NRK > Nyheter

Wednesday, 22 March, 14:30

NRK - 13 sep 22 kl. 11:24

Nedstenging av svensk atomreaktor forlenges til januar

Nedstengingen av en reaktor på kjernekraftverket Ringhals på den svenske vestkysten forlenges fram til slutten av januar. Det kan øke risikoen for strømbrudd. Reaktoren Ringhals 4 kunne ikke starte opp igjen etter sommerens vedlikehold fordi en viktig komponent gikk i stykker under oppstarten. Tidligere var det ventet at problemet kom til å være løst innen slutten av november. Tirsdag opplyste imidlertid kraftselskapet Vattenfall at stansen må forlenges til 31.
Les mer på NRK


Les mer om:
Ringhals, Vattenfall, Sør-Sverige

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Nedstengingav svensk , atomreaktor, forlenges, til, januar
NRK - 31 jan 23 kl. 15:14

Belgia stenger nok en atomreaktor

Belgia stenger ned nok en atomreaktor som har forsynt landet med elektrisitet i 40 år. Belgiske myndigheter har i likhet med Tyskland besluttet å stenge ned sine atomkraftverk, og ett minutt før midnatt tirsdag vil reaktor 2 ved Tihange-kraftverket bli koblet fra elektrisitetsnettet. Belgias har hatt sju reaktorer i drift, fordelt på to kraftverk, og de stenger nå ned den andre av disse.

NRK - 27 jul 22 kl. 22:10

Israelsk avis: Iran bygger atomreaktor

Myndighetene i Iran sier de bygger en ny atomreaktor, melder Jerusalem Post. Formålet er forskning, ifølge Mohammad Eslami, som leder Irans atomenergiorganisasjon. Han siteres av iranske medier, som igjen siteres av Jerusalem Post.

NRK - 13 dec 22 kl. 23:52

Kongressen jobber for unngå full stans i offentlig sektor

I Kongressen i USA forhandles det på høygir for å få på plass en midlertidig budsjettløsning og unngå en nedstenging av offentlig sektor. Demokratene har lagt fram et hasteforslag som vil sikre finansieringen av føderale tjenester og etater fram til lille julaften. En avstemning kan skje allerede på onsdag.

NRK - 16 jul 22 kl. 09:45

Kina forlenger korona-nedstenging

Myndighetene i Macao i Kina forlenger nedstenging av byen til 22. juli, melder Reuters. Regionen ligger 65 kilometer vest for Hongkong.

NRK - 26 nov 22 kl. 21:18

Forlenger nedstenging

Presidenten i Uganda forlenga laurdag ei seks veker lang nedstenging laurdag av to distrikt i episenteret av eit ebola-utbrot som har kravd 55 liv. Sidan utbrotet vart erklært den 20. september, har den frykta sjukdomen nådd hovudstaden Kampala.

NRK - 02 nov 22 kl. 12:55

IA-avtalen forlenges med to år

Partene i arbeidslivet og regjeringen er enige om å forlenge dagens avtale om et inkluderende arbeidsliv, den såkalte IA-avtalen, med to år. Samtidig er det enighet om å forsterke innsatsen for å redusere sykefravær og frafall i arbeidslivet, skriver regjeringen i en pressemelding. Siden forrige IA-avtale ble inngått for perioden 2019–2022, har norsk arbeidsliv måttet håndtere en pandemi og til tider høy arbeidsledighet.

NRK - 02 sep 22 kl. 10:06

Kullgruvedriften på Svalbard forlenges

Gruve 7 på Svalbard skulle egentlig stenge høsten 2023. Krigen i Ukraina har ført til skyhøye priser på kull. Nå forlenges driften i ytterligere to år på grunn av økt etterspørsel etter kull..

NRK - 27 feb 23 kl. 17:54

Tate-brødrene tapte anke om forlenget varetekt

En domstol i Romania avviser influenseren Andrew Tates anke av kjennelsen om forlenget fengsling. Han etterforskes for blant annet menneskehandel og voldtekt. Britisk-amerikanske Tate (36) og broren Tristan Tate (34) har vært i varetekt siden 29.

NRK - 02 jun 22 kl. 13:04

Våpenhvilen i Jemen forlenges

Våpenhvilen i Jemen forlenges med to måneder. Det opplyser FNs Jemen-utsending Hans Grundberg. På Twitter sier Grundberg at partene i krigen i Jemen er enige om forlengelsen, men han understreker at mer må gjøres for at den fullt ut skal innfri sitt potensial.

