NRK > Nyheter

Saturday, 02 December, 12:18

NRK - 04 okt 22 kl. 12:49

Nemnde ikkje nyval i opningstalen

Den danske nasjonalforsamlinga Folketinget opna i dag. I forkant hadde mange venta at den danske statsministeren Mette Frederiksen ville skrive ut nyval. I talen nemnde Frederiksen ikkje noko om dette. Frederiksen nytta tid på å snakke om den spente situasjonen i Europa med krig i Ukraina, eksplosjonane på Nord Stream-ledningane og aukande prisar. Ho nbyttta også taletid om klima- og naturkrisa og korleis Danmark er og skal vere «ein grøn supermakt».
Les mer på NRK


Les mer om:
Folketinget, Mette Frederiksen, Frederiksen, Europa, Ukraina, Nord Stream, Danmark, Radikale Venstre

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Nemnde, ikkje, nyvali , opningstalen
NRK - 04 okt 22 kl. 12:49

Danmark: Skreiv ikkje ut nyval

Den danske nasjonalforsamlinga Folketinget opna i dag. I forkant hadde mange venta at den danske statsministeren Mette Frederiksen ville skrive ut nyval. I Frederiksens opningstale nemnde ikkje ho noko om dette.

Nyhetspressen - 08 jan 23 kl. 21:42

Kva er eigentleg VPN?

VPN-tenester blir stadig meir populære her heime i Noreg og generelt i verda. Det er det fleire grunnar til, men kort frotalt gjer VPN deg mange fordelar på nettet når det gjeld personvern, tryggleik og ikkje minst brukaropplevingar. Med ein VPN-teneste kan du sjå innhald som eigentleg er blokkert i Noreg, som til dømes Netflix i USA, der utvalet av underhaldning er langt større enn her heime.

NRK - 07 jul 22 kl. 12:19

Skottlands førsteminister vil ha nyval

Leiar for det skotske nasjonalpartiet og førsteminister for Skottland, Nicola Sturgeon, meiner det er utruleg at Boris Johnson kan bli sitjande som statsminister i fleire månadar til det konservative partiet vel ein ny partileiar. Sturgeon gir uttrykk for at det beste er om Storbritannia skriv ut nyval, sjølv om ho ikkje trur det er sannsynleg, skriv Reuters..

NRK - 07 jun 23 kl. 12:33

Kimek får dispensasjon til å gjere russiske fartøy sjøklare

Skipsverftet Kimek i Kirkenes får halde fram med arbeidet på to russiske fiskefartøy som ligg ved verftet. I eit brev til Kimek skriv Utanriksdepartementet at verftet får dispensasjon "til å yte fagleg bistand som er strengt naudsynt for sjøsetting og uttransportering av dei nemnde fartøya." Departementet meiner dette ikkje vil vere i strid med sanksjonsreglane overfor Russland.

NRK - 04 nov 22 kl. 10:02

Det blir ikkje val i Nord-Irland i desember

Britiske styresmakter har avgjort at det ikkje blir val i Nord-Irland i desember eller tidlegare. Eit nyval må haldast innan midten av januar. Britanes Nord-Irland-minister Chris Heaton-Harris, seier han skal informere Parlamentet i neste veke.

NRK - 17 maj 22 kl. 21:08

Zelenskyj taler til filmfestivalen i Cannes

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj talte via video til filmfestivalen i Cannes, som opna tysdag. – Til slutt vil hatet forsvinne, og diktatorane vil døy, sa han i den overraskande talen under opninga av den 75. filmfestivalen i Palais des Festivals i Cannes.

NRK - 17 maj 22 kl. 21:08

Zelenskyj talte til Cannes-festivalen

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj talte via video til filmfestivalen i Cannes, som opna tysdag. – Til slutt vil hatet forsvinne, og diktatorane vil døy, sa han i den overraskande talen under opninga av den 75. filmfestivalen i Palais des Festivals i Cannes.

NRK - 30 jun 22 kl. 12:42

Leiarar i oljebransjen varslar streik

Medlemmane i fagforeininga Lederne har røysta nei til meklingsresultatet med Norsk olje og gass og varslar at ein streik vil bli sette i verk. Det skriv dei på sine nettsider. Det gjeld for totalt 74 medlemmar som arbeidar ved Equinors innretningar Gudrun, Oseberg Aust og Oseberg Sør.

NRK - 13 aug 22 kl. 22:57

Norsk journalist anholdt i Afghanistan

Ein gruppe afghanske og internasjonale journalistar vart i dag arresterte av sikkerheitsstyresmakter i Kabul. Journalistane dekka ein demonstrasjon for kvinners rettigheiter. – Vi er også kjent med at ein norsk journalist var blant dei anholdte, seier pressetalsperson i Utenriksdepartementet Ane Haavardsdatter Lunde til NRK.

