NRK > Nyheter

Tirsdag, 27 Juli, 06:30

NRK - 27 mai 21 kl. 07:56

Nekta tilgjenge til rettssak

Australias ambassadør til Kina får ikkje vere til stades i rettssaka mot ein australsk-kinesisk akademikar, som er tiltalt for spionasje i Kina. Yang Jun (56) er australsk statsborgar, fødd i Kina. Han seier han er uskuldig. Saka har ført til strid mellom dei to landa. Saka går for lukka dører med omfattande vakthald rundt rettsbygninga i Beijing..
Les mer på NRK


Les mer om:
Kina, Jun, Beijing

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Nekta, tilgjenge, til, rettssak
NRK - 14 juli 21 kl. 11:20

Seks nye koronabøter

Vest politidistrikt har bøtelagt seks personar for brot på smittevernreglane. Dei har fått 20.000 kroner i bot kvar for å nekta å ta inn på pliktig karantenehotell i mai og juni.

NRK - 05 mai 21 kl. 03:51

Chauvin ber om ny rettssak

Politimannen som er dømt for drapet på Floyd, Derek Chauvin, ber om ny rettssak på grunn av feil hos juryen og påtalemyndigheten. Chauvins advokat Eric Nelson mener at hans klient ikke fikk en rettferdig rettssak på grunn av all medieomtalen..

NRK - 25 juni 21 kl. 17:33

Chauvin får ikke ny rettssak

En dommer har avvist begjæringen fra Derek Chauvins forsvarere om en ny rettssak og slår fast at Chauvin ikke er blitt nektet en rettferdig rettssak. Chauvin ble i april funnet skyldig i drapet på George Floyd, og straffeutmålingen er ventet i dag..

Dagbladet - 31 mars 21 kl. 15:01

Anbefaler rettssak:- Risikerer veldig lite

Jusprofessor Hans Fredrik Marthinussen mener at regelverket ikke er tydelig nok til at man kan straffes og at man har lite å tape på en mulig rettssak..

NRK - 21 mars 21 kl. 17:24

Rettssak mot Ikea i Frankrike

Mandag starter rettssak mot den franske avdelingen av Ikea som står tiltalt for å ha spionert på ansatte og arbeidssøkende, skriver NTB. Det er både bedriften som enhet samt flere tidligere sjefer i Ikea Frankrike som står på tiltalebenken..

NRK - 22 mars 21 kl. 05:57

Rettssak mot canadier i Kina

Saken mot Michael Kovrig fra Canada som ble pågrepet for mer enn to år siden og tiltalt for spionasje, startet i Beijing mandag. Høringen skjer få dager etter en lukket rettssak mot landsmannen Michael Spavor. Canadas statsminister Justin Trudeau har reagert med sinne på de to lukkede rettssakene og sier fengslingen av de to mennene er «fullstendig uakseptabel»..

NRK - 22 mars 21 kl. 09:41

Dømd til psykisk helsevern for drap

Ein mann i 20-åra er i Sogn og Fjordane tingrett dømd til tvungen psykisk helsevern for drapet på ei kvinne i Florø i november 2019. Mannen erkjende dei faktiske forholda, men nekta straffskuld. Han må betale dottera til kvinna 85.

NRK - 04 mai 21 kl. 14:06

Sju års fengsel for overgrep

Ein mann i 50-åra frå Møre og Romsdal er dømd til fengsel i 7 år for seksuelle overgrep mot barnet sitt. Ifølgje dommen starta overgrepa då jenta berre var fem år gamal, og heldt fram i fleire år med stadige overgrep. Deler av tiltalen er tatt ut etter ordre frå Riksadvokaten.

NRK - 18 mai 21 kl. 16:39

Fem månaders fengsel for bedrageri

Ein mann i 60-åra frå Trondheim er dømd for grovt bedrageri av ei eldre kvinne.Tiltalte hjalp henne med ærend og hadde fullmakt til å disponere kontoen hennar. I alt overførte han 429 tusen kroner til seg sjølv gjennom halvtanna år.

NRK - 23 mai 21 kl. 09:56

100 smitta på Mount Everest

Minst 100 fjellklatrarar skal vere koronasmitta på Mount Everest, melder The Guardian. Rundt 400 utanlandske klatrarar har fått klarsignal til å klatre i Mount Everest i år. I fjor var fjellet stengt på grunn av pandemien.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Norcem-brann slukket

Brannen på Norcems sementfabrikk i Brevik i Telemark er slukket, opplyser 110-sentralen i Sør-Øst. Brannen startet ved 22-tiden i kullanlegget på fabrikken. Ifølge Norcem selv var regnvann årsaken til at styringssystem ble slått ut, og fin-kullet selvantente.

NRK - 45 minutter siden

Kontakt mellom Nord- og Sør-Korea

Leiarane i Nord-Korea og Sør-Korea er samde om å ta opp att den direkte kommunikasjonen og å forbetre banda mellom landa. Nord-Korea kutta alle kommunikasjonskanalar med Sør-Korea i juni i fjor og sprengde også eit kontor for samarbeid med Sør-Korea. Bakgrunnen var at sørkoreanske aktivistar sende løpesetlar med kritikk av den nordkoreanske leiinga over grensa med ballongar.

NRK - 1 time siden

14 sivile drepne i Niger

Væpna menn på motorsyklar drepne 14 menneske i eit åtak mot landsbyen Wiye ligg i distriktet Banibangou vest i Niger, nær grensa til Mali. Angrepet søndag var retta mot sivile, og ni av dei drepne arbeidde på ein åker, opplyser innanriksdepartementet i Niger. Åtak frå jihadistgrupper er ikkje uvanlege i regionen.

NRK - 1 time siden

Ny informasjon om fallskjermulykke

Skadene til kvinnen som omkom i en basehoppulykke i Loen 10. juli, tilsier at hun traff fjellet eller terrenget først, og at hun ikke forsøkte å løse ut fallskjermen. 47 år gamle Amy Griffin Kjørsvik døde i ulykken.

NRK - 1 time siden

35 nye smittede i Oslo

Det er registrert 35 nye koronasmittede personer i Oslo siste døgn. Det er 12 flere enn samme dag i forrige uke. Smittetallene er høyest i bydelene Frogner og St.

NRK - 1 time siden

300 uten strøm i Agder

300 husstander i Agder er fortsatt uten strøm etter nattens uvær, ifølge Agder Energi som har hatt feilrettere ute i hele natt. Strømbruddet skyldes sraftig regn, lyn og torden over Sør-Norge. I løpet av de siste 12 timene er det registert over 20.

NRK - 3 timer siden

Over 20.000 lynnedslag

Uværet over Sør-Norge har ført til over 24.000 lynnedslag de siste 12 timene, melder Meteorologisk institutt. Verst har det gått utover Rogaland, Agder og Østlandet.

NRK - 3 timer siden

Over 10.000 lynnedslag

Uværet over Sør-Norge har ført til over 10.000 lynnedlsag mandag, melder Meteorologisk institutt. Verst har det gått utover Rogaland, Agder og Østlandet.

NRK - 3 timer siden

Miller endte på 24. plass

OL-debutant Lotte Miller endte på en 24.-plass i triatlon for kvinner i OL i natt. Flora Duffy fra Bermuda vant.

NRK - 5 timer siden

Havnet på taket etter vannplaning

En bil havnet på taket på E18 i Bærum etter at sjåføren trolig mistet styringen på grunn av store vannmengder i veien mellom Strand og Lysaker. Føreren og passasjeren kom seg selv ut av bilen, men er kjørt til sykehus for kontroll, melder politiet..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt