NRK > Nyheter

Thursday, 28 September, 00:32

NRK - 19 maj 23 kl. 17:16

Nasa gir månekontrakt til Bezos Blue Origin

Amazon-grunnlegger Jeff Bezos romfartsselskap Blue Origin har vunnet en kontrakt om å bygge månelandingsfartøy for Nasa. Nasa-ledelsen kunngjorde beslutningen fredag. Tidligere har Elon Musks SpaceX fått en tilsvarende kontrakt. De fikk 3 milliarder dollar (rundt 32 milliarder kroner) til å utvikle et lignende fartøy i 2021. Kontrakten til Blue Origin innebærer at Nasa får et alternativ til SpaceX-fartøyet.
Les mer på NRK


Les mer om:
Jeff Bezos, Blue Origin, Nasa, Elon Musks SpaceX, SpaceX, Artemis, Apollo, NTB, Bezos Blue Origin

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Nasa, gir, månekontrakt, til, Bezos, Blue, Origin
NRK - 16 timer siden

Nasa har begynt å studere prøver fra asteroide

Etter sju års ventetid kan Nasa-forskere ta fatt på arbeidet med å undersøke prøver som romsonden Osiris-Rex har tatt med seg hjem fra asteroiden Bennu. Søndag landet kapselen med den verdifulle lasten i Utah i USA. Om bord var rundt 250 gram med støv og småstein fra asteroiden Bennu, håper Nasa.

NRK - 05 aug 23 kl. 07:30

Nasa har fått kontroll over romsonde etter tabbe

Romsonden Voyager 2, som befinner seg mange milliarder kilometer fra jorda, er igjen under Nasas kontroll. I midten av juli kom kontrollsentralen til Nasa i skade for å sende et signal til Voyager 2 som vendte romsondens antenne vekk fra jorden. De fikk etter hvert livstegn fra den, men fryktet at det ville drøye til en automatisk nullstilling i oktober før de fikk ordentlig kontakt igjen.

NRK - 21 jul 23 kl. 07:58

NASA-forsker: Juli vil bli den varmeste måneden noensinne

– Juli 2023 vil trolig være verdens varmeste måned på hundrevis, om ikke tusenvis, av år, sa den øverste NASA-klimatologen Gavin Schmidt torsdag. Denne måneden har man allerede sett daglige varmerekorder bli knust flere steder i verden. Rekordene blir målt av EU og University of Maine, med verktøy som kombinerer bakke- og satellittdata til modeller for å gi foreløpige estimater.

Klartale - 15 timer siden

Nasa har begynt å studere prøver fra asteroide

Romkapselen Osiris-Rex er kommet tilbake på jorda, etter en lang reise. Den har vært på asteroiden Bennu. Søndag landet kapselen på jorda.

NRK - 07 mar 23 kl. 22:31

Nasa: Bemannet ferd rundt Månen i 2024

Den amerikanske romfartsorganisasjonen Nasa sier at de vil sende fire astronauter rundt månen i november neste år. Mannskapet skal ikke lande, men dette er neste steg på vei mot en ny månelanding. I desember ble en ubemannet Orion romkapsel sendt i bane rundt Månen.

NRK - 14 jun 23 kl. 21:42

Nasa har funnet en av livets byggesteiner på en av Saturns måner

Forskere i Nasa har oppdaget fosfor på overflaten til Saturns måne Enceladus. Funnene er basert på data fra romfartøyet Cassini, som gikk i kretsløp rundt Saturn mellom 2004 til det gikk i oppløsning i 2017, skriver Nasa-forskere i en artikkel publisert i tidsskriftet Nature. – Dette er et fantastisk funn for astrobiologen.

Klartale - I førrgår: 11:00

Har hentet prøver fra en asteroide

Sonden Osiris-Rex har tatt prøver fra Bennu. Bennu er en asteroide. Ferden har tatt sju år.

NRK - 24 sep 23 kl. 17:00

Nasa-sonde med asteroide-prøver har landet i Utah

Sonden Osiris-Rex har hentet prøver fra overflaten på asteroiden Bennu. Ferden har tatt sju år, og det var søndag knyttet stor spenning til om sonden klarte å lande trygt. Det gjorde den heldigvis, for Nasa varlset «katastrofale følger» hvis ikke.

NRK - 19 jul 23 kl. 20:42

Nasa kaller inn til møte torsdag

Ledere og klimaeksperter i Nasa skal torsdag ha et møte for å diskutere været og klimaet, etter en rekke varmerekorder og flomkatastrofer verden over. Det skriver Nasa selv på Twitter..

NRK - 14 sep 23 kl. 16:38

Nasa utnevner ny sjef for ufo-forskning

Nasa sier de vil utnevne en ny forskningsdirektør med ansvar for å undersøke det amerikanske myndigheter kaller uidentifiserbare avvikende fenomener (UAP). Nasa-sjef Bill Nelson kom med kunngjøringen torsdag. Han lover full åpenhet rundt forskningen.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Hevder å ha slått ned kupp i Burkina Faso

Militærjuntaen som styrer det vestafrikanske landet Burkina Faso hevder å ha slått ned et kuppforsøk, melder nyhetsbyrået AFP. I en uttalelse sier militærjuntaen at flere tjenestepersoner er pågrepet, og at de fortsatt leter etter andre som skal ha vært med på det påståtte mytteriet..

NRK - 1 time siden

Politiet søker i turområde

Politiet er i gang med undersøkingar i Vågsbygdskogen i Kristiansand. Undersøkingane er knytt til dobbeltdrapet, der ei jente og mor hennar vart funne døde onsdag. – Vi er her fordi vi har sett i verk etterforsking og undersøking.

NRK - 3 timer siden

To menn pågrepet etter skuddløsning på Nordstrand

I forbindelsen med skytingen mot en bolig og en bil på Nordstrand tirsdag kveld, har politiet i kveld pågrepet to menn. De er siktet for grov ulovlig befatning med skytevåpen. Begge de siktede er kjent for politiet fra tidligere.

NRK - 3 timer siden

Arabisk familie skutt og drept i Israel

En arabisk familie på fem ble skutt og drept i hjemmet sitt nord i Israel onsdag. Drapene er de siste i en bølge av vold og drap mot arabere i landet. Drapene på de fem, deriblant to barn, skjedde i den nordlige byen Basmat Tab'un og kun timer etter 50 år gammel arabisk mann ble drept i samme område, opplyser israelsk politi.

NRK - 5 timer siden

Skyting i Stockholm: En person død

SISTE: En person er skutt og drept, melder Aftonbladet. - På stedet fant vi en mann med skuddskader. Livet hans sto ikke til å redde.

NRK - 4 timer siden

Trudeau beklager ubehagelig hendelse i Underhuset

Den kanadiske statsministeren Justin Trudeau ba onsdag om unnskyldning etter at en tidligere foredragsholder skal ha berømmet en nazi-veteran i Underhuset. Blant de som var til stede var Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. Personen som ble hedret er en ukrainsk veteran som kjempet sammen med nazistene under andre verdenskrig.

NRK - 4 timer siden

The Scotsman åpner i nye lokaler

Utestedet The Scotsman bekrefter at de vil åpne et nytt sted. Det skriver Avisa Oslo. På tirsdag kom beskjeden om at den tradisjonsrike baren på Karl Johans gate i Oslo må ut av sine gamle lokaler ved nyttår.

NRK - 5 timer siden

Bruce Springsteen avlyser alle konserter ut 2023

Bruce Springsteen og The E Street Band utsetter alle konserter i 2023 til 2024 på grunn av artistens problemer med magesår. – Bruce Springsteen er fortsatt på bedringens vei fra magesår de siste ukene og fortsetter å motta behandling ut året, i henhold til råd fra legen. Med dette i tankene vil vi for sikkerhets skyld utsette alle resterende konserter i 2023 til 2024, skriver artisten på X/Twitter.

NRK - 5 timer siden

Skyting i Stockholm: En person skadet

Politiet i Stockholm ble like før klokka syv varslet om skyting i Fruängen sør i Stockholm En person skal ha skuddskader, opplyser politiet på sine hjemmesider. Både politi og ambulansepersonell er på stedet..

NRK - 5 timer siden

Melding om skyting i Stockholm: En person skadet

Politiet er varslet om skyting i Fruängen sør i Stockholm. En person skal ha skuddskader, ifølge Aftonbladet, som siterer politiet..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com