NRK - 14 dec 22 kl. 11:24

Politidirektoratet: Midlertidig bevæpning av politiet forlenges med åtte uker

Den midlertidige bevæpningen av politiet forlenges med åtte uker fra og med 15. desember 2022. – Politiet jobber i tett samarbeid med andre aktører.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

15 personer ble skadd etter skipsvelt i Skottland

15 personer ble skadd og fraktet til sykehus etter at et skip veltet mens det lå i tørrdokk i en havn i Skottland onsdag morgen, melder Reuters. Ifølge BBC er det et forskningsfartøy. Fem ambulanser, et redningshelikopter og redningsmannskap rykket ut til dokken som ligger i Leith utenfor Edinburgh.

NRK - 1 time siden

Mann tiltalt for nye truslar mot BT-tilsette

Ein mann i 40-åra er sett under tiltale ved Hordaland tingrett etter å ha sendt truande e-postar til to tilsette i Bergens Tidende. I november blei det klart at mannen skulle i retten tiltalt for drapstruslar mot BT-redaktør Frøy Gudbrandsen. I ein tilleggstiltale kjem det no fram at mannen har truga endå ein tilsett i avisa.

NRK - 45 minutter siden

To nye siktet etter skytingen på Grim i Kristiansand

En mann og en kvinne i 20-årene er siktet for drapsforsøk, etter at en mann i 20-årene i februar ble alvorlig skadet etter å ha blitt skutt mot utenfor Meny på Grim i Kristiansand. Det skriver Fædrelandsvennen. Tidligere er en mann i 20-årene pågrepet i saken.

NRK - 1 time siden

NVE: Fyllingsgraden fortsetter å synke

Ved inngangen av året, i uke 1, hadde vannmagasinene i Norge en fyllingsgrad på 61,8 prosent. Ti uker senere er det redusert med mer enn en tredel. I vannmagasinene i Norge lå fyllingsgraden på 38,3 prosent ved utgangen av forrige uke, altså uke 11.

NRK - 1 time siden

Macron: Pensjonsreform bør tre i kraft før årsskiftet

Frankrikes president Emmanuel Macron seier til fransk TV at den omstridde pensjonsreforma bør bli vedteke og tre i kraft før årsskiftet, melder Reuters. Han sa han forstod at reforma er upopulær, men at ho er naudsynt. – Jo lenger vi ventar, desto verre blir underskotet.

NRK - 1 time siden

Bekrefter aksjon mot Karlsøybruket

Christin Pedersen i selskapet Fjordlaks bekrefter at det tirsdag var en aksjon mot Karlsøybruket i Troms. – Regnskapet til denne bedriften blir administrert og ført i Ålesund. Derfor ble det i den forbindelse også gjort beslag i dokumenter som befant seg i Ålesund, skriver Pedersen i en uttalelse.

NRK - 1 time siden

Kina vil ha FN-gransking av Nord Stream-sabotasjen

Kina støttar Russlands ønske om ei FN-leia, uavhengig gransking av sabotasjeaksjonen mot gassrøyrleidningane Nord Stream 1 og 2 i Austersjøen. Det opplyser kinesisk UD på Twitter onsdag. Ukraina har skulda Russland for å stå bak sabotasjen, medan europeiske land har vore forsiktige med å seie noko om kven som kan stå bak..

NRK - 1 time siden

Lager Easee - 81 mister jobben

Norautron har produsert elbil-laderen Easee. Nå får det konsekvenser for 81 ansatte i Horten at elbil-laderen har fått forbud mot salg i Sverige. Det kom fram på et allmøte i går tirsdag, skriver Gjengangeren.

NRK - 1 time siden

Togpassasjerene mindre fornøyde enn før

Jernbanedirektoratets undersøkelse av kundetilfredshet viser en nedgang fra fjerde kvartal i fjor til første kvartal i år. Det er særlig punktligheten og kundeinformasjon når togene ikke er i rute som drar tilfredsheten ned, mens kundene er jevnt over godt fornøyd med servicen om bord og renhold på togene. Særlig på Østlandet har det de siste månedene vært mange avvik og lav punktlighet, i tillegg til problemene med Follobanen.

NRK - 1 time siden

Macron: Pensjonsreform blir vedteke før årsskiftet

Frankrikes president Emmanuel Macron seier til fransk TV at den omstridde pensjonsreforma kan bli vedteke før årsskiftet, melder Reuters. Den siste tida har det vore fleire demonstrasjonar mot reforma, som blant anna hevar pensjonsalderen. Regjeringa overlevde også så vidt eit mistillitsforslag tidlegare denne veka..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com