NRK - 03 okt 22 kl. 15:32

Politiet etterforskar hending på Åråsen

Politiet vil starte etterforsking etter truslar og hatefulle ytringar frå ein supporter på Åråsen laurdag. – Eg kan bekrefte at det blir oppretta ein politisak etter ei hending på Åråsen laurdag, der ein supporter kom med alvorlege truslar og hatefulle ytringar mot dommar og spelar, seier politiførstebetjent Frank Muri til VG. Amahl Pellegrino var ein av spelarane som blei utsett for dette.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

Gult farevarsel for snø i Rogaland

Meteorologisk institutt varsler store snømengder i Rogaland det neste døgnet. I den forbindelse har de sendt ut gult farevarsel. – Fra lørdag ettermiddag til søndag formiddag ventes det rundt 10–20 centimeter snø, skriver instituttet på X.

NRK - 30 minutter siden

Bevaring av skog og hav i sentrum

Statsminister Jonas Gahr Støre deltar på klimatoppmøtet i Dubai sammen med stats- og regjeringssjefer fra Brasil, Frankrike, Tonga, Ghana og Indonesia. Der fremhevet Støre viktigheten av en global innsats for å ta vare på skog og hav, skriver regjeringen i en pressemelding. – Vi når ikke klimamålene uten å ta vare på naturen.

NRK - 45 minutter siden

Vatikanet oppfordrer verdens land til gjennombrudd på klimatoppmøtet

Pave Frans oppfordrer landene på FNs klimatoppmøte til å komme med et gjennombrudd som vil muliggjøre framskritt. Paven uttrykker uro knyttet til hvordan verdens land skal takle den stigende globale temperaturen. – Brødre og søstre, det er essensielt at det blir et gjennombrudd som ikke er en delvis endring av kursen, men heller en ny måte å gjøre fremskritt på sammen, sa kardinal Pietro Parolin ved Vatikanets sekretariat på klimatoppmøtet på vegne av paven lørdag.

NRK - 45 minutter siden

Skulle hindre at brannen spredte seg – fant hasjplantasje

Da politiet skulle evakuere nabohuset til et brennende hus i Malvik fant de en hasjplantasje. Rundt halv 11 lørdag formiddag ble det bekreftet at en person omkom i brannen. – Brannvesenet tok seg inn i et av nabohusene og gjorde funn av det som kan virke som en hasjplantasje, sier politioverbetjent Hans Christian Storset Jannisson.

NRK - 1 time siden

E24: Dyrevernere har lånt ut millioner i gråmarkedet

Dyrebeskyttelsen Bergen har gitt kortsiktige lån til folk som ikke får lån i en vanlig bank, på grunn av betalingsanmerkninger og misligholdt gjeld, skriver E24. Avisen har avdekket at dyrevernsorganisasjonen siden 2013 har drevet med utlån av penger i gråmarkedet, der private låner av hverandre utenfor det regulerte banksystemet. Renten på lånene har «for det meste» vært 13 prosent, ifølge et dokument fra Stiftelsestilsynet.

NRK - 1 time siden

Boris Johnson: Å stille spørsmål om en babys hudfarge er ikke rasistisk

Etter at rasismeanklager mot den britiske kongefamilien igjen har fått oppmerksomhet, hevder eksstatsminister Boris Johnson at det er helt normalt å lure på hvilken hudfarge et barn vil få. I et intervju med Daily Mail sier han at det er normalt for familier å lure på hvordan deres nye ufødte baby kommer til å se ut og kaller det en del av menneskets natur. Bakgrunnen for debatten er at prins Harry og hertuginne Meghan i 2021 hevdet at noen i kongefamilien var bekymret for hvilken hudfarge deres sønn ville få.

NRK - 1 time siden

Person funnet død etter boligbrann i Malvik

Det er funnet en død person der en eldre mann er savnet, etter en boligbrann i Malvik i Trøndelag. Brannen startet tidlig lørdag morgen. Huset var fullstendig overtent da nødetatene kom til stedet.

NRK - 2 timer siden

OL-vinner dømt for storming av Kongressen

Den amerikanske OL-gullvinneren i svømming Klete Keller er dømt til seks måneders husarrest, 360 timers samfunnstjeneste og tre års prøvetid for sin rolle i stormingen av Kongressen 6. januar 2021, melder ABC News. Keller var blant de første som ble pågrepet etter kongresstormingen.

NRK - 2 timer siden

Drapet i Porsgrunn: Moren til avdøde refser politiet

Moren til 22-åringen som ble drept i Porsgrunn natt til sist mandag, reagerer sterkt på at sønnen ikke fikk hjelp av politiet i forkant av drapet. Det sier morens bistandsavokat Hanne Wold Johansen i Elden Advokatfirma..

NRK - 3 timer siden

Brann i bolig i Halden – evakuerer naboer

Det brenner i en bolig i Halden. Brannvesenet kjørte i 9-tiden tilfeldigvis forbi med en stigebil da de oppdaget flammer ut av et av vinduene på et leilighetsbygg med fem boliger, opplyser politiet til NRK. – Vi er inne med røykdykkere for å prøve å slukke brannen.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com