykka ut til staden som ligg i Leith utanfor Edinburgh. Ifølge kjelder på staden var kraftig vind grunnen til velten..

NRK - 30 minutter siden

Støre: – Kontrollkomiteens Ukraina-kritikk er feilslått

Statsminister Jonas Gahr Støre mener leder av kontrollkomiteen Peter Frølich (H) prøver å «skåre billig poeng» med kritikken av regjeringens Ukraina-innsats. – Det bildet som komiteens leder prøver å tegne av norsk Ukraina-bistand, mener jeg er feilaktig, sier Støre til NTB. Støre sier at han selvsagt tar komiteens uttalelse på alvor.

NRK - 30 minutter siden

Zelenskyj på besøk nær fronten i Bakhmut

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj besøkte onsdag fronten nær Bakhmut, ifølge ukrainske styresmakter. Der skal han ha møtt soldatar i området, der det har vore svært harde kampar. Slaget om Bakhmut i Aust-Ukraina har gått føre seg i fleire månader.

NRK - 1 time siden

Varsler om kraftig snøfokk i Finnmark og Troms

Varslingstjenesten Varsom har sendt ut gult farevarsel for kraftig snøfokk langs kysten og fjordstrøkene i Finnmark og deler av Nord-Troms fra onsdag formiddag av..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com