NRK > Nyheter

Friday, 24 March, 11:31

NRK - 01 feb 23 kl. 03:53

Naturvernforbundet mener gaupekvoten er for høy

Gaupejakten starter onsdag og det er åpnet for jakt på 51 dyr. Det mener Naturvernforbundet er for høyt. – Dette er en for høy kvote for en sterkt truet art som ligger langt under bestandsmålet, sier Arnodd Håpnes, fagleder for naturmangfold i Naturvernforbundet i en pressemelding. Gaupa regnes som sterkt truet i Norge. Stortinget har vedtatt et mål om 65 ungekull av gaupe hvert år.
Les mer på NRK


Les mer om:
Naturvernforbundet, Arnodd Håpnes, Norge, Rovdata, Finnmark, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Naturvernforbundet, mener, gaupekvotener , for, høy
NRK - 12 okt 22 kl. 12:25

Naturvernforbundet vil pause torskeoppdrett

Naturvernforbundet vil stanse all tildeling av oppdrettstillatelser for torsk midlertidig, på grunn av fare for rømning. I september meldte Fiskeridirektoratet at Sunnmøre Torsk hadde varslet om rømning ved ett av sine anlegg i Voldsfjorden på Sunnmøre. Ifølge Kyst.

NRK - 11 okt 22 kl. 10:25

Naturvernforbundet ber om at Fosen-lignende utbygginger stanses

Et år etter at Høyesterett slo fast at bygging av vindkraft i reindriftsområdene på Fosen var ulovlig, ber Naturvernforbundet om at lignende utbygginger stanses. – Vi ber staten om å gripe inn og avslutte alle saker som rammer reindrift og natur i samiske områder. Respekt for urfolks arealer er godt naturvern, i både Norge og Brasil, sier Truls Gulowsen, leder i Naturvernforbundet.

NRK - 30 nov 22 kl. 19:39

Naturvernforbundet: For høge jaktkvotar på ulv

Naturvernforbundet meiner fellingsløyve på 57 ulv i vinter er for høgt, og har klaga saka til Klima- og miljødepartementet. – Dersom kvotane ikkje blir endra, vil det ramme dei norske ulvane hardt. Ulven er kritisk truga, og Noreg har forplikta seg til å ta vare på bestanden, seier leiar Truls Gulowsen i Naturvernforbundet i ei pressemelding..

NRK - 13 feb 23 kl. 14:31

Kritiserer arbeid på kraftdam i Tinn

Naturvernforbundet i Telemark er kritisk til arbeidet med kraftdammen ved Kalhovd i Tinn. Statkraft har brøytet vei til Kalhovd turisthytte og begynt å jobbe med å utbedre dammen. Naturvernforbundet mener arbeidet kan forstyrre den sårbare villreinstammen på Hardangervidda og burde vært gjort på et annet tidspunkt.

NRK - 20 mar 23 kl. 14:31

Oppfordrer rike land til å handle etter klimarapport

Mandag ettermiddag kom en ny rapport fra FNs klimapanel. Beskjeden i rapporten er klar: det haster med å ta klimagrep. ‒ Løsningene finnes, og det haster med å få dem på plass.

NRK - 02 okt 22 kl. 23:18

Vil ha gummiforbud på lekeplasser

Det er umulig å ha kontroll på alle plastbitene som sprer seg til naturen, sier Naturvernforbundet, som vil ha slutt på gummiunderlag der barn leker. Leder i Naturvernforbundet, Truls Gulowsen, seir det er et kjempeproblem og understreker hvor meningsløst det er å lage lekeplasser fulle av plast..

NRK - 13 jan 23 kl. 10:18

Bekymra for partikkelutslepp i Førdefjorden

Naturverforbundet er bekymra for eit partikkelutslepp i Førdefjorden frå Nordic Mining sitt anlegg på Engebø. Partikkelutsleppet skal vere i nærleiken av eit gytefelt i Redalsvika. – Utsleppet må stansast omgåande, og Nordic Minings anleggsverksemd må stoppe, seier Anne-Line Thingnes Førsund, leder i Naturvernforbundet i Sogn og Fjordane i ei pressemelding.

E24 - 13 jan 23 kl. 12:26

Naturvernforbundet politianmelder utslipp i Førdefjorden

Naturvernforbundet har sendt ut akuttvarsel og anmeldt Nordic Mining for slamutslipp fra gruveanlegget ved Førdefjorden. Selskapet avviser akutt forurensning..

NRK - 20 mar 23 kl. 12:35

Vil frede områder i Oslofjorden mot fiske

Naturvernforbundet ønsker å frede områder i Oslofjorden mot all type fiske. – Det har vist seg å være effektivt andre steder når det gjelder å få opp hummer- og fiskebestander, sier leder Håkon Borch Naturvernforbundet i Østfold. Naturvernbundet har foreslått at 30 prosent av arealet i fjorden skal fredes mot fiske, både kommersielt- og fritidsfiske..

