VG > Utenriks

Thursday, 09 February, 01:37

VG - 30 nov 22 kl. 16:45

Nato-sjefen: - Farlig å undervurdere Russland

BUCURESTI (VG) Russlands plan var å ta kontroll over Ukraina i løpet av ti dager, men de mislyktes. Nå advarer en britisk tenketank mot å undervurdere Russlands militære styrke. Jens Stoltenberg sier til VG at han støtter konklusjonen..
Les mer på VG


Les mer om:
Bucuresti, Ukraina, Russlands, VG, Russland

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Nato-sjefen, Farligå , undervurdere, Russland
Klartale - 08 dec 22 kl. 11:03

Derfor måtte Stoltenberg si nei til Zelenskyj

Stoltenberg var med på et frokostmøte i Oslo torsdag. Det var Civita som var vert. De lager arrangementer og politikk for høyresiden av norsk politikk.

Klartale - 12 okt 22 kl. 13:00

Både Russland og Nato er klare for øvelser

– Det er mulig å tenke at Russland ønsker å sende et signal til Vesten om kjernefysisk avskrekking. Det kan de gjøre ved å vise at de er i stand til å skyte disse rakettene, sier Kristian Åtland til avisa Nordlys. Han er sjefforsker ved Forsvarets forskningsinstitutt (FFI).

NRK - 14 nov 22 kl. 13:11

Stoltenberg varsler om vanskelig vinter for Ukraina

Nato-sjef Jens Stoltenberg advarer mot å undervurdere Russland etter tilbaketrekningen i Kherson. – De kommende månedene blir vanskelige. Putins mål er å etterlate et kaldt og mørkt Ukraina denne vinteren, sa Stoltenberg under et pressetreff.

Klartale - 21 dec 22 kl. 14:43

Putin lover at militæret skal få alt de trenger

Vladimir Putin er president i Russland. Han holdt onsdag en tale i det russiske forsvars-departementet. – Kampevnen til våre soldater blir bedre dag for dag, hevdet Putin.

Klartale - 12 okt 22 kl. 13:00

Russland skal ha militær øvelse i havet ved Norge

– Det er mulig å tenke at Russland ønsker å sende et signal til Vesten om kjernefysisk avskrekking. Det kan de gjøre ved å vise at de er i stand til å skyte disse rakettene, sier Kristian Åtland til avisa Nordlys. Han er sjefforsker ved Forsvarets forskningsinstitutt (FFI).

Klartale - 27 sep 22 kl. 07:00

Krigen i Ukraina kan gå mot en ny fase

Det er folkeavstemning i flere ukrainske fylker. De er alle okkupert av Russland. Det er Donetsk, Kherson, Luhansk og Zaporizjzja.

Klartale - 29 nov 22 kl. 13:21

Stoltenberg mener Putins angrep handler om frykt

– Det Vladimir Putin er mest redd for, er demokrati og frihet. Det er hans hovedutfordring. Han ønsker ikke det, og derfor har han angrepet Ukraina.

Klartale - 01 jan 23 kl. 06:00

Krig, krise og klima preget nyhetene fra verden

Januar5. januar: Det er mange protester i Kasakhstan. Presidenten erklærer unntaks-tilstand i landet.

NRK - 20 okt 22 kl. 10:26

Nato-sjefen ønsket Kristersson velkommen: – Enige om at vi må samarbeide

Tyrkias motstand mot Sveriges Nato-søknad ble sentralt da Sveriges nye statsminister Ulf Kristersson og Nato-sjef Jens Stoltenberg møttes i Brussel torsdag. – Vi er enige om at vi må samarbeide om sikkerhetsutfordringene vi står overfor i dag. Jeg gleder meg til å ta imot Sverige som medlemsland av Nato, sa Stoltenberg.

Klartale - 28 nov 22 kl. 13:52

Prosessen for å bli med i Nato fortsetter

Sverige og Finland har tidligere ikke vært medlem av forsvars-samarbeidet Nato. Det ønsket de å bli etter Russland angrep Ukraina. Men alle Nato-landene må være enige.

Fler nyheter fra VG

VG - 16 timer siden

Tre tonn kokain funnet drivende i Stillehavet

Politiet i New Zealand gjorde nylig landets største narkotikabeslag noensinne da pakker med til sammen tre tonn kokain ble funnet flytende i Stillehavet..

VG - Igår: 18:12

Her trekker de «spionballongen» opp av havet

USA har hentet opp deler av den nedskutte kinesiske ballongen. Washington har ingen planer om å gi den tilbake til Kina, som uttaler at det er kinesisk eiendom..

VG - Igår: 13:00

Tyrkia erklærer unntakstilstand i tre måneder

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sier tirsdag at de erklærer unntakstilstand i tre måneder etter jordskjelvkatastrofen..

VG - I førrgår: 19:53

Slik rammet kastrofen hele boligområder

Hele boligkvartal i den tyrkiske byen Hatay ved grensen mot Syria er fullstendig rasert etter jordskjelvkatastrofen mandag morgen..

VG - I førrgår: 14:59

Allerede krigsrammet: – Vi hører mennesker skrike fra ruinene

I tillegg til Tyrkia, har jordskjelvet rammet et av verdens mest sårbare områder - nordvest i Syria. Her lever millioner av flyktninger. Nå forteller vitner til VG om en håpløs kamp for å finne overlevende..

VG - I førrgår: 03:20

Kraftig jordskjelv i Tyrkia

Det meldes om et jordskjelv med en styrke på 7,8 i Tyrkia, i følge USAs jordskjelvsenter USGS. Etterfulgt av et skjelv på 6,7..

VG - 04 feb 23 kl. 20:06

Flytrafikken stanses i deler av USA - «spionballongen» observert i området

Den kinesiske ballongen som har fløyet over USA fører nå til stans i flytrafikken i deler av North og South Carolina..

VG - 03 feb 23 kl. 12:08

Her er det grønn boom etter Putins krig

Krigen i Ukraina har ført noe overraskende med seg. Og tempoet går raskere enn de fleste hadde trodd..

VG - 03 feb 23 kl. 07:00

Spionballong observert i USA og Canada

Forsvaret i Canada melder om observasjon av en spionballong og sier dens bevegelser blir sporet, noen timer etter at USA meldte om det samme..

VG - 02 feb 23 kl. 05:33

Ukraina: Minst tre døde og 20 skadede i russisk angrep

Minst tre personer skal være døde og 20 skadede etter et russisk angrep mot et boligbygg i Kramatorsk i Donetsk i Ukraina, ifølge lokale myndighetspersoner..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com