NRK > Nyheter

Wednesday, 10 August, 04:31

NRK - 30 jun 22 kl. 10:06

NVE byrjar kontinuerleg overvaking av fjellparti i Vang

Ut frå ei samla vurdering av sannsyn og konsekvensar vil fjellpartiet Skutshorn i Vang kommune bli klassifisert som eit høgrisikoobjekt. – Kartlegginga som er utført viser at faren og konsekvensane ved eit skred frå fjellpartiet blir vurdert som så store at vi no ønskjer ei kontinuerleg overvaking, seier geolog i skredseksjonen i NVE, Kjetil Indrevær..
Les mer på NRK


Les mer om:
Skutshorn, Vang, NVE, Indrevær

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: NVE, byrjar, kontinuerleg, overvakingav , fjellpartii , Vang
NRK - 15 mar 22 kl. 13:51

NVE vil overvake fjellparti i Aurland

Fjellpartiet Stiksmoen i Aurland i Sogn skal no få døgnkontinuerleg overvaking, skriv Bergens Tidende. Fjellområdet er no eitt av ni i Noreg som NVE har gitt status som høgrisikoobjekt. Eit ikkje-varsla ras kan koste 600 menneske livet i Flåm, ifølgje NVE.

NRK - 19 jul 22 kl. 12:32

NVE behandler flere vindkraftsaker i Finnmark

NVE behandler nå vindkraftprosjekter i Gamvik og Lebesby i Finnmark. Sametinget er imot og krever utredere med kunnskap om samisk reindrift og tradisjoner. Kommunene har bedt Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) om å behandle prosjektene Davvi, Laksefjorden, Sandfjellet og Digermulen, som alle ligger i Nordkinn-området, skriver Europower.

NRK - 03 jul 22 kl. 17:59

Håp om å unngå SAS-streik: – Byrjar å skrive tekstar og bli meir konkrete, seier fagforening.

– I går og i dag er det første gong at vi ser noko konkret frå SAS som indikerer at det kan bli ei løysing, fortel formann i dansk pilotforeining, Henrik Thyregod. Dansk pilotforeining er ein del av SAS pilotmannskap. Den førebelse fristen for forhandlingane går ut måndag kl.

NRK - 03 jul 22 kl. 17:59

Håp om å unngå SAS-streik: – Byrjar å skrive tekstar og bli meir konkrete, seier fagforeining.

– I går og i dag er det første gong at vi ser noko konkret frå SAS som indikerer at det kan bli ei løysing, fortel formann i dansk pilotforeining, Henrik Thyregod. Dansk pilotforeining er ein del av SAS pilotmannskap. Den førebelse fristen for forhandlingane går ut måndag kl.

NRK - 11 apr 22 kl. 11:03

Får ikkje løyve til å bygge kraftverk i verna vassdrag

NVE avslår NEAS AS sin søknad om å få bygge kraftverk i verna vassdrag i Sunndal kommune i Møre og Romsdal, skriv NVE i ei pressemelding. Etter NVE sitt syn vil utbygging av eit kraftverk i Smisetfossen vere i strid med verneverdiane i det verna Ålvundvassdraget. NVE meiner at utbygging av dei aktuelle planane vil gi Smisetfossen eit tydeleg preg av kraftutbygging..

Klartale - 28 apr 22 kl. 13:13

NVE advarer om at det kan bli behov for å spare vann

Det har vært uvanlig lite nedbør siden februar i deler av Norge. Det har også vært varmt vær på Østlandet og Sørlandet. Til sammen har dette ført til at det nå er lite vann i elver og innsjøer.

Klartale - 19 maj 22 kl. 12:05

Strøm kan bli enda dyrere

Synes du strømregninga er dyr? Strømmen kan bli enda dyrere, mener direktoratet NVE. Det kan bli for lite strøm.

NRK - 29 apr 22 kl. 23:54

Noregs eldste er død

Noregs eldste, Gunhild Lyse på 108 år, er død. Sunnmørskvinna som vart fødd i 1913, heldt på barnetrua og droppa hard festing. I 2020 var venta levealder 84,9 år for kvinner og 81,5 år for menn.

NRK - 02 aug 22 kl. 13:25

Møter Støre om straumprisar

Arbeidarpartiet sine ordførarar møter i kveld partileiinga til eit digitalt møte, der blant anna energiprisane blir eit tema. Sandnes-ordførar Stanley Wirak (Ap) meiner at møtet er heilt naudsynt no. – Om vi skal leve med desse straumprisane over tid, så blir bedrifter og næringsliv usikre på framtida, seier Wirak til NRK.