Klartale - Igår: 06:00

Sier ja til å bore etter olje i Alaska

USAs president Joe Biden sier ja til «Willow-prosjektet». Oljeselskapet ConocoPhilips skal få bore etter olje i Alaska.Miljøvernere kjemper imot.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 3 minutter siden

Andersens mor glad for gjenopptakelse

– Vi hadde håpet at det ble en ny rettsak, og er glade for at det kan bli utfallet nå. Det sier Berit Andersen, mor til Jan Helge Andersen, til NRK. Andersen sier at saken er en stor påkjenning for henne og familien, men at sønnen er innstilt på å møte i retten på nytt.

NRK - 10 minutter siden

Deutsche Bank stuper på børsen

Den tyske storbanken Deutsche Bank faller kraftig i aksjemarkedet, og de europeiske børsene er på vei nedover. På formiddagen hadde bankens aksjer stupt over 11 prosent på Frankfurt-børsen. I forkant av fallet hadde det vært en kraftig økning i prisen for å forsikre seg mot at Deutsche Bank misligholder gjelden sin.

NRK - 15 minutter siden

Jan Helge Andersen blir ikke pågrepet

Statsadvokat Johan Øverberg, som har vært ansvarlig for den nye etterforskningen av Baneheia-saken, sier at påtalemyndigheten har diskutert og vurdert om de skal pågripe Jan Helge Andersen. – Spørsmål om en eventuell pågripelse har vært diskutert og vurdert, men ikke funnet at det er noe grunnlag, sier Øverberg til NRK. – Blir det videre etterforskning?

NRK - 15 minutter siden

Flere døde av tuberkulose i Europa

For første gang på 20 år har det vært en økning i antall dødsfall som følge av tuberkulose i Europa-regionen til Verdens helseorganisasjon (WHO). Regionen omfatter både Europa og land i Sentral-Asia, samt Israel. Økningen fant sted i 2021, det siste året med tilgjengelig statistikk.

NRK - 45 minutter siden

Prisstigning øker prislappen på flyplass i Rana

Et brev fra Samferdselsdepartementet slår fast at kostnadsrammen for den nye lufthavnen ved Mo i Rana økes til 4 milliarder kroner, skriver Rana Blad. I 2021 var det anslått at flyplassen ville koste 3,3 milliarder kroner Samferdselsdepartementet har gitt Avinor AS oppdraget med å bygge den nye lufthavna, innenfor den kostnadsrammen som Stortinget har vedtatt. Departementet forventer som eier av Avinor AS og oppdragsgiver for prosjektet, at det skal gjennomføres innenfor den vedtatte kostnadsrammen, står det i brevet..

NRK - 30 minutter siden

Fiskeridirektoratet melder Aller Aqua etter fiskerømming

Det var i fjor haust at 35.000 fiske rømde frå Aller Aqua Norway AS sitt anlegg i Høyanger kommune. Saka har blitt følgt opp av Fiskeridirektoratet.

NRK - 30 minutter siden

Bjørn Olav Jahr er fornøyd med avgjørelsen

Forfatter og journalist Bjørn Olav Jahr har skrevet to bøker om Baneheia-saken og ment at Viggo Kristians var uskyldig dømt for voldtekt og drap. Han mener det er bra at riksadvokaten har bedt om at saken mot Jan Helge Andersen tas opp igjen. – eg er veldig fornøyd med avgjørelsen og tenker at den er veldig riktig, og er helt som forventet.

NRK - 45 minutter siden

Gjenopptakelseskommisjonen: Kan ta tid

Det vil ta tid før Gjenopptakelseskommisjonen er klar med av avgjørelse om straffesaken mot Jan Helge Andersen gjenopptas, sier kommisjonens leder. – Jeg kan ikke si noe konkret om hvor lang tid dette vil ta. Det kan hende at sekretariatet orienterer Gjenopptakelseskommisjonen innen det neste møtet vårt i mai, men det vil nok ta lenger tid før vi har behandlet saken ferdig, sier kommisjonsleder Kamilla Silseth til NTB.

NRK - 30 minutter siden

Overraskende økning i detaljhandelen i Storbritannia

Detaljhandelen i Storbritannias vokste mer enn ventet forrige måned og ligger nå på samme nivå som før pandemien. Økingen var på 1,2 prosent, ifølge nye tall fra det statistiske sentralbyrået ONS, gjengitt av Bloomberg. Økonomer som deltok i en Bloomberg-undersøkelse i forkant ventet langt lavere vekst.

NRK - 45 minutter siden

Andersens forsvarer: Nekter fortsatt for drap på Lena

Jan Helge Andersen forsvarer Svei Holden sier klienten hans nekter for å ha drept Lena Sløgedal Paulsen. – Jeg hadde nettopp en samtale med han, og han fastholder først og fremst at han ikke er skyldig i den anklagen om drap. Men nå får vi bare ta påtalemyndighetens vurderinger til etterretning så vil vår oppgave være å belyse saken best mulig, sier Holden til NRK.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com