VG > Utenriks

Wednesday, 10 August, 00:52

VG - 26 jun 22 kl. 20:45

Nato-toppmøtet: Tyrkia får egen sesjon om terrorisme

Nato-generalsekretær Jens Stoltenberg og det spanske vertskapet har innvilget Tyrkia en egen bolk på Nato-toppmøtet, for å diskutere Tyrkias sikkerhetsutfordringer. Håpet er at det kan medvirke til å få Tyrkia til åpne Nato-døren for Sverige og Finland..
Les mer på VG


Les mer om:
Jens Stoltenberg, Tyrkia, Nato, Tyrkias, Sverige, Finland

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Nato-toppmøtet, Tyrkiafår , egen, sesjonom , terrorisme
Klartale - 24 mar 22 kl. 16:30

Derfor er Nato så viktig

Russland krever at Ukraina holder seg utenfor Nato. De følger nøye med når forsvars-samarbeidet øver på krig i Norge. Eller andre steder.

Klartale - 29 jun 22 kl. 07:04

Nå sier Tyrkia ja til Sverige og Finland i Nato

Tirsdag kveld ble det raskt kalt inn til en pressekonferanse hos forsvars-samarbeidet Nato. Der sa Nato-sjef Jens Stoltenberg at Tyrkia har endret syn på svensk og finsk medlemskap.– I morgen vil de allierte lederne ta et valg om å invitere Sverige og Finland inn i Nato.

Klartale - 25 feb 22 kl. 13:36

Dette har skjedd til nå i krigen i Ukraina

Russland har angrepet Ukraina. Flere ukrainske byer har blitt bombet og russiske soldater går mot hovedstaden Kyiv.Hvordan startet dette?

NRK - 15 jun 22 kl. 11:20

Nato-landene blir trolig enig om ny Ukraina-pakke

Nato-sjef Jens Stoltenberg sier at Ukrainas forsvarsminister vil gi alliansen en oppdatering på hva landet trenger før Nato-toppmøtet. Stoltenberg varsler også at Nato-landene trolig vil bli enig om en omfattende pakke til Ukraina på toppmøtet. – I kveld vil vi ha et møte med Ukraina, Georgia, Sverige, Finland og EU.

Klartale - 05 jul 22 kl. 06:00

Sverige og Finland nærmer seg Nato-medlemskap

Sist uke var det møte med forsvars-samarbeidet Nato. Der ble det snakket om ulike ting. Blant annet om Sverige og Finland, og om de får bli medlem av Nato.

Klartale - 24 maj 22 kl. 14:10

Dette krever Tyrkia fra Sverige før de får bli medlem av Nato

Sverige og Finland har søkt om å få bli medlem av forsvars-samarbeidet Nato. Det gjorde de 18. mai.

NRK - 15 jun 22 kl. 13:11

Japan til Nato-toppmøtet for første gang

Japans statsminister deltar når Nato-landenes ledere samles i Spania i slutten av måneden. Det er første gang en japansk leder er med på et Nato-toppmøte. Fumio Kishida kommer til Spanias hovedstad Madrid der de 30 landenes ledere møtes 28.

NRK - 21 jun 22 kl. 10:21

Finlands president: Vanskelig å finne løsning før Nato-toppmøtet

Finlands president Sauli Niinistö sier det har vært en positiv start på Nato-samtalene med Tyrkia, men at det blir vanskelig å finne en løsning før toppmøtet. Nato hadde opprinnelig som mål at spørsmålet om finsk og svensk Nato-medlemskap skulle avklares før toppmøtet i Madrid neste uke. Tyrkia satte seg på bakbeina, og det pågår nå forhandlinger mellom Tyrkia, Sverige og Nato.

Klartale - 13 jun 22 kl. 10:30

Finland vil kun bli del av Nato om Sverige og blir det

Finland og Sverige har søkt om å få bli medlem av forsvars-samarbeidet Nato. Den prosessen har tatt lengre tid enn det som var planlagt. Tyrkia har nemlig sagt at Sverige ikke får bli med.

Klartale - 23 mar 22 kl. 16:00

Stoltenberg er åpen for å bli lenger i Nato

Jens Stoltenberg skal etter planen bli sentralbank-sjef til høsten. Men onsdag ble han spurt om han er åpen for å være sjef i forsvars-alliansen Nato i ett år til. En journalist fra magasinet Politico ville vite om det som skjer i verden og Europa har endret planene om å slutte 30.

Fler nyheter fra VG

VG - 3 timer siden

Putin skaper ny krise for Tikhanovskaja

To år etter at hun ble frontfigur for kampen mot det autoritære regimet i Belarus, strever opposisjonsleder Svetlana Tikhanovskaja med å innfri som forventet..

VG - I førrgår: 16:51

Våpenhvile på Gaza: – Alt blir verre

Det har vært en helg med harde kamper i Gaza. Søndag skal det derimot være enighet om våpenhvile fra klokken 19.00 norsk tid..

VG - 06 aug 22 kl. 13:23

Kjørte inn i lyskryss: Fem personer drept

En amerikansk kvinne ble fredag arrestert, siktet for å ha forårsaket en bilulykke som drepte fem mennesker, inkludert en kvinne som var gravid i åttende måned..

VG - 06 aug 22 kl. 10:48

Kina bryter kontakt med Pentagon

Kina kutter kommunikasjon med det amerikanske militæret. Dette kan eskalere konflikten i Taiwan til et kritisk punkt, melder Reuters..

VG - 05 aug 22 kl. 17:09

Skal ha skutt mer enn 100 raketter mot israelske byer

Etter det israelske luftangrepet på Gaza fredag ettermiddag sier Islamsk Jihad at de har skutt mer enn 100 raketter mot flere israelske byer..

VG - 05 aug 22 kl. 17:09

Syv drept og 40 skadede i israelsk luftangrep på Gaza

Fredag ettermiddag gjennomfører Israel luftangrep på Gaza, ifølge flere internasjonale medier..

VG - 04 aug 22 kl. 07:50

Slakter Bieber-konsert

På søndag spiller Justin Bieber på Leangen Travbane i Trondheim, men om man skal tro danske anmeldere, blir konserten trolig ingen stor opplevelse..

VG - 03 aug 22 kl. 21:55

Vulkanutbrudd på Island: – En ny æra med flere utbrudd

Etter nesten 800 år uten vulkansk aktivitet på Reykjanes, kom det første utbruddet i fjor. Ett år senere har flytende lava på ny funnet veien til overflaten..

VG - 03 aug 22 kl. 18:33

Bieber landet i Danmark – kom slepende på dryppstativ

Justin Bieber har landet i Danmark, med et dryppstativ på slep..

VG - 03 aug 22 kl. 16:38

Taiwan maner til ro mens spenningen øker: – Ikke tro på rykter

Kina omringer Taiwan militært og bruker truende retorikk. Regjeringen i Taiwan ber egne innbyggere ha is i magen..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com