NRK > Nyheter

Friday, 22 October, 17:56

NRK - 16 sep 21 kl. 20:52

Nederlandsk minister går av

Nederlands utenriksminister Sigrid Kaag, går av etter den kaotiske evakueringen fra Kabul i Afghanistan, melder nyhetsbyrået AFP. – Parlamentet mener regjeringen handlet uansvarlig i evakueringsprosessen. Og selv om jeg står inne for måten vi utførte evakueringen på, kan jeg som ansvarlig minister ikke gjøre annet enn å ta konsekvensene av de folkevalgtes dom og trekke meg, sa Kaag. Regjeringen fikk særlig kritikk for rot i evakueringen av ambassadepersonell og lokalt ansatte..
Les mer på NRK


Les mer om:
Sigrid Kaag, Kabul, Afghanistan, AFP, Kaag

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Nederlandsk, minister, gårav
Klartale - 14 okt 21 kl. 11:06

Dette er den nye regjeringen

Jonas Gahr Støre er klar for å bli Norges nye statsminister. Erna Solberg er ferdig i jobben. Torsdag ble Støres regjering presentert.

NRK - 23 jun 21 kl. 22:42

Miljøminister går av

Brasils kontroversielle miljøminister Ricardo Salles annonserte i dag at han trekker seg. Det skriver AFP. For en måned siden ba brasilianske høyesterett om en etterforskning av Salles' involvering i ulovlig tømmertrafikkering.

NRK - 27 aug 21 kl. 08:06

Afghansk minister evakuert til Noreg

Nargis Nehan, tidlegare statsråd i Afghanistan, er blant dei som har blitt evakuert til Noreg. Det skriv ho på sin eigen Twitter-konto. Nehan var minister for mineral og olje i Ghanis regjering..

NRK - 27 aug 21 kl. 08:06

Tidlegare afghansk minister evakuert

Nargis Nehan, tidlegare statsråd i Afghanistan, er blant dei som har blitt evakuert til Noreg. Det skriv ho på sin eigen Twitter-konto. – Landa endeleg i Noreg med min familie og lét etter min far og søster.

NRK - 29 aug 21 kl. 12:39

Ber om å beholde utdanningssystem

Tidligere utdanningspolitikere og universitetsansatte i Afghanistan ber Taliban beholde og oppgradere landets utdanningssystem, ikke bytte det ut. – Vi bør jobbe mer med det vi allerede har, sa tidligere minister for høyere utdanning Abas Basir da han søndag deltok på en konferanse om høyere utdanning arrangert av Taliban i Kabul. Talibans fungerende minister for høyere utdanning, Abdul Baqi Haqqani, kritiserte på sin side det nåværende utdanningssystemet fordi det ikke la nok vekt på religiøs utdanning..

NRK - 01 okt 21 kl. 21:00

Vil ha Nord-Norge-minister

Stortingsrepresentant Geir A. Iversen (Sp) mener den nye regjeringen burde ha en egen Nord-Norge-minister. Fylkesoppdeling, Andøya flystasjon og lærerutdanning på Nesna er viktige saker for landsdelen, sier Iversen til VG.

NRK - 08 okt 21 kl. 10:24

Kritiserer polsk rettsavgjørelse

Frankrikes EU-minister sier en omstridt polsk rettsavgjørelse om EU-lover er et angrep på unionen. Polens grunnlovsdomstol har slått fast at noen av EUs lover er i strid med landets grunnlov. Det vekker oppsikt i Brussel og resten av EU.

E24 - 26 maj 21 kl. 15:51

Shell dømt til å kutte klimautslipp med 45 prosent innen 2030

En nederlandsk domstol tvinger oljegiganten til å kutte utslippene mer enn planlagt..

Aftenposten - 27 jun 21 kl. 19:54

Nederlandsk VAR-utvisning kostet dyrt - Tsjekkia blir Danmarks motstander

(Nederland-Tsjekkia 0–2) Nederlands Matthijs de Ligt (21) fikk rødt kort for viljehands, og Tomáš Holeš (28) og Patrik….