NRK - 28 mar 22 kl. 14:55

NVE fornøyd med Gjerdrum-utvalgets konklusjoner

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) mener det er bra at Gjerdrum-utvalget vil klargjøre hvem som har ansvaret for å sikre mot leirskred. NVE mener at utvalget, som i rapporten tok til orde for en betydelig økning av NVEs bevilgninger til flom- og skredsikring fra 300 millioner til 1,5 milliarder kroner, har gjort et solid og grundig arbeid..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

Ordførere mot elektrifisering av sokkelen

Olje- og energiminister Terje Lien Aasland, får motstand fra sine egne om elektrifisering av sokkelen. Aasland slo i Dagens Næringsliv tirsdag fast at elektrifiseringen av norsk sokkel skal gjennomføres. Det mener Ap-ordførerne i både Sandnes, Farsund, Sunndal og Høyanger er en dårlig ide, skriver Klassekampen.

NRK - 1 time siden

Sikkerhetsekspert: Trusselen fra IS i Afrika vokser

Trusselen fra den ekstreme islamistgruppa IS i Afrika vokser for hver dag som går, sier en ekspert på sikkerhet i Afrika. Martin Ewi forklarte seg til FNs sikkerhetsråd om terrorgruppas økende styrke i Afrika tirsdag. Han sier at minst 20 land i Afrika nå rammes direkte av IS-aktivitet, mens gruppa bruker mer enn 20 andre land til logistikk, pengeinnsamling og annet.

NRK - 1 time siden

Like mange trafikkdøde i år som i hele fjor

Så langt i år har 80 personer mistet livet i ulykker langs norske veier. Det er like mange som i hele 2021. Det 80.

NRK - 1 time siden

Kvinne tiltalt for å ha hjulpet tenåringsdatteren med abort

En mor som hjalp tenåringsdatteren sin med å ta abort i Nebraska, er blitt tiltalt for en grov forbrytelse i forbindelse med aborten. Aktor i saken sier at det er første gang han straffeforfølger noen for å ha tatt en abort etter uke 20 i svangerskapet, noe som er forbudt i delstaten. Loven ble vedtatt i 2010, men ble ikke gjeldende før USAs høyesterett i sommer opphevet den føderale abortretten i USA.

NRK - 2 timer siden

Beslagla telefonen til Trump-støttespiller

Kongressmannen Scott Perry sier at FBI har beslaglagt telefonen hans. Perry er en av Donald Trumps støttespillere i Kongressen. Republikaneren er blant dem som granskes av komiteen som gransker stormingen av Kongressen i januar i fjor, da Trump-støttespillere gikk til angrep da Joe Bidens valgseier skulle godkjennes.

NRK - 3 timer siden

500 griser brant inne i grisefjøs

En brann i et grisefjøs på Voll i Klepp kommune på Jæren har trolig kostet rundt 500 griser livet. – Da vi kom fram kort etter var det overtent og nå har taket rast, så grisene må nok regnes som tapt, sier brannsjef Nils-Erik Haagenrud i Rogaland brann og redning til NTB. Han opplyser at det er bestilt nødslakt til grisene.

NRK - 3 timer siden

600 griser brant inne i grisefjøs

En brann i et grisefjøs på Voll i Klepp kommune på Jæren har trolig kostet rundt 600 griser livet. – Da vi kom fram kort etter var det overtent og nå har taket rast, så grisene må nok regnes som tapt, sier brannsjef Nils-Erik Haagenrud i Rogaland brann og redning til NTB. Han opplyser at det er bestilt nødslakt til grisene..

NRK - 3 timer siden

Mann omkom i trafikkulykke i Larvik

En mann i 20-årene er bekreftet omkommet etter en utforkjøring ved Kvelde i Larvik tirsdag kveld. Det opplyser Sør-Vest politidistrikt natt til onsdag. Mannens pårørende er varslet.

NRK - 4 timer siden

Brann i grisehus i Rogaland

Det brenner i en driftsbygning med 600 griser på Klepp i Rogaland. Brannvesenet har startet slukking, melder operasjonssentralen i Sør-Vest politidistrikt. Politiet fikk melding om brannen klokka 23.

NRK - 4 timer siden

Svensk Amnesty-stifter trekker seg i protest

Per Wästberg trekker seg fra Amnesty på grunn av rapporten om Ukrainas bruk av sivil infrastruktur i krigen. Han stiftet Amnestys avdeling i Sverige i 1964. Amnesty har fått sterk kritikk fra Ukraina og flere i Vesten etter rapporten som anklaget ukrainske styrker for å sette sivile liv i fare.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com