NRK > Nyheter

Tuesday, 16 July, 17:17

NRK - 02 jan 24 kl. 00:53

Nesten 30.000 migranter krysset Den engelske kanal

Nærmere 30.000 migranter krysset Den engelske kanal i små båter i håp om å ta seg til Storbritannia i fjor, ifølge britiske myndigheter. Det offisielle tallet på personer som kom til sørøstkysten av England er 29.437. Det er en nedgang på over en tredel fra året før, men fortsatt det nest høyeste siden britene begynte å offentliggjøre denne statistikken i 2018.
Les mer på NRK


Les mer om:
Den, Storbritannia, England, Rishi Sunak, Sunak, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Nesten, 30.000, migranter, kryssetDen , engelske, kanal
NRK - 01 jan 24 kl. 21:05

Færre migranter krysset Den engelske kanal i 2023

Etter mange år med økning var det i fjor en nedgang i antall migranter som krysset Den engelske kanal mellom Frankrike og England, ifølge britiske myndigheter. 29.437 migranter krysset havstrekningen i løpet av 2023, noe som er en nedgang på hele 36 prosent fra rekordåret i 2022 da 47.

NRK - 03 sep 23 kl. 14:25

Rekordmange migranter krysset Den engelske kanal

Lørdag krysset 872 migranter i 15 farkoster Den engelske kanal. Det er døgnrekord for i år, opplyser britiske myndigheter. Den forrige rekorden for året var fra 10.

NRK - 08 sep 23 kl. 04:13

New Yorks ordfører frykter migrantstrøm kan ødelegge byen

New Yorks demokratiske ordfører Eric Adams frykter at migrantstrøm kan ødelegge byen. Antallet migranter er for stort til at byen kan takle det, sier han. – Denne saken komme til å ødelegge New York City, sa Adams onsdag kveld på et folkemøte der han svarte på spørsmål fra innbyggerne i storbyen.

NRK - 30 sep 23 kl. 02:09

Stor økning i migranttrafikken i farlig jungel i Latin-Amerika

Antallet migranter som har tatt seg gjennom den farlige Darien-jungelen mellom Panama og Colombia på vei til USA, har skutt i været til mer enn 400.000 i år. Langs ruta er ville dyr, tykk jungel, elver og kriminelle gjenger som raner migranter eller krever penger for å lede dem gjennom jungelen.

NRK - 18 dec 23 kl. 02:24

Kinesiske spionballonger skal ha krysset over Taiwanstredet

To kinesiske ballonger ble søndag oppdaget etter å ha krysset Taiwanstredet, ifølge det taiwanske forsvarsdepartementet. Ballongene krysset stredet skillelinjen og fløy østover mot Stillehavet før de forsvant, melder departementet. Taiwan har tidligere truet med å skyte ned slike ballonger.

NRK - 18 dec 23 kl. 02:24

Kinesiske værballonger skal ha krysset over Taiwanstredet

To kinesiske ballonger ble søndag oppdaget etter å ha krysset Taiwanstredet, ifølge det taiwanske forsvarsdepartementet. Taiwan mener at ballongene var værballonger. Ballongene krysset stredet skillelinjen og fløy østover mot Stillehavet før de forsvant, melder departementet.

NRK - 22 maj 24 kl. 01:33

Finland styrker grensa mot øst

Den finske regjeringen vil skjerpe grenseovervåkingen langs den over 130 mil lange grensen til Russland, og vil avvise migranter fra Russland. Det skriver SVT. Statsminister Petteri Orpos høyreekstreme koalisjonsregjering la i går fram et lovforslag om å blokkere migranter ved grensa.

Klartale - 15 feb 24 kl. 06:00

Vet ikke hva de bør gjøre på grensa

Mange migranter ønsker å komme seg inn til Europa. Det gjør de ved å reise med båt over til Europa. Rundt 380.

NRK - 06 okt 23 kl. 16:54

Minst 500 migranter har kommet til Kanariøyene siste døgn

Over 500 migranter har kommet til Kanariøyene i seks store trebåter det siste døgnet, etter å ha krysset Atlanterhavet fra Vest-Afrika. Det melder sjøredningstjenesten i Spania fredag. Båtene ankom samtidig som EU-ledere møttes i Granada til et møte om migrasjon.

NRK - 14 jun 24 kl. 17:29

Turist krysset norsk-russisk grense ulovlig

Politiet har anmeldt en europeisk turist for å ha krysset den norsk-russiske grensen ulovlig. Mannen i 50-årene krysset fra Norge til Russland og raskt tilbake til Norge igjen. Mannen har fått et forelegg pålydende kroner 12.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Bevæpnet politiaksjon ved Torvet

Politiet bevæpnet seg etter melding om en mann som truet med kniv ved Torvet i Trondheim. Hendelsen skal ha skjedd klokka 15.26.

NRK - 30 minutter siden

20 døde i bussulykke i Peru

20 personer skal være døde etter en bussulykke i Andesfjellene i Peru. Det melder Reuters. Det er forløpig ikke kjent hva som forårsaket ulykka..

NRK - 3 timer siden

Skulptur stjålet fra Stavanger domkirke – verdt 300.000 kroner

Klokken 12.10 rykket politiet ut på en melding om et innbrudd i Stavanger domkirke. En skulptur av stein er borte, opplyser politiet.

NRK - 1 time siden

Slagsmål mellom flere personer

Politiet har fått melding om slagsmål mellom flere personer på Brakerøya i Drammen. Det er uavklart om noen er skadet. Politiet er på vei til stedet.

NRK - 2 timer siden

Reuters: Seks funnet døde på hotell i Bangkok

Ifølge lokalt politi skal flere personer være drept i en skyting på et hotell i Bangkok, melder Reuters. Flere thailandske medier melder det samme. Ifølge lokalt politi skal de døde ha blitt funnet på et hotellrom..

NRK - 1 time siden

Tate får fortsatt ikke forlate Romania

Den kontroversielle influenceren Andrew Tate får fortsatt ikke forlate Romania i påvente av en rettsak hvor han er siktet for menneskesmugling. Det kom en domstol i landet frem til tirsdag. Avgjørelsen om å ha fratatt Tate reisefriheten man har i EU har vært kontroversiell.

NRK - 2 timer siden

Til sykehus etter mc-ulykke i Vinje

En mann i 50-årene fra Litauen blir fraktet til sykehus etter å ha kjørt i en fjellvegg med motorsykkel på Dalsvegen i Vinje. Nødetatene er på stedet. Føreren skal være ved bevissthet, opplyser politiet..

NRK - 2 timer siden

Reuters: Mulig skyting på hotell i Bangkok

Ifølge lokalt politi skal flere personer være drept i en skyting på et hotell i Bangkok, melder Reuters. Flere thailandske medier melder det samme..

NRK - 2 timer siden

Minst 50 drept i nye angrep i Gaza, ifølge palestinske helsemyndigheter

Nye israelske bombeangrep i Gaza har tatt livet av minst 50 palestinere i ulike deler av enklaven, ifølge helsemyndighetene der. Klokka 14.41 skriver nyhetsbyrået Reuters at 21 er blitt drept bare i Khan Younis, der også 26 er såret i et luftangrep mot en teltleir.

NRK - 2 timer siden

Trolig seks døde etter mulig skyting på hotell i Bangkok

Ifølge lokalt politi skal seks personer være drept i en skyting på et hotell i Bangkok, melder Reuters. Reuters skriver videre at de jobber med å verifisere meldingene..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com