VG - 27 jun 21 kl. 19:54

Nederlandsk VAR-utvisning kostet dyrt - Tsjekkia blir Danmarks motstander

(Nederland-Tsjekkia 0–2) Nederlands Matthijs de Ligt (21) fikk rødt kort for viljehands, og Tomáš Holeš (28) og Patrik Schick (25) sendte Tsjekkia til kvartfinale mot Danmark..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 4 minutter siden

I sjokk etter skyteulykke

– Der er ingen ord som kan forklare sjokket og sorga over den tragiske ulukka som tok livet at Halyna Hutchins, skriv Alec Baldwin på Twitter. Han skriv vidare at han samarbeider med politiet og har kontakt med familien til den avdøde filmfotografen. Baldwin fyrte av skotet som drap Hutchins under innspeling av filmen «Rust» i New Mexico i USA..

NRK - 10 minutter siden

Ingen endring i Taiwan-politikken

Det er ingen endring i USA sin Taiwan-politikk, seier Det kvite hus etter at president Joe Biden lova å forsvare øya mot kinesiske angrep. Det kvite hus seier at det held fram å følgje Taiwan Relations Act frå 1979, der Kongressen krevja at USA skulle skaffe øya våpen som kan bli brukt i sjølvforsvar. Men den var også tvitydig om USA ville gripe inn militært..

NRK - 30 minutter siden

Munch-museet offisielt opna

Fredag ettermiddag vart det nye Munch-museet i Bjørvika i Oslo offisielt opna av kong Harald og dronning Sonja. Også kronprinsparet, statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) og utanriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) var blant dei mange som var til stades under opninga. I talen sin sa kong Harald at Edvard Munch er eit felleseige, og at kunsten hans tilhøyrer oss alle, ikkje berre Noreg.

NRK - 30 minutter siden

Piloter søker jobb

Flyselskapet Norse Atlantic Airways har fått mange søknader fra piloter som vil jobbe for selskapet som har hovedkontor i Arendal. Over 2300 piloter har søkt til stillinger i Oslo og London, skriver E24. Planen er at selskapet skal fly mellom Europa og USA neste år..

NRK - 30 minutter siden

Gravemaskin veltet i Eidsvoll

En person er kjørt til sykehus med ambulanse etter at en gravemaskin veltet på en privat eiendom i Doknesgutua. Politiet skriver på Twitter at føreren fremstår som alvorlig skadd..

NRK - 45 minutter siden

Sikta for drap på kona

Eigedomsarvingen Robert Durst (78), kjent frå HBO-dokumentaren «The Jinx», er sikta for å ha drepe kona si. Han vart nyleg dømd til livstid for eit anna drap. Drapssiktinga vart levert inn til ein domstol i Lewisboro i New York tysdag, stadfestar styresmaktene fredag.

NRK - 45 minutter siden

16 omkom i brann

Minst 16 menneske mista livet og ein er sakna i Russland etter at det byrja å brenne i ein fabrikk som produserte sprengstoff. Det vart først meldt 15 omkomne, men den eine tilsette som vart lagt inn på sjukehus, døde seinare av brannskadane..

NRK - 1 time siden

Norske studentar jobbar mykje

SSB tala frå undersøkinga Eurostudent viser at studentar i Noreg har i gjennomsnitt 19.000 kroner å rutte med i 2019. Betalt arbeid og jobbinntekter utgjer 53 prosent av dette.

NRK - 1 time siden

Pågriping i Mortensrud-saka

Oslo Politidistrikt har etter to veker med etterforsking arrestert ein mann som er sikta for medverknad til drapet på Hamse Hashi Adan, skriv dei i ei pressemelding..

NRK - 1 time siden

Ikkje kontakt mellom partane

Partane som meklar for å finne ei løysing på kulturstreiken, har enno ikkje sett seg ved forhandlingsbordet igjen. LO Stats forhandlingsleiar og nestleiar Lise Olsen stadfestar til NTB at det ikkje har vore noko kontakt mellom partane. LO og Spekter møtte heller ikkje kvarandre på torsdag, etter at forhandlingane onsdag ikkje førte fram.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt