VG > Sport

Sunday, 29 January, 03:34

VG - 03 dec 22 kl. 07:42

Nasjonal sikkerhetsrådgiver nå

Hvem skal våre alliertes sikkerhetsrådgivere ringe for å konsultere oss i Norge? Ikke godt å si..
Les mer på VG


Les mer om:
Norge

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Nasjonal, sikkerhetsrådgiver
NRK - 19 jan 23 kl. 15:21

Norge vil tilbake i FNs sikkerhetsråd

Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) bekrefter nå at Norge igjen vil stille til medlemskap i FNs sikkerhetsråd. Men neste mulighet ligger langt fram i tid og kommer først i 2039–2040. Huitfeldt kom med sin avklaring i Stortingets debatt om den norske perioden i Sikkerhetsrådet i dag.

NRK - 10 dec 22 kl. 03:54

Regjeringen utreder nasjonal skytjeneste

Regjeringen utreder en nasjonal skytjeneste for å øke nasjonal kontroll over kritisk datainfrastruktur og viktig informasjon. Dette inngår i arbeidet med Norges digitale motstandskraft, som regjeringen vil legge fram en ny melding om for Stortinget. – Vi må sikre oss bedre mot sammensatte trusler som sikkerhetstruende økonomisk aktivitet, skadelig skjult eierskap, digitale angrep, påvirkningsoperasjoner eller forstyrrelser i energiforsyningen.

NRK - 28 jul 22 kl. 03:55

FN-fordømmelse av henrettelser i Myanmar

Et enstemmig FNs sikkerhetsråd fordømmer henrettelsen av fire politiske fanger i Myanmar. Rådet krever «fullstendig respekt for menneskerettighetene». I et vedtak onsdag krever de femten medlemmene i Sikkerhetsrådet at alle former for vold må opphøre, og at rettsstatens prinsipper respekteres.

NRK - 29 sep 22 kl. 00:34

Wennesland: Israel viser ingen vilje til å etterleve FN-resolusjon

srael nekter fortsatt å etterleve Sikkerhetsrådets krav om full stans i utvidelse av ulovlige bosetninger, konstaterer FNs spesialkoordinator Tor Wennesland. Onsdag orienterte Wennesland Sikkerhetsrådets medlemmer om situasjonen i Midtøsten, og han konstaterte blant annet at Israel fortsetter å trosse rådets resolusjon fra 23. desember 2016.

NRK - 28 sep 22 kl. 07:59

Det hvite hus mener gasslekkasje ser ut som sabotasje

USAs sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan skriver på Twitter at gasslekkasjene på Nord Stream 1 og 2 tilsynelatende skyldes sabotasje. Han skriver også at USA fortsatt vil jobbe for å sikre at Europa får nok energi. – USA støtter etterforskningsinnsatsen, og vi vil fortsette vårt arbeid med å beskytte Europas energisikkerhet, står det i meldingen , som ble lagt ut natt til onsdag norsk tid.

NRK - 19 jan 23 kl. 21:21

Bidens sikkerhetsrådgiver på besøk hos Netanyahu

President Joe Bidens nasjonale sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan er i Israel der han torsdag møtte statsminister Benjamin Netanyahu. Ifølge Netanyahus kontor diskuterte de to blant annet utsiktene til normalisering i forholdet mellom Israel og Saudi-Arabia, som begge er nære allierte av USA i Midtøsten. Israel inngikk i 2020 avtaler om normalisering med De forente arabiske emirater, Bahrain og Marokko, og Netanyahu har ikke lagt skjul på at han håper på en tilsvarende avtale med Saudi-Arabia.

NRK - 08 dec 22 kl. 20:26

NHO på den hemmelige kundelisten til Støres nye presserådgiver

NHO var på kundelisten til Jonas Gahr Støre sin nye presserådgiver Kristoffer Thoner, da han jobbet for konsulentselskapet McKinsey. Det bekrefter NHOs Nina Kraugerud Ertzaas i en e-post til NRK. – I forbindelse med NHOs årskonferanse 2022 ble det inngått en kontrakt hvor NHO engasjerte McKinsey til å holde et innlegg.

NRK - 23 aug 22 kl. 11:39

Tar Israelsk aksjon opp i Sikkerhetsrådet

Norge vil ta de israelske soldatenes rassia mot palestinske menneskerettsorganisasjoner opp i Sikkerhetsrådet, sier utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap). – Sammen med 16 andre europeiske land og EU uttrykte Norge i går vår dype bekymring til israelske myndigheter om rassiaene og stengningene av palestinske sivilsamfunnsorganisasjoner, sier Huitfeldt til NTB. – Vi er nå i kontakt med FN, andre land og sivilsamfunnsaktører for å vurdere konsekvenser av hendelsen og videre håndtering i saken, sier hun.

NRK - 30 sep 22 kl. 21:28

FNs sikkerhetsråd fordømmer ikke russiske «folkeavstemninger» i Ukraina etter russisk veto

Et forslag i FNs sikkerhetsråd om å fordømme Russlands «folkeavstemninger» om å annektering av fire regioner i Ukraina ble nedstemt, fordi Russland la ned veto. USA fremmet sammen med Albania et forslag om å fordømme «folkeavstemningene». Fredag møtes FNs sikkerhetsråd for å diskutere lekkasjene i gassrørledningene etter innkalling fra Russland.

NRK - 30 sep 22 kl. 21:28

FNs sikkerhetsråd fordømmer ikke «folkeavstemninger» i Ukraina etter russisk veto

Et forslag i FNs sikkerhetsråd om å fordømme Russlands «folkeavstemninger» om annektering av fire regioner i Ukraina, ble nedstemt, fordi Russland la ned veto. USA fremmet sammen med Albania et forslag om å fordømme de ufrie «folkeavstemningene». – Igjen har Russland misbrukt sin veto-rett.

Fler nyheter fra VG

VG - 3 timer siden

Zara Larsson stilte i kjole med Burzum-trykk på P3 Guld

Det svenske popikonet var iført kjole med et nikk til den norske black metal-scenens verdenskjente artist: Drapsdømte Varg Vikernes. – Oopsie, melder hun om klesvalget..

VG - 4 timer siden

Sondre Guttormsen satte norsk rekord i USA

Sondre Guttormsen satte årets første norgesrekord i friidrett da han svingte seg over 5,84 i stav under et universitetsstevne i Boston lørdag..

VG - 4 timer siden

Tom Verlaine er død

Television-frontfiguren ble 73..

VG - 5 timer siden

Havnaa med brutal knockoutseier

CHATEAU NEUF (VG) Kai Robin Havnaa (34) var avventende i to runder, men så smalt det voldsomt i tredje runde mot Hany Atiyo (39). Han tok sin 15. knockoutseier på 18.

VG - 5 timer siden

Torres imponerte med knockoutseier

CHATEAU NEUF (VG) Bernard Angelo Torres (26) imponerte i en meget fartsfylt kamp, og halvveis ut i den åttende og siste runden stoppet dommeren kampen for å spare Christian Avila (25) for mer juling..

VG - 6 timer siden

Danjuma scoret i Tottenham-debuten – Son med måldobbel

Arnaut Danjuma scoret kampens siste mål da Tottenham vant 3-0 på bortebane mot Preston i FA-cupen lørdag..

VG - 7 timer siden

Kilde reagerer på TV-bildene av lagkameraten: – Helt bak mål

Adrian Smiseth Sejersted skulle bare slå lens før han kastet seg ut i super-G-løypen i Cortina. Da klarte TV-produksjonen å streame hans edlere deler ut til tusenvis av seere..

VG - 7 timer siden

Kristian Kristensens kveld i «Hver gang vi møtes»: Se terningkastene

I sesongens fjerde runde av «Hver gang vi møtes» var harstadværingen Kristian Kristensen (30) hovedpersonen..

VG - 7 timer siden

Union best i Berlin-derbyet igjen – opptur for Hanche-Olsen

Union Berlin fortsetter å imponere i tysk Bundesliga og er på 2.-plass etter å ha slått byrival Hertha for femte gang på rad. Lørdag endte det 2-0..

VG - 8 timer siden

Maria Celin forhåndsfavoritt i Melodi Grand Prix – veteranene spås nord og ned

Atle Pettersen og Stig van Eijk levnes dårlige sjanser på oddsen og hos den største Eurovision-fanbloggen..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com